@Walken
Manje od 7 godina je proslo od posljednje osvojene Lige sampiona od strane Reala...
Barselona je u 52 godine postojanja ovog takmicenja osvojila 2 a Real 9 Liga sampiona...kakvu dalju raspravu zelis po tom pitanju...pricas mi o konstantnosti...ma daj...
Pa ko je sta lose rekao za Real po tom pitanju ... Rekoh da ni Real kao najveci klub ne moze na svake 2-3 godine da uzme LS, nego su tih 9 uzeli u dva intervala (prvih 6, i u periodu 1998-2002, a izmedju 32 godine razlike) ... Ispada sad da Barca osim te dve titule nije nista vise uradila u LS, o pored te dve imaju jos 3 finala i nebrojenu puta su dolazili do cetvrt-finala i polu-finala ... Oni su konstantno u vrhu, u samoj zavrsnici, ali eto imaju samo 2 titule ... Isti slucaj je i Juve ...
Od Barselone, Real je imao boljih igraca, zatim Milan, zatim Mancester...Nesto mi ni Inter i Juventus ne zaostaju...
Ako mislis da postoji klub koji je imao 5 igraca, ukupno gledano boljih od Maradone, Krojfa, Ronalda, Romaria i Ronaldinja (tu nema mesta za Laudrupa, Rivalda, Stoickova i Hadzija koji su 3x bolji od svih danasnjih igraca sa izuzetkom C. Ronalda, Mesija i Kake), onda cu zaista poceti da sumnjam u tvoje poznavanje fudbala ... Gorepomenutoj ekipi igraca, iz Milana po kvalitetu samo bi Van Basten mozda mogao da udje (imao je Milan mnogo sjajnih igraca ali Van Basten im je najbolji u istoriji) ... Iz Reala samo Zidan i Di Stefano imaju taj kvalitet, iz Juventusa samo Zidan (jedan Platini ne moze da kaze da je bolji od bilo kog od ovih 5 Barcinih), iz Mancestera cak ni Best nije bio toliko dobar ... Inter necu ni komentarisati, samo je Ronaldo igrao na takvom nivou (cak je Ronaldo u Barci bolje odigrao nego u Interu - jedna sezona, ali najsavrsenija u istoriji fudbala) ...
Klub koji u 5 godina igra 3 polufinala i jedno finale Lige sampiona jeste veliki klub...pa da nikad nista nije osvojio...5 godina vrhunskih rezultata ne moze biti slucajnost...a konstantnost dobrih rezultata je odlika samo ``velikih`` klubova...
Pa ne moze samo posle 5 godina da svrstavamo Celsi medju velike klubove ... Onda je i Notingem za Celsi pojam velikog kluba, kao i Valensija ... Kad kazem veliki klub, ja mislim na klubove poput Reala, Barce, MIlana, Juventusa i ostale ... Celsi jeste veliki klub, ali ni prici ovim pomenutim, kao i Lacio, Valensija, Borusija, Arsenal ... Oni jesu veliki klubovi, ali u odnosu na Livorno, West Ham, Bohum i tako slicne ... Ali za Real i ostale velikane su jos uvek mali klub ...
Balak uopste nije presao zbog para vec zbog novog izazova...Sevcenko je imao intimne razloge...Ne mozes mi reci da Balak i Sevcenko nijesu zaradili dovoljno prije dolaska u Celzi...Balak je osim toga jasno rekao da zeli da zavrsi karijeru u Celziju(ili je on neki prorok pa zna da mu niko nece nuditi vise dobar ugovor ili je igrac koji je kroz citavu karijeru napredovao i isao iz goreg u bolji klub...pa je rijesio da nema boljeg kluba od Celzija i da ce tu ostati...)
Balak je mogao da bira klub u kom ce imati nove izazove, a odbio je Realovu i Interovu ponudu od 5 miliona, naspram Celsijeve od 9 miliona za godinu dana ... Taj isti Balak je iz Leverkuzena, presao u rivalski tim, sigurno ne zbog novih izazova (koji je izazov mogao dobiti u Bayernu a da nije imao u Leverkuzenu???) ... Balak je covek profesionalac, i igrace za klub koji mu ponudi najvise novaca bilo da je to Celsi, Inter ili Taskent iz Uzbekistana, i uvek ce davati maksimum na terenu da bi odradio ugovor ... Te price o zavrsetku karijere su protokolarne i to svaki igrac govori za klub u kom je (Ronaldinjo, Anri i Sevcenko su milion puta rekli da ce u tadasnjim klubovima zavrsiti karijere, pa nisu ...) Ne znam zasto mislis da su Drogba i Balak drugaciji ... Jesu oni zaradili mnogo para ranije, ali kao i svaki normalni ljudi oni hoce jos vise ...
Ja nesto nijesam siguran da se jedan Lacio moze poredjivati sa Celzijem...ni po cemu! O tome smo vec pricali...svakog dana te negira sam Abramovic...Njegov plan je da do 2014. godine napravi najbolji svjetski tim od Celzija...ja mislim da je vec u tome uspio a da bi se zatvorila usta svim protivnicima mog misljenja morace da stigne jos trofeja koji samo i cekaju na Celzi...dosta je bilo monotonije gdje je 10 klubova razmjenjivalo trofeje izmedju sebe decenijama...doslo je vrijeme da 11. tim pomrsi svima racune...
Ti izgleda stvarno mnogo volis Celsi kad mislis da su oni vec najbolji klub na svetu ... Od glavnih trofeja u Celsi je za tih 5 godina stiglo samo 2 titule domaceg prvaka, i ne znam kako je Abramovic uspeo u tome da ih napravi najboljima ... Pa za te pare koje je on ulozio u Celsi, MIlan ili Juve ne bi silazili sa vrha Evrope ... Moze se Lacio itekako porediti sa Celsijem, kao i Parma ... Razlog se zove 'kratkotrajan projekat' koji je isti za sva tri kluba ... Nije valda da mislis da ce Roman vecno ostati u Celsiju? Ako to mislite, onda ste u veeelikoj zabludi ... Jedan Real sa projektom 'Galaktikosi' nije uspeo da izdrzi u vrhu Evrope, a ne Celsi ... Ja sam nekad simpatisao Celsi, i voleo bi da oni budu velik klub, ali ne ovako vestacki i preko noci, nego strpljivim i dugorocnim radom, da kao Ajax pokore Evropu sa svojom skolom, a ne da uloze milijardu evra ... Sa toliko para svaki, ali bas svaki klub u Evropi bi osvojio to sto i Celsi ...
Sto se tice Celzijeve proslosti...u njoj je bilo mnogo interesantnog...kako je jedan tim koji nema proslost mogao da napuni svoj stadion sa 100 hiljada gledalaca davnih 1920-tih ako nije to i zasluzivao? Da nije mozda Abramovic platio karte tim ljudima prije 100 godina...? Ja mislim da nece biti...po meni mnogo znacajniju proslost ima FK Cement iz Beocina od Partizana i Zvijezde ali uz njih niko nije stao...i zato mi te price o velicini ne piju vodu...
Pa nije proslost samo dolazak navijaca na utakmicu ... Kad kazem proslost mislim na trofeje, reputaciju, igrace svetske klase itd. Takvu proslost kao sto si ti zapazio ima mali milion klubova, pa ih to ne cini velikim ....
Celzi je bio u vrhu i dok nije bilo Abramovica...bice to i nakon njega...a sada kada je tu Abramovic ti kao navijac Juventusa mozes da places sto nije u tvom klubu...toliko o tome...
Ne secam se kad je Celsi bio u vrhu pre Abramovica ... Vrh se ne dostize sa dve, tri sezone (ako mislis na genearciju Zole), nego borbom za titulu u svakom periodu postojanja kluba, kao Manu i Liverpul ... Celsi to nije imao pre Abramovica ... Iskreno, meni ne smeta sto je neko u iluziji da je Celsi velik klub i da ce harati Evropom (i ja sam tako mislio za Parmu dok sam navijao za njih, a moj brat za Lacio), ali budite malo realniji ... Kad se vi toliko hvalite Celsijem, sta onda treba da rade navijaci Reala, Juvea, Milana, Bayerna ...
Licno, nit placem nit bih voleo da Abramovic dodje u Juve ... Juve nije klub kome treba ogromna kolicina novca da bio bio najbolji ... Ja vise volim kad Juve dovede Inzagija i Zidana za male pare, i od njih napravi odlicnog strelca i najboljeg igraca na svetu, a onda ih proda i dovede Bufona, Nedveda i Tirama i od njih napravi najbolje u Evropi ... Isto tako volim kad iz malog Barija dovedu Zambrotu i ucine ga najboljim bekom na svetu, za male pare dovedu Kanavara i naprave od njega najboljeg igraca na svetu ... Juventusu ne trebaju ogromne pare da bi bio u vrhu, niti mu treba da bude igracka ruskog milijardera koji ce za svakog malo boljeg igraca bez problema dati 30 miliona ... Za koliko je ono bese Kaka dosao u Milan, a koliko je Celsi sada spreman da izdvoji za njega? Umetnost je za male pare napraviti igracinu kao sto je Kaka i kao sto radi Venger sa Fabregasom, a ranije sa Vijerom i Anrijem ...
Jedan Drogba je odgovorio skoro na interesovanje Reala sa rijecima...``pa i Real je veliki klub``...Imao je pravo, Real jeste veliki klub ali i Celzi je...to je znao jedan Drogba, na srecu to znam i ja...a mnogi se prave da to ne znaju...nijesam im kriv sto im je radije i da su neznalice samo da nijesu iskreni...
Jedan Drogba je takodje pricao i ovo
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/c/chelsea/7051285.stm i sta sad? Vidis kako igraci lako promene misljenje ... Cas govori kako je Celsi u rangu Reala, cas ih pljuje ... Ne treba kriviti coveka, igraci da bi se dodvorili navijacima i upravi moraju da daju sablonske izjave tipa 'oduvek sam navijao za njih', 'imamo najbolji tim u ligi', 'nasi navijaci su najbolji' itd... To ce govoriti u svakom klubu u kom igraju ... Ipak se mnogi prave da je Celsi velik klub, ja znam da nije i da moze biti tek za nekih 15-20 godina ako nastave u ovom ritmu ... Za sad su samo delimicno uspesan Romanov projekat ...
P.S. Kad si se vec potrudio da nam iskopiras Barsine trofeje sa Vikipedije zasto to nijesi ucinio i za Realove trofeje...pa napravio usporedbu...mozda zato sto je Real bolji?! Mozda zato sto je Real kraljevski klub a Barsa katalonski
Da si malo pazljivije citao moje postove razumeo bi zasto sam iskopirao Barcine trofeje ... Nit sam ih poredio sa Realom, nit sam rekao da su bolji i trofejniji od njih ... Mozda sam iskopirao zato sto je neko rekao da Barca nije osvojila skoro nista (a to nema veze s Realom) ... Kad neko napise da Real nema puno trofeja, iskopiracu i njihove kao argument ...