- Poruka
- 9.215
Alal vera druze Cvorovicu kako si ga samo provalio sunac mu izdajnicki
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
svetolik trpkovic:Kako dve sunce mu hebem zar nije i Srem srpska oblast ?Slabo se ti nesto razumevas u vojvodjasku geografiju da nisi i ti od onih sa voza :wink:
Legendarno!Bogart:
Немам ништа против "оних са воза", и нисам од оних што су их дочекивали са сланином, па њом мазали пругу да не закочи.
jomini:Legendarno!![]()
svetolik trpkovic:Alal vera druze Cvorovicu kako si ga samo provalio sunac mu izdajnicki
Hahaha, nisam čuo... Znam samo za ono ''ebo ih voz koji ih je don'o''...Bogart:Ниси чуо за ту фору раније? :-D :-D :-D
Има једно повеће село у мом крају у ком уопште нема колониста, па измислили ту причу како је '45. стигла директива да се дочекају другови-колонисти на станици, па изашло цело село, и свако понео по шнит сланине. И све се питају, те "та, ди су", те "како их нема", а кад је један повикао "ВОЗ!", сви удри сланином по шинама. :-D :-D
SIGNATURE 350:m m molim vas druga Drazica!!
Bogart:
Немам ништа против "оних са воза", и нисам од оних што су их дочекивали са сланином, па њом мазали пругу да не закочи. Уопште сам против тих подела, мада морам да будем поштен и према себи и према њима и да кажем да су управо они у овим крајевима учврстили комунизам и потпомогли стварање војвођанштине. Са друге стране, повећали су (коначно) проценат Срба, који је био прилично лош након српских исељавања и колонизације Немаца и Мађара, тако да смо што се тиче њихове улоге "барабар".
А Београд се пружио скоро до Титела, ни сам више не знам јел остало ишта од те "границе" са Сремом - изгледа да јесте, нешто мало према Перлезу и Ченти.

SANDRINAbg:Koj' ti je sad pa taj..? :shock:
SIGNATURE 350:ti neznas ko je drug Drazic????????
ajoooojjjjj devojkooo....... imas ti mlogo da ucis bre, o zemlji u kojoj zivis 8-)

SANDRINAbg:Pa prosvetli me...ooooo, Ti Sveznajuci ...mis'im, mene mi 'vako neuku...![]()
![]()
SIGNATURE 350:pa, ovaj, lepo od tebe sto me nazivas sveznajucim, iako me ne poznajes, posto je to vrlo blizu istini:-P8)
to je inspektor koga ilija cvorovic [glavni junak u balkanskom spijunu] zove telefonom da mu saopsti najnovije informacije o tom "spijunu", i kod koga je Ilija isao na informativni razgovor
SIGNATURE 350:ja sam ga pogledo juce prepodne, imo sam maturski izpit iz srpskog pa mi trebalo da se podsetim.
i iz toga sam pisao

DellBoy-011:Prijatelju, niti su svi isti, niti su svi redom radikali, niti smo mi svi, odavde - isti.
Lala Vojvođanski:U Srbiju i Vojvodinu je u poslednih 15 godino došao veliki broj došljakaiz Bosne i Hrvatske.Razlike u kulturi, običajima i vrednostima su postale ogromne..Pitanje prevazilaženja kulturnih razlika je aktualno za svakoga ko se usudi preći granice vlastite zemlja i susresti se sa ljudima drugačijima od sebe.Medjutim to nije slucaj u Srbiji. Nemeću se neke nove vrednosti,obicaji, kultura...
Nažalost i Srbija i Vojvodina sve više liče na Bosnu , Novi Sad pogotovu.. , okolina NS je prepuna došljaka i sve su redom vadikali , ti isti em su mrzeli svoje komšije u Bosni em mrze Vojvodinu , ispravljaju Srbijanske obicaje, nameću druge vrednosti...
DOBROSTOJECI:Vi koji ste da ste i odakle da ste a :
- gledate tv-pink,
- izduvavate nos u Knez Mihajlovoj,
- slušate turbo-folk,
- tresete sa prozora,
- pišate po parkovima,
- skrećete bez žmigavca,
- pijete Jelen pivo,
- čitate Kurir,
- glasate za radikale,
- ...................................,
- ....................................,
- ....................................,
SIKTER ! MORE !![]()

Draga gospođice !SANDRINAbg:Ma zdravo...![]()
Ko dir'o..? :shock:
p.s. Odo' prebaciti na Pink...pocinje mi " Sve za ljubav.."...![]()
p.s. A jel' i ja ondaK da odmarshiram..?![]()
Bogart:Нисам никако против регионалног идентитета, напротив врло се поносим њиме. Само, ја сам регионално Банаћанин, Лала или "Лалош", а Војводину не сматрам својом регијом, већ огромном административном јединицом или покрајином или како год. То Војвођанин ми је исто као и кад се каже Југословен. Јесте то тачно и јесам ја Војвођанин у смислу да сам из Војводине, као што сам и Југословен јер сам из некадашње Југославије, али то није део не само мог идентитета, него ни традиционалног идентитета људи са ових простора.
Разликујемо се по говору и нагласку, иако свима са стране делујемо исто, као што и за људе одавде сви са југозапада делују исто, били они из Зворника, Требиња, Подгорице, Книна или из Коренице. Сваком Банаћанину ће бити смешан говор људи из Бачке, исто као што и Бачвани одмах по говору препознају ко је из Баната.
SANDRINAbg:nadam se...iskreno se nadam da ces poloziti...mis'im, da ces proci na maturi![]()
Mozda bi bilo bolje da si poglEdao umesto pogledo , pa pre podne umesto prepodne...mis'im na iSpitu , umesto izpitu ...al' 'ajde...nema veze... 8-)![]()