Express Entry / Expression of Interest Canada

Hm, da li je neko naisao na neku vrstu problema prilikom slanja dokumentacije na WES? Interesuje me zbog sledeceg: ne znam da li "sitnicare" prilikom popunjavanja formulara, jer u odeljku Name of Official Completing Form (sto popunjava fakultet) popunili su mi V.Lykov,bez punog imena? NE znam hoce li to mozda biti problem?? Mada, stoji njegov potpis ispod,pecat fakulteta,koverta uredno sa pecatima na poledjini i na prednjoj strani... Kakvog ste misljenja?

WES ne sitnicari. Meni su se razlikovala zvanja koja sam naveo na websajtu, zvanje koje mi je prevodilac napisao u prevodu i zvanje koje je fakultet naveo na WES formularu i nisu pravili problem.
Njima je bitno da je koverta zatvorena, pecatirana i potpisana od strane odgovornog lica na fakultetu.

Pozdrav narode, evo mi da se prijavimo - 15.12. smo sleteli u Vancouver, let preko Londona je protekao prilicno dobro, mada smo kad smo stigli bili prilicno iscrpljeni... Landing procedura na YVR je manje-vise formalnost, sve je jasno objasnjeno i potrebno je samo sacekati svoj red i zavrsava se za manje od 15 minuta... mi smo cekali oko 2-2.5h, posto je bilo nekih 100+ ljudi pre nas, ali su zaista profesionalni i brzi i ljubazni - barem je nase iskustvo takvo...

Puno pozdrava iz Vancouvera... ;)

Želim Vam sreću i da se brzo snadjete. Naleti nekada na forum i piši nam utiske i sve što ti padne na pamet.

LATEST UPDATE:
December 29, 2015 – Candidates for Express Entry are reminded that profiles are only valid for twelve months from the date they are created. Candidates who have not received an Invitation-to-Apply (ITA) for Permanent Residence and who are still interested in immigrating to Canada must create new profiles in the Express Entry pool.

Background

Express Entry is Canada’s new immigration application management system. Launched in January of 2015, Express Entry replaced the previous immigration application queue with a “pool” in which candidates are ranked in order to prioritize applications.

Who Is Affected?

Candidates who created profiles in Express Entry when the system was launched but who have not yet received an ITA will need to create new profiles once their old profiles expire. All candidates should be aware that profiles expire after twelve months.

What Should Candidates Do?

Candidates may only have one profile in the Express Entry pool at any given time. Candidates should wait until their old profiles have expired before creating a new profile.

Candidates who wish to create new profiles before their old profile has expired must first withdraw their existing profile.

SRECNA NAM SVIMA NOVA GODINA.....Onima koji su vec u novoj domovini zelim srecan pocetak I da brzo dosegnu zeljene visine a onima koji cekaju, neka im vreme proleti I sto pre odleprsaju, Svakako nam svima pre svega zelim srece, radosti, zdravlja, napredka I puno, puno uspeha. Veliki pozrdav:zskace::zjelka3::zjelka::ztorba::zpozdrav:

Pozdrav Svima,
Citao sam postove sa ove teme, i pre nego sto odlucim da se upustim u celu procudu oko skupljanja papira, slanja diploma i polaganja engelskog, zeleo bih da postavim samo jedno pitanje. Nasa situacija je sledeca, ja imam 45 godina, radno iskustvo u IT preko 20 godina, trenutno sam zaposlen do feb, 2016 a onda prelazim u preduzetnike, imam diplomu sa 180 poena (FIT fakulete), supruga ima diplomu magistra ali bez radnog iskustva u zadnjih 5 godina.
S obzirom na moju krstenicu da li se isplati uopse se upustati u celu preceduru oko EE Canada ?

Hvala i srecna Vam nova 2016, :zblesav:

Pozdrav svim istomišljenicima :)

Može li neko da mi objasni zbrku oko toga da li je na snazi novo bodovanje (1200 poena) ili staro (100 poena). Na sajtu ambasade jasno stoji da je u pitanju novitet zvani EE Pool , i da se aplikanti boduju po novom sistemu (1200 total sa job offer, 600 bez job offer, 450 najnizi rezultat koji je pozvan na razgovor itd...) kao i da je sve to na snazi od 1.1.205. Medjutim, sa dve strane cujem price o bodovanju po starom sistemu (max 100 min 67). Prijatelj se konsultovao u Adriatic-u letos i dobio informacije samo o starom bodovnom sistemu, a ja na sajtu nekih kanadskih advokata isto tako nadjoh svežu informaciju u kojoj se o starom sistemu bodovanja govori kao da je i dalje aktuelan, o novom sistemu ni pomena. Zna li neko o čemu je ovde reč?

Hvala unapred

Pozdrav svim istomišljenicima :)

Može li neko da mi objasni zbrku oko toga da li je na snazi novo bodovanje (1200 poena) ili staro (100 poena). Na sajtu ambasade jasno stoji da je u pitanju novitet zvani EE Pool , i da se aplikanti boduju po novom sistemu (1200 total sa job offer, 600 bez job offer, 450 najnizi rezultat koji je pozvan na razgovor itd...) kao i da je sve to na snazi od 1.1.205. Medjutim, sa dve strane cujem price o bodovanju po starom sistemu (max 100 min 67). Prijatelj se konsultovao u Adriatic-u letos i dobio informacije samo o starom bodovnom sistemu, a ja na sajtu nekih kanadskih advokata isto tako nadjoh svežu informaciju u kojoj se o starom sistemu bodovanja govori kao da je i dalje aktuelan, o novom sistemu ni pomena. Zna li neko o čemu je ovde reč?

Hvala unapred

Procedura je EE, od 01.01.2015. i ona je jedina po kojoj se pozivaju kandidati koji imaju dovoljan broj bodova na dan izvlacenja.
E sad, minimum uslova da bi se neko uopste nasao u EE pool-u je 67 bodova po starom sistemu.
To je cela matematika, pominjalo se dosta puta u prosloj godini na ovom forumu...

Ćao svima,

Pratim dešavanja na ovu temu pa sam video da će ove godine doći do izvesnih promena koje bi trebalo da olakšaju ceo proces. Da li neko zna šta može da bude? Vidim da su aktivirane neke vize koje su ranije bile zatvorene a navodno je u planu da se i ceo EE sistem malo koriguje.

Ako neko ima neke dodatne informacije, značilo bi svima...

Pozdrav,

Ćao svima,

Pratim dešavanja na ovu temu pa sam video da će ove godine doći do izvesnih promena koje bi trebalo da olakšaju ceo proces. Da li neko zna šta može da bude? Vidim da su aktivirane neke vize koje su ranije bile zatvorene a navodno je u planu da se i ceo EE sistem malo koriguje.

Ako neko ima neke dodatne informacije, značilo bi svima...

Pozdrav,

Nema nikakvih posebnih promena, sem sto se ocekuje da padne broj potrebnih bodova...Zato sto su ociscene sve aplikacije od proslih godina, a moraju ispostovati odredjeni broj...

Nema nikakvih posebnih promena, sem sto se ocekuje da padne broj potrebnih bodova...Zato sto su ociscene sve aplikacije od proslih godina, a moraju ispostovati odredjeni broj...

Red bi bio da padne granica... U 2014 po starom sistemu je apliciralo oko 10K ljudi a po novom oko 30K. Prosto je neverovatno da pojedini kandidati imaju preko 450 bodova za EE a onda jedva prebace 67 kada apliciraju... Kod mene je slučaj 350 za EE i 72 po starom.

Red bi bio da padne granica... U 2014 po starom sistemu je apliciralo oko 10K ljudi a po novom oko 30K. Prosto je neverovatno da pojedini kandidati imaju preko 450 bodova za EE a onda jedva prebace 67 kada apliciraju... Kod mene je slučaj 350 za EE i 72 po starom.

Za FSW 2014 kvota je iznosila 25.000 a apliciralo je mnogo više ljudi. Kako je obrada išla po FIFO metodi mnogi NOC-evi su ispunjeni veoma brzo (programeri, finansijski analitičari su napunili svoje kvote od po 1000 aplikacija za oko mesec i po dana). Sam program je trajao skraćeno - 8 meseci i sve aplikacije koje su stigle do 31.12.2014. su obrađene u CIO do kraja Januara a zatim prebačene u nadležne visa office tako da opravdanje da je manji broj imigranata preko novih programa u 2015 zbog "rašćišćavanja" starih prijava koje se često provlači kroz rasprave neopravdano.
Moje mišljenje je da usporavanje urađeno sistemski zbog krize koja je uslovila smanjenje i slabije otvaranje novih radnih mesta a novi sistem je napravljen tako da se reši status stranih radnika koji su već u Kanadi na radnim dozvolama. Tako je održan (ili možda malo smanjen) broj zvaničnih novih emigranata, a taj broj nije pratilo broj povećanja novih radnih mesta pošto ti ljudi već rade. A razlog zašto neki imaju preko 450 za EE a jedva prebacuju 67 je vrlo jednostavan - imigraciona politika im je, po mom mišljenju, izuzetno loša. Insistiraju na što višem stepenu obrazovanja i poznavanja jezika, a najveća tražnja je za zanatlijama. Zanatlije imaju niži stepen obrazovanja, uglavnom, a vrlo često i niži nivo poznavanja stranih jezika od akademaca, bez uvrede bilo koga. Ali, te zanatlije koje već rade u Kanadi imaju u startu 600 bodova na svoju radnu dozvolu i u startu eliminišu sve ostale koji apliciraju van Kanade.

- - - - - - - - - -

Očekujem da se Boske javi sa prvim utiscima, mada je možda još rano.............

Za FSW 2014 kvota je iznosila 25.000 a apliciralo je mnogo više ljudi. Kako je obrada išla po FIFO metodi mnogi NOC-evi su ispunjeni veoma brzo (programeri, finansijski analitičari su napunili svoje kvote od po 1000 aplikacija za oko mesec i po dana). Sam program je trajao skraćeno - 8 meseci i sve aplikacije koje su stigle do 31.12.2014. su obrađene u CIO do kraja Januara a zatim prebačene u nadležne visa office tako da opravdanje da je manji broj imigranata preko novih programa u 2015 zbog "rašćišćavanja" starih prijava koje se često provlači kroz rasprave neopravdano.
Moje mišljenje je da usporavanje urađeno sistemski zbog krize koja je uslovila smanjenje i slabije otvaranje novih radnih mesta a novi sistem je napravljen tako da se reši status stranih radnika koji su već u Kanadi na radnim dozvolama. Tako je održan (ili možda malo smanjen) broj zvaničnih novih emigranata, a taj broj nije pratilo broj povećanja novih radnih mesta pošto ti ljudi već rade. A razlog zašto neki imaju preko 450 za EE a jedva prebacuju 67 je vrlo jednostavan - imigraciona politika im je, po mom mišljenju, izuzetno loša. Insistiraju na što višem stepenu obrazovanja i poznavanja jezika, a najveća tražnja je za zanatlijama. Zanatlije imaju niži stepen obrazovanja, uglavnom, a vrlo često i niži nivo poznavanja stranih jezika od akademaca, bez uvrede bilo koga. Ali, te zanatlije koje već rade u Kanadi imaju u startu 600 bodova na svoju radnu dozvolu i u startu eliminišu sve ostale koji apliciraju van Kanade.

- - - - - - - - - -

Očekujem da se Boske javi sa prvim utiscima, mada je možda još rano.............

hahaha nije rano, Boske je vec veteran ovde - celu jednu novu godinu i dva Bozica docekao u BC... :D

Ne znam sta bih rekao za utiske - ne znam koliko je moje misljenje relevantno i objektivno posto sam ja u principu samo nastavio posao koji radim vec 5 godina, i poceo sam od 1.1.,tako da nam je mnogo lakse sve bilo u startu...

Ono sto sam video kao potencijalni problem za nove imigrante jeste to sto ne postoji credit history - a za sve, bukvalno sve, mora da se proveri credit history... od rentanja stana, preko mobilnog telefona, pretpostavljam i kupovine automobila i stana i svega... e sad - novopridosli to nemaju, i ne znam kako onda ide - verovatno neka nepovoljnija tarifa, ali siguran sam da se sve moze srediti u potrosackom drustvu kakvo je kanadsko... nama su garanti bili rodjaci pa smo sve dobili bez problema - stan smo nasli tu gde smo zeleli za 5 dana, uselili za 15, u medjuvremenu kupili deo namestaja, deo dobili od nasih ljudi koji su building manageri, ja sam poceo raditi od prvog, supruga je danas dobila posao u oblasti u kojoj zeli da radi (iako joj to po obrazovanju nije struka), i tako - sve ide nekako svojim tokom... glavna dva utiska su sledeca - nema onih sumornih faca na na ulici kakve sam navikao da gledam, i sve je ogromno - od pakovanja, distanci, automobila, ulica, parkova, terena, bukvalno sve... ajde, dobro, jedino je pivo u malim pakovanjima :D

eto, to je to za pocetak, kad prodje jos malo vremena onda cemo znati malo vise, i tako - navikavamo se na British Columbia-u...

Dragi saborci, sve najlepše vam želim u novoj godini!!

Emiiuki, ti si još u Srbiji, jel tako? Kako se muž snalazi, kakvi su mu utisci? U kom je delu Kalgarija?

Boske, tačno znam o čemu pričaš (kada je ogromnost u pitanju, hehe). Ne možeš kupiti jedan sokić detetu nego moraš ceo paket :D

Uživajte, već vam zavidim :) kod nas još uvek sve stoji, muž sprema ielts i nadam se da će u martu izaći (i da će dobiti potrebne ocene).

The first Express Entry draw of the new year 2016, and the 24th since the Express Entry Immigration selection system was launched last year, took place on Wednesday, January 6, 2016. A total of 1,463 Invitations to Apply (ITAs) for Canadian permanent residence were issued to candidates with 461 or more Comprehensive Ranking System (CRS) points. We have various positions available in Canada for Express Entry, Provincial Nominee Programme for BC and Saskatchewan for the attached occupations. Interested Candidates can call us for details.

Pomoc!
Vise od 1h pokusavam da napravim nalog na GCKey, ime i sifru sam sastavljala na 30 nacina!
Sada kaze da je moj Sign in session has timed out or is invalid!
Da li se jos neko mucio ovoliko sa pronalazenjem adekvatnog imena/username/ za nalog?
Pise-obavezno jedno malo i veliko slovo, kao i broj, do 16 karaktera!

Ja sam jednom iz zajebancije otvarao EE profil, na lažnu email adresu i lažne podatke sam stavljao i nisam ima većih problema... proveri da li tačno kucaš, proveri z i y, proveri ćčšđ.... i mene baš inetersuje...

Iako si ti nosilac zahteva oni pitaju u zahtevu da li vas partner ide sa vama u Kanadu i kad kliknes YES oni ce te pitati za obrazovanje i za nivo jezika (to jest ocene IELTS-a) supružnika. U tvom zahtevu supružnk nosi maksimum 40 poena pa je bolje ako može da izvuče i ta dva poena na obrazovanje i jos koji poen na jezik nego da ne uzme ni jedan poen. mislim da treba da uradi WES i da uradii IELTS i da se potrudi na IELTS-u što više zato što je svaki poen bitan.
To je moje mišljenje, pozdrav.

Posle duzeg vremena da napisem neku rec. Mozda ce neko imati pitanje,spreman sam da pomognem.
Prvo zelim da cestitam Bosketu na uspesno zavrsenom "poslu". Puno srece Boske !
Moj slucaj: Ubacio sam se u express entry pool krajem februara. Posto imam samo srednju skolu(elektricar) i imam 46 god,jedva sam sakupio 200 poena i logicno je bilo da pokusam da dodjem do +600 poena. Posto sam 2014tu godinu proveo u Kanadi,posetilacka viza,polozio CELPIP test i dobio licencu za elektricara,pokusao sam da preko poznanika dobijem Job offer. Preko brata,koji je u Torontu,angazovao sam advokata,koji je to trebao da zavrsi,ali ispostavilo se da sam bezveze izgubio 7 meseci. I pare. Medjutim,posle 7 dana,kako sam saznao da nema nista od ponude za posao,javili su mi se iz provincije Princ Edward Island. Da skratim pricu,dobio sam nominaciju i +600 poena. Dobio sam poziv da apliciram za PR i trenutno cekam jos da uradim lekarski i saljem im sve pocetkom februara.
Ljudi,hteo sam da kazem sledece. Uvek treba pokusati... Ja nemam fakultet i super je sto vi svi uglavnom imate. Mnogo ce vam biti lakse da dodjete do minimuma koji vam je potreban da bi vas pozvali. Nikad se ne zna sta moze da iskrsne i pomogne vam. A opet...ni ja nisam 100 posto siguran da cu dobiti PR vizu. Opet moze da iskrsne.
Ukoliko imate neko pitanje,a posebno se ovo odnosi na Skill/trade kategoriju,koja kao da ne postoji ovde,slobodno pitajte,rado cu vam odgovoriti,ako znam odgovor.
Puno srece svima,a i meni! Zivi bili!

Back