smeh
Veoma poznat
- Poruka
- 13.755
Imam ja taj rasterivac.
2013. u sred leta... kad se mama razbolela, ja onako polusasava, pojma nemam ni koje je doba dana, noci... gde sam i sl. sedim u dnevnoj sobi, blenem u neku tacku, kad ucini mi se da je nesto protrcalo. I vratilo se... Ko u crtanom filmu, samo sto mi nije jos i mahao cisto da bude siguran da sam ga videla: mis. Ni misevi nisu ko sto su nekad bili... ovi bre neki pitomi, setaju po kuci bez pardona, samo sto ne sednu u krilo da se maze!
I tako shvatim da imam macke u dvoristu koje zajedno sa nekim tudjim pokrivaju i tavan, koriste garazu... samo ne ulaze u kucu. I misevi se tu nastanii. Posto je pokusaj da macke zatvorim unutra (tad je jos i Garfild boravio kod kuce) propao, ja kupim rasterivac... Prvo su misevi izludeli i trcali po tom delu kuce ko' nenormalni... ali pohvatale ih nesto macke, nesto lepak (uf kako ga mrzim), nesto se razbezalo... i od kad imam to cudo stvarno ne vidim da se misevi pojavljuju... E sad, da li zbog toga ili zato ssto nisam gostoljubiva - ne znam, tek nekako mi draze kad mi se i macke motaju okolo. Za svaki slucaj.
2013. u sred leta... kad se mama razbolela, ja onako polusasava, pojma nemam ni koje je doba dana, noci... gde sam i sl. sedim u dnevnoj sobi, blenem u neku tacku, kad ucini mi se da je nesto protrcalo. I vratilo se... Ko u crtanom filmu, samo sto mi nije jos i mahao cisto da bude siguran da sam ga videla: mis. Ni misevi nisu ko sto su nekad bili... ovi bre neki pitomi, setaju po kuci bez pardona, samo sto ne sednu u krilo da se maze!
I tako shvatim da imam macke u dvoristu koje zajedno sa nekim tudjim pokrivaju i tavan, koriste garazu... samo ne ulaze u kucu. I misevi se tu nastanii. Posto je pokusaj da macke zatvorim unutra (tad je jos i Garfild boravio kod kuce) propao, ja kupim rasterivac... Prvo su misevi izludeli i trcali po tom delu kuce ko' nenormalni... ali pohvatale ih nesto macke, nesto lepak (uf kako ga mrzim), nesto se razbezalo... i od kad imam to cudo stvarno ne vidim da se misevi pojavljuju... E sad, da li zbog toga ili zato ssto nisam gostoljubiva - ne znam, tek nekako mi draze kad mi se i macke motaju okolo. Za svaki slucaj.
Moja mama ne može da zapati mačke jer kod nje u dvorištu, tamo gde smo bili mi do pre par godina, perzistira FIP, mačiji infektivni peritonitis. I ne pokušava otkako je Vragana izguglala da je moj Zloćko od toga umro i onda ja složila kockice, da to stvarno jeste tako. A mesto je tako gadno, da su i pacovi izlazili iz wc šolje. Prvo smo joj pozajmili naš onaj stari, a onda smo joj kupili za rođendan novi iz Top šopa, odabrali strateški najpovoljnije mesto i više ih nema ni kod nje ni kod komšija.
i ne da mu. On rukom krene i kaže "Šašava daj mi" a ona spusti glavu na šape "neću, moje je"
Ostavismo joj miša. Malo je tu ležala držeći ga, ništa nije radila i kad je on crko, ode Šaša svojim poslom. Fascinantno je to što uopšte naš mozak ni oko ne mogu da registruju tu brzinu. Mara Opajdara nije od te kereće sorte što lovi mošove
Njih i voluharice, izjamari ih i donese prežvakane pred vrata. I krticu ponekad. I pojede ih, samo creva ostavi. 
Mislim da to ženka, posebno ako je već imala leglo, nikad ne bi uradila. Moja Blondi nije htela da pojede jednodnevne piliće kad je imala šansu, a Mrvica je htela da joj ukrade mačiće. A pošle smo sinoć u prodavnicu sa namerom da ga ponesemo kući u povratku, ma šta ona dvojica mislila.
Da, što kaže Ljilja, ovo je privremeno, isto bi je tako bolelo i bez operacije za koju godinu. Kad se samo setim Gizma pre prelaska na Hill's JD, i to je on bio majušan i pakovanje mu je dugo trajalo. RC medicinske za zglobove nam se nisu pokazale ni upola tako dobre kao Hill's, inače.