FC Barcelona

Klub mora biti velik i u sadasnjosti i u buducnosti a ne samo u proslosti...i kad se sve sabere i oduzme proslost je najmanje vrijedna od tri pomenute cjeline...

Poslost je najmanje bitna ? Tradicija , osvojene titule , trofeji u vitrini :D ... Ne bih rekao .
Pa i buducnost ce jednog dana biti proslost , razmisli malo o tome ;)

Glavni razlog zasto ovoliko novca trosi Real i Mancester Junajted jeste taj da zele da izdrze trku upravo sa tim Celzijem(malim klubom)...;)

Mancester Junajted trosi ogromne sume novca da bi izdrzao trku sa Celsijem ?! :rotf: A da nije obrnuto ?

Poslednja izmena:
Domestic competitions

La Liga

* Winners (18): 1929, 1945, 1948, 1949, 1952, 1953, 1959, 1960, 1974, 1985, 1991, 1992, 1993, 1994, 1998, 1999, 2005, 2006
* Runners-up (22): 1930, 1946, 1954, 1955, 1956, 1962, 1964, 1967, 1968, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1982, 1986, 1987, 1989, 1997, 2000, 2004, 2007

Copa del Rey (record)

* Winners (24): 1910, 1912, 1913, 1920, 1922, 1925, 1926, 1928, 1942, 1951, 1952, 1953, 1957, 1959, 1963, 1968, 1971, 1978, 1981, 1983, 1988, 1990, 1997, 1998
* Runners-up (9): 1902, 1919, 1932, 1936, 1954, 1974, 1984, 1986, 1996

Supercopa de España

* Winners (7): 1983, 1991, 1992, 1994, 1996, 2005, 2006
* Runners-up (7): 1985, 1988, 1990, 1993, 1997, 1998, 1999

Copa de la Liga (record)

* Winners (2): 1983–83, 1986–86

[edit] International competitions

UEFA Champions League

* Winners (2): 1992, 2006
* Runners-up (3): 1961, 1986, 1994

UEFA Cup Winners' Cup (record)

* Winners (4): 1979, 1982, 1989, 1997
* Runners-up (2): 1969, 1991

European Super Cup

* Winners (2): 1992, 1997
* Runners-up (4): 1979, 1982, 1989, 2006

Ako je ovo 'skoro nista', koliko treba da se osvoji da bi bilo nesto ...
lep spisak nema sta,to sto sam napisao da je SKORO NISTA je da bi malo da digao tenziju(a inace dobar je to spisak titula!!!)
a i inace su mi vise smesne te price o klubovi,u svakom klubu imaju prednosti i mane
Barse je najbolji tim u Spaniji posle REAL MADRIDa to nije mala stvar!!!!
EL CLASICO najveca utakmica u Evropi i u Svetu,koji igraju Barsa i Real Madrid

Real je najveci klub na svetu i tu nema spora ... Imala je i Barca tada tim, ali tada je konkurencija bila daleko manja, i samo jedan igrac je mogao da donese prevagu, a Real je imao tada ubedljivo najboljeg Di Stefana pa im niko nista nije mogao a ne samo Barca ... Tako je i Napoli doveo Maradonu pa je harao kalcom ...

Pa ti klubovi i jesu naglaseni ... Dodaj tu Barcelonu, Real, Mancester i Ajax i dobices najvece klubove u istoriji fudbala ...
lepo si to ispricao za REAL!!!
nisam nabrajao Barsu,Real,man.un i ostale jer su vec bili pomenuti u tim pricama velikih klubova
u svakoj ligi bilo da je Calco,Premier liga,Primera,holandska ili Liga1(france) ima uvek,konstantno 2,3,4,5 timova koji igraju dobar fudbal (sve zavisi od jacine lige,sto je jaca to je vise boljih timova,kao u Spaniji i u Engleskoj)

Poslednja izmena:
Poslost je najmanje bitna ? Tradicija , osvojene titule , trofeji u vitrini :D ... Ne bih rekao .
Pa i buducnost ce jednog dana biti proslost , razmisli malo o tome ;)

APSOLUTNO TACNO

nije samo u fudbalu nego i u basketu(konkertno NBA liga) MJ23 (Majkl Jordan)je zavrsio sa aktivnim bavljenjem basketom pre 4,5godina ali covek se ubraja u NAJBOLJE IGRACE SVIH VREMENA,PO MNOGIMA A I PO MENI NAJBOLJI JE NA SVETU KOJI JE IKADA POSTOJAO
tako isto i za klubove,klubovi koji nisu imali neku proslost mnogo im je teze da naprave dobru buducnost,mora odredjeno vreme da prodje da bi se nesto uradilo,ne moze da se postane najbolje preko dana ili godine!!

Poslednja izmena:
@Pinturicchio A gdje su ti Inter, Porto i Benfika?

@milisav
Ako bi se gledale vitrine onda Mancester moze samo da se divi Liverpulovim vitrinama...

Nije obrnuto jer je prosle sezone Mancester potrosio vise nego duplo od Celzija na pojacanja...;)

@Walken
Manje od 7 godina je proslo od posljednje osvojene Lige sampiona od strane Reala...
Barselona je u 52 godine postojanja ovog takmicenja osvojila 2 a Real 9 Liga sampiona...kakvu dalju raspravu zelis po tom pitanju...pricas mi o konstantnosti...ma daj...

Od Barselone, Real je imao boljih igraca, zatim Milan, zatim Mancester...Nesto mi ni Inter i Juventus ne zaostaju...

Klub koji u 5 godina igra 3 polufinala i jedno finale Lige sampiona jeste veliki klub...pa da nikad nista nije osvojio...5 godina vrhunskih rezultata ne moze biti slucajnost...a konstantnost dobrih rezultata je odlika samo ``velikih`` klubova...

Balak uopste nije presao zbog para vec zbog novog izazova...Sevcenko je imao intimne razloge...Ne mozes mi reci da Balak i Sevcenko nijesu zaradili dovoljno prije dolaska u Celzi...Balak je osim toga jasno rekao da zeli da zavrsi karijeru u Celziju(ili je on neki prorok pa zna da mu niko nece nuditi vise dobar ugovor ili je igrac koji je kroz citavu karijeru napredovao i isao iz goreg u bolji klub...pa je rijesio da nema boljeg kluba od Celzija i da ce tu ostati...)

Ja nesto nijesam siguran da se jedan Lacio moze poredjivati sa Celzijem...ni po cemu! O tome smo vec pricali...svakog dana te negira sam Abramovic...Njegov plan je da do 2014. godine napravi najbolji svjetski tim od Celzija...ja mislim da je vec u tome uspio a da bi se zatvorila usta svim protivnicima mog misljenja morace da stigne jos trofeja koji samo i cekaju na Celzi...dosta je bilo monotonije gdje je 10 klubova razmjenjivalo trofeje izmedju sebe decenijama...doslo je vrijeme da 11. tim pomrsi svima racune...

Sto se tice Celzijeve proslosti...u njoj je bilo mnogo interesantnog...kako je jedan tim koji nema proslost mogao da napuni svoj stadion sa 100 hiljada gledalaca davnih 1920-tih ako nije to i zasluzivao? Da nije mozda Abramovic platio karte tim ljudima prije 100 godina...? Ja mislim da nece biti...po meni mnogo znacajniju proslost ima FK Cement iz Beocina od Partizana i Zvijezde ali uz njih niko nije stao...i zato mi te price o velicini ne piju vodu...

Celzi je bio u vrhu i dok nije bilo Abramovica...bice to i nakon njega...a sada kada je tu Abramovic ti kao navijac Juventusa mozes da places sto nije u tvom klubu...toliko o tome...

Jedan Drogba je odgovorio skoro na interesovanje Reala sa rijecima...``pa i Real je veliki klub``...Imao je pravo, Real jeste veliki klub ali i Celzi je...to je znao jedan Drogba, na srecu to znam i ja...a mnogi se prave da to ne znaju...nijesam im kriv sto im je radije i da su neznalice samo da nijesu iskreni...

P.S. Kad si se vec potrudio da nam iskopiras Barsine trofeje sa Vikipedije zasto to nijesi ucinio i za Realove trofeje...pa napravio usporedbu...mozda zato sto je Real bolji?! Mozda zato sto je Real kraljevski klub a Barsa katalonski:mrgreen:

@Walken
Manje od 7 godina je proslo od posljednje osvojene Lige sampiona od strane Reala...
Barselona je u 52 godine postojanja ovog takmicenja osvojila 2 a Real 9 Liga sampiona...kakvu dalju raspravu zelis po tom pitanju...pricas mi o konstantnosti...ma daj...
Pa ko je sta lose rekao za Real po tom pitanju ... Rekoh da ni Real kao najveci klub ne moze na svake 2-3 godine da uzme LS, nego su tih 9 uzeli u dva intervala (prvih 6, i u periodu 1998-2002, a izmedju 32 godine razlike) ... Ispada sad da Barca osim te dve titule nije nista vise uradila u LS, o pored te dve imaju jos 3 finala i nebrojenu puta su dolazili do cetvrt-finala i polu-finala ... Oni su konstantno u vrhu, u samoj zavrsnici, ali eto imaju samo 2 titule ... Isti slucaj je i Juve ...

Od Barselone, Real je imao boljih igraca, zatim Milan, zatim Mancester...Nesto mi ni Inter i Juventus ne zaostaju...
Ako mislis da postoji klub koji je imao 5 igraca, ukupno gledano boljih od Maradone, Krojfa, Ronalda, Romaria i Ronaldinja (tu nema mesta za Laudrupa, Rivalda, Stoickova i Hadzija koji su 3x bolji od svih danasnjih igraca sa izuzetkom C. Ronalda, Mesija i Kake), onda cu zaista poceti da sumnjam u tvoje poznavanje fudbala ... Gorepomenutoj ekipi igraca, iz Milana po kvalitetu samo bi Van Basten mozda mogao da udje (imao je Milan mnogo sjajnih igraca ali Van Basten im je najbolji u istoriji) ... Iz Reala samo Zidan i Di Stefano imaju taj kvalitet, iz Juventusa samo Zidan (jedan Platini ne moze da kaze da je bolji od bilo kog od ovih 5 Barcinih), iz Mancestera cak ni Best nije bio toliko dobar ... Inter necu ni komentarisati, samo je Ronaldo igrao na takvom nivou (cak je Ronaldo u Barci bolje odigrao nego u Interu - jedna sezona, ali najsavrsenija u istoriji fudbala) ...

Klub koji u 5 godina igra 3 polufinala i jedno finale Lige sampiona jeste veliki klub...pa da nikad nista nije osvojio...5 godina vrhunskih rezultata ne moze biti slucajnost...a konstantnost dobrih rezultata je odlika samo ``velikih`` klubova...
Pa ne moze samo posle 5 godina da svrstavamo Celsi medju velike klubove ... Onda je i Notingem za Celsi pojam velikog kluba, kao i Valensija ... Kad kazem veliki klub, ja mislim na klubove poput Reala, Barce, MIlana, Juventusa i ostale ... Celsi jeste veliki klub, ali ni prici ovim pomenutim, kao i Lacio, Valensija, Borusija, Arsenal ... Oni jesu veliki klubovi, ali u odnosu na Livorno, West Ham, Bohum i tako slicne ... Ali za Real i ostale velikane su jos uvek mali klub ...

Balak uopste nije presao zbog para vec zbog novog izazova...Sevcenko je imao intimne razloge...Ne mozes mi reci da Balak i Sevcenko nijesu zaradili dovoljno prije dolaska u Celzi...Balak je osim toga jasno rekao da zeli da zavrsi karijeru u Celziju(ili je on neki prorok pa zna da mu niko nece nuditi vise dobar ugovor ili je igrac koji je kroz citavu karijeru napredovao i isao iz goreg u bolji klub...pa je rijesio da nema boljeg kluba od Celzija i da ce tu ostati...)
Balak je mogao da bira klub u kom ce imati nove izazove, a odbio je Realovu i Interovu ponudu od 5 miliona, naspram Celsijeve od 9 miliona za godinu dana ... Taj isti Balak je iz Leverkuzena, presao u rivalski tim, sigurno ne zbog novih izazova (koji je izazov mogao dobiti u Bayernu a da nije imao u Leverkuzenu???) ... Balak je covek profesionalac, i igrace za klub koji mu ponudi najvise novaca bilo da je to Celsi, Inter ili Taskent iz Uzbekistana, i uvek ce davati maksimum na terenu da bi odradio ugovor ... Te price o zavrsetku karijere su protokolarne i to svaki igrac govori za klub u kom je (Ronaldinjo, Anri i Sevcenko su milion puta rekli da ce u tadasnjim klubovima zavrsiti karijere, pa nisu ...) Ne znam zasto mislis da su Drogba i Balak drugaciji ... Jesu oni zaradili mnogo para ranije, ali kao i svaki normalni ljudi oni hoce jos vise ...

Ja nesto nijesam siguran da se jedan Lacio moze poredjivati sa Celzijem...ni po cemu! O tome smo vec pricali...svakog dana te negira sam Abramovic...Njegov plan je da do 2014. godine napravi najbolji svjetski tim od Celzija...ja mislim da je vec u tome uspio a da bi se zatvorila usta svim protivnicima mog misljenja morace da stigne jos trofeja koji samo i cekaju na Celzi...dosta je bilo monotonije gdje je 10 klubova razmjenjivalo trofeje izmedju sebe decenijama...doslo je vrijeme da 11. tim pomrsi svima racune...
Ti izgleda stvarno mnogo volis Celsi kad mislis da su oni vec najbolji klub na svetu ... Od glavnih trofeja u Celsi je za tih 5 godina stiglo samo 2 titule domaceg prvaka, i ne znam kako je Abramovic uspeo u tome da ih napravi najboljima ... Pa za te pare koje je on ulozio u Celsi, MIlan ili Juve ne bi silazili sa vrha Evrope ... Moze se Lacio itekako porediti sa Celsijem, kao i Parma ... Razlog se zove 'kratkotrajan projekat' koji je isti za sva tri kluba ... Nije valda da mislis da ce Roman vecno ostati u Celsiju? Ako to mislite, onda ste u veeelikoj zabludi ... Jedan Real sa projektom 'Galaktikosi' nije uspeo da izdrzi u vrhu Evrope, a ne Celsi ... Ja sam nekad simpatisao Celsi, i voleo bi da oni budu velik klub, ali ne ovako vestacki i preko noci, nego strpljivim i dugorocnim radom, da kao Ajax pokore Evropu sa svojom skolom, a ne da uloze milijardu evra ... Sa toliko para svaki, ali bas svaki klub u Evropi bi osvojio to sto i Celsi ...

Sto se tice Celzijeve proslosti...u njoj je bilo mnogo interesantnog...kako je jedan tim koji nema proslost mogao da napuni svoj stadion sa 100 hiljada gledalaca davnih 1920-tih ako nije to i zasluzivao? Da nije mozda Abramovic platio karte tim ljudima prije 100 godina...? Ja mislim da nece biti...po meni mnogo znacajniju proslost ima FK Cement iz Beocina od Partizana i Zvijezde ali uz njih niko nije stao...i zato mi te price o velicini ne piju vodu...
Pa nije proslost samo dolazak navijaca na utakmicu ... Kad kazem proslost mislim na trofeje, reputaciju, igrace svetske klase itd. Takvu proslost kao sto si ti zapazio ima mali milion klubova, pa ih to ne cini velikim ....

Celzi je bio u vrhu i dok nije bilo Abramovica...bice to i nakon njega...a sada kada je tu Abramovic ti kao navijac Juventusa mozes da places sto nije u tvom klubu...toliko o tome...
Ne secam se kad je Celsi bio u vrhu pre Abramovica ... Vrh se ne dostize sa dve, tri sezone (ako mislis na genearciju Zole), nego borbom za titulu u svakom periodu postojanja kluba, kao Manu i Liverpul ... Celsi to nije imao pre Abramovica ... Iskreno, meni ne smeta sto je neko u iluziji da je Celsi velik klub i da ce harati Evropom (i ja sam tako mislio za Parmu dok sam navijao za njih, a moj brat za Lacio), ali budite malo realniji ... Kad se vi toliko hvalite Celsijem, sta onda treba da rade navijaci Reala, Juvea, Milana, Bayerna ...

Licno, nit placem nit bih voleo da Abramovic dodje u Juve ... Juve nije klub kome treba ogromna kolicina novca da bio bio najbolji ... Ja vise volim kad Juve dovede Inzagija i Zidana za male pare, i od njih napravi odlicnog strelca i najboljeg igraca na svetu, a onda ih proda i dovede Bufona, Nedveda i Tirama i od njih napravi najbolje u Evropi ... Isto tako volim kad iz malog Barija dovedu Zambrotu i ucine ga najboljim bekom na svetu, za male pare dovedu Kanavara i naprave od njega najboljeg igraca na svetu ... Juventusu ne trebaju ogromne pare da bi bio u vrhu, niti mu treba da bude igracka ruskog milijardera koji ce za svakog malo boljeg igraca bez problema dati 30 miliona ... Za koliko je ono bese Kaka dosao u Milan, a koliko je Celsi sada spreman da izdvoji za njega? Umetnost je za male pare napraviti igracinu kao sto je Kaka i kao sto radi Venger sa Fabregasom, a ranije sa Vijerom i Anrijem ...

Jedan Drogba je odgovorio skoro na interesovanje Reala sa rijecima...``pa i Real je veliki klub``...Imao je pravo, Real jeste veliki klub ali i Celzi je...to je znao jedan Drogba, na srecu to znam i ja...a mnogi se prave da to ne znaju...nijesam im kriv sto im je radije i da su neznalice samo da nijesu iskreni...
Jedan Drogba je takodje pricao i ovo http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/c/chelsea/7051285.stm i sta sad? Vidis kako igraci lako promene misljenje ... Cas govori kako je Celsi u rangu Reala, cas ih pljuje ... Ne treba kriviti coveka, igraci da bi se dodvorili navijacima i upravi moraju da daju sablonske izjave tipa 'oduvek sam navijao za njih', 'imamo najbolji tim u ligi', 'nasi navijaci su najbolji' itd... To ce govoriti u svakom klubu u kom igraju ... Ipak se mnogi prave da je Celsi velik klub, ja znam da nije i da moze biti tek za nekih 15-20 godina ako nastave u ovom ritmu ... Za sad su samo delimicno uspesan Romanov projekat ...

P.S. Kad si se vec potrudio da nam iskopiras Barsine trofeje sa Vikipedije zasto to nijesi ucinio i za Realove trofeje...pa napravio usporedbu...mozda zato sto je Real bolji?! Mozda zato sto je Real kraljevski klub a Barsa katalonski:mrgreen:
Da si malo pazljivije citao moje postove razumeo bi zasto sam iskopirao Barcine trofeje ... Nit sam ih poredio sa Realom, nit sam rekao da su bolji i trofejniji od njih ... Mozda sam iskopirao zato sto je neko rekao da Barca nije osvojila skoro nista (a to nema veze s Realom) ... Kad neko napise da Real nema puno trofeja, iskopiracu i njihove kao argument ...

Poslednja izmena:
Mancester Junajted trosi ogromne sume novca da bi izdrzao trku sa Celsijem ?! :rotf: A da nije obrnuto ?
Mancester je potrosio ogroman novac zarad buducnosti kluba, da ne bi morali kasnije da ga trose ... Narednih 5 godina nece potrositi ni priblizno toliko zato sto su se obezbedili ... Tako to rade veliki klubovi, dok drugi za svaku poziciju dovedu po 3 igraca od 20 miliona ... I to svako leto ...

WALKEN
ala si se raspisao !!!!!!!
jos covek navija za juventus,a objasnjava o spanskim i engleskim klubovima,a i opsteno
DOBRO SI NAPISAO moram da priznam(skoro sve)
danas pare vrte gde god pogledas(a najvise u SPORTu) nemas para nemas ni dobar klub!!!!

nego Barsa odustaje od napadaca(Drogba i Adebajor) a pokusava da dovede ili Trezegea ili Berbatova(totenhem spustio cenu klubovima koji nisu iz engleske lige za Berbatova a podigao cenu man.un koji je najvise zainteresovan za bugarina)
barsa neka dovede bolje Trezegea!?!

Poslednja izmena:
@nordic
Mozda zato sto smo internacionalni rivali...
Mozda zato sto Celzi nije tako mali a ni Barsa tako velika...

@Walken
Ispada da je Barselona u Ligi sampiona igrala 2 puta cetvrtfinale, 5 puta polufinale, 3 puta izgubila finale i samo 2 puta osvojila...
A Real je u Ligi sampiona igrao 6 puta cetvrtfinale, 9 puta polufinale, 3 puta izgubio finale i samo 9 puta osvojio...
Mislim da je razlika ocigledna...

Da vidimo kako stoje druge ekipe sampioni Evrope...
Jedan Ajaks ima 4 cetvrtfinala, 2 polufinala, 2 izgubljena finala i 4 puta je osvojio...
Jedan Bajern ima 8 cetvrtfinala, 5 polufinala, 3 izgubljena finala i 4 puta je osvojio...
Jedan Milan ima 2 cetvrtfinala, 2 polufinala, 4 izgubljena finala i 7 puta je osvojio...
Jedan Inter ima 4 cetvrtfinala, 3 polufinala, 2 izgubljena finala i 2 puta je osvojio...
Jedan Juventus ima 3 cetvrtfinala, 3 polufinala, 5 izgubljenih finala i 2 puta je osvojio...
Jedna Benfika ima 7 cetvrtfinala, 1 polufinale, 5 izgubljenih finala i 2 puta je osvojila...
Jedan Mancester ima 4 cetvrtfinala, 7 polufinala i 3 puta je osvojio...
Jedan Liverpul ima 3 cetvrtfinala, 2 polufinala, 2 izgubljena finala i 5 puta je osvojio...

Rezime ce nam reci da imamo 8 boljih ekipa od Barselone u Ligi sampiona a Inter je u rangu Barselone...

Treba reci da je samo 21 ekipa osvojila Ligu sampiona...10 ekipa od tih 21 je u rangu Celzija kada je u pitanju nastupanje u Ligi sampiona...razlika koja je na strani tih 10 ekipa je sto su uspjele da osvoje Ligu sampiona...
Ako uzmemo u obzir da je Celzi u Ligi sampiona vec toliko napravio i da po tom parametru svakako spada medju 30 najboljih ekipa Evrope...onda je zasigurno da je Celzi veliki klub...

Ako ti mislis da su samo napadaci veliki fudbaleri...nasa misljenja se potpuno razlikuju i tu se potpuno razilazimo...:thumbdown:

Celzijeva ponuda za Balaka nije mogla biti 9 miliona eura jer samo je Kaka dobio takav ugovor u zadnjih 10 godina...Celzi je u tom trenutku imao mnogo bolju sadasnjost nego Inter i Real a ne vidim da tako nije i sad...i naravno da mu je izazov bio veci u Celziju gdje jedan Sevcenko moze da sjedi na klupi a u Realu ako imas ime mozes da igras, a nije bitno koliko pruzas...Bajern je u odnosu na Leverkuzen institucija( moguce da se tu krije izazov:whistling: ) Balak nikad nije lagao u karijeri...i njegova izjava koju je vise puta ponovio ne moze biti protokolarna...
A kad smo kod Drogbe...on je jos jedan od igraca koji je zaboravio da prva i osnovna veza ne treba da ti bude trener vec klub i navijaci...to mu se da oprostiti jer je to rekao cim je Murinjo otisao(to je instant reakcija)...prije 3 mjeseca je taj isti Drogba rekao da ga novinari puste da zivi svoj zivot i da niko nije lud da ode iz Celzija jer Celzi ima sve...

Notingem nije uopste pojam velikog kluba za Celzi...jer je Notingem samo 3 puta ucestvovao u Ligi sampiona...

Po Uefinoj listi najboljih klubova Celzi je bio najbolji klub u prosloj sezoni...ja sam rekao da je Celzi najbolji klub na svijetu ali mislio sam trenutno(ovo trenutno znaci u zadnih nekoliko godina - ocigledno moram biti bas bas precizan)

Problem u toj tvojoj tezi ``kratkotrajnog projekta`` je sto je Celzi ``dugotrajan projekat``...
Celzi je ulozio oko pola milijarde eura na transfere a to isto i mnogo vise je radio i Real pa nije osvajao nista...zato je doslo do kraja Galaktikosima...Celzi za razliku od tog Reala je stalno sa osvojenim trofejima ili u mrtvoj trci za trofejima...

Evo kako izgleda posljednja Uefina lista sa najboljim klubovima...napravljena je 23. jula 2008.godine...
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method3/trank2009.html

@Walken
Ispada da je Barselona u Ligi sampiona igrala 2 puta cetvrtfinale, 5 puta polufinale, 3 puta izgubila finale i samo 2 puta osvojila...
A Real je u Ligi sampiona igrao 6 puta cetvrtfinale, 9 puta polufinale, 3 puta izgubio finale i samo 9 puta osvojio...
Mislim da je razlika ocigledna...
Pa ko je rekao da nije ocigledna razlika izmedju Reala i Barce??? Real je veci klub ne samo od Barce, nego od svih na svetu, tako da i dalje ne znam zasto ih poredimo ... Poredimo Barcu i Celsi, a tu je razlika u svetlosnim godinama (u korist Barce naravno) ...

Da vidimo kako stoje druge ekipe sampioni Evrope...
Jedan Ajaks ima 4 cetvrtfinala, 2 polufinala, 2 izgubljena finala i 4 puta je osvojio...
Jedan Bajern ima 8 cetvrtfinala, 5 polufinala, 3 izgubljena finala i 4 puta je osvojio...
Jedan Milan ima 2 cetvrtfinala, 2 polufinala, 4 izgubljena finala i 7 puta je osvojio...
Jedan Inter ima 4 cetvrtfinala, 3 polufinala, 2 izgubljena finala i 2 puta je osvojio...
Jedan Juventus ima 3 cetvrtfinala, 3 polufinala, 5 izgubljenih finala i 2 puta je osvojio...
Jedna Benfika ima 7 cetvrtfinala, 1 polufinale, 5 izgubljenih finala i 2 puta je osvojila...
Jedan Mancester ima 4 cetvrtfinala, 7 polufinala i 3 puta je osvojio...
Jedan Liverpul ima 3 cetvrtfinala, 2 polufinala, 2 izgubljena finala i 5 puta je osvojio...

Rezime ce nam reci da imamo 8 boljih ekipa od Barselone u Ligi sampiona a Inter je u rangu Barselone...
Pa jel neko rekao da nema boljih klubova od Barce ... Ovo su 9 najboljih klubova Evrope i to sam vec napomenuo ... A i kad smo vec kod ovih klubova objasni zasto je Inter bolji od Barce??? MOzda zato sto ima 2 cetvrt-finala vise ... To nije nikakav parametar ... I sta sad, ako je neko bolji u LS odmah znaci i da je veci klub??? I dalje cekam da mi neko objasni zasto je LS jedino i iskljucivo merilo kad se gleda velicina kluba ...

Treba reci da je samo 21 ekipa osvojila Ligu sampiona...10 ekipa od tih 21 je u rangu Celzija kada je u pitanju nastupanje u Ligi sampiona...razlika koja je na strani tih 10 ekipa je sto su uspjele da osvoje Ligu sampiona...
Ako uzmemo u obzir da je Celzi u Ligi sampiona vec toliko napravio i da po tom parametru svakako spada medju 30 najboljih ekipa Evrope...onda je zasigurno da je Celzi veliki klub...
Pa o tome ti ja i pricam svo vreme!!!! Celsi jeste velik klub kad se gleda 30 ili 50 najvecih klubova u Evropi, ali u odnosu na Barcu, Real ili Milan jos uvek je sitan klub ... Citaj malo bolje sta pisem ...

Ako ti mislis da su samo napadaci veliki fudbaleri...nasa misljenja se potpuno razlikuju i tu se potpuno razilazimo...:thumbdown:
Naravno da ne mislim da su samo napadaci veliki fudbaleri (Barezi je na svojoj poziciji genijalan kolko i Pele na svojoj), ali napadaci su ti koji su upecatljivi, ti zbog kojih se gleda fudbal, i zato sam samo njih stavljao ... Ne mozes mi reci da ljudi gledaju Barcu zbog Pujola a ne zbog Mesija, ili Milan zbog Neste a ne zbog Kake ... Neki da, ali 95% ljudi gleda fudbal zbog napadaca, a Barca je uvek imala najbolje na svetu ...

Celzijeva ponuda za Balaka nije mogla biti 9 miliona eura jer samo je Kaka dobio takav ugovor u zadnjih 10 godina...Celzi je u tom trenutku imao mnogo bolju sadasnjost nego Inter i Real a ne vidim da tako nije i sad...i naravno da mu je izazov bio veci u Celziju gdje jedan Sevcenko moze da sjedi na klupi a u Realu ako imas ime mozes da igras, a nije bitno koliko pruzas...Bajern je u odnosu na Leverkuzen institucija( moguce da se tu krije izazov:whistling: ) Balak nikad nije lagao u karijeri...i njegova izjava koju je vise puta ponovio ne moze biti protokolarna...
Po ceme je Celsijeva sadasnjost drugacija od Realove??? Real je ogrooooomna institucija u odnosu na Celsi, i ima istu sadasnjost kao i oni (cak i bolju, Real je dve godine zaredom sampion a Celsi nije).... Ovo je stvarno nebuloza da ako imas ime mozes da igras u Realu a u Celsiju ne mozes ... Zasto onda jedan Raul (koji je 3x vece ime nego bilo koji Celsijev igrac) nije standardan u ekipi??? Zasto su oterali Ronalda koji je uz Pelea i Dijega najvece ime u svetu fudbala??? Ili Figa npr??? Sve su to imena pa nisu igrali u Realu kad nisu bili u formi ...

U tadasnjem Leverkuzenu, Balak je igrao u finalu LS, postao standardan u repki Nemacke, i stalno se borio za titulu u Bundes ligi ... Koji je mogao novi izazov da ima u Bajernu (iako su daleko veci klub) a da nije pokusao u Leverkuzenu??? Sve sto je mogao da osvoji sa Bajernom mogao je da pokusa i sa Leverkuzenom a tu nema izazova ... Izazov je da promenis sredinu, ligu, nacin zivota, a Bajern i Leverkuzen su isti po tom pitanju ...

A kad smo kod Drogbe...on je jos jedan od igraca koji je zaboravio da prva i osnovna veza ne treba da ti bude trener vec klub i navijaci...to mu se da oprostiti jer je to rekao cim je Murinjo otisao(to je instant reakcija)...prije 3 mjeseca je taj isti Drogba rekao da ga novinari puste da zivi svoj zivot i da niko nije lud da ode iz Celzija jer Celzi ima sve...
A otkud ti znas to za Drogbu i Murinja??? To je ipak samo pretpostavka ... Vec sam rekao da igraci moraju da daju sablonske izjave, a Drogba je klasican primer ... Cas jedno, cas drugo - zavisi od situacije ... Kad je Murinjo otisao - on isto oce da ode, sad oce da ostane, sutra ce opet hteti da ode i tako stalno ... Nije tu samo Celsi u pitanju, svi igraci su takvi (cast izuzecima) ... Ti izgleda stvarno volis Drogbu, cim ga branis toliko i cim ga stavljas u red najboljih igraca u istoriji ... On ce ko i svaki drugi igrac, cim ode u drugi klub pricati kako je taj novi klub najbolji i da bi tu voleo da zavrsi karijeru (tako sam i ja verovao Ibrahimovicu pa je otisao cim je zagustilo, i to u rivalski klub), tako da ti savetujem da se ne nadas toliko da takvi igraci vole Celsi (osim Terija i Lampara, mada eto i on 'izgleda' oce da napusti Celsi) ...

Notingem nije uopste pojam velikog kluba za Celzi...jer je Notingem samo 3 puta ucestvovao u Ligi sampiona...
PA postoeto gledas LS kao merilo, Notingem je tu ligu osvojio 2x (bez obzira koliko je puta ucestvovao) a kolko je puta Celsi osvojio???? Znaci dosli smo do zakljucka da je Notingem veci klub ... Cak je i Rozenborg vise puta ucestvovao nego Celsi, pa jel to zanci da su veci klub od Celsija???

Po Uefinoj listi najboljih klubova Celzi je bio najbolji klub u prosloj sezoni...ja sam rekao da je Celzi najbolji klub na svijetu ali mislio sam trenutno(ovo trenutno znaci u zadnih nekoliko godina - ocigledno moram biti bas bas precizan)
Po toj listi najbolji klub u prosloj sezoni je Manu (sezona 2007/2008) ... A i u konacnoj listi Celsi ima 3 boda ove sezone (ne znam kako) a Milan i Liverpul nemaju ... Znaci ne gledajuci sezonu 2008/2009 (koja uzgred nije ni pocela), po statistici (kojoj ne treba pridavati neki znacaj) Celsi je treci klub na svetu, a za ulozenih preko milijardu evra u njega to nije bas neki rezultat ...

Problem u toj tvojoj tezi ``kratkotrajnog projekta`` je sto je Celzi ``dugotrajan projekat``...
Celzi je ulozio oko pola milijarde eura na transfere a to isto i mnogo vise je radio i Real pa nije osvajao nista...zato je doslo do kraja Galaktikosima...Celzi za razliku od tog Reala je stalno sa osvojenim trofejima ili u mrtvoj trci za trofejima...
Dal je dugotrajan to cemo tek videti, ne moze niko predvideti buducnost, sasvim drugo je to sto se ti nadas da ce biti dugotrajan (meni licno je svejedno) ... Niko nije vise od Celsija ulagao u transfere od 2003-ce godine ... Real dok je ulagao osvojio je 2x LS (2000 i 2002), a kad je prestao da dovodi vanserijske zvezde (od 2005-te godine) 'samo 2x' je bio prvak Spanije ... Isto toliko puta je Celsi bio prvak svoje zemlje, tako da ta tvoja poredjenja nemaju veze jedno sa drugim ... I Real je isto u mrtvoj trci za trofejima kao i Celsi, samo sto ih je Real osvojio (2x Primera) a Celsi ipak nije ...

Evo kako izgleda posljednja Uefina lista sa najboljim klubovima...napravljena je 23. jula 2008.godine...
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method3/trank2009.html
Vec sam napisao iznad moje misljenje o listi ...

Mozda zato sto Celzi nije tako mali a ni Barsa tako velika...

Barca:
Domace prvenstvo - 18x prva, 22x druga
Domaci kup - 24x prva, 9x druga
Superkup Spanije - 7x prva, 7x druga
Liga sampiona - 2xprva, 3x druga
Kup pobednika kupova - 4x prva, 2x druga
Superkup Evrope - 2x prva, 4x druga

Ukupno - 57 trofeja (ovih glavnih, postoje jos neki nebitni trofeji) i 47 drugih mesta ....

Celsi:
Domace prvenstvo - 3x prvi, 3x drugi
Domaci kup - 4x prvi, 4x drugi
Superkup Engleske (Charity) - 3x prvi, 4x drugi
Liga sampiona - 0x prvi, 1x drugi
Kup pobednika kupova - 2x prvi, 0x drugi
Superkup Evrope - 1x prvi, 0x drugi

Ukupno - 13 trofeja (ne racunajuci Liga kup, posto u Spaniji nema slicnog takmicenja) i 12x drugi

Naravoucenije: Ipak je Barca daleeeeeeeeeeeeko veci klub od Celsija ... Pa cak i 10-najbolji igrac Barce u istoriji, je bolji od bilo kog Celsijevog igraca u istoriji ...

Jedan savet svim navijacima Celsija: Navijajte i volite Celsi koliko god hocete i radujte se uspesima Celsija (treba tako), ali nemojte se blamirati i pricati kako Barca nije velik klub a Celsi jeste ... Istorija i trofeji vas demantuju bolje nego bilo ko drugi ...

ma koji bre internacionalni rivali???

Barsa je ogromna a vi cete biti mali zauvek

ja brate kapiram da ti njih volis ali nemas argumente da su veliki klub

Sta petljate ovuda PETLJAVINE....:rotf:(sorry Nordic , nije tebi upuceno, (mala sala iz srednje)).

Samo da se nadovezem, podvuceno Nordic jel vidis?Ovako nesto moze da izjavi samo neko kome je Celsi trn u oku i treba da medji navijacima sirimo prijateljstva i poz.energiju, a ne negati.i mrznju.
Istorija je na vasoj strani htjeli mi to da priznamo ili ne ---sta je tu je, nego vremena se mijenjaju.CELSI je klub od koje Evropa drhti poslednjih 5 god.A prije smo uvijek igrali solidan fudbal i kada tu nije bio Abramovic , znali smo mi na svom terenu da dobijemo i Mancester i rezultatski i igracki, kao i ostale velikane u Engleskoj. uvijek u svojoj istoriji

Poslednja izmena:
Naravoucenije: Ipak je Barca daleeeeeeeeeeeeko veci klub od Celsija ... Pa cak i 10-najbolji igrac Barce u istoriji, je bolji od bilo kog Celsijevog igraca u istoriji ...

Jedan savet svim navijacima Celsija: Navijajte i volite Celsi koliko god hocete i radujte se uspesima Celsija (treba tako), ali nemojte se blamirati i pricati kako Barca nije velik klub a Celsi jeste ... Istorija i trofeji vas demantuju bolje nego bilo ko drugi ...

Ok. evo ja kazem Barsa jeste veliki klub, sto bi njeni navijaci kazali Barsa-Vise od kluba.

ALI

Niko se ne blamira Barsa je ponavljam veliki klub, sa znacajnijom istorijom od nase , ali nismo ni mi bas mali.Celsi je Celsi , ljubav najveca , ma koliko trofeja imao.

Jednom se zivi

CHELSEA FOREVER!
Mislis ovako da navijamo , pa da.

Ok. evo ja kazem Barsa jeste veliki klub, sto bi njeni navijaci kazali Barsa-Vise od kluba.

ALI

Niko se ne blamira Barsa je ponavljam veliki klub, sa znacajnijom istorijom od nase , ali nismo ni mi bas mali.Celsi je Celsi , ljubav najveca , ma koliko trofeja imao.

Jednom se zivi

CHELSEA FOREVER!
Mislis ovako da navijamo , pa da.
Pa jeste blamiranje kad neko uporno (nemoj da mislis da se ovo odnosi na tebe) pise da Barca nije velik klub i da nisu osvojili nista posebno, i da su postali popularni tek solaskom Ronaldinja i da pre nje njega niko nije cuo za Barcu (a takvih likova je na ovom forumu bili mali milion, i bas podosta navijaca Celsija) ... I ja mrzim Milan vise nego Zvezdu, al ne mogu pricati da su mali klub, ili da je Kaka npr. los igrac ...

Ja nikad nisam ni rekao da je Celsi 'mali' klub, nego da je mali u odnosu na 10 najboljih, a to je velika razlika ... Celsi nit je mali nit je velik klub, nego klub sa osrednjom tradicijom i istorijom, kao i mnogi drugi ...

Pa jeste blamiranje kad neko uporno (nemoj da mislis da se ovo odnosi na tebe) pise da Barca nije velik klub i da nisu osvojili nista posebno, i da su postali popularni tek solaskom Ronaldinja i da pre nje njega niko nije cuo za Barcu (a takvih likova je na ovom forumu bili mali milion, i bas podosta navijaca Celsija) ... I ja mrzim Milan vise nego Zvezdu, al ne mogu pricati da su mali klub, ili da je Kaka npr. los igrac ...

Ja nikad nisam ni rekao da je Celsi 'mali' klub, nego da je mali u odnosu na 10 najboljih, a to je velika razlika ... Celsi nit je mali nit je velik klub, nego klub sa osrednjom tradicijom i istorijom, kao i mnogi drugi ...

Posto sam dos'o na foru Barselone red je da kazem nesto lijepo o njima.:)

Ok Valken mislim da se oko nekih stvari kapiramo odlicno.Stvarno Barsa je istorijski gledano fudbalsko ime. Nisu postali popularni dolaskom Ronaldinja.Ima dosta velikana koji su prosli kroz taj klub i to je nesto sto je istorija, sto se pamti, velikih meceva koje su odigrali, veliko rivalstvo sa Realom, sve to dovoljno govori, pa ne moze ucesnik od tri najveca svjetska derbija (BARSA -REAL) biti mali klub.Iako je Real po trofejima najbolji klub u istoriji klubskog fudbala, Barsu vise cijenim.i volim odgledati neki njihov mec bilo u Primeri, bilo u LS(bez kada igraju sa Celsijem:)).Real je poslednje dvije titule osvojio na apsurdan nacin, uz losu igru i NAJVISE zahvaljujuci Barsi sAmoj jer su neke meceve sebe ubijali npr. mec Barsa :Betis poluvrijeme 2:0, kraj 2:3 , i ima jos jedan slicni preokret cini mi se , mada je ovaj sa Betisom nedopustiv iz vise razloga.Naime ne pamtim da je Celsi ikad ovako nesto dopustio, mozda, ali jos na svom terenu...:think:i to od mnogo igracki losijeg kluba ne secam se stvarno.Takvi mecevi ubijaju u pojam.
S druge strane Real kao i mnogo puta pomognut od strane sudija, i uz losu igru pogotovo predposlednja sezona, ajde ove sezone su nesto i radili , doveli Snajdera, Guti je malo zivnuo i td, dok je Barsa igrala veliki broj meceva sa ogromnim brojem propustenih prilika i taj problem neefikasnosti u napadu ih je kostao.Anri nije zadovoljio, Etoova povreda, Mesi je taj koji je uvijek pokusavao i radio k'o crnac na terenu...............
...dobro malo sam se prisjecao svih tih meceva i detalja
Barsa dok je igrala sa Celsijem u LS , to su bili mecevi poslastica za cio svijet i stvorilo se rivalstvo izmedju ta dva kluba i ja sam tada pricao kako su mali klub, kako pojma nemaju, ali sve to zaslijpljenoscu za Celsijem i porazima kojima nas je Barsa izbacivala, mada smo i mi nju pardon vas(ne kazem tebi Balken).
Proslo je rivalstvo i sada u spanskoj ligi najvise volim pratiti fudbal koji igraju Barselona i Sevilja.

A sto se tice Kake reci cu samo jedno TAJ COVJEK NIJE OPRAVDAO TITULU NAJBOLJEG SVJETSKOG IGRACA.Sta je radio ove sezone u Milanu?????????Zlatna lopta?????Mozda je to priznanje trebao dobiti ranijih sezona dje je bas bio jedan od najboljih ako ne i najbolji...ali sada....ne razumijem:think::think:.

Poslednja izmena:
Jesi li ti mozda gledao LS prosle sezone, gde je Kaka bio najbolji strelac tog takmicenja i maltene je sam izbacio ManU, tako da je potpuno opravdano dobio Zlatnu loptu, to priznanje se dodeljuje za ucinak igraca u protekloj sezoni, ne u onoj sto sledi, Kaka je te sezone bez konkurencije bio najbolji igrac na planeti i zasluzeno je dobio to priznanje

KAKA te sezone kada je dobio ZLATNU LOPTU
bilo je apsolutno zasluzeno,samo steta sto sledece (ove poslednje sezone) nije bas odigrao ni pola onoga kao predprosle sezone!!!
ove sezone u izboru su : C.Ronaldo,Kasiljas i Messi (Kasiljas kako kazu mozda i ima vece sanse jer je sa Realom osvojio titulu i sa Spanijom bio prvak EVROPE)

Anri nije zadovoljio, Etoova povreda, Mesi je taj koji je uvijek pokusavao i radio k'o crnac na terenu...............
...dobro malo sam se prisjecao svih tih meceva i detalja
Barsa dok je igrala sa Celsijem u LS , to su bili mecevi poslastica za cio svijet i stvorilo se rivalstvo izmedju ta dva kluba i ja sam tada pricao kako su mali klub, kako pojma nemaju, ali sve to zaslijpljenoscu za Celsijem i porazima kojima nas je Barsa izbacivala, mada smo i mi nju pardon vas(ne kazem tebi Balken).
Proslo je rivalstvo i sada u spanskoj ligi najvise volim pratiti fudbal koji igraju Barselona i Sevilja.

A sto se tice Kake reci cu samo jedno TAJ COVJEK NIJE OPRAVDAO TITULU NAJBOLJEG SVJETSKOG IGRACA.Sta je radio ove sezone u Milanu?????????Zlatna lopta?????Mozda je to priznanje trebao dobiti ranijih sezona dje je bas bio jedan od najboljih ako ne i najbolji...ali sada....ne razumijem:think::think:.
Anri ipak jeste zadovoljio, mada se ne cini tako na prvi pogled ... Ipak on nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji napadaca, nego je guran na levu stranu, takodje je vise od pola meceva poceo sa klupe, a neke nije uopste ni igrao ... Jos kad se uzme u obzir da mu je ovo prva godina u Spaniji gde se igra potpuno drugaciji fudbal nego u Premijer ligi, onda tih 20-ak golova i 10-ak asistencija uopste nije lose, stavise odlican ucinak za situaciju u kojoj se nasao ... Videcemo kako ce igrati sada kad dobije malo vise slobode ... Barci je samo trebala promena u vidu trenera, ipak su se zasitili Rajkarda koji uzeo sve sto moze ... I ove sezone su najjaci na papiru pa cemo videti sta ce uraditi ...

Ti mecevi sa Celsijem su bili izvanredni, Ronaldinjo i Mesi su briljirali ... Ali ipak malo je vremena proslo da bi se pricalo o nekom rivalstvu ...

Jesi li ti mozda gledao LS prosle sezone, gde je Kaka bio najbolji strelac tog takmicenja i maltene je sam izbacio ManU, tako da je potpuno opravdano dobio Zlatnu loptu, to priznanje se dodeljuje za ucinak igraca u protekloj sezoni, ne u onoj sto sledi, Kaka je te sezone bez konkurencije bio najbolji igrac na planeti i zasluzeno je dobio to priznanje
Imao je tada Kaka veoma jaku konkurenciju u Mesiju i C. Ronaldu, a dobio je zbog LS gde je bio genijalan iako u kalcu nije briljirao ...

ove sezone u izboru su : C.Ronaldo,Kasiljas i Messi (Kasiljas kako kazu mozda i ima vece sanse jer je sa Realom osvojio titulu i sa Spanijom bio prvak EVROPE)
Ako C. Ronaldo ne osvoji ove sezone, to ce biti ogromna sramota za fudbal ... Jeste Kasiljas prvak Spanije i Evrope, ali isto tako je i C. Ronaldo s'tim sto je on bio kljucni i najbolji igrac u oba takmicenja, i najbolji strelac ...

Back