Došljaci- Da ili Ne?

To im mi dozvoljavamo!Oni pokušavaju to kako su došli,nisu mogli tamo gde su bili pa hajde da probaju ovde!Dovoljno nam otežavaju što mi vojvodjani i autonomaši ne možemo da ih nadglasamo ni na izborima.Uvek smo bili širom otvorenih ruku,pa nam se to sad olupa o glavu svaki put.
Svi oni ne znaju šta je Vojvodina,kako diše,ne znaju kako joj srce kuca,šta joj nedostaje?Kad budu ovo sve znali onda će razmišljati,osećati kao mi!
Do tad treba puno da uče!
Da ne kažu da žive u Srbiji,a u stvari žive u Vojvodini!Brkaju nešto pojmove,mogli bi da počnu da uče opet geografiju!

Sad (bar vi u NS) vidite šta znači : obr'o si zelen bostan !
A i vraća vam se milo za drago ! Nekad ste vi njima slaninom mazali prugu , sad oni vama slaninom mažu guzu .......
Mi smo u Šumadiji prošli samo za nijansu bolje .Nismo imali viška slanine !
Život je tekma ! Sad je 1:1 ! Grizi i cepaj dalje !

dragoslava:
To im mi dozvoljavamo!Oni pokušavaju to kako su došli,nisu mogli tamo gde su bili pa hajde da probaju ovde!Dovoljno nam otežavaju što mi vojvodjani i autonomaši ne možemo da ih nadglasamo ni na izborima.Uvek smo bili širom otvorenih ruku,pa nam se to sad olupa o glavu svaki put.
Svi oni ne znaju šta je Vojvodina,kako diše,ne znaju kako joj srce kuca,šta joj nedostaje?Kad budu ovo sve znali onda će razmišljati,osećati kao mi!
Do tad treba puno da uče!
Da ne kažu da žive u Srbiji,a u stvari žive u Vojvodini!Brkaju nešto pojmove,mogli bi da počnu da uče opet geografiju!
Kako me nerviraju glupe tuke poput tebe, došli ste pre 50-200 godina i doneli u Vojvodinu na opancima Kosovsko blato i Pravoslavlje i poremetli život tamo svima, nametnuli svoju (ne)kulturu, jezik i religiju teritoriji i ljudima koja nije imala nikakave veze sa vama! A sad si nalaziš za pravo da nekom to prebacuješ, licemerije, licemerije...

Sta je ovo, domaci izdajnici i strani placenici svi na jednom mestu...Ovo je SRBIJA, zemlja SRBA (odakle god da su). SRBIJA je zemlja svih SRBA (hvala Bogu nismo jevreji i imamo svoju drzavu) i oni koji to nisu treba da su zahvalni sto su SRBI gostoljubljiv narod i sto ih niko ne dira. Da su SRBI ko npr. hrvati bio bi Jasenovac u Futogu, a ne u RS.
Kome se ne svidja ovde nek seli u Madjarsku, Rumuniju, Slovacku, Austriju, Hrvatsku, u tri lepe pi.. materine odakle su im babe i dedovi dosli.

berekin:
Sta je ovo, domaci izdajnici i strani placenici svi na jednom mestu...Ovo je SRBIJA, zemlja SRBA (odakle god da su). SRBIJA je zemlja svih SRBA (hvala Bogu nismo jevreji i imamo svoju drzavu) i oni koji to nisu treba da su zahvalni sto su SRBI gostoljubljiv narod i sto ih niko ne dira. Da su SRBI ko npr. hrvati bio bi Jasenovac u Futogu, a ne u RS.
Kome se ne svidja ovde nek seli u Madjarsku, Rumuniju, Slovacku, Austriju, Hrvatsku, u tri lepe pi.. materine odakle su im babe i dedovi dosli.
Pravi si zvekan ! Tvoj idol Sloba ti pomešao moždane vijuge parolom : " svaka Srpska kuća - Srpska država ".
Jevreji imaju svoju državu i zove se Izrael..........ma kome ja pišem...... :roll:

dragoslava:
Izgleda da smo im previše svega dali(pa i slanine)pa sad ne znaju izgleda gde da je potroše!
To je tako kad se opanak opapuči!
Zna se da se kolo sreće okreće,nikom sveća nije gorela doveka pa neće ni njihova!
Izgleda da ste im dali i previše one Vaše slanine sapunjare , pa se jadnici prosrali ko golubovi, i sad Vam kandiše cela Vojvodina ! ! ! :lol:

Preko pola sata sam čita postove o temi pa se sjetih komentara jedne stare žene iz Herceg Novog kad sam je upita đe je....?
A ona: " Ne zna, sine ovaj grad se više i ne zove Herceg Novi nego "Bosanski Novi" :roll:
Dođoše, došljaci, novajlije, stranci, izgnanici ..., nije važno, važno je da se kalemi ;)

p.s.

Heceg Novi nema šina đe bi slanina mogla imati rezultata :-D

monti7-krstas:
Preko pola sata sam čita postove o temi pa se sjetih komentara jedne stare žene iz Herceg Novog kad sam je upita đe je....?
A ona: " Ne zna, sine ovaj grad se više i ne zove Herceg Novi nego "Bosanski Novi" :roll:
Dođoše, došljaci, novajlije, stranci, izgnanici ..., nije važno, važno je da se kalemi ;)

p.s.

Heceg Novi nema šina đe bi slanina mogla imati rezultata :-D
SVAKA ČAST NA OVOME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8-)

Lustrator:
tachno! novi sad je slichan sarajevu i treba da bude josh slichniji!

Па да, само да се етнички очисти, и био би му сличан... :roll: Мислим, Сарајево, боже сачувај. Кад су и Дугме и Надреалисти и Чола и Куста сви у пакету одатле побегли и ни не пада им на памет да се тамо враћају, можеш мислити колико је "лепо" бити као Сарајево.

Никад као Сарајево. Фала лепо, довиђења, пријатно.

problem su ovi shto su doshli sa planine i shto uskracuju prava vojvodini!

Да се не наљутиш, али мој је субјективни утисак да ови "планинци" највише сметају онима којима су отац или дед са те исте планине сишли у град у којем су се они родили. Ксенофобија или "себе-фобија"?

kreativac:
Ови такозвани аутономаши немају везе са истинском аутономистичком идејом код војвођанских Срба.

Па, "аутономистичка идеја" у Аустрији и потоњој Аустроугарској се заснивала на српској националној територијалној аутономији, а против ње су најогорченији противници били Мађари, и ту и тамо Хрвати, мада је био један "златан период" када су је подржали, али у принципу нису много волели ни Србе ни идеју њиховог јачања у АУ.

Данас се, међутим, за аутономију залаже она иста мисао и идеја која је била против њеног остварења док је постојало Аустријско царство.

xxxman:
CRNI LALA
Nikola Radujković, crnac iz Čuruga, zbog boje kože bio obožavan od žena, ali u ratu umalo da nastrada od "naših" jer su mislili da je strani plaćenik

Хехе, гледао сам емисију, лик је цар. :) Само, није "црни Лала" него "црни Бачванин", ал' добро, кад смо па имали новинаре са широким образовање...

SANDRINAbg:
Ponosna sam sto smo mi ovde tako liberarni i sto se ne pravi pitanje ko je ko i odakle je, a sve dok je ok i normalan...Uostalom, uvek smo takvi i bili ... :smile:

Браво. Једино бих додао: само да тако и остане.

SiIent Bob:
Kako me nerviraju glupe tuke poput tebe, došli ste pre 50-200 godina i doneli u Vojvodinu na opancima Kosovsko blato i Pravoslavlje i poremetli život tamo svima, nametnuli svoju (ne)kulturu, jezik i religiju teritoriji i ljudima koja nije imala nikakave veze sa vama! A sad si nalaziš za pravo da nekom to prebacuješ, licemerije, licemerije...

Нешто си побркао, пре 50-200 година су дошли Немци и Мађари у Војводину, а не никакви Косовци.

А Војводина је православна још од раскола 1054. Хришћанство су овде Срби и Мађари примили у 10. веку из Византије. Мађари су се после окренули Риму, али су Срби остали православни. Још пре Немањића су овде избијале крваве побуне због покушаја наметања католичанства, чак је угарска власт доводила и "глагољаше" из Далмације како би проповедали католичанство на црквенословенском (јер је успех угарских мисионара био једнак нули), па им није успело.

DOBROSTOJECI:
Molm da mi odgovori neko iz NS (i šire).
Ko vam više smeta :
1. Dva Mađara koji idu ulicom i pričaju na Mađarskom .
2. Dva Srbina u istoj ulici , od kojih jedan piša uz drvo ,jer je popio 3-4 Jelen piva .

У принципу нико. За под 2. - мушкарци, нарочито младићи, након 3-4 пива пишају тамо где их притера, ако постоји могућност, немој сад да се правимо фини и невешти.

А шта ако српски младић прати девојку Мађарицу кући, а пијани српски и мађарски клошар са ножевима у џеповима им добацују неукусне коментаре и вређају девојку? Ко ту више смета, Србин или Мађар, и из које групе?

А шта ако се Српкиња и Словакиња враћају саме кући, а пар пијаних Мађара им добацују неукусне коментаре на мађарском и урлају од смеха?

А шта ако Србин из српско-мађарског брака који не зна мађарски узме да за*ебава Мађара из српско-мађарског брака који проговори нешто на мађарском?

Ако одеш у мађарско село да им одвајаш девојке, врло лако можеш да добијеш батине. Исто то може да ти се деси ако се запутиш у босанско, личко или лалошко. Ни код Румуна није ситуација другачија. Не знам да ли је истина, али сам чуо да су Сремци јако брзи на потезање брисе у "кризним ситуацијама".

Војводина није Косово или Хрватска, овде су људи људи, не стиде се своје националности, негују своју националну културу и међусобно се уважавају због тога. Углавном је тако. Људи иду у исте школе и раде на истим радним местима и заузимају све слојеве, од гробара и чистача улица, до судија и професора на факултету. Мислим, не дај Боже рата, па да исплива олош и помути све, али људи који раде од 7 до 15 и имају своје куће или станове гледају да им живот што лакше прође и да што више у њему уживају; ратове, уставе, прекрајања граница и "аутономије" смишљају докони људи који једино у сукобима и хаосу виде шансу за себе и свој напредак.

И Мађари пишају уз дрво кад попију 3-4 Јелен пива, нарочито ако нађу се у близини истог... 3-4 Јелен пива, дрво и нико у близини су добитна комбинација без обзира на националност.

... moja je stvar gde cu da pijem pivo
Tačno.
Nema pive do pive ispred prodavnice .., a najveći mi je merak da to uradim poslije posla, onako sve sa kravatom (ful oprema), dok malograđansko-snobovska banda bulji.

Svetoliče, srodna dušo, evo samo za Tebe tri bisera iz moje kolekcije:

1. lijevo je jermenski Kotaik

2. u sredini japanski Saporo

3. a desno palestinski Tajbej

6b4h4pv.jpg

Back