Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Otluda ti sada pa ovo? Baš si me iznenadila/razočarala. Kako je moguće da nisi shvatila da znanje tražim u nauci, a da zapravo ti nešto tražiš u sebi i svojim osećanjima, koje su te odvele u neku "višu sferu" ignorišući nauku. I da znaš, ako me bude pitao reći ću: ma svesnaglista LAŽE.! :D A naglasiću da nekadašnja kojica nije bila ovakva.:D
I ova druga rečenica nije tačna. Pa našao sam i UPOZNAO kojicu (bila mi je posebna čast), šarmantnu i ljupku damu, slikarku, samo je problem što je reinkarnirala u svesnuglistu, pa nekako ovaj realni svet posmatra iz žablje/glisterske perspektive, pa se nekako ne uklapamo. Ja protežiram nauku, jer nisam dovoljno pametan da uvidim da je pogrešna, a ti je uglavnom ignorišeš, jer je valjda ne posmatraš iz prizemlja kao ja, nego iz nekih, tebi svojstvenih, višh sfera.:D
PS Ovo nije objava rata između nas.:D
Ne mogu istovremeno da ignorišem i da preispitujem. Nešto sam
tražila i tražila, pa sam našla. A odatle sada mogu da počnem i da
učim.
I nema veze što više ne možemo ni da se svađamo ko ljudi, ja tebe
i dalje volim. :heart:

Може и нешто мало старије од ових античких глупости које је Џентри брљавио и које су одавно демантоване. :roll:

Тврдња: ,,Полонијумске ауре (полонијумски ореоли) које је открио Роберт Џентри (Robert Gentry) доказују да су стене створене тренутно, пошто би се радиоактивни елементи који узрокују такве ауре распали веома брзо након стварања стене.”

Одговор: Ореоли у стенама се јављају када мала количина радиоактивног елемента буде укључена у кристалну структуру камена. Радиоактивни елемент ослобађа високоенергетске честице (радијацију) које разарају кристал у његовој близини, и стварају кружни појас у коме су боја и структура камена промењене. У случају одређених честица, долази до такозваног ,,brag ефекта”, у коме се највећи део оштећења догађа на самом крају пута честице, што уместо округле флеке ствара прстенасти траг око централног места на коме се налази радиоактивни материјал.

Џентри је као доказ наглог стварања Земље ни из чега указао на неке од таквих прстенова, тврдећи да су радиоактивне материје које су узроковале те прстенове у ствари изотопи полонијума (210Po, 214Pо, и 218Pо). Пошто ти изотопи имају кратке периоде полураспада и брзо нестају, Џентријев закључак је да гранит није настао спорим хлађењем лаве, већ одједном, заједно са полонијумом који је оставио трагове.

Неколико геолога је проверило Џентријеве налазе и открило је да је ситуација знатно другачија од оне коју је Џентри предложио. Наиме, полонијумске ауре се могу наћи само и једино у областима у којима околне стене садрже значајне количине уранијума. Полонијумске ауре, притом, припадају само изотопима полонијума који настају распадом урана-238. Ауре које припадају изотопима полонијума који настају распадом много чешћих елемената као што су уранијум-235 и торијум-232. Полонијумске ауре се такође могу наћи у неколико врста камена из различитих извора, укључујући и невулканске изворе; другим речима, постојање аура није одређено врстом камена, већ његовим географским положајем. Коначно, полонијумске ауре се никада не појављују у стенама које нису биле изложене води.

Укупни закључак геолога је да се узрок полонијумских аура налази у раствореном радијуму који настаје кроз распадање уранијума-238. Када се овај изотоп у раствору распадне до полонијума, нерастворљиве соли полонијума бивају апсорбоване у растућим кристалима биотита и флуорита, где формирају микрогрануле које онда служе као извор за полонијумске ауре. Сам уранијум никада не долази до кристала, тако да се не може детектовати анализом састава стена непосредно око саме ауре.

Мада Џентри до данашњег дана одбија да прихвати ове налазе, његовој теорији је коначни ударац задало откриће полонијумских аура у младим гранитним стенама. Наиме, нађене су стене које су садржале у себи фрагменте седиментних стена, са траговима микрофосила. Другим речима, лава је смрвила и прекрила седиментну стену са микрофосилима, и комади те стене су остали заробљени унутар лаве. Лава се затим охладила, и постала гранит, али комади седиментних стена су остали као инклузије у оквиру тог гранита. Пошто у овом граниту налазимо полонијумске ауре, знамо да полонијумске ауре могу настати у оквиру гранита који је створен хлађењем обичне лаве, и то релативно скоро у геолошкој историји, знатно након настанка живота.

извор:
http://www.teorijaevolucije.com/ca2.html
А, ево и детаљног рада који показује шта је и како уствари Џентри нашао:
Полонијумске ауре и мирмекит у пегматиту и граниту, Др Лоренц Г. Колинс

Tvoji su oni koji traže dokaze i objašnjavaju kako je život nastao,
bez obzira što ne znaju ni šta je to život.
Aaaa, to su ti "moji"-dakle. Da te ispravim: ako traže dokaze onda ne mogu da objašnjavaju, jer će da objasne tek ako pronađu dokaze- naglašavam, ako pronađu.
I ne znam što se ti sekiraš zbog toga što neki tamo doktori nauka pokušavaju da dokažu kako je nastao život. A preporučujem ti da izguglaš neku od tih belosvetskih raboratorija i objasniš im šta je život, pošto oni, kako kažeš, ne znaju, a posebno ih uputi na to da im je krajnji cilj uzaludan, jer oni očigledno nisu toga svesni.:D

Aaaa, to su ti "moji"-dakle. Da te ispravim: ako traže dokaze onda ne mogu da objašnjavaju, jer će da objasne tek ako pronađu dokaze- naglašavam, ako pronađu.
I ne znam što se ti sekiraš zbog toga što neki tamo doktori nauka pokušavaju da dokažu kako je nastao život. A preporučujem ti da izguglaš neku od tih belosvetskih raboratorija i objasniš im šta je život, pošto oni, kako kažeš, ne znaju, a posebno ih uputi na to da im je krajnji cilj uzaludan, jer oni očigledno nisu toga svesni.:D
Ne mogu ja da ih osvestim, to moraju sami. z:(

Ne mogu istovremeno da ignorišem i da preispitujem. Nešto sam
tražila i tražila, pa sam našla. A odatle sada mogu da počnem i da
učim.
I nema veze što više ne možemo ni da se svađamo ko ljudi, ja tebe
i dalje volim. :heart:
Ovo je već prava stvar. Kada nešto naučiš, podeli samnom, molim te. Ja sam nekako izgubio volju da učim (u poverenju, zato što sve znam:D:D :zbanana: )
Pa hajde ovako. i ja tebe volim, draga kojice, ali ne vidim razloga da se i dalje ne svađamo. Ne moramo kao ljudi nego kao ludi (jedno za drugim:D)
:D

Poslednja izmena:
Ne mogu ja da ih osvestim, to moraju sami. z:(
E to će biti veoma teško jer nisu svesni svoje zablude, pa je potrebna tvoja intervencija spolja. Evo na primer ja. Ja sam okoreli materijalista i jedino bi mogla da mi pomogneš da iz te zablude izađem ako me tresneš po glavi nekom duhovnošću. :D Bez te tvoje brutalne intervencije, ja ću i dalje ostati u teškoj materijalističkoj zabludi.:D

E to će biti veoma teško jer nisu svesni svoje zablude, pa je potrebna tvoja intervencija spolja. Evo na primer ja. Ja sam okoreli materijalista i jedino bi mogla da mi pomogneš da iz te zablude izađem ako me tresneš po glavi nekom duhovnošću. :D Bez te tvoje brutalne intervencije, ja ću i dalje ostati u teškoj materijalističkoj zabludi.:D
Eto, ti sve znaš, ja ništa ne znam i sad je nekome moja intervencija potrebna.. :think:čudno..

Kad udare glavom o zid dovoljno puta, osvestiće se. Misliš da je meni bilo lako? :dash:

Eto, ti sve znaš, ja ništa ne znam i sad je nekome moja intervencija potrebna.. :think:čudno..

Kad udare glavom o zid dovoljno puta, osvestiće se. Misliš da je meni bilo lako? :dash:
Pa nije da niš'ta ne znaš jer znaš da su u zabludi, pa zato mislim da bi trebalo da ih prosvetliš.
A je li ti stradala glava ili zid.?:D Ja sam jednom pokušao i puče zid.:D
PS Znaš li nešto o jerohincu? Očekivao sam da kada se ja reaktiviram da će se pojaviti i on da mi kontrira.:D

Pa nije da niš'ta ne znaš jer znaš da su u zabludi, pa zato mislim da bi trebalo da ih prosvetliš.
A je li ti stradala glava ili zid.?:D Ja sam jednom pokušao i puče zid.:D
PS Znaš li nešto o jerohincu? Očekivao sam da kada se ja reaktiviram da će se pojaviti i on da mi kontrira.:D
Nisam ga odavno videla.

A kako ja to znam da ništa ne znam, a znam da ne znaju ni oni.. eeee..
Nek ti to ostane za razmišljanje.

Evolucija, jok kreacija.

U Bibliji u Knjizi postanja je opisan proces stvaranja sveta koji odgovara evoluciji.
Proces stvaranja sveta u 6 etapa i 7. etapa u kojoj živimo. Sve tamo lepo piše samo vjernici ne razumeju.

Kreacija kako se smatra da je bog u jednom momentu boom stvorio svet - to je opšta kreacija. To je u principu statika. Sve je stvoreno i nema nikakvih promena. Biblijska krecija se može tumačiti da je bog jedan dan boom pa stvorio nešto, pa sledeći dan boom, dodao još nešto.

A zapravo pravo tumačenje kako je to nauka otkrila je evolucijsko tumačenje. Prvo je Bog stvorio zemlju, pa reke, pa biljke, pa životinje, pa na kraju čoveka, u fazama ili tačnije dobima. To odgovara teoriji evolucije.

Evolucija podrazumeva dinamiku. Opšta evolucija prevazilazi okvire biologije i genetike.
Na primer, čovek je načelno evoluirao u poslednjih 10 hiljada godina. Pre 1000 godina nije mogao da napravi automobil, avion, raketu ili kompjuter. Danas može sve to. Evoluirao je. To je dinamika, a ne statika. Sve je nastalo od jedne iste prvobitne materije. Ako posmatramo samo solarni sistem. Sve je nastalo od iste mase, sunce i planete. Ta materija je evoluirala, mrtva materija je evoluirala u živu materiju, živa materija je dalje evoluirala u širok i raznovrstan spektar živih organizama.

Daleko od toga da je naučno potvrđeno, čak suprotno, okarakterisano je kao pseudonauka, ali ja verujem da u kosmosu postoje i druga intaligentna i tehnološki napredna bića. Postoje i intergalaktičke civilizacije koje su naspram nas superiorna inteligencija ravna božanstvu, u svakom smislu daleko naprednija nego bilo šta što mi poznajemo danas. Neke od tih civilizacija su pre milion ili 2 miliona godina uticale na evoluciju na Zemlji i praktično omogućile nastanak modernog čoveka.

Uticaj Lusifera, drevne zmije, je metaforički potpuno isti Prometeju.

Biblija je sklona tomačenjima i zbog te sklonosti interpretacijama danas imamo na stotine hrišćanskih pravaca i crkvi, ali je zapravo isrpavno samo ono tumačenje i ona interpretacija koja odgovara aktuelnim zanjima iz prirodnih nauka, one interpretacije koje su saglasne sa naukom i realnošću.

Što je Biblija dalja od realnosti i nauke to više gubi na značaju, što je bliža nauci i realnosti to Biblija dobija više na značaju.

Prometej, sada figura grčke mitologije, je ukrao vatru od Bogova sa planine Olimp gde su bogovi živeli i podario vatru ljudima.

Vatra je simbol zanja, simbol inteligencije.

Slično tome Lucifer, latinska reč koja znači svetac ili onaj koji donosi svetlost (svetlost, mudrost, znanje ili inteligencija), Lucifer je nagovorio Adama i Evu da pojedu plod sa drveta znaja u Edemskom vrtu.

U oba slučaja ljudi su postali inteligentni. Dobili su nešto što samo bogovi imaju. Inteligencija, znanje, kognitivne sposobnosti, mentalne sposobnosti, samosvest. To je nešto što je čoveka od pećine dovelo do svemira.

Jasna paralela postoji između Lucifera (drevne zmije) i Prometeja. Oba su kasnije bila kažnjena direktno ili indirektno zbog toga. Lucifer je proteran iz raja. Prometej je proteran sa Olimpa.

Koliko ja znam, u teoriji evolucije, postoji tzv. "missing link" između majmuna i čoveka. Prosto rečeno, ne znamo još uvek kako je čovek postao intaligentan naspram drugih živih bića. Nema jasnog odgovora.

Ako su ove mitologije Lucifera iz Biblije i Prometeja iz grčke religije zapravo drevna znaja bazirana na realnosti, to možda objašnjava zašto postoji "missing link".

Naravno, kako drugačije objasniti, kao i egipatkse piramide. Vanzemaljci. Strani entitet se umešao u prirodan proces evolucije. To je jedno tumačenje od mnogoborjnih.

Evolucija, jok kreacija.

U Bibliji u Knjizi postanja je opisan proces stvaranja sveta koji odgovara evoluciji. Proces stvaranja sveta u 6 etapa i 7. etapa u kojoj živimo. Sve tamo lepo piše samo vjernici ne razumeju.

Kreacija kako se smatra da je bog u jednom momentu boom stvorio svet - to je opšta kreacija. To je u principu statika. Sve je stvoreno i nema nikakvih promena. Biblijska krecija se može tumačiti da je bog jedan dan boom pa stvorio nešto, pa sledeći dan boom, dodao još nešto.

A zapravo pravo tumačenje kako je to nauka otkrila je evolucijsko tumačenje. Prvo je Bog stvorio zemlju, pa reke, pa biljke, pa životinje, pa na kraju čoveka, u fazama ili tačnije dobima. To odgovara teoriji evolucije.

Evolucija podrazumeva dinamiku. Opšta evolucija prevazilazi okvire biologije i genetike. Na primer, čovek je načelno evoluirao u poslednjih 10 hiljada godina. Pre 1000 godina nije mogao da napravi automobil, avion, raketu ili kompjuter. Danas može sve to. Evoluirao je. To je dinamika, a ne statika. Sve je nastalo od jedne iste prvobitne materije. Ako posmatramo samo solarni sistem. Sve je nastalo od iste mase, sunce i planete. Ta materija je evoluirala, mrtva materija je evoluirala u živu materiju, živa materija je dalje evoluirala u širok i raznovrstan spektar živih organizama.

Daleko od toga da je naučno potvrđeno, čak suprotno, okarakterisano je kao pseudonauka, ali ja verujem da u kosmosu postoje i druga intaligentna i tehnološki napredna bića. Postoje i intergalaktičke civilizacije koje su naspram nas superiorna inteligencija ravna božanstvu, u svakom smislu daleko naprednija nego bilo šta što mi poznajemo danas. Neke od tih civilizacija su pre milion ili 2 miliona godina uticale na evoluciju na Zemlji i praktično omogućile nastanak modernog čoveka.
Ovo je jako kontradiktorno. Ili je evolucija ili je kreacija oba ne može.
Evolucija je naučno dokazana i potvrđena činjenica i danas ne girati je samo zato što se to vama ne sviđa je više nego smešno.
Ne postoje dokazi o postojanju vanzemaljaca. Postoje indicije da bi oni mogli postajati, ali konkretnih dokaza nema.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back