Egipat

Vasa preporuka:hotel u centru ili malo(mnogo)udaljen od centra?
Takodje dali je neko bio u sledecim hotelima:
Golden 5 City;Desert Rose;Hilton Long Beach;Melia Pharaon;Marriott;Intercontinental.
Hvala

Bila sam u Hurgadi u oktobru, ne znam sta bih rekla da li u centru ili ne.... stalno ima tih nekih kombija koji voze, ja sam bila u centru mada hotel nije bio nista posebno! Nisam bila u nekom od pomenutih hotela ali oni u bas extra a povoljnija varijanta a zaista dobra i po udaljenosti od centra i po kvalitetu je hotel sun&sea!
Nadam se da sam bila od neke pomoci!

Molim vas pomozite u odabiru hotela:

Hilton Long Beach
Le Meridien Makadi Bay
Desert Rose

Izludeh ovih dana krstareci po stranim sajtovima. Ocene ovih hotela su od 1 do 10, a cini mi se da ovi stranci hotele vrednuju po kolicini alkohola u AI, broju Rusa i ostalih gostiju iz istocne E.
Koliko je (ne)vazna udaljenost hotela od centra Hurgade?
Koliko su pouzdane agencije Argus, Follow me i Spirit?

Imam lose iskustvo od prosle godine sa agencijom Dunav tours koja je nasu troclanu porodicu ZABORAVILA da stavi na spisak putnika, pa se sada plasim da nas i tamo neko ne zaboravi ukoliko predstavnicima agencija ne budemo ispred nosa.

Skoro sam se vratila iz Egipta, nisam bila u navedenim hotelima, videla sam ih i moj glas ide Desert Rose, nadam se da ces se opredeliti za varijantu-sve ukljuceno. Srecno u izboru.

Planiram ovog leta da odem u Egipat ili Tunis na letovanje, ali za sad nisam nasao nikoga ko sigurno hoce da ide. Uglavnom ljudi nece da idu zbog para. Pa, jel hoce neko sa mnom? Isli bi preko neke agencije, recimo u Hurgadu, cene su oko 400-450e (prevoz avionom + hotel polupansion).
Javite mi se na private ili jos bolje na meil vlado.belgrade@yahoo.com

Pozdrav!

Ja putujem u egipat 16. avgusta sa drugaricom. Idemo preko kontikija, relacija Kairo-Hurgada 12 dana. Trazimo ljude koji bi isli sa nama. Ako ima zainteresovanih neka se jave, pa cemo se dogovoriti. Pozdrav

Planiram da odem u Egipat preko Kontikija, ali ne bih da doplacujem jednokrevetnu sobu. Ako ima nekog ko zeli da ide u to vreme, moze da mi se javi na meil vlado.belgrade@yahoo.com

Aranzman je sledeci:

- Kairo/Hurgada 12 dana (prva 4 dana u Kairu, ostatak u Hurgadi)
- polazak 16. avgust,
- Hotel Sun&Sea (ili Safir), polupansion, cena 520e+70e taksa.

Vise informacija na adresi:
http://www.kontiki.co.yu/destinacija_view.aspx?id=1260&tip=leto

Evo da i ja dam svoj skroman doprinos ovoj temi.Bila sam u Egiptu u Sharm el sheikh-u u organizaciji Kontikija, i mislim da mi je to do sad najlepše putovanje...organizacije je fantastična, hotel sa 4 zvezdice poprilično dobar, more najlepše na svetu, sve u svemu predivno.Uplatila sam varijantu samo Sharm jer za prvi put nisam ni znala šta tamo mogu da očekujem, kad ono...ne znate kuda pre...Izleti su bili fantastični, Kairo (80E) od dva dana i hotel šeraton fenomenalno, u tu cenu su bili svi mogući troškovi uključeni, tako da osim svojih ličnih troškova u Kairu ništa i nemate...u to je uključen dakle hotel, put, obilazak Kaira, piramide plato Gize,nacionalni muzej Egipta. ručak na Nilu u jednom od prelepih brodova i povratak, šta reći sve fantastično...Izlet na Sinaj u manastir svete Katarine je nešto što se nikako ne sme propustiti, a uključeno je i obilazak Dahaba kao i ručak u Hiltonu, sve to za 35E, ronjenja , kao vožnji brodićem koliko volite, celodnevni izlet 40E tu računajte na morsku bolest...osećala sam se bezbedno, kao nikad do tad..gde god da smo išli za nas je bilo 2 njihova policajca u civilu i da ne kažem niko nam nije mogao ni prići, kako na Sinaju, tako i u Kairu (oni su svuda išli sa nama), vodič stariji čovek Branko je malo je reći fantastičan, od njegovih priča i znanja čoveku se zavrti u glavi, čovek je bio stalno u kontaktu sa svim turistima i u svim hotelima, svaki dan je obilazio hotel u vreme večere, tako da smo uvek imali priliku da mu se obratimo...da ne dužim više, tu sam ako nekog nešto zanima vezano za Sharm el Sheikh...
a ove godine nadam se u Hurgadu, naravno sa Kontikijem i izabrala sam hotel Safir4*..ako je neko bio tamo , molim da mi malo opiše kako je......

eskalibur:
Pozdrav svima. Ja bih u Egipat pocetkom avgusta i zanima me:
1. da li je tada pretoplo za obilaske, ako je neko bio u avgustu u egiptu.
2. Zanima me da li je bolje ici u kairo odmha, obici sta treba, pa odatle u hurgadu, ili da se mlatim iz hurgade do kaira.
3. Nasao sam nesto novo, stella di mare, za koju sam video da ste nesto pisali, ok, ako je to novo od ove godine, onda razumem zasto niko nezna o tome, cini mi se da je to najbolja varijanta za obilaske, jer je blizu kaira, ali je blizu sueca, pa brinem da nije more prljavo zbog brodova, koji tu prolaze nonstop.
4. Zanima me da li ima ajkula ili nesto slicno, posto volim da plivam, u CG to mogu jer tamo i ljudi nema dovoljno a kamo li zivotinjica opasnih :).
5. Zanima me preko koje agencije ici,jer, iskreno, sam hteo preko jolly-ja ali koji god site da pokrenem samo je pljuvanje po jolly-ju.
E to je "samo" to, pa bih vas molio da mi odgovorite ako mozete. Hvala vam najlepse.

1.zavisi odakle ideš u obilaske. Obilazak Kaira nije naporan ukoliko letuješ u Stelli di Mare. Obilazak Luxora je mnogo naporan odakle god da ideš jer je prženje na suncu nepodnošljivo.
2. na ovo ne znam da odgovorim jer nisam išla u takvoj kombinaciji
3. Stella di mare za svaku preporuku, ukoliko tražiš mirniju, penzionersku varijantu odmora
4. nema ajkula
5. jolly je preskup. moj ovogodišnji aranžman za sharm je ukupno 300 evra jefitniji preko kontikija-za isti hotel, isti period, isti broj dana istu uslugu. Ja preporučujem Kontiki, a ako se odlučiš za Stellu, oni su jedina ganecija koja radi to letovalište

za Megy..evo prvih par sličica...ove su sa Sinaja...manastir svete Katarine, put na Sinaju, ..pa slede dalje....hotel u sred ničega za sve one koji idu u manastir pa tu svraćaju inače ima i bazen, ali ne postavljam fotke na kojima sam ja ili već neko od mojih...(razumljivo)

Prilozi

• dolina Sinaj.JPG
    dolina Sinaj.JPG
    54,6 KB · Pregleda: 28
  • F1020007.JPG
    F1020007.JPG
    57 KB · Pregleda: 24
  • F1020013.JPG
    F1020013.JPG
    60,2 KB · Pregleda: 20
  • F1020017.JPG
    F1020017.JPG
    78 KB · Pregleda: 24
  • hotel na Sinaju.JPG
    hotel na Sinaju.JPG
    69,7 KB · Pregleda: 27
i dalje...na fotki je i čuveni grm kupine iz kog se Mojsiju ukazao Bog ..to je inače jedina kupina koja postoji na tim prostorima i jedini grm je u manastiru svete Katarine, pokušali su da je rasade i nigde nije uspela , uvek se osušila....

Prilozi

• Dahab-hotel Hilton.JPG
    Dahab-hotel Hilton.JPG
    76,1 KB · Pregleda: 32
  • F1020036.JPG
    F1020036.JPG
    50,5 KB · Pregleda: 28
  • manastir svete Katarine.JPG
    manastir svete Katarine.JPG
    82,4 KB · Pregleda: 23
  • kupina.JPG
    kupina.JPG
    51 KB · Pregleda: 28
  • putokaz Sinaj.JPG
    putokaz Sinaj.JPG
    89,2 KB · Pregleda: 22
a sad i koja sa izleta u Kairo i naravno par fotki iz Keopsove piramide..neko je tu napisao kako je zabranjeno slikanje u piramidama, to nije tačno, slikanje je dozvoljeno, a za snimanje kamerom je potrebna dozvola i plaćanje....

Prilozi

• F1000015.JPG
    F1000015.JPG
    53 KB · Pregleda: 22
  • F1050006.JPG
    F1050006.JPG
    70,6 KB · Pregleda: 42
  • F1050004.JPG
    F1050004.JPG
    84,3 KB · Pregleda: 39
  • F1050003.JPG
    F1050003.JPG
    74,2 KB · Pregleda: 33
Zelo bih da se zahvalim ULTRARED na sirokogrudom objasnjenju, za sada sam u konsultaciji sa agencijama i nekim tipom koji vec 10 god letuje u hurgadi, odlucio za varijantu kairo - 2 nocenja, sa svim mogucim obilascima, i odatle u hurgadu u hotel deser rose, all, koji mi je licno preporucio jer je u tom hotelu zadnjih 3 god. Taj hotel se i meni najvise svidjao zbog bazena olimpijskog, pa cu moci da plivam. Hvala puno ultra. Nadam se da cemo se videti licno negde u egiptu, pa da ti se licno zahvalim! :)
p.s. Neki se lik zalio na stellu, nije to to sto je na slici, i mnogo ima dodatnih troskova, sto dosta dize cenu letovanja
HVALA

nama su prošle godine rekli da je zabranjeno i slikanje, odnosno fotografisanje u piramidi, čak su nam i zaplenili fotoaparat na ulasku u piramidu.
što se tiče dodatnih troškova u stelli di mare, odgovorno tvrdim da skoro i da nema dodatnih troškova ukoliko se boravi na bazi all inclusive u Plan hotelu. Drugi hotel Swiss In je na bazi PP, pa onda naravno da ima dodatnih troškova. U plan hotelu, u AI nije uključen sladoled i espreso kafa, odnosno sve te kafe iz aparata. "američka" filter kafa je uključena. Sve drugo je uključeno u AI, tako da dodatnih troškova skoro i da nema.

Back