Faks ili kurs?

Ovo definitivno, imam u BG-u neko društvo što je završilo ova 2 i uglavnom rade po prodavnicama i sl... Što je baš bedak jer su zaista stručni

Znanje koje se dobije zavrsetkom tih fakulteta moze se steci u gotovo istoj meri i citanjem knjiga iz te oblasti. Znam kako je, jer sam i ja zavrsio FPN.
Hiperprodukcija dipoma iz te oblasti koja se desava vec pola veka je ucinila svoje.

dete mi se razbolelo.. ukucam na CHAT GPT sve simptome.. izbaci mi tel terapiju..dole napiše, ipak posetite vašeg lekara.. odem naravno kod dr.. nisam ni mislio da mu dajem terapiju sa tel.. kad dr isto sve brt...bukvalno svaki lek..i koliko da pije..prepisano... i to imam onu najjednostavniju verziju ... za 5 godina kad se AL usavrši nećeš morati ni kod lekara da ides....bar ne za svaku sitnicu

dete mi se razbolelo.. ukucam na CHAT GPT sve simptome.. izbaci mi tel terapiju..dole napiše, ipak posetite vašeg lekara.. odem naravno kod dr.. nisam ni mislio da mu dajem terapiju sa tel.. kad dr isto sve brt...i to imam onu najjednostavniju verziju ... za 5 godina kad se AL usavrši nećeš morati ni kod lekara da ides....bar ne za svaku sitnicu
A 3d stampanje lekova...Kako da lekari budu preskoceni a farmaceiti ne

brt razvija se AL ..
što bi neko plaćao lupam menadžera nekog kad ima menadžera u tel.. ili savetnika itd.. milion tih lelemudovića i mrsimudonja će ostati bez posla..

a AL ne može da ti npr uvede struju u stanu, kući, popravi bojler itd.. omalteriše.. popravi kvar na autu..bar ne još
Upravo to.
Iako, mislim da i taj AI ima plafon.
Baš prijatelj koji radi u pošti stalno paničari da će ih zamijeniti nekakve dostavne kante.

:mrgreen:

Ne znam da li si gledao "The Wire", druga sezona se bavi radničkom klasom u luci.
U jednoj epizodi im pokušali uvaliti neke strojeve i napravili filmsku prezentaciju, šef radnika rekao da ne dolazi u obzir.
Pitali radnici pa zašto, kaže ovaj - gdje vi za tim strojevima vidite ljude?
Da je kupio, mogao ih je glatko sve otpustiti.

dete mi se razbolelo.. ukucam na CHAT GPT sve simptome.. izbaci mi tel terapiju..dole napiše, ipak posetite vašeg lekara.. odem naravno kod dr.. nisam ni mislio da mu dajem terapiju sa tel.. kad dr isto sve brt...bukvalno svaki lek..i koliko da pije..prepisano... i to imam onu najjednostavniju verziju ... za 5 godina kad se AL usavrši nećeš morati ni kod lekara da ides....bar ne za svaku sitnicu

За грип или осип на кожи може АИ.

За озбиљније здравствене процедуре не може АИ.

Још ако треба нека апаратура за преглед (Ултразвук, екг....), онда мора лекар.

Upravo to.
Iako, mislim da i taj AI ima plafon.
Baš prijatelj koji radi u pošti stalno paničari da će ih zamijeniti nekakve dostavne kante.

:mrgreen:

Ne znam da li si gledao "The Wire", druga sezona se bavi radničkom klasom u luci.
U jednoj epizodi im pokušali uvaliti neke strojeve i napravili filmsku prezentaciju, šef radnika rekao da ne dolazi u obzir.
Pitali radnici pa zašto, kaže ovaj - gdje vi za tim strojevima vidite ljude?
Da je kupio, mogao ih je glatko sve otpustiti.
brat mi ima taxi firmu.. i poslao mi video u Kini kako radi taxi.. lik uđe na neku aplikaciju i čeka pored puta.. dolazi auto brt, on prislanja tel na vrata..otključavaju se vrata, ulazi lik na zadnje sediše..auto prazan.. ima tablet ispred sebe i ukuca adresu i ode lik brt..plus auto napravilo polukružno...

ono krac taksisti nema posla za njih ..

bio je neki krac ne znam koje godine kad se radnici pobunili pa lomili mašine zbog otkaza pošto jedna mašina zameni 50 radinka.... ne znam kako se zove ta revolucija ili pobuna

Zavisi koja oblast je u pitanju. Učenje kroz praktičan rad bi trebalo biti uključeno za sve fakultete koji su vezani za te vrste budućih profesija. Ako Medicinski fakultet ima praktičnu nastavu po bolnicama, logično bi bilo i da Mašinski ima po industrijama ili fabrikama gde se to može ostvariti. To.što nama obrazovanje nije usklađeno i reformisano po tom modelu je problem koji imamo decenijama.

bio je neki krac ne znam koje godine kad se radnici pobunili pa lomili mašine zbog otkaza pošto jedna mašina zameni 50 radinka.... ne znam kako se zove ta revolucija ili pobuna
је л био неки Луд, који је ломио машине у енглеској?

ChatGPT said:​

Да — мислиш на Луде Лудите ( Luddites ), раднички покрет у Енглеској почетком 19. века.
Али није постојао стварни човек по имену „Луд” који је ломио машине.

Ево шта је заправо било:

🧵 Ко су били Лудити?​

Лудити су били енглески текстилни радници који су 1811–1813. уништавали нове фабричке машине јер су веровали да им оне одузимају посао и снижавају зараде.

Покрет је био организован, тајан, и често ноћни — групе радника су упадале у фабрике и ломиле механичке разбоје и друге нове машине.

👤 А ко је „НЕД ЛУД”?​

Лудити су своје акције потписивали именом Ned Ludd или King Ludd, али:

• Нема доказа да је Ned Ludd био стварна историјска личност.
  • Највероватније је у питању легендарни лик или симбол побуне.
  • Слично као што се у шпанској историји појављује „Juan de la Cruz”, а у Француској „Jacques Bonhomme”.
Дакле — није био конкретан човек који је ломио машине, већ фигура коју су радници користили као симбол.

🧨 Зашто су ломили машине?​

Разлози:

• увођење механизације које је угрожавало традиционалне занате
  • пад зарада
  • дуго радно време
  • слаба правна заштита радника
Британска влада је на побуну реаговала веома оштро — чак је ломљење машина постало злочин кажњив смрћу.

Ако хоћеш, могу ти укратко испричати и шта је било после Лудита и како је овај покрет утицао на индустријску револуцију и радничка права.

..pa i lekari sve cesce koriste AI...
Odes kod lekara, kazes simptome a on dovati telefon...mislim se, pa ja sam to vec uradila
mogo si mene da pitas sta da mi prepises od lekova..:lol:

Има ту разних опција.

Ко хоће да буде лекар, архитекта, судија.... мора факс.

Ко није у потпуности оријентисан на одређено конкретно занимање, може курс. Курс који даје занат.

Даље, имамо факултете који дају занат (многи факултети не дају занат).

Затим, може да заврши курс који даје занат и тако зарађује, а заврши философију или социологију да буде паметан и образован али шљака нешто паметно.
I jedno i drugo, ako može.
Ovo definitivno, imam u BG-u neko društvo što je završilo ova 2 i uglavnom rade po prodavnicama i sl... Što je baš bedak jer su zaista stručni

Све мора да се има што се каже 'у рукама' ... па и докторат

СинишаМ

282170_nemacka-oporezivanje-ugovor_f.jpg

Кад сам био мали деца, сви су имали оне беле плочице у купатилу.

Сад велики број породица на неколико година реновира купатило.

Чим жени ћуне да 'оће нове плочице.

Па кад измаже кухињске плочице и ту мора се мења.

Back