Express Entry / Expression of Interest Canada

Pošto sam nov na forumu, zelio bih prije svega da cestitam Bosketu i Emiluikiu na istrajnosti i uloženom trudu oko svog procesa aplikacije i odlaska u Kanadu. Hvala vam i što želite da drugima pomognete na tom putu i želim vam puno sreće na novom kontinentu:). Minut, siguran sam da ćeš i ti brzo vidjeti vize u pasosima pa i tebi također želim mnogo sreće. Mi smo (djevojka i ja) u januaru 2015-te ispunili EE profil, imamo ukupno 318 bodova. Po zanimanju sam dipl. inž. građ. sa preko 4 godine radnog staža u struci. Zadnjih godinu dana intenzivno tražim posao u Kanadi ali bez ikakvog uspijeha. Registrovao sam se kod mnogih agencija u Kanadi koje posreduju pri zapošljavanju ali me do sada niko nije kontaktirao. Šaljem direktno mailove poslodavcima koje pronađem preko interneta ali također bez uspijeha. O Job Bank-u da i ne govorim. Dobio sam bar 50 ponuda za 'food restaurant manager' koja iz zeze ispunim ali ništa ni od toga:). Pošto vidim kao jedini način da uz ponudu za posao odemo tamo, interesuje me da li neko zna neki način kako doći do posla u struci tamo? Veliki pozdrav svima i Sretno...

Pozdrav jos jednom sa moje strane,
Kao sto rekoh ah ta KANADA ,e sada drustvo moze li me neko uputiti za Exp Ent vizu,evo moje situacije :
Ozenjen dvoje dece ,sa engleskim sam solidan naravno uvek moze bolje,Supruga i klinci slabo sa jezikom sto ce reci da bih ja bio nosilac zahteva.
Zanimanje ima na listi NOC vezano je za Aerodrom vecina poslova znam inace sam Cargo Agent na Aero N.Tesli (Beograd) sto ce reci to bih jurio.
Moze li me iko od vas posavetovati sta dalje.
Dali odgovaram za apliciranje ove vize,kako to funkcionise,dali ja sam trazim posao tamo kako ili preko koga ili ima drugaciji nacin itd.
Hvala vam unapred i da pohvalim forum svaka cast na organizaciji svega sto ovde imate.
Pozz Nikola

Pozdrav jos jednom sa moje strane,
Kao sto rekoh ah ta KANADA ,e sada drustvo moze li me neko uputiti za Exp Ent vizu,evo moje situacije :
Ozenjen dvoje dece ,sa engleskim sam solidan naravno uvek moze bolje,Supruga i klinci slabo sa jezikom sto ce reci da bih ja bio nosilac zahteva.
Zanimanje ima na listi NOC vezano je za Aerodrom vecina poslova znam inace sam Cargo Agent na Aero N.Tesli (Beograd) sto ce reci to bih jurio.
Moze li me iko od vas posavetovati sta dalje.
Dali odgovaram za apliciranje ove vize,kako to funkcionise,dali ja sam trazim posao tamo kako ili preko koga ili ima drugaciji nacin itd.
Hvala vam unapred i da pohvalim forum svaka cast na organizaciji svega sto ovde imate.
Pozz Nikola

Moze naravno, prvo procitas celu ovu temu i poslednjih 100, 150 strana na temi ,,Kako do kanadske iseljenichke vize", CIC sajt u delu imigracije, ali bukvalno sve, i imaces vise znanja od najboljeg imigracionog advokata. Za IELTS je korisna IELTS tema na forumu. Ako mislis da ti neko u dve recenice moze reci sta da radis, bojim se da to nije tako jednostavno... Sve najbolje!!!

Moze naravno, prvo procitas celu ovu temu i poslednjih 100, 150 strana na temi ,,Kako do kanadske iseljenichke vize", CIC sajt u delu imigracije, ali bukvalno sve, i imaces vise znanja od najboljeg imigracionog advokata. Za IELTS je korisna IELTS tema na forumu. Ako mislis da ti neko u dve recenice moze reci sta da radis, bojim se da to nije tako jednostavno... Sve najbolje!!!

Hvala VPaun-e u svakom slucaju informisacu se ,na tim temama ako negde zapne saljem poruku ovde da razmotrimo pozz :)

Nažalost, teško možemo na druge načine sakupiti veći broj bodova. Nemamo Kanadsko radno iskustvo, nekoga bliskog od rodbine nemamo a da je tamo. Jedini način na koji bi mogli da povećamo broj bodova jeste na osnovu IELTS testa ali i da ga rasturimo ne možemo imati 450 bodova koliko je imao najmanje rangiran kandidat.

Poz svima.

Samo da podelim sa vama novosti u vezi aplikacije. U petak, 22.01. je Background Check presao u "In Progress". Po iskustvima drugih koji su vec dobili vizu, aplikacija bi sad trebala da je prebacena u Bec i da je samo pitanje dana kada ce poslati zahtev za viziranje.

Nadam se da je to tacno i da cu uskoro pisati sa novim, lepim vestima. :)

Poz svima.

Samo da podelim sa vama novosti u vezi aplikacije. U petak, 22.01. je Background Check presao u "In Progress". Po iskustvima drugih koji su vec dobili vizu, aplikacija bi sad trebala da je prebacena u Bec i da je samo pitanje dana kada ce poslati zahtev za viziranje.

Napokon da i vas odglavi... :) pisi kako napreduje !!!

Poz svima.

Čestitam!!!! Nama je Background check još uvek not started...Valjda će i kod nas nešto uskoro da se pokrene. Vidim po indijskom forumu da još ni neke avgustovske aplikacije nisu gotove. Sad bi lepe vesti trebale da stignu brzo kod vas!!! Čekamo!!!

Nažalost, teško možemo na druge načine sakupiti veći broj bodova. Nemamo Kanadsko radno iskustvo, nekoga bliskog od rodbine nemamo a da je tamo. Jedini način na koji bi mogli da povećamo broj bodova jeste na osnovu IELTS testa ali i da ga rasturimo ne možemo imati 450 bodova koliko je imao najmanje rangiran kandidat.

Druze, i mi smo u slicnoj situaciji sa bodovima....mi smo oko 400, i ni makac dalje....a posao trazimo na razne nacine, jer nam je to jedini nacin da dodjemo u obzir za izvlacenje. Medjutim, nijedan konkretan odgovor do sada, imam utisak da je trenutno prakticno nemoguce naci posao tamo. Osim ako nemas nekog svog da ti pomogne, a da pritom ima firmu, i da se poklopi jos gomila stvari.... :(

Pozdrav svima. Planiram da apliciram za EE. Zanima me da li u Kanadu na valorizaciju saljem prevod diplome sa mastera ili mi treba i diploma sa osnovnih studija?

Na ovo pitanje je odgovoreno vec bezbroj puta.

WES-u saljes fotokopije diploma sa osnovnih i master studija i prevod diploma na engleski. To ide u prvu kovertu. U drugu kovertu stavljas WES formular, fotokopije dodataka diplomi sa osnovnih i master studija, kao i prevode dodataka na engleski jezik. Koverte moraju da budu zvanicne koverte fakulteta koji si zavrsila, kao i da budu pecatiranje i potpisane od strane odgovorne osobe na fakultetu. Ove dve koverte stavljas u jednu veliku kovertu i saljes kurirskom sluzbom u Kanadu. Koverte ne smeju da budu otvarane i ostecene na putu do WES-a. Valorizacija kosta sve ukupno oko 400 evra, ako se dobro secam. Procitaj uputstva na WES-ovom sajtu, nadam se da nisam nesto pogresio.

E pa drustvo, dosao je kraj i nasem cekanju tog famoznog poziva za viziranje! U petak, 29.01. smo dobili "Ready for visa" mail, i to samo nedelju dana od promene BG Check statusa! :) Ovo je bilo veoma brzo, tako da ja jos uvek ne mogu da poverujem da se desilo. :) Jos uvek sam pogubljen :)

Moram i ja da naglasim da sam vam svima zahvalan na podrsci i na pomoci, a takodje vam zelim da sto pre dobijete (vi koji jos uvek cekate :) ) RFV mail, da osetite olaksanje kao sto sam ja to osetio. :D

Sledeci vikend sledi putovanje u Bec po vize!! :D

:per: :worth::super::whistling:

E pa drustvo, dosao je kraj i nasem cekanju tog famoznog poziva za viziranje! U petak, 29.01. smo dobili "Ready for visa" mail, i to samo nedelju dana od promene BG Check statusa! :) Ovo je bilo veoma brzo, tako da ja jos uvek ne mogu da poverujem da se desilo. :) Jos uvek sam pogubljen :)

Moram i ja da naglasim da sam vam svima zahvalan na podrsci i na pomoci, a takodje vam zelim da sto pre dobijete (vi koji jos uvek cekate :) ) RFV mail, da osetite olaksanje kao sto sam ja to osetio. :D

Sledeci vikend sledi putovanje u Bec po vize!! :D

:per: :worth::super::whistling:

Sve cestitke!!! :klap: Taman da se malo opustite u Becu i proslavite!

Pošto sam nov na forumu, zelio bih prije svega da cestitam Bosketu i Emiluikiu na istrajnosti i uloženom trudu oko svog procesa aplikacije i odlaska u Kanadu. Hvala vam i što želite da drugima pomognete na tom putu i želim vam puno sreće na novom kontinentu:). Minut, siguran sam da ćeš i ti brzo vidjeti vize u pasosima pa i tebi također želim mnogo sreće. Mi smo (djevojka i ja) u januaru 2015-te ispunili EE profil, imamo ukupno 318 bodova. Po zanimanju sam dipl. inž. građ. sa preko 4 godine radnog staža u struci. Zadnjih godinu dana intenzivno tražim posao u Kanadi ali bez ikakvog uspijeha. Registrovao sam se kod mnogih agencija u Kanadi koje posreduju pri zapošljavanju ali me do sada niko nije kontaktirao. Šaljem direktno mailove poslodavcima koje pronađem preko interneta ali također bez uspijeha. O Job Bank-u da i ne govorim. Dobio sam bar 50 ponuda za 'food restaurant manager' koja iz zeze ispunim ali ništa ni od toga:). Pošto vidim kao jedini način da uz ponudu za posao odemo tamo, interesuje me da li neko zna neki način kako doći do posla u struci tamo? Veliki pozdrav svima i Sretno...

Evo,ja cu pokusati da ti odgovorim. Naci posao u Kanadi ili dobiti ponudu za posao iz Kanade je veoma tesko. Najveci problem je LMIA,zbog trajanja procedure. Tesko da ce se poslodavac odluciti za nekog iz daleka ukoliko mu je stvarno potreban radnik. Jedino ako je tvoje zanimanje toliko deficitarno u Kanadi da on vidi sansu za resavanje svog problema dovodjenjem radnika iz druge zemlje. Znam par slucaja,iz drugih foruma,ljudi su dobili ponudu za posao,posle intervjua preko skajpa,ali sam zaboravio koje zanimanje. Mislim da je tu sreca najvazniji faktor,ukoliko nemas nekog bliskog u Kanadi,ko bi sve to izgurao.

- - - - - - - - - -

E pa...cestitam! Ne umem da ubacim ove vatromete,ali mi je stvarno drago kad neko uspe u ovoj "nemogucoj misiji". Puno srece ! :)

- - - - - - - - - -

Cestitke su upucene Cacudi. Slabo se snalazim ovde. Izvinjavam se. :)

Back