FC Barcelona

Drogba je afrikanac,izgleda kao bizon,ima dosta dobru kondiciju,i gde da nema kada igra u engleskom klubu,gde se trci vise nego u ijednoj ligi
robinho & drogba (poredjenje ne moze da se vrsi?!) jer robinho igra tek 3 sezone u realu a drogba vec jedno 5,6 sezona u celsiju
tako da Drogba jeste izdrzivijii i ostao u zivotu dosta vise nego sevcenko i anri

Barsa je veliki klub zbog mnogo stvari.. pogledajte koliko Man UTD ima titula prvaka Evrope

kroz Barsine redove su prosli neki od najboljih fudbalera svih vremena i tako ce ostati jos dugo posto veliki jedu male. cast je nositi njen dres

ko je pominjao u toj prici man.un ( a i mislim da man.un nema vise od 2,3 osvojene titule tako da barsa i man.un u tom slucaju spadaju u isti slucaj)
proslost u barsi se mnogo prica proslost,valjda ce nesto uraditi u sledecoj sezoni kada su ovoliko igraca doveli????! (bice valjda direktno plasirani u ligi sampiona ,to znaci da budu barem 2 u ligi)

jedino mislim da Liverpul,Milan i Real Madrid imaju vise od 3 titule Lige Sampiona
a to mi nikad nije bilo toliko jasno sto taj man.un toliko dizu u nebesa?!
pre je ubedljivo bio najjbolji liverpul,pa kada je bio Anri u Arsenalu kada je arsenal vladao u engleskoj jedno 3,4 godine i sad u zadnjim 2 gpdine opet kao malo man.un
uglavnom danas se i velikim klubovima smatraju sve ekipe koje igraju LSa konstantno,ne da igraju jedne godine pa da pauziraju 10godina

REAL MADRID je 9 puta bio PRVAK EVROPE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nego sto je naziv tog trofeja promenjen u Liga Sampiona pa onda po tome ima kao 6,a inace uvek kada se kaze REAL MADRID ima 9 titula

Barsa je veliki klub zbog mnogo stvari.. pogledajte koliko Man UTD ima titula prvaka Evrope

kroz Barsine redove su prosli neki od najboljih fudbalera svih vremena i tako ce ostati jos dugo posto veliki jedu male. cast je nositi njen dres
Nisu to 'neki od najboljih', nego najbolji ... Maradona, Krojf, Stoickov, Hadzi, Laudrup, Ronaldo, Romario, Ronaldinjo, Rivaldo, Figo ... Jos samo fale Pele i Zidan od tih najvecih ... Kad jedan Ronaldo ili Krojf za sebe ne mogu da kazu da su najbolji igraci u Barcinoj istoriji, onda je jasno koliko je Barca velik klub ...

I dalje mi nije jasno zasto je LS jedino merilo kad se prica o velikim klubovima ... Ima je i Hamburger pa nije velik klub ... Velik klub se postaje konstantnim uzimanjem trofeja (sto domacih sto evropskih) i dovodjenjem najboljih fudbalera ... Zbog toga Barca jeste a Celsi nije velik klub ...

I Partizan ima samo jednu titulu prvaka Evrope u kosarci, ali je veliki klub zato sto je iz njega izaslo mali milion dobrih igraca, od kojih su neki simboli za evropsku kosarku (Djordjevic, Danilovic, Divac, Obradovic, Kicanovic, Dalipagic i ostali) ...

REAL MADRID je 9 puta bio PRVAK EVROPE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nego sto je naziv tog trofeja promenjen u Liga Sampiona pa onda po tome ima kao 6,a inace uvek kada se kaze REAL MADRID ima 9 titula
Da, ali Real je osvojio prvih 6 na pocetku kad nije bilo konkurencije, a ove 3 tek posle 32 godine, i to kad je fubal postao biznis gde pare igraju glavnu ulogu ...

Nemam nishta protiv Barse ali me nervira sto 50% navijaca sirom evrope navija za barsu tek od kada igra Ronaldinjo.;)
MOraju ljudi naci neki razlog kad pocnu da navijaju za neki klub ... Ogroman broj navijaca MIlana je poceo da navija za njih od kad je Savicevic dosao u klub, za Celsi ogroman broj navija od kad je dosao Abramovic, za Manu zbog Cristiana, za Real zato sto ima najvise titula itd...

Ja sam za Juventus poceo zbog crno-belih dresova ... Svako ima svoj razlog ... Moj drugar je poceo za Inter od kad je Ronaldo presao kod njih ...

Nisu to 'neki od najboljih', nego najbolji ... Maradona, Krojf, Stoickov, Hadzi, Laudrup, Ronaldo, Romario, Ronaldinjo, Rivaldo, Figo ... Jos samo fale Pele i Zidan od tih najvecih ... Kad jedan Ronaldo ili Krojf za sebe ne mogu da kazu da su najbolji igraci u Barcinoj istoriji, onda je jasno koliko je Barca velik klub ...

I dalje mi nije jasno zasto je LS jedino merilo kad se prica o velikim klubovima ... Ima je i Hamburger pa nije velik klub ... Velik klub se postaje konstantnim uzimanjem trofeja (sto domacih sto evropskih) i dovodjenjem najboljih fudbalera ... Zbog toga Barca jeste a Celsi nije velik klub ...

I Partizan ima samo jednu titulu prvaka Evrope u kosarci, ali je veliki klub zato sto je iz njega izaslo mali milion dobrih igraca, od kojih su neki simboli za evropsku kosarku (Djordjevic, Danilovic, Divac, Obradovic, Kicanovic, Dalipagic i ostali) ...

upravo tako :ok:

i gde si ti covece,retko ko ovde zna o fudbalu vise od tebe

MOraju ljudi naci neki razlog kad pocnu da navijaju za neki klub ... Ogroman broj navijaca MIlana je poceo da navija za njih od kad je Savicevic dosao u klub, za Celsi ogroman broj navija od kad je dosao Abramovic, za Manu zbog Cristiana, za Real zato sto ima najvise titula itd...

Ja sam za Juventus poceo zbog crno-belih dresova ... Svako ima svoj razlog ... Moj drugar je poceo za Inter od kad je Ronaldo presao kod njih ...

Tu si upravu,ali ja za chelsea navijam iz ljubavi,uostalom pogledaj zadnje strane podforuma chelsea.WLblue 4ever

Nikako se sa nipodastavanjem ne moze pricati o Realovim osvojenim Ligama sampiona...
Real je imao toliko dobrih igraca u svojoj istoriji da je Barsa redovno morala da im gleda u ledja...
I onda Walken taj niz koji si nabrojao ne vrijedi...jer Realov niz je bolji...cak pola tih igraca koje si nabrojao igrali su i u Realu...

Celzi jeste veliki klub...i bice jos veci...ako svi fudbaleri ovog svijeta pricaju o Celziju kao velikom klubu, ako svi treneri pricaju o Celziju kao velikom klubu meni nije relevantno misljenje koje je bazirano na proslosti...
Klub mora biti velik i u sadasnjosti i u buducnosti a ne samo u proslosti...i kad se sve sabere i oduzme proslost je najmanje vrijedna od tri pomenute cjeline...(SAD nikad ne bi bila privredna, ekonomska, vojna i tehnoloska sila da su patili od proslosti...kada bi se gledala proslost najmocnije drzave bi bile Kina, Indija i Egipat...a tako stvari ne stoje...)
Glavni razlog zasto ovoliko novca trosi Real i Mancester Junajted...jeste taj da zele da sacuvaju svoju reputaciju...i da izdrze trku upravo sa tim Celzijem(malim klubom)...;)

pa i sa tim silnim igracima Barsa nije uradila skoro nista!? (osvajala po neku titulu Spanije)
normalno da je Barsa Veliki klub
Klub je velik ako je dobar i u svojoj ligi i u Ligi Sampiona!!!!

Da, ali Real je osvojio prvih 6 na pocetku kad nije bilo konkurencije, a ove 3 tek posle 32 godine, i to kad je fubal postao biznis gde pare igraju glavnu ulogu ...
to ti samo kazuje da je Real Madrid,jos od proslosti bio veliki klub!
nije bilo konkurencije..... pa i Barsa je valjda onda imala svoj tim

to sto si napisao je relativno i skoro skroz tacno,a pogotovo za Ronaldinha i Abramovica

Zato sto su u Mancesteru igrali neki od najboljih igraca na svetu - od Bobija Carltona, preko Besta, Smajhela, Kantone, Gigsa i sada Ronalda ...
pa koliko klubova je imalo odlicne igrace i nisu toliko naglaseni!
Milan,Inter,Juventus
Bajern M,Liverpul, i ostali to su sve veliki klubovi
nego je to malo smesno ...
Real je prvih 5 titula osvojio krpenim loptama... o onoj sestoj ne bih jer me jako boli (ne zato sto je nezasluzena vec zbog protivnika)
nema veze TITULA JE TITULA (sad da li je podeba na osnovu lopte,igraca,stadiona,sudije,protivnika..... to su sve samo nacini da se pojedini malo utese)

Nikako se sa nipodastavanjem ne moze pricati o Realovim osvojenim Ligama sampiona...
Real je imao toliko dobrih igraca u svojoj istoriji da je Barsa redovno morala da im gleda u ledja...
I onda Walken taj niz koji si nabrojao ne vrijedi...jer Realov niz je bolji...cak pola tih igraca koje si nabrojao igrali su i u Realu...

Celzi jeste veliki klub...i bice jos veci...ako svi fudbaleri ovog svijeta pricaju o Celziju kao velikom klubu, ako svi treneri pricaju o Celziju kao velikom klubu meni nije relevantno misljenje koje je bazirano na proslosti...
Klub mora biti velik i u sadasnjosti i u buducnosti a ne samo u proslosti...i kad se sve sabere i oduzme proslost je najmanje vrijedna od tri pomenute cjeline...(SAD nikad ne bi bila privredna, ekonomska, vojna i tehnoloska sila da su patili od proslosti...kada bi se gledala proslost najmocnije drzave bi bile Kina, Indija i Egipat...a tako stvari ne stoje...)
Glavni razlog zasto ovoliko novca trosi Real i Mancester Junajted...jeste taj da zele da sacuvaju svoju reputaciju...i da izdrze trku upravo sa tim Celzijem(malim klubom)...;)
Ovde se ne prica sa nipodastavanjem o Realovim titulama, nego o tome da ni oni kao najveci klub na svetu nisu u redovnim intervalima osvajali LS koja je po vecini izgleda jedino merilo kad se gleda velicina kluba, nego su imali pauzu od 32 godine, i to nam govori da nijedan klub ne moze biti konstantan u LS i da je osvaja na svakih 4-5 godina (Manu je imao pauzu 30 godina, MIlan 20-ak, Bayern 25 itd.) ...

Sto se tice igraca, nijedan klub nije imao toliko dobrih kao Barcelona, i samo Real moze da kaze da je imao takvih igraca (doduse malo manje), na te sto su igrali u Barci dodaj Zidana i Di Stefana i to je sve od Realovih super-kosmickih zvezda ...

Celsi nije velik klub, a dal ce biti pokazace vreme i volja Abramovica da da se bavi fudbalom ... Ne moze Celsi posle 5 sezona (u kojima nijednom nije osvojio famoznu LS) od kad su u vrhu da bude velik klub ...

To sto fudbaleri i treberi pricaju nema veze sa vezom ... Fudbaleri gledaju da napune svoj konto u banci (cast izuzecima poput Del Pjera, Bufona, Maldinija, Totija itd.), i oni ce za svaki klub koji se interesuje za njih pricati da je velik i da navijaju za njega od detinjstva (Sevcenko u Celsi nije presao zato sto je veci klub od Milana, nego zbog para, kao i Balak) ... Isti taj Balak bi sutra presao u Manu da mu ponude vise para ... Te price o ljubavi prema klubu i o velicini kluba, moze da prica samo 0.1% igraca ...

Proslost ne igra glavnu ulogu kod Reala ... Real je klub i sa sadasnoscu, i sa buducnoscu, kao i MIlan, Barca, Manu, Juve jos nekolicina ... Oni imaju svetlu buducnost samo zbog svoje proslosti ... Oni su u proslosti stekli reputaciju velikog kluba, naosvajali se trofeja, stekli armiju navijaca po celom svetu itd ... Postali su simbol za fudbal ... Celsi je samo klub sadasnjosti ... I za Lacio su pricali da je klub buducnosti dok su kod njih dolazili Vijeri, Salas, Veron i ostali najbolji igraci tada (koji su isto pricali kako je Lacio velik klub i da im j ecast igrati u njemu) pa sad nesto i nema nekih velikih igraca kod njih ... Celsi ce u vrhu biti dok bude bilo Abramovica da iskesira Drogbine, Balakove, Cehove i Esijenove potrebe ... Pa sta mislite da Kaki ili Ibrahimovicu sada ponude isto novca Celsi i Real da bi oni presli u Celsi? Nema sanse ...

onaj prvi deo sto si napisao je EXSELENTE AMIGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PRITISAK NAJVISE TU RADI KOD POJEDINIH KLUBOVA a i kod manjih je dosta poceo (jer ako napravis neke dobre rezultate to se posle ocekuju konstantno ali to danas retko ko moze da vise uradi,nego nekoliko godina igra dobro pa stane pa se ponovo za neku godinu vrati na staru igru)!!!

pa i sa tim silnim igracima Barsa nije uradila skoro nista!? (osvajala po neku titulu Spanije)
normalno da je Barsa Veliki klub
Klub je velik ako je dobar i u svojoj ligi i u Ligi Sampiona!!!!

Domestic competitions

La Liga

* Winners (18): 1929, 1945, 1948, 1949, 1952, 1953, 1959, 1960, 1974, 1985, 1991, 1992, 1993, 1994, 1998, 1999, 2005, 2006
* Runners-up (22): 1930, 1946, 1954, 1955, 1956, 1962, 1964, 1967, 1968, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1982, 1986, 1987, 1989, 1997, 2000, 2004, 2007

Copa del Rey (record)

* Winners (24): 1910, 1912, 1913, 1920, 1922, 1925, 1926, 1928, 1942, 1951, 1952, 1953, 1957, 1959, 1963, 1968, 1971, 1978, 1981, 1983, 1988, 1990, 1997, 1998
* Runners-up (9): 1902, 1919, 1932, 1936, 1954, 1974, 1984, 1986, 1996

Supercopa de España

* Winners (7): 1983, 1991, 1992, 1994, 1996, 2005, 2006
* Runners-up (7): 1985, 1988, 1990, 1993, 1997, 1998, 1999

Copa de la Liga (record)

* Winners (2): 1983–83, 1986–86

[edit] International competitions

UEFA Champions League

* Winners (2): 1992, 2006
* Runners-up (3): 1961, 1986, 1994

UEFA Cup Winners' Cup (record)

* Winners (4): 1979, 1982, 1989, 1997
* Runners-up (2): 1969, 1991

European Super Cup

* Winners (2): 1992, 1997
* Runners-up (4): 1979, 1982, 1989, 2006

Ako je ovo 'skoro nista', koliko treba da se osvoji da bi bilo nesto ...

to ti samo kazuje da je Real Madrid,jos od proslosti bio veliki klub!
nije bilo konkurencije..... pa i Barsa je valjda onda imala svoj tim
Real je najveci klub na svetu i tu nema spora ... Imala je i Barca tada tim, ali tada je konkurencija bila daleko manja, i samo jedan igrac je mogao da donese prevagu, a Real je imao tada ubedljivo najboljeg Di Stefana pa im niko nista nije mogao a ne samo Barca ... Tako je i Napoli doveo Maradonu pa je harao kalcom ...

pa koliko klubova je imalo odlicne igrace i nisu toliko naglaseni!
Milan,Inter,Juventus
Bajern M,Liverpul, i ostali to su sve veliki klubovi
nego je to malo smesno ...
Pa ti klubovi i jesu naglaseni ... Dodaj tu Barcelonu, Real, Mancester i Ajax i dobices najvece klubove u istoriji fudbala ...

Back