coco bill
Veoma poznat
- Poruka
- 10.012
Kako kome, nekima ni dokazi nisu bitni... pa ni tema.sta nama izgleda logicno nije bitno , dokazi su bitni , znaci fosili i genetika.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako kome, nekima ni dokazi nisu bitni... pa ni tema.sta nama izgleda logicno nije bitno , dokazi su bitni , znaci fosili i genetika.
čitaj knjigu postanjaGde to kaže? Nigde se i ne pominje tako nešto.
Ja ne prihvatam ni jedno, ni drugo. Trenutno.čitaj knjigu postanja
nikakve biološke evolucije nema
životinje stvorene po svojim vrstama i čovek sa razumom i gospodar životinjama.
a ti koji veruju i bibliji i evoluciji ili im pomutnja u glavi ili žele da budu modernisti
e to je već druga stvar.Ja ne prihvatam ni jedno, ni drugo. Trenutno.
Ako Boga nema, ako je materija sve što jeste, onda se postavlja pitanje, šta je suština mog života kada ionako završavam u prah. Vođeni takvim mišljenjem, ljudi postaju skloniji grehu jer znaju da zaista nema kazne za nestašluk. Mimo toga, degradira se značaj ljudskog života i nekome će samoubistvo biti kao dobro jutro.e to je već druga stvar.
a mislim da nikad nećemo saznati.
jer kad saznamo početak znaćemo i kraj pa nam ostaje samo vera
Ima i malo istine u ovoj tvojoj velikoj konfuziji.Ne zna se šta ima veći sci fi početak, da li teorija evolucije koja kaže da je sve krenulo od jednog velikog praska ili religija koja kaže da je bog 7 dana stvarao zemlju.
A onda hronologija Adam & Eva vs. neandertalci....
Jer Adam i Eva nisu nimalo romantični ako nisu savršeno izvajana ljudska bića već zakržljali homo sapiensi u povoju...
Moje viđenje - sukobljavanje evolucije naspram religije je debilno. Evolucija nije ništa izmišljeno, prvi čovek nije produkt mašte već je bio nešto veća uzdanica od primata, sigurno nije imao racio dostojan apstrakcije kakva je religija.
Što ne mora značiti da nije bilo Isusa Krista kada se za to vreme ukazalo.
Ne znam zašto se uvek zavređuje dualizam, zašto mora jedna verzija da bude nihilistička po drugu, kada obe za svoje postanje imaju apstrakcije koje su nedokučive za večnost.
A Biblija jasno kaže da nema evolucije i da je Bog sve stvorio.
Ovo su neviđene evolucionističke gluposti da je ljudski život nastao u Africi jer je bilo ljudi na svim kontinentima. Koliko je tačno čovečanstvo strao to niko ne zna, Sve se više pronalaze građevine koje su starije od evolucionističkih tvrdnji.o poreklu čoveka iz Afrike.I u tome je glavna fora...
Čovek kada uzme Bibliju u ruke i počne da je čita, njemu je Biblija jasno štivo, nebitno da li će on da veruje ili ne u ono šta čita. ali ono što se predočava čoveku u Bibliji sasvim fino ide u skladu sa našim rezonom, svesti, spoznajom...
A onda naspram Biblije, recimo u Španiji pećine, i u pećinama pećinski crteži za koje 99.99% pouzdane naučne metode kažu da datiraju pre 20.000 godina. A pećinski crteži sadrže grube geometrijske oblike i životnije, i vežu se za prve neandertalce koji su došli iz Afrike u Evropu. I ti crteži su tek naznaka da su oni posedovali svest ako ništa drugo dostojnu ekspresionističkog dojmljenja prirode, svog okruženja, primitivne komunikacije.
I sad, sa te strane, koja nije mašta, koja nije apstrakcija, koja između ostalih dokaza govori o bitisanju čoveka uz kojeg se vezuju epiteti primitivnog postojanja, bazične svesti, gotovo animalističkog života suprostavlja se Biblija tj. vera koja jasno govori...
Jer da li uz Bibliju idu epiteti primitivnog, bazičnog, animalističkog čoveka... Naravno da ne idu, jer bi je to negiralo, Bibliji je potreban čovek koji je od svog postanja obdaren svešću i spoznajom ne samo o sebi, nego o nečemu još većeg od sebe.
I na kraju sukobljavanje te dve ideologije, manje ide u korist Biblije jer Biblija govori o hronologiji postanja, a evolucija o hronologiji života, i ako Biblija kaže da nema evolucije onda negira hronologiju do koje mi možemo da dokučimo, kao što su pomenuti pećinski crteži.
Da sam ateista, zapitao bih se kako to ni jedna "prelazna" vrsta nije opstala osim u navodnoj "fosilnoj formi"?Da sam vernik zapitao bih se iz kojeg razloga delim skoro ceo genom sa simpanzama ako sam stvoren skroz posebnoDa ne spominjemo fosile i posmatrane slucajeve evolucije , zato racionalniji vernici prihvataju evoluciju kao nacin na koji nas je Bog stvorio.
kod nas preovlađuju tri teorije.Ako Boga nema, ako je materija sve što jeste, onda se postavlja pitanje, šta je suština mog života kada ionako završavam u prah. Vođeni takvim mišljenjem, ljudi postaju skloniji grehu jer znaju da zaista nema kazne za nestašluk. Mimo toga, degradira se značaj ljudskog života i nekome će samoubistvo biti kao dobro jutro.
Tako da, bolje je pitati se ima li Boga ili ga bar izmisliti kako ne bi smo degradirali važnost ljudskog života.
Skoro da nema vise ateistakod nas preovlađuju tri teorije.
biblijski bog, ateistička slučajnost i deistički bog.
iako ovaj deistički stav je nepoznat uglavnom ljudi nevesno baš takav stav imaju.
npr koliko u evropi ima ljudi koji veruju da je evolucija dokazana i ujedno i u boga veruju.
bog je sve stvorio dao iskru života a ostalo se samo razvijalo.
ateista je po principu negacija. ateista je ubeđen da iz bukvalno ničeg može nešto da nastane. to je prosto nemoguće.
biblijski bog je komplikovan, jer ko zna koliko ljudi je pisalo biblijske knjige pa ima dosta nelogičnosti. naravno "stručnjaci" će ti fino objasniti da ti ništa ne razumeš i obično ljudi se opredeljuju da budu ateisti, nije on protiv boga nego jednostavno niko mu nije dao njemu zadovoljavajući argument zašto postoji bog.
ovde sam nekoliko puta pitao kako se razvio razum, svest, savest, razmišljanje, kajanje itd od nekog primata.
materija čoveka je materija kao kod životinja. i sa pacovom i sa svinjom imamo podudarnosti ne samo sa majmunima. oni su uzeti što fizički liče na nas. papagaj može da oponaša glas čoveka ali ne liči.
ima još mnogo toga da ne širim.
ovo što kažeš, kazna, to nam je od stvoritelja dato da ne činimo loša dela (razum), ko isključi postaje obična zver dok životinja ubija radi ishrane nagonski. čak nije ni obična životinja. ima tu mnogo nejasnoća. u svakom slučaju veruje se u šta se veruje. po slobodnoj volji.
uglavnomSkoro da nema vise ateista
Vec su to sve antiteisti
20 Tada reče Bog: "Neka vrvi voda posvuda od živih bića, i ptice neka lete iznad zemlje svodom nebeskom!"Da li ti možeš da mi citiraš taj deo?
Nema nikakvog sukoba ideologija jer nauka nije ideologija.I na kraju sukobljavanje te dve ideologije........
"Da sam ateista, zapitao bih se kako to ni jedna "prelazna" vrsta nije opstala osim u navodnoj "fosilnoj formi"?"Da sam ateista, zapitao bih se kako to ni jedna "prelazna" vrsta nije opstala osim u navodnoj "fosilnoj formi"?
Sad ti brkas lončiće. Po teoriji evolucije sav razvoj je bio slučajna manifestacija jer kao prvo, genetske promene su slučajne a kao drugo i prirodna selekcija je nasumična. Tako predstavljena evolucija ne može.se smatrati nicijim promislom i planom pa nije ni racionalno prihvatljiva kao način na koji nas je Bog stvorio.
Nema nikakvog sukoba ideologija jer nauka nije ideologija.
Ideje (ideologiju) ne čine hipoteze. Odakle ti ovo?A budući da hipoteze čine ideje, a sistem ideja čini ideologiju, onda se i totalno priklanjanje nauci kao postulatu koje objašnjava čovekovo postanje može smatrati ideologijom.
Nema nikakvog praga. Nauka nije ideologija. Neko naravno može rezultate iz nauke da iskoristi da stvori ideologiju (scientiolozi) ali to nije nauka.Do nekog praga nije, preko nekog praga jeste.
Govori u svoje ime. Ja kao ateista ne priznajem Teoriju Evolucije. Evolucija ne postoji."Da sam ateista, zapitao bih se kako to ni jedna "prelazna" vrsta nije opstala osim u navodnoj "fosilnoj formi"?"
E zato nisi ateista.. Ateisti ne padaju ovakve gluposti na pamet.
"Po teoriji evolucije sav razvoj je bio slučajna manifestacija jer kao prvo, genetske promene su slučajne a kao drugo i prirodna selekcija je nasumična."
Po TE jedino su genetske mutacije "slučajne". I nikako ne mogu da shvatim odakle ti ieja da je prirodna selekcija nasumična.
Ma bre to bila šala.Govori u svoje ime. Ja kao ateista ne priznajem Teoriju Evolucije. Evolucija ne postoji.
I ja sam isto zvezdaš.Ma bre to bila šala.
Inače ja kao zvezdaš ne priznajem da je partizan trenutno bolji ali to ne menja činjenicu da on jeste trenutno bolji. Tako i kod tebe pruznao ti ili ne evolucija je tu i radi svoj poso.
Mislim da se ti samo izmotavaš. U suprotnom ne postoji ni elektron. Ma ne postoji sve ono što ti ne vidiš.Da evolucija postoji mogao bih je videti.
Najbolji dokaz da evolucija ne postoji su mravi. Postoje milionima godina i dalje su mravi. Mačka ne rađa ništa druga osim mačića.Mislim da se ti samo izmotavaš. U suprotnom ne postoji ni elektron. Ma ne postoji sve ono što ti ne vidiš.
Ko zna koliko puta objašnjeno gde je greška u takvom razmišljanju.Najbolji dokaz da evolucija ne postoji su mravi. Postoje milionima godina i dalje su mravi. Mačka ne rađa ništa druga osim mačića.
А то би било оно чувено да од једне врсте никад неће настати друга, односно да од мачке никад неће настати немачкаKo zna koliko puta objašnjeno gde je greška u takvom razmišljanju.