Lustrator:
tachno! novi sad je slichan sarajevu i treba da bude josh slichniji!
Па да, само да се етнички очисти, и био би му сличан...

Мислим, Сарајево, боже сачувај. Кад су и Дугме и Надреалисти и Чола и Куста сви у пакету одатле побегли и ни не пада им на памет да се тамо враћају, можеш мислити колико је "лепо" бити као Сарајево.
Никад као Сарајево. Фала лепо, довиђења, пријатно.
problem su ovi shto su doshli sa planine i shto uskracuju prava vojvodini!
Да се не наљутиш, али мој је субјективни утисак да ови "планинци" највише сметају онима којима су отац или дед са те исте планине сишли у град у којем су се они родили. Ксенофобија или "себе-фобија"?
kreativac:
Ови такозвани аутономаши немају везе са истинском аутономистичком идејом код војвођанских Срба.
Па, "аутономистичка идеја" у Аустрији и потоњој Аустроугарској се заснивала на српској националној територијалној аутономији, а против ње су најогорченији противници били Мађари, и ту и тамо Хрвати, мада је био један "златан период" када су је подржали, али у принципу нису много волели ни Србе ни идеју њиховог јачања у АУ.
Данас се, међутим, за аутономију залаже она иста мисао и идеја која је била против њеног остварења док је постојало Аустријско царство.
xxxman:
CRNI LALA
Nikola Radujković, crnac iz Čuruga, zbog boje kože bio obožavan od žena, ali u ratu umalo da nastrada od "naših" jer su mislili da je strani plaćenik
Хехе, гледао сам емисију, лик је цар.

Само, није "црни Лала" него "црни Бачванин", ал' добро, кад смо па имали новинаре са широким образовање...
SANDRINAbg:
Ponosna sam sto smo mi ovde tako liberarni i sto se ne pravi pitanje ko je ko i odakle je, a sve dok je ok i normalan...Uostalom, uvek smo takvi i bili ... :smile:
Браво. Једино бих додао: само да тако и остане.
SiIent Bob:
Kako me nerviraju glupe tuke poput tebe, došli ste pre 50-200 godina i doneli u Vojvodinu na opancima Kosovsko blato i Pravoslavlje i poremetli život tamo svima, nametnuli svoju (ne)kulturu, jezik i religiju teritoriji i ljudima koja nije imala nikakave veze sa vama! A sad si nalaziš za pravo da nekom to prebacuješ, licemerije, licemerije...
Нешто си побркао, пре 50-200 година су дошли Немци и Мађари у Војводину, а не никакви Косовци.
А Војводина је православна још од раскола 1054. Хришћанство су овде Срби и Мађари примили у 10. веку из Византије. Мађари су се после окренули Риму, али су Срби остали православни. Још пре Немањића су овде избијале крваве побуне због покушаја наметања католичанства, чак је угарска власт доводила и "глагољаше" из Далмације како би проповедали католичанство на црквенословенском (јер је успех угарских мисионара био једнак нули), па им није успело.