Evolucija ili kreacija?

Šta je tačno?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Oduvek postojalo. Živa bića kreiraju iluziju materije, a kako je Bog oduvek postojao, i živa bića, kao
suptstance Boga, su oduvek postojale, samo menjaju oblik. Dakle kreacija ovog sveta je želja ljudi
kao stvorne od supstance Boga da imaju svoj svet i da imaju kime da upravljaju. Dakle, neko otuđenje,
gde su ljudi želeli da ne znaju i ne vide istinu, kako bi mogli da imaju svet za sebe...

Nisam ništa pomešao. Naravno da znam da evolucija ne opisuje kako je nastao kosmos. A Biblija jasno kaže da nema evolucije i da je Bog sve stvorio.
Biblija nije istina u potpunosti. Stvaranje iluzije materije je totalno nebitno kako je išlo. Recimo Biblija ne govori da su nebeska
tela Bogovi. Dakle zvezde andjeli i planete manji, a Sunce glavni Bog. Kao što mi imamo tela, tako i Bogovi, zovemo
ih planete, meseci i zvezde i imaju svoju dušu i um samim time..

Lazo, da li bi postao vernik kad bi spoznao da te 100% evolucija nije stvorila od majmuna? I dokle ćete više vi ateisti da promovišete tu vašu religiju kao naučnu istinu? Iskreno me zanima...:mrgreen:
Ne propagiraju to ateisti nego naucnici , pomesao si malo loncice , da li si nastao od majmuna ili ne ne menja cinjenicu da delis 99% gena sa simpanzama , to je malo tesko objasniti ako mislis da smo mi posebno stvoreni , izuzetno lako je objasniti ako prihvatis naucnu cinjenicu evolucije.

Nije slučajnost. Ubeđeni su da, ako evolucija postoji, onda nema Boga. Što nije tačno. Nigde ne piše da nisu nastali na taj način. Kada su proterani iz raja, nigde se ne objašnjava.
citao sam bibliju davno al zar ne pise da su ljudi stvoreni odvojeno i posebno od ostalih zivotinja ? Plus nigde se ne spominju druge vrste ljudi koji su ziveli na planeti do relativno skoro , da je Bog pisao ili inspirisao bibliju valjda ne bi zaboravio da spomene njih ?

citao sam bibliju davno al zar ne pise da su ljudi stvoreni odvojeno i posebno od ostalih zivotinja ? Plus nigde se ne spominju druge vrste ljudi koji su ziveli na planeti do relativno skoro , da je Bog pisao ili inspirisao bibliju valjda ne bi zaboravio da spomene njih ?
Ljudi su, prema Bibliji, stvoreni odmah celi, nije bio proces nastanka. Kada su proterani, odjednom tu postoje sad ljudi, nigde objašnjenja kako.
Da, i životinje je stvorio zasebno. Ali opet, nigde ne piše kako. Da li je to vremenom nastalo.

Ljudi su, prema Bibliji, stvoreni odmah celi, nije bio proces nastanka. Kada su proterani, odjednom tu postoje sad ljudi, nigde objašnjenja kako.
Da, i životinje je stvorio zasebno. Ali opet, nigde ne piše kako. Da li je to vremenom nastalo.
Da sam vernik zapitao bih se iz kojeg razloga delim skoro ceo genom sa simpanzama ako sam stvoren skroz posebno :) Da ne spominjemo fosile i posmatrane slucajeve evolucije , zato racionalniji vernici prihvataju evoluciju kao nacin na koji nas je Bog stvorio.

Da sam vernik zapitao bih se iz kojeg razloga delim skoro ceo genom sa simpanzama ako sam stvoren skroz posebno :) Da ne spominjemo fosile i posmatrane slucajeve evolucije , zato racionalniji vernici prihvataju evoluciju kao nacin na koji nas je Bog stvorio.
Meni je nejasno da li je čovek nastao od majmuna ili majmun od čoveka...ova druga opcija mi izgleda logičnija. 🐒

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back