Dresura pasa

Ma mogu oni na svojoj temi o NO da pisu sta god im volja (osim da se vredjaju i svadjaju) ali ne dozvoljavam da se bilo ko ponasa bahato na ovakvoj temi. Ria je jos sinoc u 21h pozvala nekog od njih da daju savet, ne videh da se bilo ko pojavio i rekao nesto, osim migore koji misli da je bog i batina ako ume da izdresira psa da skace nekome na ruku.
Ovo je upuceno svima koji hoce da dolaze na ovakve teme i prave se pametni, a broj korisnih saveta koji su ostavili je 0 - postove cu da brisem u roku od odmah a necu biti skrta ni na opomenama. To nek bude jasno.

ljudi, nisam ovde da bih opravdao ni sebe ni migoru ali iz dobronamernih saveta smo dobili pp kako pametujemo kako smo umisljeni, stvarno mi nije do toga, ali kada mi neko postavi konkretno pitanje a ja znam odgovor bez razmisljanja cu da pomognem. iskreno nisam pratio preterano druge teme osim crnog nemackog ovcara ali ako neko misli da moj savet da mu pomogne bez ustrucavanja neka me kontaktira na bilo koji nacin i ako mogu pomocicu cu ako nista onda zbog samog psa. izvinjavam se mackic ali kako pomoci coveku koji ne zeli da prihvati savet i ne zeli da saslusa. i migora i ja i losmi i jos par ljudi ukljucujuci i mili dalo je dosta korisnih saveta. ja sam takodje pitao trazio dosta saveta i zadovoljan sam odgovorima jer su mi pomogli, a kakav bi covek bio kada ne bih uzvratio uslugom.nekim forumasima sam cak korigovao pse bez ikakve nadoknade, cak mi je bilo drago jer sam stekao nove prijatelje. nemoj te mi zameriti na komentaru i na duzini teksta, ali ukratko, ako mislite da vam mogu dati koristan savet ocekujiem od vas da me kontaktirate kao sto i ja umem da pitam ono sto mi nije jasno. pozdrav

Niko ovde nije pod obavezom da daje savete, naravno, to je sve stvar licne volje.
Samo kazem da necu dozvoliti da se ovde neko podsmeva ljudima koje interesuje kako da najbolje i najlakse vaspitaju svog ljubimca.
Ova tema je i otvorena da bi se dalo sto vise saveta na odredjena pitanja i pomoglo.
Kao sto rekoh vasa je licna volja da li cete nekome nesto savetovati ili ne. Mesta za nesto pored toga ovde nema.

naravno i apsolutno podrzavam,nema gore stvari od podsmevanja i cinizma. ne osecam se obaveznim da dam savet, kao sto rekoh drago mi je kada nekom mogu da pomognem jer su i meni pomagali. i ja o nekim stvarima nemam pojma i nije me sramota da pitam ljude sa foruma JAVNO kako da korigujem situaciju. nekome su ti saveti bezveze ali su meni pomogli

pa da nastavimo....
ako imate alavog i prozdrljivog psa,koji bi dupe prodao za klopu,onda je to najbolji nacin da ga naucite nekim stvarima. Mom psu nisu pomagale ni kazne ni batine,a onda sam srela jednog dana zenu sa kokerom koji nie mogao da se odlepi od nje. Ja naravno pocela da se divim tom cudu,i ona mi rece da je sve sto pas zna,postigla uz pomoc pilecih krilca. I naravno, sledecih mesec dana sam u svku setnju kad nameravam da ga pustim,nosila sa sobom pileci parizer,onaj najsmrdljviji koji on obozava. E ne mozete da verujete,nije hteo nigde da ide,morala sam da ga teram od sebe da bi obavio nuzdu. I dan danas s vremena na vreme ponesem nesto za klopu usput,cisto da ga podsetim zasto me slusa:D:D:D
Uz pomoc hrane je naucio i milion beskorisnih stvari,npr.da da sapu,skoci,legne itd.
Tako da verujte mi,posle ovakve dresure,srecni ste i vi i on. Ne mora da se bije i kaznjava,a nema sanse da ne poslusa.

Tako je i moja drugarica izdresirala svog laba. Ponavlja komandu, objasnjava sta treba da uradi (postavlja ga) i, kad poslusa, dobije keksic. Posle nekog vremena keksici nisu ni trebali ali je i ona njega povremeno podsecala "zasto je slusa". Problem je ako je pas izbirljiv kao moja matora drtina. On je oduvek bio kao neki penzioner, preferirao je "kashiku". Istina, kad smo ga nasli, umeo je da izvodi neke tipicno medvedje trikove ali to je za drugu temu.

Koliko znam najlakse se dresiraju psi koji su alavi ili koji obozavaju loptice. Znam jednog decka koji je i zvanicni dreser, kad je video kako Tedi fiksira lopticu rekao mi je da to iskoristim maksimalno. Medjutim on je lepo slusao i bez loptice, jedino je bio problem sa komandom 'fuj to', tu nisam znala kako da iskoristim lopticu.

Malo mi je zao psa koji je navikao da bude nagradjen nekom poslasticom a onda odjednom kada nesto uradi kako treba i ocekuje da dobije poslasticu ostane bez nje. Zamislite kako mu je jadnicku. Moje pse nikad nisam ucio na taj nacin, vec uvek samo pohvalama i milovanjem. Ljubav je ipak na prvom mestu i to je ono sto psima treba najvise.

Za ,,fuj to ,, mora da ti pas bude na davilici i slobodno ga cimni iz sve snage i u tom momentu izgovoris ,,fuj to ,, ili samo ,,fuj,, i to veoma prekornim glasom i posle par puta pocece da shvata sta hoces i kad to shvati i ne uzme to sto ti ne zelis da uzme treba ga pohvaliti i milovati ga da on shvati da ce biti pohvaljen kad uradi nasto sto vi hocete i trazite od njega

Nemogu da cutim.
Kada pas navikne da napolju dobija nagrade,on to shvata kao otvorenu dozvolu da zdere sve na sta naleti. I tako se moj kreten 3 puta trovao.

moj pas se jednostavno ne moze nauciti da ne jede napolju,koliko god komandi i batina i kazni dobio,to ne vredi,jace je od njega. Tako da mi dodje na isto:)
Bolje onda bar da me slusa,pa da ne moram da se plasim da ga ne udare kola ili tako nesto. A idemo na mesta gde nema hrane,gde su psi iz prepodnevne setnje sve vec pojeli:)

Mackic ja nisam bog i batina i ne podsmevam se nikom nisam pisao o ismevanju vas nego sam pisao kako ste zanimljivi.A sta je tu lose? E da ti kazem to sto moji psi idu na rukav i treba da idu jer ih ja to ucim.A koliko moji psi znaju komandi ti nemozes tolko da zamislis.Nisam ja vredjao nikog kolko se secam i prozivao.

Ево и ја да се јавим:

мими рече да сам превише попустљива???? И да сам слаба на радне псе? Хм ... да ли је стварно тако, да ли стварно тако мислите, не знајући кроз какве сам муке прошла да овде направим позитивну атмосферу? Да ли схватате да лепим начином можете много тога да добијете?

Мигора, признајем, уме да буде бритког језика али опет, с друге стране, је добронамеран. И то што цени своје знање и умеће са псима не треба му узети за зло. Што се тиче његовог коментара, морам признати да нисам била сигурна да ли је циничног порекла или не, једина замерка је на томе што су позвани да помогну, а нису се одазвали, претпостављам да можда и има разлога. Најлакше је кривити некога, и не схватити да постоји и друга страна медаље. Ако ћемо искрено, постоје људи који се вређају и љуте кад им упутите добронамерну критику кад не раде нешто добро са својим љубимцем, реално, колико ћете пута покушавати да убедите некога да коригује оно што не ваља, да не кажем да су странице препуне савета и да из просто мрзи да читају. Доста сам детаљних савета дала око команди и на крају се увек промоли једно те исто питање нових корисника које је очито мрзело да потражи одговор.

Наравно, цинизму нема места овде, то је општепознато и рачунам на вас да сви задржимо једну љубазну и фину комуникацију, наравно, и супротна мишљења су дозвољена.

Mili, salila sam se. Znam da su momci okej, samo mozda malkice nepoverljivi-razumem ih! I ja sam u lokalnim krugovima razapinjana na krst i spaljivana na lomaci zbog drustveno neprihvatljivih stavova-ne odgovaraju ni ljubiteljima ni mrziteljima zivotinja. Sto neko rece, kompromis je dogovor u kom obe strane gube. A i mene je pocelo da nervira to ponavljanje pitanja. Ne znam, mozda sam i ja bila takva pre par meseci, kad sam tek pocela da postujem. Jesam, setila sam se onih banova zato sto nisam pazljivo citala postove na temi o pitovima. Jednostavno mi ovih dana ne ide komunikacija, totalno sam rastrojena i dezorijentisana iz nekih privatnih razloga. Ako sam nekoga uvredila, ovim putem se izvinjavam i sve vas uveravam da mi to nije bila namera. Pa prenesite dalje.

Mackic ja nisam bog i batina i ne podsmevam se nikom nisam pisao o ismevanju vas nego sam pisao kako ste zanimljivi.A sta je tu lose? E da ti kazem to sto moji psi idu na rukav i treba da idu jer ih ja to ucim.A koliko moji psi znaju komandi ti nemozes tolko da zamislis.Nisam ja vredjao nikog kolko se secam i prozivao.

Nadam se da je tako. I onda neka tako i ostane u buduce.

Штета што је ниси видела уживо! Била сам поставила њене слике кад је била на утакмици, ја јој звизнем да ме погледа да бих је усликала, кад ме стрељала погледом, ку-ку, не знам да ли бих смела да јој приђем (Мигора, без љутње;))!

Pa Mili nisu svi psi BLENTAVI ko onaj moj...... E pa ti samo zvizdi!!!!!!!!Hehehe mogu misliti kako si se odsekla!!!!!!
Salim se, videla sam bas te Sevine slike, koje si ti slikovala tamo na tekmi!!! Lepo si je "ufatila" s'obzirom da su ti se kolena malko zatresla!!!!!!!

Е, блесава си мајке ми! Нисам се толико уплашила али рецимо да ми није било свеједно. Их, у шта се претворих, ја која се раније нисам плашила паса, време ми је, изгледа, за пензију! :)

Back