Није проблем у томе, већ у нацртаним границама и у поделама на којима се инсистира, а које се сасвим "случајно" подударају са неким ранијим границама. Зашто се не иде на то да, на пример, Средњобанатски округ доприноси са 5% буџета РС, и да добар део тога треба да добије на располагање, него се иде на целу Војводину, и на то колико локални новосадски царевићи добијају назад?
Или, зашто се не направи целина Војводина+Београд, па да се каже да та целина доприноси са више од 50%, а добија вишеструко мање итд.
Војводина је огромна да би се посматрала као регија. Ево на пример, ја који живим у њој 400 година се не сматрам Војвођанином, и ништа ми не значи то да се центар одлучивања пребаци из канцеларије у Београду у канцеларију у Новом Саду, нити верујем овим аутономашима како ће ми они омогућити баратање мојим новцем, само да заједно "свргнемо" Београд. Лажу. Аутономаши су се показали у периоду од 1974-1989. као још веће лопурде и изелице од главешина у Београду, тачно према једној причи коју је мој деда волео да прича, о човеку кога су за казну везали полуголог уз реку у току ноћи, па кад су дошли да га обиђу виде да му је цело тело прекривено комарцима, па се сажале и крену да их отерају, а овај повиче: "Не! Ови су се сада најели па спавају, а ако њих отерате доћи ће нови, гладни".
И ја сам као нешто млађи, као тинејџер и у раним 20-им био симпатизер те опције и по том питању сам се доста свађао и са оцем и са дедом, али били су у праву и то сам тек видео када сам се мало боље упознао са ситуацијом на локалу и карактером људи из политичких странака, само то је д(р)уга прича. Знам само једно, а то је да нико од њих нема везе са производњом новца нити са земљорадњом и да их уопште не мотивише брига о српском, мађарском, румунском и словачком сељаку или привреднику, већ искључиво политичка борба за преуређење државе и односа у држави.
Уосталом, види се и шта је Чанак постигао за оно кратко време власти у Војводини - само је повукао границе, направио грб и заставу, кренуо причу о химни и исправљање национал(истич)них "кривих Дрина". То везе нема са суштинским проблемом грађана, већ они служе као маска и мамац да се гласа за ту опцију којој су други циљеви приоритетнији.
Мој непоколебљиви утисак.