Ретко ко жели да буде водоинсталатер, али многи желе да зарађују добро,
тако да је овде дилема да ли зарађивати добро, или се правити господин са високом чколицом без прихода од тога.
Ovo drugo nikad nisam razumela. Najviše sam volela psihologiju, filozofiju ali mi nije padalo na pamet to da studiram, to uglavnom studiraju deca bogatih roditelja, jer sa tom diplomom osim preko veze negde gde da radiš? Pravnika, ekonomista svega toga ima puno.
Izabrala sam bila prirodne nauke jer su tada bile u deficitu, a i danas su, tj da imam konkretan posao. E sad, želja mi bila da se bavim teorijom i tu sam možda omašila, jer ko se bavi eksperimentom i nekim popularnim materijalima mogao je da zaradi puno od raznih projekata. Na Zapadu zaposlenje sa dobrom diplomom donosi velik novac u industriji.
To je nekada bilo da svi kao hoće da studiraju. Danas se mladi vraćaju na zanate i to je sasvim na mestu. Opet, bez fakulteta ne možeš da budeš inženjer, lekar, naučnik, sve ono za šta trebaju dobre škole, praksa, osobe koje su majstori svog "zanata" u tim oblastima. Inženjeri, arhitekte mogu da zarađuju mnogo više novca od vodoinstalatera

... Tako da u skladu sa sposobnostima ide i izbor zanimanja, i potpuno je normalno da NOVAC određuje šta ćeš da studiraš ili ideš na kurs, a u slobodno vreme možeš da radiš ono što voliš.
Opet, naži RAVNOTEŽU između zarađivanja i uživanja u životu je isto ok. Ako se ima neki kancelarijski posao sa fakultetom, to je samo po sebi prednost čuvaš zdravlje, ne cimaš se mnogo, ali to ne donosi veći novac, no sve zavisi do čega je čoveku stalo.
Pa se vraćam na ono što sam prvo napisala sve zavisi šta želiš da budeš