Egipat

mirka, obrati pažnju, ovo je mnogo lepo letovalište

swissinnstella6.jpg

swissinnstella4.jpg

swissinnstella1.jpg

swissinnstella.jpg

Mirka šizika:
Imam jos pitanja....
Ovako...

Jel ima dr u hotelu?
Jel moze da se loce kafa ceo dan za dz?
Jel ima sladoled za dz?
Jel dobijam peskire za plazu tam o ili moram da nosim?
Ako dobijam jel menjam svaki dan?
Jel ima klopa izmedju glavnih obroka?
Sokovi?
Voce?

Jel ima mini klub sa muzikom uvece ( jer ako to nema nema ni letovanja)?

Koliko se vozi od aerodroma do Stelle?

1) ima dr u hotelu
2) kafa ima ona filter američka, espreso i varijante nisu u AI
3) sladoleda nije za dž, nude onaj Nestle evro ili dva
4)peškire dobijaš i na bazenu i na plaži svaki dan kad hoćeš, ona fora sa karticom
5)ima snackova između glavnih obroka u baru na plaži
6)sokovi standarno na točenje kao u svakom AI
7)voće ima tokom svakog obroka

Mini klub i uopšte animacija je sjajna u velikom amfiteatru jer je hotel izolovan, odnosno nema nigde grada niti bilo kog drugog sadržaja jer je to odmaralište sa dva hotela i to je to. nekoliko prodavnica ispred hotela i to je sve. savršeno za porodični mirni odmor za dušu. za decu posebno. jedan animator je Srbin, Stefn, sjajan momak.
Od aerodroma do Stelle oko sat i po, od toga pola puta je izlaženje iiz Kaira koji je ogroman. Ne oseti se put uopšte. Izlet u kairo takođe nije naporan jer je blizu, mi smo prošle godine vodili sina an celodnevni izlet u Kairo, piramide, sfina, full doživljaj. ja samo sa detetom nisam išla u Nacionalni muzej jer poseta traje dva sata, a njemu je bilo vreme za spavanje, pa smo ostlai u busu na parkingu.
klima je krajem juna najprijatnija, nije još mnogo vruće. Ali, kao što sam već negde rekla, klima je neverovatno podnošljiva i prijatna jer nema vlage u vazduhu.

šta te još zanima?

Svima koji se razmisljate dal da idete u Egipat:
IDITE LJUDI dal ste toliko blesavi da ne idete ?
Isao sam 2003 od 18. septembra do 1. oktobra. Hurgada 7 dana i 3 dana Kairo.

Kao prvo: Ovo nije ni Evropa ni Amerika - ljudi ovo je A F R I K A.
To je meni bilo jedno stvarno nezaboravno iskustvo i dozivljaj koji svako treba u zivotu BAR JEDNOM da dozivi. Ne mogu da shvatim kako neko Egipat dozivljava kao klascinu destinaciju za odmor ? To je pre svega avantura, sa malo dozirane orijent frke :)

Agencija je bila ARGUS i odradili su korektno svoj posao. Smestaj u hotelu ROMA sa 4 zvezdice je bio sasvim OK, klopa u hotelu je odlicna i raznovrsna. Jeste da se svuda oseca onaj njihov specifican zacin ali je OK. Voda cesmusa nije ni za pranje zuba tako da je ne prinosite ustima nikada. Ali... ne ide se u Egipat zbog pijenja vode i koka kole na plazi, ako vam se pije voda idite u neku Banju! Ovde se dolazi zbog nekih drugih stvari: mogucnost za izlete je ogromna i mi smo koristili svaki dan cim smo stigli da obidjemo sto vise. Tek 5-og dana smo izasli na hotelsku plazu !

Prvi dan: safari ( 50km od Hurgade, brza i luda voznja kroz pustinju dzipovima, beduinsko selo, oaza, docekali smo noc u pustinji) . Odlican osecaj.

Drugi dan: Luxor. Voznja je malo duza ali se isplati. Sat vremena krstrenja uz Nil, Dolina kraljeva, faraonske grobnice, Kolosi Memnona, muzej, El Karnak ! Svaku emisiju koju ste gledali o egiptu na Discovery ili National-u posle toga cete gledati DRUGACIJIM OCIMA jer ste bili tamo (srce Egipta) i videli sve to uzivo sto je jedinstven osecaj koji se pamti celog zivota.

Treci dan: Odlazak na snorkling i Rajsko ostrvo. Neko je ovde popljuvao ovu fenomenalnu plazu zbog toga sto nije imao "koka kolu" da kupi i sto se silazio merdevinama sa brodica - sta reci nego ***%$! ? sta bre on gleda tamo ? kakva bre koka-kola aman ?! :confused: Ceo dan sam proveo na plazi i u plitkom ronjenju iznad korala, a plaza je kao na Copperton reklamama kad sam bio klinac (ko se seca zna o cemu pricam). Na kraju krajeva ima svega, ja sam pio Fantu i obicnu flasiranu vodu ako je to problem i muka najveca.
Uvece izlazak u grad i prvo razgledanje !

Cetvrti dan: Pravo ronjenje sa bocama i odelom.Pa ne moguda verujem da to niko ne pominje ovde, to je najjaci deo u Hurgadi. Najbolji dan za mene licno, bio sam u transu !
Vodic me je provodao pored koralnih grebena na 8-10 m dubine i video sam nesto sto ne moze da se opisuje vec treba da se dozivi. Milion razlicitih i sarenih riba, male, ogromne, crveno zeleno zuto flourescentne i citava jata prolaze sa svih strana pored tebe, nisam znao gde da gledam ! :shock: A onda kuliranje na jahtici sa najvise 15ak ljudi jer su takve ture (uglavnom nemaca, francuza, holandjana... )

Peti i sesti dan: Tek tada sam video hurgadu po danu ! plaza hotela Roma je bezveze ali moze se otici na neku drugu malo vise ili nize. Klasicni izlasci uvece, zajebancija sa lokalnim smaracima (bio sam sa dve prijateljice i to je Egipcane strasno fasciniralo, samo su ponavljali ko papagaji: you are lucky man :)
Ono sto je interesantno za 'samce' je da ovde i najvece zenske rugobe nalaze tipove za izlazak - kakve to kombinacije prave Egipcani da ne verujes :) Poginuce samo da je evropljanka ili ne-afrikanka ! Ove moje prijateljice se maltene od prvog dana 'obezbedile' sa nekoliko udvaraca.Upoznao sam jednog lika sto radi u net kafeu koji se ponudio da mi pokaze hurgadu i ja sam to vece bio sa Egipcanima koji su se sasvim ok ponasali prema meni i cak pokusali da mi nabace neke ruskinje kurvestije ali naravno da mi nije palo na pamet jer ko zna sta je preslo preko njih tih dana, pa nisam toliko lud :) Oni se cudili kako odbijam "100% sex veceras" :)) Posle su me odveli na kako oni rekose "egipatski specijalitet" i odvedose me malo dalje od onog mesta gde su nam vodici rekli da je zadnja tacka za strance. Vec sam poceo bio da se ubacujem lagano u frku da ce da me natrte negde iza prvog coska kad ono eto "specijaliteta": na cosku neki tip u kuvarskom odelu iz mesalice za cement vadi neku smesu i baca u limeni tanjir. Jao majko sad znam kako se osecao Indiana Jones kada je trebao da proba neki shit da ne uvredi pogavice a ko zna kakva su govna unutra stavljena! Nemam kud probah ja kad ono - PASULJ ! Nije srpski ukus ali lici :)) E ***** vas specijalitet rekoh ja na srpskom, ovo prosecan Srbin jede svaki dan :-D Problemi sa stomakom ?? Ja sam ostao ziv ko sto vidite.
Sa njima sam se ispricao o svemu i video da ih muce slicni problemi kao npr. tada mlade Srbe. Bole njih k... za islam, oce da idu u Evropu da zarade kintu, da zbrisu zauvek iz Egipta. Siroti ljudi se odusevili platama u Srbiji i pitali me dal bi za neke od njih napisao garantno pismo da bi mogli da dodju u Srbiju. Zamislite ??! :sad:
itd.

Kairo je ziva islamska turbo folk ludnica ! Ima svojih sjajnih momenata kao nacionalni muzej sto je pod obavezno za posetu (tutankamonova komplet grobnica i jos milion cuda uzivo koje sam do tada samo na tv vidjao) ali pripremite se i za zavijanje hodza na sve strane preko razglasnih kutija na dzamijama, vucaranja po rukavima, prosjake, ulice u koje ne smete da udjete ni za zivu glavu, zamotane devojke do ociju, ostre poglede domorodaca ali i do zla boga dosadne i ljubazne prodavce. Extra feeling ha ? :) Siromastvo na sve strane, voze se veci krsevi nego u Srbiji i jos gore (tristaci, zavareni moskvici, ma kuku lele) ali ima i bogatasa sa audijima, kontrast nevidjen. Semafor je dekorativna statua, na raskrsnici prednost imaju vozila kojih ima vise na nekoj strani i dok ih druga ne prekine ne staju :)) Na pijaci u Kairu sam imao utisak da sam upao u neki Indiana Jones film, i da ce svakog momenta da me odnekud smotaju u neku pletenu korpu i da se izgube sa mnom u nepoznatom pravcu. Ali zato plato Giza je dogadjaj za sebe. Piramide i sfinga. Usao sam u Mikerenovu piramidu i silazio jedno 50ak metara u dubinu same piramide do centra i hodnika. Nezgodan miris jeste ali osecaj je lud. Fascinirali me hijeroglifi na zidovima, svaki milimetar je ispisan, strasno i sve je vanvremenski (i vanzemaljski).

Bio sam i do Aleksandrije, to je vec druga prica, daleko su slobodniji i kulturniji, vidi se da je Evropa blizu. Tamo sam i video devojke u farmericama (Ima dosta pravoslavaca) i nasminkane. Ako imate prilike idite obavezno da vidite taj grad na moru i do aleksandrijske bibioteke!...

Ko se razmislja nije normalan... dozivljaj vredi svaku paru !

lavica26:
Bez obzira na sve negativne komentare, ja jedva cekam polazak. Prije 2 godine bila sam u Tunisu, tako da manje-vise znam sta da ocekujem. Da se ne ponavljam ali samo me brinu ti stomacni problemi, koje prouzrokuje njihova voda. Posebno se brinem za mog muza, on sreca moja, ode na Zlatibor ili na more, pa ima problema...

Bila sam od 14.04-25.04.2007 u Hurgadi s muzem i detetom od 3 god.
Malo smo se dvoumili zbog deteta i upustili ipak u avanturu koju cemo pamtiti do kraja zivota.
Sve je istina sto je napisao Bungleoid ali moram dodati da nam se nisu dogodila trovanja zbog pranja zuba cesmusom......mada tu vodu nismo pili nego eto samo ponekad kad se zaboravimo koristili za pranje zuba.

Mi nismo imali stomacne probleme i niko iz naseg hotela nije imao ,niti smo pili ikakve lekove.
Ne znam kako ali je istina i moram da kazem da smo se u pocetku bas bas bojali i bili oprezni......i opustili.......a kasnije smo jeli sve....i voce....i povrce.......i pili sve njihove sokove.....hm

Bili smo skupa na sve fakultativne izlete s malim detetom i vredelo je svaku paru i svaku minutu odvojenog vremena.I opet bi.....a Rajsko ostrvo je za preporuku isto kao i Giza.....da se ne ponavljam hvaleci ......

Hotel La Meridien Makadi bay ima apsolutno sve......sto ti moze zatrebati u datom momentu,hrana je ok,higijena10/10,bazen ogroman ,plaza velika lepa i cista.......lagune i cvece divnih boja..........zelenilo i trava neverovatno.........
Tek kad se izadje iz resorta vidi se i oseca Afrika.....i malo je 10-tak dana da bi se sve videlo ,vredi otici opet......

stomačni problemi mogu da se dese bilo gde usled promene klime, ishrane, vode itd. nije to smao ograničeno na Egipat. ja sam već negde rekla, mi smo išli u Tunis sa sinom koji je tada ima 1, 5 godinu, sledeće godine u Egipat i prošle takođe, nijednom niko od nas troje nije imao stomačni virus. Problemi sa stomakom mogu da se dogode i ako se izmeša mnog različite hrane koju nudi švedski sto, aljudi bi sve da probaju odjednom.:razz:

Kao što je neko rekao, to je AFRIKA i treba je doživeti. Crveno more posebno;-)

Ja sam bila pretprosle godine u Hurgadi i zamalo ostala tamo zbog proliva. Noc pred poletanje mi je dolazila hitna, primala infuziju... Prosle godine sam opet bila, i ukapirala sam da je njihov cuveni Antinal isto sto i Enterofuril koji lepo poneses odavde i cim primetis probleme odmah gutas! Ove godine verovatno ponovo u Egipat... Toliko je lepo da me nista ne moze zaustaviti :)

{Milana}:
Ja sam bila pretprosle godine u Hurgadi i zamalo ostala tamo zbog proliva. Noc pred poletanje mi je dolazila hitna, primala infuziju... Prosle godine sam opet bila, i ukapirala sam da je njihov cuveni Antinal isto sto i Enterofuril koji lepo poneses odavde i cim primetis probleme odmah gutas! Ove godine verovatno ponovo u Egipat... Toliko je lepo da me nista ne moze zaustaviti :)
Sta god citam o Egiptu, svi spominju da obavezno treba piti taj Antinal. Jel to lek ili nesto kao nas Probiotik tj. jel se uzima kad krenes na put (kao Probiotik) ili kad ti se, ne daj boze, vec nesto desi. Mislim kad ti se vec desi, onda treba malo duze da se oporavis. Pitam jer sam imala jednom trovanje, doduse ne u Egiptu i znam kako je :evil:

Pravo da ti kazem prosle godine nas vodic nam je proporucio da ga pijemo odmah cim smo stigli i tako smo i uradili. Prvih nekoliko dana smo pili po dve, jednu ujutro i uvece a onda ostalih dana samo po jedna dnevno i stvarno nismo imali nikakvih problema sa stomakom. Mada moram napomenuti da nisam ni pretprosle godine imala problema sa stomakom mada nisam nista od lekova pila. Ali ako imas osetljiv stomak ili ti licno bi bila sigurnija onda ga obavezno pij. Nije to probiotik on pomaze pitala sam u apoteci samo kod blazih tegoba..zato bolje ovo sto su ti preporucili isprobano i sigurno je.

Putovanje za Egipat planiram vec dosta vremena, ali nazalost niko od mojih prijatelja nije u mogucnosti da ide ovoga leta, ako je neko u slicnoj situaciji i nema sa kim da ide nek mi se javi...

ili ako mi neko moze preporuciti neku agenciju koja organizira individualna putovanja, takve agencije postoje u drugim zemljama, ali neznam da li ima kod nas?

Mislim da mozes naci od ovih agencija koje imas na internetu domacih. Letovanje oko 12 dana bi kostalo oko 420 -450 evra sa svim troskovima, polupansion. I meni bi tako nesto odgovaralo, pa ako zelis mozes sa mnom.

Letovala bih ove godine u septembru mesecu u Hurgadi, pa me interesuje koja je turisticka agencija pouzdana sa dobrim vodicima koji znaju svoj posao?
najverovatnije cu ici sama(sto iz nuzde ,sto iz zelje/dosta mi je da trpim neadekvatno drustvo na jedinom odmoru u toku godine)pa me interesuje da li je neko isao solo u Egipat i kako mu je bilo?pozdrav svima i javite se :)

Letovala bih ove godine u septembru mesecu u Hurgadi, pa me interesuje koja je turisticka agencija najpouzdanija sa dobrim vodicima koji znaju svoj posao?
Najverovatnije cu ici sama(sto iz nuzde,sto iz zelje/ne mogu vise da trpim neadekvatno drustvo 10 dana na jedinom odmoru u toku godine)pa me interesuje da li je neko isao u Egipat solo i kako se proveo u toj varijanti?pozdrav svima i javi te se :)

Ja samo mogu da ti kazem da sam ja imala lose iskustvo sa Jolly-em...hotel je jedino sto je valjalo (Hilton), a vodici su uzasni. Nezainteresovani, kazu da ce se javiti pa se ne jave, pola informacija nisu imali i sl.
Mi smo imali i 3 dana u Kairu, a koliko je bio los vodic, govori i to sto su nam po povratku vratili po 40eura i izvinili se zbog mnogobrojnih propusta koje smo imali.

Egipat sa Kon Tikijem preporucujem svima. Dobra organizacija, edukovani i ljubazni vodici,... sve pohvale. Prijatelji su isli sa Conte-om i bili vrlo zadovoljni, a za ostele ne znam.

Giordana Bgd:
Megy pises da si bila u Meridienu - ja nisam normalna zena pa na kraju od cele Grcke ipak bih isla u Egipat. Posto imam malu bebu koja ce tada imati 9 1/2 meseci kazi mi sto se tice hrane u hotelu da li ista od toga moze beba da jede? Imaju li bar neke jogurte za dorucak ( mozda fantaziram) ali obzirom da je Meridien jaci lanac mozda imaju, mi u ovom hotelu sto smo bili u Hurgadi nismo imali. I da da li je plaza zgodna za dete?
Hvala unapred ...

Za hranu sam ti skoro odgovorila i sad sam se setila da ti kazem ako uplatis "sve ukljuceno " a to ti preporucujem biras u kom ces restoranu rucati a ima ih mislim pet i klopa je u svakom slicna po neka razlika .
A gde god da se pojavis prvo ce da ti ljubazno ponude deo za roditelje s decom i ako odlucis da ostanes u tom delu restorana koji ti se svidja donece ti hranilicu za dete tako da ti je i taj ugodjaj dostupan.
Ja probala hranu u tri restorana i 2-3bara nisam stigla bas sve da obidjem i probam.

Za vecu decu se izmedju 3-4 organizuje zabava a potom uzina(piza,kifle.....)pa onda sokici na baru na plazi......i svo vreme svu decu cuvaju iz "animation tima".........

a plaza je ok,cista velika s lepim lezaljkama i madracimai peskire ne moras nositi od kuce dobijaju se tamo uz karticu. Mene malo nerviralo sto je bas bas plicak i mora dosta da se pesaci do dubine, ali vredi cisto je i blizu je koralni greben za ronjenje......

I jos par reci u vezi bazena OGROMAN i razlicite dubine i oblika s sankom za ljude koji su uplatili "sve uljkuceno"...............besprekorno cist.........i ima za malu decu.....mom detetu je voda bila do kolena bas za malisane,tu sam videla i bebe od 7-8meseci kako se brckaju....eto................sve je zaista u odlicno u vezi ovog hotela...........

Poz

Back