Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
po građi su isti samo nekoliko hiljada puta umanjeni.

al kako ti to pišeš kao da si svedok događaj
Било би баш превише да сад копирам километарске текстове резултата истраживања и научних дебата који нису ни сви на енглеском, само да бих показао на основу чега се о неким стварима (не све, наравно) зна.

А по грађи су слични као што су слични лав и домаћа мачка, водени биво и домаће говече, итд. Јер припадају истим породицама.

Doktor Džek Horner smatra da je moguće da se dinosauri vrate kao vrsta samo na osnovu njihovog genetskog koda. Iz ovog razloga se on posvetio stvaranju - "kokasaurusa"

:hahaha:
-nacinalna geografija-
Иои, нешнал џиографик... Понекад ми се дигну длаке на врату кад прочитам неке чланке које објављују. :D
Ал добро, није то научна литература баш.

А по грађи су слични као што су слични лав и домаћа мачка, водени биво и домаће говече, итд. Јер припадају истим породицама.
s tim što oni postoje i ne trebaju ti kilometarski naučni radovi ono što vidiš golim okom.
zašto misliš da su potrebni bezbroj naučnih radova ako je nešto već odavno dokazano? čemu toliko ubeđivanje, dovoljno je jedna knjiga, fosili, način datiranja, mutacije, prelazne forme, karike i rešena stvar?
izbace samo adaptaciju da ne bune ljude i misle da adaptacija isto što i evolucija u smislu škrge-pluća

s tim što oni postoje i ne trebaju ti kilometarski naučni radovi ono što vidiš golim okom.
Зато што оно што се види голим оком често није довољно ни прецизно, па доведе до потпуно погрешних закључака, што је рецимо откриће генетике показало кад је почела да се примењује за класификовање.

zašto misliš da su potrebni bezbroj naučnih radova ako je nešto već odavno dokazano?
Не пишу се нови радови изнова на исту тему, сваки рад се бави различитим појединостима које су саме по себи битне, али у ширем контексту сви потврђују исто. Тако да то што доказују не значи да су потребни за то.

čemu toliko ubeđivanje, dovoljno je jedna knjiga, fosili, način datiranja, mutacije, prelazne forme, karike i rešena stvar?
izbace samo adaptaciju da ne bune ljude i misle da adaptacija isto što i evolucija u smislu škrge-pluća
Па видиш да није, и колико год књига, фосила, начина датирања и чега год било, некоме је увек недовољно па недовољно. То може само да значи једно - да је тај неко једноставно одлучио да верује да није тако и за њега нема промене мишљења. А то је управо супротно научном методу. Наука покаже нешто, па мислимо да знамо, онда покаже још нешто што доведе оно прво у питање, па може да дође до промене ставова и мишљења, јер ако тога нема онда остаје само догма, а то наука није. Промена је напредак, чак и кад се греши, јер се на грешкама учи, и кад-тад научи.

да је тај неко једноставно одлучио да верује да није тако и за њега нема промене мишљења
dobro i šta naučna javnost ima od toga što je neki sale na forumu i ne veruje. ako je cilj nauke da ubeđuje ništa se ne razlikuje od verskih fanatika.
ili se boje nečeg?

pa će se dođe, ništa ti ne brini
Можда, и то ако их има уопште.

dobro i šta naučna javnost ima od toga što je neki sale na forumu i ne veruje. ako je cilj nauke da ubeđuje ništa se ne razlikuje od verskih fanatika.
ili se boje nečeg?
Научна јавност баш ништа. Иначе би се лично бавили активностима на форуму представници научне јавности. Није циљ науке да убеђује него да истражује, да дође до одговора, константна потрага за знањем.

Па нема завршетка, зато се зове константна. :mrgreen:
Дође се до одговора на једно питање - из тога се јави нових пет питања. И тако у бесконачност.
U besmisao, ja bih pre rekla. Zato što se znanje traži na pogrešnom mestu.

Al nema veze.. igrajte se.. uživajte..

Можда, и то ако их има уопште.

Научна јавност баш ништа. Иначе би се лично бавили активностима на форуму представници научне јавности. Није циљ науке да убеђује него да истражује, да дође до одговора, константна потрага за знањем.
nisi me razumeo šta sam hteo
ukoliko nema krajnjeg saznanja dolazi do razmatranja, rasprave što u naučnim krugovima što eto u krugu paćenika poput nas.
priča dakle nije završena ali dogma je nepromenjiva "darvinova evolucija postoji" amin. i ko se protivi dogmi na lomaču jel tako. to se radi od kada je sveta i veka.
prezentuješ bezbroj nekih radova koji su navodni dokazi koji moraju da se prihvate u suprotnom si otpadnik (što ti glista u kafani postavila klip da bolje pogledaš sebe).
zašto se ne raspravlja o 2+2 koliko je?

i kako nije ubeđivanje ako stoji u školske udžbenike osnovne škole o teoriji koja se predstavlja kao istina.
i ladno mi kažeš boli kita nauku u šta ćeš verovati. da bi pojačali uvode novu disciplinu evoluciona biologija i jednog dana će biti obavezan predmet u oš.
dakle zašto je potrebno nauci da te ubedi da nisi u pravu ako nemaš isto mišljenje sa njom.
znači o tome pričam a briga me hoćeš li verovati u kreaciju ili evoluciju i predstaviti svoju veru kao tačnu.

И ево га, по дваесдевети пут иста прича, више пута демантована и демонтирана, али џаба.

Нико у то не верује. Пустио си машти на вољу јер очигледно ти не иде у главу нешто просто као што је природна селекција.

evo ti prvi vjerujes u to. Cim promoviras evoluciju po automatizmu vjerujes u to bez da si svjestan toga.

Ja volim da čitam beletristiku i pročitao sam (doduše još pre godinu dana, ali tek sada iznosim citate zbog apstinencije) knjigu pod naslovom "Poreklo" od Den Brauna, i ne mogu a da ovde na ovom forumu ne podelim sa vama neke citate iz te knjige:
-Str 298.: "Međutim , ateizam nije filozofija, niti je ateizam pogled na svet. Ateizam je prosto prihvatanje očiglednog."
-Str. 330.: "Seti se da si smrtan. Život je kratak čak i za one koji imaju ogromnu mođ. Samo je jedan način da se pobedi smrt, a to je da od svog života napraviš remek delo."
-Str 330.: "Religija ne može tvrditi da je moral samo njen....ja sam dobra osoba zato što sam dobra osoba! Bog sa tim nema nikakve veze."
-Str 330. : ""Kreacionisti su današnji zagovornici ravne Zemlje, i bio bih iznenađen ako bi za sto godina od danas neko još verovao u kreacionizam.
-Str. 411. : "Već vekovima velika većina vernika zanemaruje ogromnu količinu naučnih podataka i racionalne logike dok brani svoju veru."
-Str 432. : " Preskočite crkvu. Prestari ste za bajke."
- Str 432. : "Religija: jer je razmišljanje teško."
-Str 432. :"U početku čovek stvori Boga."
-Str. 434.: "Darvinističkim rečnikom rečeno, religija koja ignoriše naučne činjenice i odbija da promeni svoja uverenja je kao riba koja, nasukana u bari koja se polako suši-odbija da otplovi u dublju vodu jer odbija da poveruje da se njen svet promenio."
_Str. 466. : "Treba da uradimo ono što su uradile mnoge crkve- da otvoreno priznamo da Adam i Eva nisu postojali, da je evolucija činjenica i da zbog hrišćana koji tvrde drugačije svi izgledamo budalasto."
Knjiga je fenomenalna i preporučujem je svim ateistima a i razumnim vernicima. Normalno, oni treći neka i dalje ostanu na svom bestseleru Bibliji.:D

Kad završe tu potragu, neka me neko obavesti.
Ej, ej, ej, ko će drugi da te obavesti nego ja.:D Pa ja sam ti "drug" sa svim onim prilepljenim crvenim srcima, kojima me obasipaš. Ali znam te, znam od poprilično davno (kojice luče moje:heart:). Očekuješ da zbog tih silnih srcadi dobijem povišen pritisak (aj ebiga, već ga imam), ali želiš da dobijem malo viši od povišenog i da onda mandrknem. :D Priznaj da sam u pravu, i da želiš da se kroz sto godina, kada i ti mandrkneš, vidimo ili na ivici raja i pakla (ti u raju a ja u paklu), ili u nekoj sledećoj reinkanaciji.:D

Ja sam sve uvjereniji da i jedno i drugo je u kombinaciji.
Intervencija na evolucijskom neandertalcu od strane onih koji su nekad bili evolucijski rezultat.
Dakle moglo bi se reci evolucija je isto inteligentni dizajn jer se moze intervenirati mjenjati dna kod sto dovodi do pitanja umjetnog uzgajanja bića tj njihovih tjela.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back