Vojska radi šta joj se naredi
I dobro je da je tako
Šta bi bilo kada bi svaki general radio ono što trenutno misli da je najbolje
Ovo dovodi do pojave, kad se desi opasnost, to jutro niko od oficira ne dodje na posao , jer su bolesni , to se desilo u jednoj kasarni gde sam ja bio , pojavice se oni , prekosutra, ali ako je stvarno opasno , potegnuce veze pre toga...
Posle pitaju kako sam ja prophet, onaj koji predvidja buducnost, pa naucis u vojsci da gledas sve detalje, sin nacelnika policije nisa, kaze idem da se cujem sa caletom, ja rekoh ajd kad si se namestio , pitaj caleta jel gotova ona pobuna i problemi sto su bili na jugu u njegovom sektoru..
Tip nema pojma nista ali pita caleta, cale mu samo rekao slusaj tog ko te je to pitao i nista ne sumnjaj ako si ga procenio da je ok kao covek..
Tj postavio je sina u poziciju pratioca a ne kontrasa, jer je video na osnovu pitanja da bolje sagledavam situaciju sa manje informacija nego njegove kolege..
Ali moras jer hoce da te nameste da te bace u neku pogranicnu karaulu jer nemas veze, a ti procenis to 7 nedelja pre nego sto ce uopste da se desava, i trazis redovno , i posto je sve u vojsci sporo , tvoje redovno se odobri, pa pocne realizacija taman 2 nedelje pred samu premestaj, odes kuci , vidis da ce te roditelji namestiti , tj naguziti , odes u nepoznatom pravcu, ne kazes im gde ces, imas 3 nedelje slobodno...par dana posle toga zovu iz vojne komande da hitno prekines redovno , tvoji ne znaju gde si , ti ne znas za poziv do posle redovnog, cak ti ni tvoji roditelji ne kazu , eto koliko je nekom bitno za tvoju bulju...ali moras sam...
Za to vreme umesto tebe odredjuju nekog drugog koji je imao veze ali nedovoljno i salju ga po vesu a ne po vezarstvu , dok bi tebe slali po nevezarstvu..
Tako ti je uvek u srpskom drustvu ako mislis da je drugacije dok se osvestis i priberes, vec si tamo gde ti je glava u torbi..
Ovako zbog tvoje procene umesto da se zivciras i prekidas redovno ili uopste i ne odes nikad na redovno , negde u nekim teskim planinama, ti se vratis normalno , naravno pretnja kaznjavanjem ti odmah sledi jer si zaebao nekog ko je imao vezu...ali ne brini se za njega, ako je imao vezu , veza ce da ga vuce svuda, 3 dana posle prekomande se mnogi i iz mrtvih vracaju..
Cim je pravilo da se slusa bez pogovora, uvek ali uvek se takva vojska napravi toliko korumpiranom da je topovsko meso i nije funkcionalna., To iz prakse..
Najzaebanije za vojsku je ako imaju jake vojnike koji dobro shvataju vojsku jer cuvaju sebe i svoju jedinicu , a za sekundu naprave problem svakom oficiru koji to ne postuje...na milion nacina...