Express Entry / Expression of Interest Canada

E pa drustvo, dosao je kraj i nasem cekanju tog famoznog poziva za viziranje! U petak, 29.01. smo dobili "Ready for visa" mail, i to samo nedelju dana od promene BG Check statusa! :) Ovo je bilo veoma brzo, tako da ja jos uvek ne mogu da poverujem da se desilo. :) Jos uvek sam pogubljen :)

Moram i ja da naglasim da sam vam svima zahvalan na podrsci i na pomoci, a takodje vam zelim da sto pre dobijete (vi koji jos uvek cekate :) ) RFV mail, da osetite olaksanje kao sto sam ja to osetio. :D

Sledeci vikend sledi putovanje u Bec po vize!! :D

:per: :worth::super::whistling:

Bravo majstori !!! tacno znam o kom osecaju olaksanja pricas, kad ti stigne "You have new message" a ti ne znas da li valja ili ne valja... :) ne brini se - brzo se to sve zaboravi ;)

Ajde, cekamo vas... trk po karte :)

Bravo majstori !!! tacno znam o kom osecaju olaksanja pricas, kad ti stigne "You have new message" a ti ne znas da li valja ili ne valja... :) ne brini se - brzo se to sve zaboravi ;)

Ajde, cekamo vas... trk po karte :)

Molim vas za malu pomoc! Boske,Cacuda,bilo ko... Kako se salje dodatna dokumentacija? Sad mi je stigla poruka od CICa i traze mi dodatnu dokumentaciju,a ne znam kako da posaljem.
Mozda cu ukapirati i sam ali znacilo bi mi,za svaki slucaj,da mi to neko napise ovde.

Postovanje i pozdrav svima ...

Potrebna mi je pomoc, a ne znam odakle da pocnem sa trazenjem, pa mozda neko moze da da neku smernicu ....

U narednih 3 meseca treba da dobijem LMIA potvrdu (kako god se zvala) od kanadskog poslodavca sto mi (i mojoj poroici) otvara vrata da preko EE imigriramo tamo (sto jedva cekamo). Medjutim sa tom informacijom da cemo dobiti to uverenje... pocinje da mi raste jedna druga vrsta zabrinutosti.
Naime, davnih 90 tih sam radio u MUP-u. Tehnicar, popravka radio stanica(servis) i dispecer (opet vezano za tehniku ne za policijski posao). Nisam za vreme rata ('99) mrdao iz BG, al '98 jesam bio na Kosovu po istim poslovima, dakle tehnika (e ne policijski posao). Znam da su oni JAKO rigorozni po tim pitanjima, da ne primaju nikog ko je ucestvovao u ratovima i sl ...

Znam i da mora da se napise svaki detalj iz biografije i da sve proveravaju, a i nemam nameru da nesto precutim.

Da li mislite da bi trebao da pronadjem nekog konsultanta jer verovatno oni znaju kako da neke stvari napisu a da ne "bodu oci" ? Ne bi nikako zeleo da ovakvu sansu propustim zbog neke gluposti....

Hvala vam

Poslednja izmena:

Potrebna mi je pomoc, a ne znam odakle da pocnem sa trazenjem, pa mozda neko moze da da neku smernicu ....

U narednih 3 meseca treba da dobijem LMIA potvrdu (kako god se zvala) od kanadskog poslodavca sto mi (i mojoj poroici) otvara vrata da preko EE imigriramo tamo (sto jedva cekamo). Medjutim sa tom informacijom da cemo dobiti to uverenje... pocinje da mi raste jedna druga vrsta zabrinutosti.
Naime, davnih 90 tih sam radio u MUP-u. Tehnicar, popravka radio stanica(servis) i dispecer (opet vezano za tehniku ne za policijski posao). Nisam za vreme rata ('99) mrdao iz BG, al '98 jesam bio na Kosovu po istim poslovima, dakle tehnika (e ne policijski posao). Znam da su oni JAKO rigorozni po tim pitanjima, da ne primaju nikog ko je ucestvovao u ratovima i sl ...

Znam i da mora da se napise svaki detalj iz biografije i da sve proveravaju, a i nemam nameru da nesto precutim.

Da li mislite da bi trebao da pronadjem nekog konsultanta jer verovatno oni znaju kako da neke stvari napisu a da ne "bodu oci" ? Ne bi nikako zeleo da ovakvu sansu propustim zbog neke gluposti....

Hvala

Sat vremena pokusavam da ti napisem nesto sto bi ti pomoglo ali,jednostavno,to bi bila samo moja nagadjanja,posto je po meni tvoj slucaj karakteristican zbog rada u MUPu u vreme ratova. Mozda to nema nikakve veze,posto ti nisi aktivno ucestvovao u borbenim dejstvima tokom ratova(na to pitanje i dajes odgovor prilikom popunjavanja upitnika)ali jednostavno ne znam kriterijume CICa po tom pitanju.
Nadam se da ce neki drugi clan foruma moci nesto vise da ti kaze,a ja ti zelim puno srece u tvojim namerama.
Pozdrav!

Hvala

Sat vremena pokusavam da ti napisem nesto sto bi ti pomoglo ali,jednostavno,to bi bila samo moja nagadjanja,posto je po meni tvoj slucaj karakteristican zbog rada u MUPu u vreme ratova. Mozda to nema nikakve veze,posto ti nisi aktivno ucestvovao u borbenim dejstvima tokom ratova(na to pitanje i dajes odgovor prilikom popunjavanja upitnika)ali jednostavno ne znam kriterijume CICa po tom pitanju.
Nadam se da ce neki drugi clan foruma moci nesto vise da ti kaze,a ja ti zelim puno srece u tvojim namerama.
Pozdrav!

Hvala ti puno i ja slicno razmisljam, ali znas kako uvek postoji ono veliko ALI pogotovo kad je tako veliki ulog u pitanju, a najteza prepreka (ce biti) preskocena (LMIA).

Drustvo,

ova agonija nikako da se zavrsi. Pasose nam drze u Becu vec dve nedelje, jos uvek nikako da nam ih vrate. Zvali smo i IOM i CVAC u Bg-u i nikakvih informacija od njih. Poslali mail Becu, dobili automatski odgovor da ce nam odgvoriti za mesec dana.

Koliko znam niko dosad nije imao problema sa tim poslednjim korakom.

Ovo je sad stvarno vec igra zivaca...

Foreign nationals who, on February 24, 2016 at 13:07:36 UTC, have been assigned a total of 453 points or more under the Comprehensive Ranking System (CRS points) occupy the rank required to be invited to make an application for permanent residence.
The number of invitations that may be issued during the period beginning on February 24, 2016 and ending on February 25, 2016 is 1,484.

Cao svima. Ja sam nova na forum i sam iz Makedonije. Jako mi je drago sto se lepo druzite ovde i pomazete oko bitne stvari. Citala sam dosta o to sto ste pisali za ovu temu i zelim svima srecu da budu izabrani. E sad, posto kod nas nema ovakve forume bar ne na ovu temu resila da se registrujem i ovde pronadjem neku korisnu informaciju vezanu za express entry. Citala sam puno na strani ali opet nije mi jasno, izgleda da nesto ne radim kako treba.
Naime, ja i decko smo polagali IELTS sa relativno dobrim ocenima, zatim sam uradila profil ali nikako nemogu da dodjem do job bank registracija, Vrtim se u krug od profila i neznam sta dalje kako u taj pool? jel mi neko moze pomoci i reci sta prvo treba da uradim. Hvala puno i izvinite ako je los srpski :)

Evo kako se predizborna obecanja postuju i implementiraju u razvijenoj zemlji i to za samo par meseci: UZIVAJTE, JA JESAM!!!! Pored EE zavrzlama, LMIA peripetija i slicnih izmisljotina u proceduri, ovo su barem neki dobri i pozitivni pomaci a koji neke od nas cekaju:

Four Significant Changes Announced to Amend Citizenship Act

February 25, 2016 – Immigration, Refugees and Citizenship Minister John McCallum introduced four significant changes to the Citizenship Act. The four key changes essentially make good on the Liberal’s campaign promise to repeal the Conservative changes made to the Citizenship Act in June of last year. The key points of the Bill: an Act to Amend the Citizenship Act are:

1. Repealing the provisions that allow citizenship to be revoked from dual citizens who engage in certain acts against the national interest.

2. Reducing the time permanent residents must be physically present in Canada before qualifying for citizenship. Permanent residents will need to be in Canada three of five years instead of four of six years.

3. The time spent in Canada, as a temporary resident, prior to becoming a permanent resident, will be included in the three year physical presence calculation used to qualify for citizenship. Each day, within the five year period that a person is authorized to be in Canada as a temporary resident, before becoming a permanent resident, can be counted as a half-day toward meeting the physical presence requirement for citizenship to a maximum of one year.

4. The age range to meet the language requirement and pass a knowledge test to qualify for citizenship will be changed to 18 to 54 years instead of 14 to 64 years of age.

At this point, we (source) do not have a firm time frame for when these changes will be implemented.

Drustvo,

ova agonija nikako da se zavrsi. Pasose nam drze u Becu vec dve nedelje, jos uvek nikako da nam ih vrate. Zvali smo i IOM i CVAC u Bg-u i nikakvih informacija od njih. Poslali mail Becu, dobili automatski odgovor da ce nam odgvoriti za mesec dana.

Koliko znam niko dosad nije imao problema sa tim poslednjim korakom.

Ovo je sad stvarno vec igra zivaca...

Cacuda, sad tek vidim post. Jeste dobili neke vesti u medjuvremenu? Mi predali pasose u ponedeljak, 22.2. Javicu kakva ce biti situacija kod nas....

Cacuda, sad tek vidim post. Jeste dobili neke vesti u medjuvremenu? Mi predali pasose u ponedeljak, 22.2. Javicu kakva ce biti situacija kod nas....

Nismo dobili poziv ali smo videli na tracking sajtu da su nam u petak poslali pasose nazad za Bg, i dobili update aplikacije koja je zvanicno odobrena i zatvorena.

Danas idemo po pasose u Bg.

P.S. Mi smo poslali mail ambasadi i zvali ambasadu pa su dva dana posle toga poslali pasose. Ne znamo da li je to nesto znacilo ili je to samo slucajnost ali da znate da probate taj metod, ako i vama budu kasnili.

Šta misllte šta će da se desi sa kvotama za FSW za ovu godinu?
Prema ovom članku http://www.cbc.ca/news/politics/5-t...e-federal-liberals-immigration-plan-1.3478903 nema mnogo nade da će biti nešto mnogo bolje ili povoljnije, čak naprotiv, nažalost.
Ali hajde da sačekamo srijedu, pa da vidimo šta su nam to dugo priželjkivani liberali planirali za ovu godinu, da li će se i dalje bazirati na humnatarnim misijama i da napokon vidimo i ocjenu EE nakon godinu dana rada. Po mom mišljenju, promjene su neophodne u CRS bodovanju i iskreno se nadam da će se tu nešto promijeniti. Do srijede, pokušajete naslutiti šta će biti.

Malo nam je zamrla diskusija na ovom forumu, iako, vjerujem da ima mnogo interesovanja. Da održimo temu aktuelnom evo najnovijih vijesti o Kanadskim planovima za imigraciju u 2016. godini http://www.canadavisa.com/news/cana...n-2016-across-all-immigration-categories.html

Iako vijesti izgledaju veoma optimistično ako se pročita samo naslov i uvodni dio, ali ako se ide u dubinu vidi se da je veoma ohrabrujući za izbjeglice i family sponsorship, dok za ekonomsku imigraciju i nije nešto previše optimisično jer "It is believed that the above figure includes FSW, CEC and FSTC. In that event, between the three programs there is a decrease of 20.27% from 2015 to 2016."

Mada, Attorney David Cohen i dalje misli da "candidates through these programs should take heart that the inventory of applications that existed prior to 2015 has been reduced over the course of the past year. This should allow the government to process a large number of applications made through Express Entry, while also bringing those individuals to Canada more quickly.”

Tako da, vidjećemo ...

Poslednja izmena:

Back