F ODELJENJCE

Imam ja taj rasterivac.
2013. u sred leta... kad se mama razbolela, ja onako polusasava, pojma nemam ni koje je doba dana, noci... gde sam i sl. sedim u dnevnoj sobi, blenem u neku tacku, kad ucini mi se da je nesto protrcalo. I vratilo se... Ko u crtanom filmu, samo sto mi nije jos i mahao cisto da bude siguran da sam ga videla: mis. Ni misevi nisu ko sto su nekad bili... ovi bre neki pitomi, setaju po kuci bez pardona, samo sto ne sednu u krilo da se maze!
I tako shvatim da imam macke u dvoristu koje zajedno sa nekim tudjim pokrivaju i tavan, koriste garazu... samo ne ulaze u kucu. I misevi se tu nastanii. Posto je pokusaj da macke zatvorim unutra (tad je jos i Garfild boravio kod kuce) propao, ja kupim rasterivac... Prvo su misevi izludeli i trcali po tom delu kuce ko' nenormalni... ali pohvatale ih nesto macke, nesto lepak (uf kako ga mrzim), nesto se razbezalo... i od kad imam to cudo stvarno ne vidim da se misevi pojavljuju... E sad, da li zbog toga ili zato ssto nisam gostoljubiva - ne znam, tek nekako mi draze kad mi se i macke motaju okolo. Za svaki slucaj.

'Tro. :kafa: Moja mama ne može da zapati mačke jer kod nje u dvorištu, tamo gde smo bili mi do pre par godina, perzistira FIP, mačiji infektivni peritonitis. I ne pokušava otkako je Vragana izguglala da je moj Zloćko od toga umro i onda ja složila kockice, da to stvarno jeste tako. A mesto je tako gadno, da su i pacovi izlazili iz wc šolje. Prvo smo joj pozajmili naš onaj stari, a onda smo joj kupili za rođendan novi iz Top šopa, odabrali strateški najpovoljnije mesto i više ih nema ni kod nje ni kod komšija.

Bar dan :kafa:
ma dobro je to, ako nemate pse koji lovu mišove i nemate mace. Maza je lovila mišove, a i Šaša-Maša. I nanjuše ih uvek, pa tu ispregledamo i stavimo lepak. Ne mogu da zaboravim scenu kad Šaša izlazi iz kuće na trema, mi za njom, a ona kao metak uza zid i nastavi bre da trči po zidu trema tj. kuće pa brzo u travu leže i gleda nas. Maca joj priđe a ona poklopila šapom miša :eek: i ne da mu. On rukom krene i kaže "Šašava daj mi" a ona spusti glavu na šape "neću, moje je":zcepanje: Ostavismo joj miša. Malo je tu ležala držeći ga, ništa nije radila i kad je on crko, ode Šaša svojim poslom. Fascinantno je to što uopšte naš mozak ni oko ne mogu da registruju tu brzinu. Mara Opajdara nije od te kereće sorte što lovi mošove:lol:

Ja ne smem ni da zamislim šta bi bilo ako bi tako nešto... živo, došlo do Done.
Znam samo da ne bi ostala creva :roll:
Kao što ništa ne ostane ni od žabe... puža...
Samo trag u mom novčaniku :roll:

E, da. Ono mačence od juče je sinoć komšijski retrier, pas vlasnika te prodavnice jednostavno slomio. Nisu uspele radnica i jedna mušterija da ga otmu. :sad2: Mislim da to ženka, posebno ako je već imala leglo, nikad ne bi uradila. Moja Blondi nije htela da pojede jednodnevne piliće kad je imala šansu, a Mrvica je htela da joj ukrade mačiće. A pošle smo sinoć u prodavnicu sa namerom da ga ponesemo kući u povratku, ma šta ona dvojica mislila.

dobro veče.....plačem dok gledam Lenu, koliki bol trpi, a danas je dobila trodon.....pitam se da li sam ispravno odlučila.... završili sa inekcijama antibiotika, od sutra prelazimo na kapsule, sledećih 5 dana, i tablete protiv bolova... danas je vadjena krv, nalazi su u granicama normale, nema upale, temperatura je 39....štedi bolesnu nogu, uglavnom leži.., ne ispuštam je iz vida, mazim je pričam joj, hranim iz ruke.....rana je lepa čista, suva...konci će biti vadjeni najverovatnije u ponedeljak...

dobro veče.....plačem dok gledam Lenu, koliki bol trpi, a danas je dobila trodon.....pitam se da li sam ispravno odlučila.... završili sa inekcijama antibiotika, od sutra prelazimo na kapsule, sledećih 5 dana, i tablete protiv bolova... danas je vadjena krv, nalazi su u granicama normale, nema upale, temperatura je 39....štedi bolesnu nogu, uglavnom leži.., ne ispuštam je iz vida, mazim je pričam joj, hranim iz ruke.....rana je lepa čista, suva...konci će biti vadjeni najverovatnije u ponedeljak...

uuuuuuuuuf........:heart:
Magi, bolelo bi je i bez operacije. Ovako, kad se oporavi od operacije biće joj bolje u budućnosti za još dugo vremena.

:zag: Da, što kaže Ljilja, ovo je privremeno, isto bi je tako bolelo i bez operacije za koju godinu. Kad se samo setim Gizma pre prelaska na Hill's JD, i to je on bio majušan i pakovanje mu je dugo trajalo. RC medicinske za zglobove nam se nisu pokazale ni upola tako dobre kao Hill's, inače.

I dobro jutro/dan želim. Moja debela mačketina je postala tako bahata, da se Mrvica plaši i beži od njega kad je odvezana, a jutros je hteo da istuče i komšijskog mačkića od možda 3-4 meseca. Inače, imamo u gradu solidno leglo malinoa, Milica navija da rezervišemo štene, ali ne vredi bez ograde od 2m uvis. :lol: A mm mi veruje da za njih treba tolika ograda tek sad, kad mu je to potvrdio i čovek koji ih gaji.

Magdice... sve razumem, sve mi je jasno... i kroz sta prolazi Lena a i ti :heart:.
Ipak...kad malo sklonimo te emocije (a mi možemo... jer nismo direktni učesnici), svi znamo da si donela najbolju i najhumanijiu odluku. Važno je da sve ide svojim tokom i da na kraju sve bude kako treba. A biće.

LJUDI MOJI, KAKAV DAN! Upravo mi pored nogu leži jedan dečkonja, AST kog je udario auto popodne. Nema prelome, nagnječio je samo išiadikus i malo odrao prednja došaplja. Prethodno je mm oko 2 sata proveo ušivajući komšijinu posavku koju je kombi bukvalno izuo iz kože, petna kost joj je virila a koža okolo visila. Ona je dobro, a mi razmišljamo o finansijskoj konstrukciji za čitač čipova, jedini koji sam izguglala danas košta 24000. Jer ovaj dečko se stvorio iz nepoznatog pravca, hteo da se igra sa malim komšijama koje su se vraćale iz škole, deca počela da vrište, komšije potrčale da ga oteraju, jedan s jedne, drugi s druge strane, dok sam ja završila sa mušterijom, on je već podleteo pod auto. Trči ovaj, trči onaj, trčimo mušterija i ja, žena samo što se nije rasplakala, dok je on skontao da sam ja tu da pomognem i da se ne derem na njega nego na one mamlaze iz kola koji su odustali od uzimanja onog parčeta branika... :lol: Zbog tog zagrljaja koji ga je smirio, sad ne smem da se sagnem, hoće da me poljubi. A dodatno što sam ga posle branila od Mrvice i Mirka. Obožava Smoki, više nego granule.

Eno ga u letnjoj kujni jer su domorici naprasno zavoleli Smoki koji pre nisu hteli da pogledaju. :lol:

Dobro jutro želimo dečkonja i ja. :kafa: Hteli smo jutros da poručkamo Mirka, Mrvicu i komšiju pulina Ciga. Valjda što je njega "mama" sinoć branila od drugih ljudi, pa sad on mene brani od drugih životinja.

Fotografija1402.jpg

dobro veče....hvala što brinete ....od jutros nisam ni uključivala komp, pa evo sad izveštaj...

Bile prepodne kod veta, izvadio konce, i skinuli smo kragnu, danas je bila bez nje ceo dan u dvorištu, ali je ja nisam ispuštala iz vida, da ne bi napravila nešto sa ranom...sad ću da je montiram za noć, za svaki slučaj. Hoda na tri noge, skakuće i vet je dobro ispipao, izmrdao, ona je ćuteći podnosila....kaže da je moguće da je boli ovaj drugi kuk ili čak kičma zbog drugačijeg opterećenja pa je dobila protiv bolova, nešto vrlo jako, skoro je ceo dan provela u spavanju....inače lepo jede, nema potrebe više da je hranim iz ruke, sama sve očisti iz činije...

Mimis, kucov je baš lep i drago mi je da je nadjen vlasnik...

LJUDI MOJI, KAKAV DAN! Upravo mi pored nogu leži jedan dečkonja, AST kog je udario auto popodne. Nema prelome, nagnječio je samo išiadikus i malo odrao prednja došaplja. Prethodno je mm oko 2 sata proveo ušivajući komšijinu posavku koju je kombi bukvalno izuo iz kože, petna kost joj je virila a koža okolo visila. Ona je dobro, a mi razmišljamo o finansijskoj konstrukciji za čitač čipova, jedini koji sam izguglala danas košta 24000. Jer ovaj dečko se stvorio iz nepoznatog pravca, hteo da se igra sa malim komšijama koje su se vraćale iz škole, deca počela da vrište, komšije potrčale da ga oteraju, jedan s jedne, drugi s druge strane, dok sam ja završila sa mušterijom, on je već podleteo pod auto. Trči ovaj, trči onaj, trčimo mušterija i ja, žena samo što se nije rasplakala, dok je on skontao da sam ja tu da pomognem i da se ne derem na njega nego na one mamlaze iz kola koji su odustali od uzimanja onog parčeta branika... :lol: Zbog tog zagrljaja koji ga je smirio, sad ne smem da se sagnem, hoće da me poljubi. A dodatno što sam ga posle branila od Mrvice i Mirka. Obožava Smoki, više nego granule.

Eno ga u letnjoj kujni jer su domorici naprasno zavoleli Smoki koji pre nisu hteli da pogledaju. :lol:

posalji neke informacije o citacu cipova za ..

da vidim koliko je ovde.

- - - - - - - - - -

dobro veče....hvala što brinete ....od jutros nisam ni uključivala komp, pa evo sad izveštaj...

Bile prepodne kod veta, izvadio konce, i skinuli smo kragnu, danas je bila bez nje ceo dan u dvorištu, ali je ja nisam ispuštala iz vida, da ne bi napravila nešto sa ranom...sad ću da je montiram za noć, za svaki slučaj. Hoda na tri noge, skakuće i vet je dobro ispipao, izmrdao, ona je ćuteći podnosila....kaže da je moguće da je boli ovaj drugi kuk ili čak kičma zbog drugačijeg opterećenja pa je dobila protiv bolova, nešto vrlo jako, skoro je ceo dan provela u spavanju....inače lepo jede, nema potrebe više da je hranim iz ruke, sama sve očisti iz činije...

Mimis, kucov je baš lep i drago mi je da je nadjen vlasnik...

e sada cete vas dvoje lepo da uzivate na jesenjem suncu.

na ebay nasao sam da se ovo prodaje

Halo Pet Microchip Reader Scanner, Black

$88.30
Buy It Now
Free Shipping
Latest model – Made to USA specs. Microchip number remains in viewing window for over 2 minutes.• Rechargeable. Convenient USB charger. Instructions included.

i na amazon.com

Halo Pet Microchip Reader Scanner, Pink
by MICRO-ID
4.7 out of 5 stars 30 customer reviews | 20 answered questions
Price: $80.00 & FREE Shipping
In Stock.
This item does not ship to Toronto, Canada. Please check other sellers who may ship internationally.
Ships from and sold by Pet Source Kingdom.
Color: Pink

Pink
$80.00

White
$83.95
Reads all chips that are 10 or 15 characters long EXCLUDING 10 digit AKC/Trovan chip sold in the USA
Does not read the 9 digit encrypted Avid chip
Carrying Case sold separately
Microchip number remains in viewing window for over 2 minutes.
Latest Model, Rechargeable. Convenient USB cable included.
5 new from $80.00

Back