zer0day
Obećava
- Poruka
- 92
Ja koliko citam trazeci na google-u, a izbacuje mi mnogo slicnih situacija sa onog indijskog foruma, prihvata se bilo koja valuta koja moze da se konvertuje u Bank of Canada. Evri nisu problem, valjda. Cak su neki slali print-screen sa BoC exchange rate, ili cak sa onog sajta XE, gde se vidi koliko kanadskih dolara iznosi njihova ustedjevina, i to je prolazilo. Ipak, vecina komentara kaze da je to nepotrebno i da ce oni sami izvrsiti konverziju.
Bilo bi dobro da neko napise licno iskustvo, mada sam siguran da sam negde ovde na forumu procitao da Evri prolaze, ako ih ima dovoljno.
Mi smo radili Deed of Gift .. i sve evriće koje smo namenili za Ca prebacili u kanadske dolare i tako ostavili na računu.
Kada ti stigne izvod sa računa lepo piše cifra i pored toga oznaka CAD tako da ako možeš prebaci u kanadske dolare, čisto radi mira u glavi.
Sa druge strane, naravno da nije problem da držiš evre na računu .. nisu ni oni tamo toliko stupido .. čuli su oni za EUR svakako :-)
U krajnjem slučaju, banka kada ti izda PoF tu može (mora) da napiše koliko para imaš na računu a u nastavku da stoji "..ekvivalent u kanadskim dolarima po tom i tom kursu.." .. i to je to ..
mi planiramo u narednih nedelju-dve da zatvorimo priču oko finansija u smislu pisma iz banke pa ću ti reći kako smo prošli kod Intese.
Za sada, moje lično iskustvo sa njima je .. da ti sve apsolutno zavisi od expoziture do expoziture kao i ljudi koji u njima rade.
Negde prođeš skroz ok .. negde te gledaju belo i naravno da ništa ne možes van njihovih "standarda".
Videćemo ..
pozdrav