Došljaci- Da ili Ne?

dobro slozili smo se da je naslov teme pogresan, imajte to u vidu pa se manite polemisanja o etnicnosti dodjosa.
problem je ono sto sam ja naveo na svom primeru, problem je ono sto je neko ovde na spisku stavio ono ne skretanje sa zmigavcima, pisanje po parkovima itd a sto su oni doneli u velikom broju i odbijaju da to promene. e to je problem

Hvala Bogu pa nisam ja ostao u toj vasoj vukojebini.
Nikada nisam bio vise depresiran nego kad sam kratko vrjeme boravio u "ljepoj
vasoj". Vece vukojebine nisam nigdje "stimo". Pancevo, Kovin, Sabac, Kraljevo
:roll:, zalosno. Najgora stvar su ljudi nevaljali, drski, bljuzga. :mad:
Infrastruktura :lol: nemislim da ste je puno poboljsali u zadnjih 14 godina.

I najgora stvar, za 20-30 ljeta to vase drustvo je uspjeli od mojih Krajisnika (kru te jeba) napraviti prave lale, zalosno.
Ja licno nisam izdrzao duze od godinu, kod vas "doljika".

Zakljucak: Ko je imao mogucnosti nije ostao sa vama. :sad::sad:

ha,ha,ha...

bogte,sad zaista znam da su Hrvati i Srbi JEDAN narod!

da neznam da sam na nekom srbijanskom forumu,mislio bih da sam na nekom
purger.hr sajtu..

samo tamo bi bilo avnojski Hrvati protiv b-hercegovackih Hrvata.

nema druge,treba juznoslavenske narode djeliti na juzne i sjeverne..

sve drugo izgleda dovodi do komplikacija..

pusti ga da se hvali "svojim" svedskim standardom:D
mislim govori kako mu je drago sto je otiso iz nase vukojebine e
pa da si normalan, nebi ti bilo drago ni sto si iz svoje otiso.

al ajd nije moje da ocenjujem tvoj mentalni (ra)sklop...

All guts no glory:
I najgora stvar, za 20-30 ljeta to vase drustvo je uspjeli od mojih Krajisnika (kru te jeba) napraviti prave lale, zalosno.

Па шта би ти, да човек живи у равници, а да се понаша ко брђанин? :lol:

Ако ћемо тако, и "праве" Лале су војници граничари, ратници, војничка елита. Па кад је ова земља од нас онаквих дичних јунака направила оно што смо сада, како неће од обичних планинских чобана? ;)

Не. Закључак је да се у Херцеговину нико не усељава (да не коментаришемо зашто, пошто не волим те речи типа "вукојебина", "забит" и сл.), а да су они који су "побегли" из Војводине пре побегли од рада и од мотике, него што им је заиста боље тамо одакле су дошли. ;)

SIGNATURE 350:
ti neznas ko je drug Drazic????????
ajoooojjjjj devojkooo....... imas ti mlogo da ucis bre, o zemlji u kojoj zivis 8-)

Друг Дражић: :lol:

drazicqj6.jpg

E ovaj Sturmfueherer me asocirao na jedni staru pesmu od Ramm-a

Die Sonne scheint mir aus den Händen
kann verbrennen, kann euch blenden
wenn sie aus den Fäusten bricht
legt sich heiß auf das Gesicht
sie wird heut Nacht nicht untergehen
und die Welt zählt laut bis zehn

Bogart:
Ниси чуо за ту фору раније? :-D :-D :-D

Има једно повеће село у мом крају у ком уопште нема колониста, па измислили ту причу како је '45. стигла директива да се дочекају другови-колонисти на станици, па изашло цело село, и свако понео по шнит сланине. И све се питају, те "та, ди су", те "како их нема", а кад је један повикао "ВОЗ!", сви удри сланином по шинама. :-D :-D
bravo brate banatski nasi predci su bili pametni ljudi sa tom slaninom,al ***** cime sad da mazemo asvalt posto ne dolaze vise prugom nego traktorom po asvaltnoj bazi pa se zdravo pitam kako da im doakamo ovog puta :-? :-D

Postoje nijanse koje nas razlikuju (mislim na mentalitet), a njihov bazični nivo je brdski vs. ravničarski krajevi/mentalitet. Iako, naravno, ima i sijaset izuzetaka.
U tom smislu, apsolutno je svejedno, da li je došljak iz uže Srbije, Crne Gore ili iz BiH..uvek će se naći neki "pitomi" Lala kome će nešto kod njega smetati... :roll:
Sama sam iz Vojvodine i nikada mi niko ko se u gradu gde živim ponašao u skladu sa normama civilizovanog društva nije zasmetao (naprotiv, ima dosta "starih gradjana" koji su sve samo ne civilizovani) ..
Mi, jedni od drugih, možemo jako puno da naučimo, ukoliko izbacimo ta reagovanja na "prvu loptu", teške reči (koje najčešće nemaju veze sa istinom već su izrečene u afektu..) i sl.
Konačno, zar vam nije dosta podela, pobogu?

Bogart:
Ниси чуо за ту фору раније? :-D :-D :-D

Има једно повеће село у мом крају у ком уопште нема колониста, па измислили ту причу како је '45. стигла директива да се дочекају другови-колонисти на станици, па изашло цело село, и свако понео по шнит сланине. И све се питају, те "та, ди су", те "како их нема", а кад је један повикао "ВОЗ!", сви удри сланином по шинама. :-D :-D

:lol: :lol: :lol:

Nekad se zapitam kad sam u gradu da li sam u Bosni negde ili u Crnoj gori ili u svom Novom Sadu.
Kao da nas novosadjana(vojvodjana)više nema.Zar je moguće da smo postali manjina u svom rodjenom gradu?;) :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

svaka cast za Drazica :D:D

@nesha
tu si u pravu, nije nam ni u prirodi da pokusavamo da budemo bucniji i potreba za nadvikivanjem.
inace, dragoslava, sada postala sasvim normalna stvar, da subotom uvece pravim akrobacije s volanom kad pocnem da izbegavam crnogorske i bosanske kamikaze, da gde god stojim cujem ijekavicu i zaurlavanje preko ulice posto pokusavaju da se nadvikuju sa seljanom koja im tutnji iz tog krsa koji voze [crna bmw trojka iz 90ih] ,
da ih je pun fakultet kao i parking ispred fakulteta sve bosanske tablice i ista dovikivanja...

postajem polako imun na to. inace jedan od zidara ovih ovde juce je rekao, cuo sam ga iz kuce "eeee gurni prema tebi" . . .

SIGNATURE 350:
svaka cast za Drazica :D:D

@nesha
tu si u pravu, nije nam ni u prirodi da pokusavamo da budemo bucniji i potreba za nadvikivanjem.
inace, dragoslava, sada postala sasvim normalna stvar, da subotom uvece pravim akrobacije s volanom kad pocnem da izbegavam crnogorske i bosanske kamikaze, da gde god stojim cujem ijekavicu i zaurlavanje preko ulice posto pokusavaju da se nadvikuju sa seljanom koja im tutnji iz tog krsa koji voze [crna bmw trojka iz 90ih] ,
da ih je pun fakultet kao i parking ispred fakulteta sve bosanske tablice i ista dovikivanja...

postajem polako imun na to. inace jedan od zidara ovih ovde juce je rekao, cuo sam ga iz kuce "eeee gurni prema tebi" . . .
Pa moraju ljudi da vicu, navika je to. :wink:
Tamo ubosni se popnes na brdo i vices komsiju koji je na drugom brdu. :roll:

dragoslava:
Nekad se zapitam kad sam u gradu da li sam u Bosni negde ili u Crnoj gori ili u svom Novom Sadu.
Kao da nas novosadjana(vojvodjana)više nema.Zar je moguće da smo postali manjina u svom rodjenom gradu?;) :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
je li to places ,pa da ti dam maramicu dfa obrises suze,.ili kenjas pa dati dam toalet papir?

All guts no glory:

Kako stvari stoje , malo ih je imalo te "mogućnosti".. :lol:

Hvala Bogu pa nisam ja ostao u toj vasoj vukojebini.
Nikada nisam bio vise depresiran nego kad sam kratko vrjeme boravio u "ljepoj
vasoj". Vece vukojebine nisam nigdje "stimo". Pancevo, Kovin, Sabac, Kraljevo
, zalosno. Najgora stvar su ljudi nevaljali, drski, bljuzga.
Infrastruktura nemislim da ste je puno poboljsali u zadnjih 14 godina.

Zakljucak: Ko je imao mogucnosti nije ostao sa vama. /All guts no glory

U VREME NAJZESCEG RATA U BOSNI OSVANUO U JEDNOM JAVNOM PREDUZECU SRBIN IZ BOSNE PO GABARITU RODJENI MITRALJEZAC.
"VELIKI SRBIN DA VECI NE MOZE BITI"
POSTO SE DOBRO NAJEO I NAPIO POCEO JE I DA PRIMEDBUJE KAKO SMO MI IZ SRBIJE MALO UCINILI ZA NJIH U BOSNI.
NIJE NAM ODGOVORIO STA TRAZI U SRBIJI DOK U BOSNI BESNI RAT .
VALJDA JE MISLIO DA MI IZ SRBIJE TREBA DA IDEMO UMESTO NJEGA U RAT U BOSNI.

Back