FC Barcelona

Gvardiola takticki razbijen u ovom mecu......lik je najavio standardni sistem 4-3-3 da bi onda u toku meca videli da se Inijesta povukao u sredinu,a da je Alves otisao na bok,tako je igrao bez beka,neku asimetriju......jedna od losijih partija od kako on vodi klub,Cavi je imao jedan veliki zicer.......Teljo,nekako mi se cini da nije za barcu,ide isuvise na solo prodor (za svoje godine) ide sve levom nogom,i veceras je u potpunosti sagoreo......mesi se nije video........
Nekako mi se cini da ce barca ostati i bez LS ove sezone......

555622_10150126477264953_19034719952_163-1.jpg

Ja bas suprotno mislim da ce biti dobra utakmica bez incidenata..Ciganisanja mora biti,takvi su Spanci..
Pogodio si matori, nije bilo ni ciganisanja :worth: ... El Classico sasvim oprečan očekivanjima:

Messi odigrao očajno, kao i Ćavi
Nije bilo ciganisanja
CR odigrao odlično
Murinjo nadmudrio Guardiolu

Elem, i više nego zaslužena titula Reala, cele godine gaze u ligi, a i osvojili su je pobedivši šampiona Evrope u gostima :worth::worth:

Ovo je bila skoro savršena odbrana, Di Mateo bi trebao da prekopira stvari, jer ima igrače za odbranu ...

Interesantan detalj, nisam znao.

DA SE NE ZABORAVI: OVAJ COVEK JE KAO KAPITEN BARSELONE, NA POZIV DRAGANA CIRICA, PROTESTOVAO I JAVNO SE BORIO PROTIV BOMBARDOVANJA SRBIJE! HVALA LJUDINO!
(istor, 27. april 2012 14:54)

Ovo jeste kraj jedne ere, ali je pitanje da li je i kraj dominacije Barselone. Sledeća sezona će pokazati da li je Barsina caka u sistemu, ili u individualnim kvalitetima Mesija, Ćave, Inijeste, ili Gvardiole. Moram reći da meni deluje ovo prvo, obzirom da sam gledao neke Barsine mečeve ove sezone na kojima su izvodili na teren omladinski pogon, i nije se videla naročito velika razlika između njih i prvog tima. Doduše, može se reći i da velike zasluge za taj sistem idu Gvardioli, ali i Rajkardu ili nekim drugim ljudima.

Inače, biće simpa ako Tito ostane trener, pa sledeće godine budemo gledali duele Barse sa minhenskim nacistima i milanskim fašistima. Pa kad krenu neprijateljske ofanzive i desanti...

Interesantan detalj, nisam znao.

Ovo jeste kraj jedne ere, ali je pitanje da li je i kraj dominacije Barselone. Sledeća sezona će pokazati da li je Barsina caka u sistemu, ili u individualnim kvalitetima Mesija, Ćave, Inijeste, ili Gvardiole. Moram reći da meni deluje ovo prvo, obzirom da sam gledao neke Barsine mečeve ove sezone na kojima su izvodili na teren omladinski pogon, i nije se videla naročito velika razlika između njih i prvog tima. Doduše, može se reći i da velike zasluge za taj sistem idu Gvardioli, ali i Rajkardu ili nekim drugim ljudima.

Inače, biće simpa ako Tito ostane trener, pa sledeće godine budemo gledali duele Barse sa minhenskim nacistima i milanskim fašistima. Pa kad krenu neprijateljske ofanzive i desanti...
Baš ova rečenica i jeste dokaz sistema.
Ne možeš da znaš ko je za neki trenutni događaj posebno zaslužan, Gvardiola, Rajkard, Mesi, Ćavi, Ronaldinjo...Krojf?
Stvorili ljudi sistem i sada samo treba da ga poštuju i on će davati više rezultata nego bilo koji drugi, ne treba ga mijenjati čim zapne.

barsa je uvijek bila folirantski klub... umijesto da prate pozitivan primjer cmarcestera, krenuli su po negativnom kao celzi...gvardiola odlican trener, samo je mlad i nekad to neiksustvo preovlada...voli da rizikuje ali ...koliko je on osvojio i sve...

barsa je uvijek bila folirantski klub... umijesto da prate pozitivan primjer cmarcestera, krenuli su po negativnom kao celzi...gvardiola odlican trener, samo je mlad i nekad to neiksustvo preovlada...voli da rizikuje ali ...koliko je on osvojio i sve...

Barsa je najjaci klub na svetu...osvojili su Svetsko Prvenstvo 2010. , Evropsko Prvenstvo i Ligu Sampiona...
Gvardiola je malo uskurcen i los takticar...da je jurio X na Bridzu izvukli bi i lagano bi zavrsili posao u Kamp Nou....ovako je jurio ceo plen, i obilo mu se to kontrom u 47. minutu...posle je bilo sta je bilo...

Pa Guardiola je sam odlučio da ne nastavi, nisu ga proterali ko što Roman ćera kouče ... Pored silnih trofeja, Guardiola je ostavio Barsi i Busketsa, Pedra, Tiaga, Kuenku, Telja i još par klinaca, i to im više znači nego propala sezona (i pred tri trofeja) ... 4 sezone, 13 trofeja :worth::worth:, a uspeo je i da od Messija i Ćavija napravi igrače koji će kad završe karijere biti međ najboljima u istoriji ... Uglavnom, bilo je super gledati Barsu pod Guardiolom, sada jedva čekam da ga vidim u novom klubu ...

'Ladno sam napisao ''Ćave''. Mora da sam se prisetio ovog što je Sarče Barapče pomenula u prvoj rečenici, pa mi prsti zalutaše.

Peti, ja se ne sećam da je ikad pre Gvardiole Barselona važila za najbolji tim ikad, niti da je bila toliko dominantna da je i bod protiv nje svemirski uspeh. Seti se samo ere Rajkarda i Ronaldinja. Nije to bilo isto što i danas. Jesu postojali temelji, ali je u Pepovo vreme izgrađena kuća. Sad je samo pitanje da li je do tog koraka napred došlo zahvaljujući njemu, ili je to jednostavno prirodna posledica dugogodišnjeg rada koju je nemoguće povezati samo sa jednim čovekom. Da li je najbolji i najdominantniji tim svih vremena njegovih ruku delo, ili je on jednostavno čovek koji se manje-više našao u pravo vreme na pravom mestu.

U svakom slučaju, mislim da bi trebalo da budu stvarno ludi pa da bace pare na tamo nekog Murinja, umesto da sve naše narode i narodnosti prepuste Drugu Maršalu, ili u najgorem slučaju nekom treneru pionira našega rejona, nas ima tačno pola bataljona.

Peti, ja se ne sećam da je ikad pre Gvardiole Barselona važila za najbolji tim ikad, niti da je bila toliko dominantna da je i bod protiv nje svemirski uspeh. Seti se samo ere Rajkarda i Ronaldinja. Nije to bilo isto što i danas. Jesu postojali temelji, ali je u Pepovo vreme izgrađena kuća. Sad je samo pitanje da li je do tog koraka napred došlo zahvaljujući njemu, ili je to jednostavno prirodna posledica dugogodišnjeg rada koju je nemoguće povezati samo sa jednim čovekom. Da li je najbolji i najdominantniji tim svih vremena njegovih ruku delo, ili je on jednostavno čovek koji se manje-više našao u pravo vreme na pravom mestu.

U svakom slučaju, mislim da bi trebalo da budu stvarno ludi pa da bace pare na tamo nekog Murinja, umesto da sve naše narode i narodnosti prepuste Drugu Maršalu, ili u najgorem slučaju nekom treneru pionira našega rejona, nas ima tačno pola bataljona.

Moj post je u suštini bio odgovor na to pitanje.
Naravno da ne želim da omalovažim Gvardioline uspjehe, naprotiv, mislim da je jedan od ključnih ljudi u ovoj vanzemaljskoj dominaciji jedne ekipe koja je samo prividno zavšena (tj. čisto da bi se za 10 godina moglo reći, lupam, od 15 mogućih su osvojili 8 titula prvaka Evrope), ali ipak više volim da stavim akcenat na strpljivu izgradnju sistema koja je rezultatski i po ljepoti fudbala kulminirala u poslednjih par godina.

Što se tiče samog Gvardiole, mislim da će se naredni uspjeh Barselone iskoristiti da bi ga omalovažili po sistemu ''sa ovom ekipom bi i moja baba bila najbolja'', naročito ako u narednom klubu doživi neuspjeh (a jedva čekam da vidim koji klub će izabrati i šta će mu novo donijeti).

Back