- Poruka
- 1.498
A reci ti nesto o istorijskom postojanju Vojvodine i o naciji vojvodjana
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...pa kaki si mi ti Lala kad neznaš ko svet ni divaniti po naški....Lala Vojvođanski:U Srbiju i Vojvodinu je u poslednih 15 godino došao veliki broj došljakaiz Bosne i Hrvatske.Razlike u kulturi, običajima i vrednostima su postale ogromne..Pitanje prevazilaženja kulturnih razlika je aktualno za svakoga ko se usudi preći granice vlastite zemlja i susresti se sa ljudima drugačijima od sebe.Medjutim to nije slucaj u Srbiji. Nemeću se neke nove vrednosti,obicaji, kultura...
Nažalost i Srbija i Vojvodina sve više liče na Bosnu , Novi Sad pogotovu.. , okolina NS je prepuna došljaka i sve su redom vadikali , ti isti em su mrzeli svoje komšije u Bosni em mrze Vojvodinu , ispravljaju Srbijanske obicaje, nameću druge vrednosti...
...eeeee polako batice...SIGNATURE 350:a zasto da prica o naciji vojvodjana?
stvar je jasna, nemojte se baviti demagogijom.
tema se razvukla u dve vode:
autonomija vojvodine
dodjosi.
drzimo se dodjosa, jer to je ustvari tema.
dakle, banalizovacemo njihovo [vecina ne svi] ponasanje i bahatost sa primerom mojeg travnjaka koji bude pun kesa i iskoriscenih ambalaza od hrane i ****, bahatost sa silovanjem okoline pustanjem i to glasno radio krajine, nehigijenom gradilista i rasipanjem peska blata i cementa svuda po ulici...
dakle, takva bahatost mora da se suzbije. to je poenta ove price.
meni na kraj pameti nebi bilo da ja sad jedem burek, i smotam papir i bacim na travu onako pored trotara, a trava osisana sve cisto, to ko da si se posro usred dunavske naocigled mase
SIGNATURE 350:drzimo se dodjosa, jer to je ustvari tema.
SIGNATURE 350:ako ces bukvalno, ima svakakih svuda. ali govorim o vecini, rekao sam to.
a pre njih, nisam morao da cistim i da skupljam kile otpada kao sad
Torrente BG:Pa rece da su zidari. Mislis da posle Lala zidara ne bi morao da cistis. Mislis da zidara zabole posle zavrsenog radnog dana da razmislja o smecu?
Lala Vojvođanski:Lupetaš kao i uvek... i nemoj da delis lekcije iz istorijske čitanke đenerala Nedića.... Očigledno je da si nacionalno pristrasan i paranoicno negiras istorijsko postojanje Vojvodine..Reci mi bar 3 istorijske veze izmedju Sombora i Lajkovca...
i ... BOGU HVALA ŠTO SAM LALA!!!
xxxman:Znaci i u Beogradu ne žive Beograđani nego Srbi,Turci,Kinezi,romi,marsovci...
xxxman:Zao mi je sto si protiv regionalnog identiteta , ipak tu ima dosta kulturoloske originalnosti.I , ukoliko si iz Vojvodine, verovatno si zapazio sa te odlaskom u drugu sredinu svi svrstavaju u Vojvođane a tek kasnije neko se seti da priupita kojem nacionu i veri pripadaš.
berekin:Lala ima ocito neki drugi problem sa dosljcima (izgleda SRBIMA uopste).... pazi Lalo da sutra ti ne budes dosljak!
Ovo je jako lepo receno, sem onog poslednjeg, to je nebitno. A postovi su puni smesnih predrasuda.berekin:Ko je kakav tj. da li je on magarac nekulturni ili genije suvi nema veze sa tim da li je on dosao iz hrvatske, bosne ili je rodjen u po BGa, NSa isl. vec to ima veze sa njegovim mozgom, mamom i tatom koji su ga odgojili tako nekulturnog. Dosljaka ima i debila i pametnih, ima ih zidara ima ih i profesora na fakultetima isto kao sto ih ima domacih.
To da neko treba da se prilagodjava negdje gdje dodje je tesko sranje od price (ne mislim na bacanje papira po ulici), sta fali sto npr. bosanci pricaju bosanski i gaje svoje obicaje u srbiji, i madjari pricaju madjarski, rumuni imaju svoja kulturna drustva, kinezi pricaju kineski itd. ne vidim razlog zasto to ne bi radili i npr. srbi iz bosne (akcenat na SRBI), na kraju krajeva vec spomenuti crnogorci su vec generacijama u BGu pa pricaju i ponasaju se ko da su u po Podgorice pa to nikom ne smeta (svaka cast na postovanju i ocuvanju svog naglaska i tradicije).
Lala ima ocito neki drugi problem sa dosljcima (izgleda SRBIMA uopste).... pazi Lalo da sutra ti ne budes dosljak!
nesha taxista:Veliki broj je tu došao iz Zagreba, Osijeka i drugih gradova. Zašto neko misli da su oni kulturom i stepenom obrazovanja inferiorni u odnosu na starosedeoce? Često je upravo obrnuto.
Lala Vojvođanski:.Reci mi bar 3 istorijske veze izmedju Sombora i Lajkovca...
i ... BOGU HVALA ŠTO SAM LALA!!!
Kiowa:На жалост, све је то тачно.
Искористио бих прилику да нашом навијачком песмом пружим подршку Лали.
Лало не дај се !
"Ало Цигани,
нису Турци сви
500 година
по Београду
к***ц дркали.
Нису дркали
већ су јеб*ли
ваше прабабе
глупи Цигани
Турци сте и ви."
П.С. Порука ове песме је много шира него што ће се многима учинити.![]()
Kako dve sunce mu hebem zar nije i Srem srpska oblast ?Slabo se ti nesto razumevas u vojvodjasku geografiju da nisi i ti od onih sa voza :wink:Bogart:Као што сам рекао, Банат се граничи са две српске области, са Бачком и са централном Србијом, и то су увек за нас били Бачвани и Србијанци, никад није ту било неке посебне присности са Бачванима, иако су и они "Војвођани", па да се јави груписање са њима, као, сви смо ми Војвођани.
eremita:Стоко безрепа, маму ти?=)(%$/#$*="#$(/$%&/"#$&$%)(=?![]()
![]()
![]()
Lala Vojvođanski:Pitanje prevazilaženja kulturnih razlika je aktualno za svakoga ko se usudi preći granice vlastite zemlja i susresti se sa ljudima drugačijima od sebe.