Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne za sada nego i u buduce. cak i ako proradi opet uredba po starom clanu 26.2 to nece biti kao pre jer ce da ubace nesto novo (citaj, da ga otezaju)
Vec su ubacili odobrenje od agencije za rad za noks 1-2 koji i ne dele vec godinu dana, on je ja mislim jedini po starom zakonu i ostao,i to odobrenje kao tesko moze da se dobije pre svega radi i posle ove situacije.

Vec su ubacili odobrenje od agencije za rad za noks 1-2 koji i ne dele vec godinu dana, on je ja mislim jedini po starom zakonu i ostao,i to idobrenje kao tesko moze da se dobije pre svega radi i posle ove situacije.
pa onda ne vidim zasto su uopste i produzavali 26.2 kad treba nostrifikacija diplome i jezik za kvalifikovane radnike kao i u novom feg zakonu. jedino ako ne misle da pokupe ono sto im treba, gradjevinci i negovatelji ali opet i tu ce traziti ja mislim neku diplomu. nece svaba da pusti vise nikoga bez papira.... eh kako su ljudi ulazili do 2018.... po starom zakonu.... pa i ja samo sa atestom bez jezika bez icega

pa onda ne vidim zasto su uopste i produzavali 26.2 kad treba nostrifikacija diplome i jezik za kvalifikovane radnike kao i u novom feg zakonu. jedino ako ne misle da pokupe ono sto im treba, gradjevinci i negovatelji ali opet i tu ce traziti ja mislim neku diplomu. nece svaba da pusti vise nikoga bez papira.... eh kako su ljudi ulazili do 2018.... po starom zakonu.... pa i ja samo sa atestom bez jezika bez icega
Bas tako trebao samo ugovor i pasos u dzep i pravac u ambasadu po vizu,nema vise toga brate moj.

ajd malo da se nasmejemo. decko mi postavio pitanje, ja mu lepo odgovorio, on ne veruje. kaze ima UGOVOR sad ne zna kako da stigne do Nemacke da pocne da radi :hahaha:

Bojann93
Početnik

ponedelјak u 22.22
FDDD:
nemo se bakćeš sinko nema od toga ništa, sad traže i bris iz dupeta u ambasadi
pa dobro,samo traze da sam negativan na koronu,mozete mi objasniti sta i kako?

FDDD
Aktivan član

ponedelјak u 22.24

Bojann93:
decko ti me z........? odradiš test na koronu i ideš da radiš u Nemačku?

Bojann93
Početnik

ponedelјak u 22.26
FDDD:
jel ti citas sta sam napisao,i koje sam pitanje postavio? IMAM POSLODAVCA VOLJAN JE DA RADIM KOD NJEGA,NEMACKOG HOCE COVEK DA MI POMOGNE,ZNAM DA IMAM SRPSKI PASOS,I PITAO ME STA MI TREBA OD DOKUMENTACIJE,I GDE SVE TO DA PREDAM DA BIH RADIO KOD NJEGA?

ajd malo da se nasmejemo. decko mi postavio pitanje, ja mu lepo odgovorio, on ne veruje. kaze ima UGOVOR sad ne zna kako da stigne do Nemacke da pocne da radi :hahaha:

Bojann93
Početnik

ponedelјak u 22.22

FDDD
Aktivan član

ponedelјak u 22.24

Bojann93
Početnik

ponedelјak u 22.26

jel ti citas sta sam napisao,i koje sam pitanje postavio? IMAM POSLODAVCA VOLJAN JE DA RADIM KOD NJEGA,NEMACKOG HOCE COVEK DA MI POMOGNE,ZNAM DA IMAM SRPSKI PASOS,I PITAO ME STA MI TREBA OD DOKUMENTACIJE,I GDE SVE TO DA PREDAM DA BIH RADIO KOD NJEGA?
Imas ljudi sa niskim koeficijentom inteligencije pa da procita sto puta na sajtu ambasade sta i kako ne vredi,ali ih razumem u potpunosti i tu krivim te poslodavce koji sto posto znaju kakva je procedura ali im opet iz nekog razloga nude te poslice, da li da ih skinu sa grbace ili nesto kao da im pomazu,a u stvari samo ih bacaju bez veze u nizvesnost.

a sta kazes na ovo, imas li savet: dosao kao zavarivac po starom zakonu west balkan jedino sto su trazili bio je vazeci atest. nemam cak ni srednju masinsku.
u radnoj vizi mi stoji 18a znaci kvalifikovani radnik. hoce li mi nekad traziti nostrifikaciju? sta u tom slucaju da radim, nemam sta da nostrifikujem

veruj da sam se ja ovim bakcao mnogo pre nego sam dobio nemacku vizu i ja sam radio preko slo vize, konsultovao advokate, isao sa prevodiocem u auslanderbehorde ali jedino sam mogao da radim u Nemackoj za slovenacku firmu a posle dobijanja trajnog boravka u Slo moze da se prebacis u De. ali dobro ne bih sad da teram mak na konac nije ni bitno toliko.
ATEST. Jel mozes da varis bez njega u nemackoj ? I Koliko vremena vazi , pa moras ponovo? I da li ga mozes dobiti u 55 godini zivota kad ti drhte ruke ,oci oslabe i nagutao boga pitaj koliko otrovnih gasova za 20tak godina rada.

Za IT sektor , tu ulazi i moja profesija. Ta grupa sto si je naveo tu su obicni programeri ( radnici), sede za racunarom i rade delove koda nekog programa sto im je glavni programer rekao. Sto se tice programiranja , imas sa faks diplomom i onog samoukog. Normalno onaj sa faks diplomom ima odg posao, s time i vecu platu. 50000 godisnje bruto u nemackoj je tek start , pogonski elektricar (sa plc znanjem) i sa 7 godina u struci ima oko 5000 € brutto mesecno . Inzenjeri elektrotehnike , Masinski, Arhitekte sa 10+ godina iskustva u struci imaju od 8500€ pa na gore mesecna bruto primanja( nekoli mojih kolega) . Znaci ,oni donose odluke , sklapaju poslovne ugovore , vrse prezentacije na NEMACKOM.

IMA JEDNA BITNA STAVKA ZA SLOVENACKE, SLOVACKE FIRME. I kako se prebacuje radnik. Raspitaj se malo.

ATEST. Jel mozes da varis bez njega u nemackoj ? I Koliko vremena vazi , pa moras ponovo? I da li ga mozes dobiti u 55 godini zivota kad ti drhte ruke ,oci oslabe i nagutao boga pitaj koliko otrovnih gasova za 20tak godina rada.

Za IT sektor , tu ulazi i moja profesija. Ta grupa sto si je naveo tu su obicni programeri ( radnici), sede za racunarom i rade delove koda nekog programa sto im je glavni programer rekao. Sto se tice programiranja , imas sa faks diplomom i onog samoukog. Normalno onaj sa faks diplomom ima odg posao, s time i vecu platu. 50000 godisnje bruto u nemackoj je tek start , pogonski elektricar (sa plc znanjem) i sa 7 godina u struci ima oko 5000 € brutto mesecno . Inzenjeri elektrotehnike , Masinski, Arhitekte sa 10+ godina iskustva u struci imaju od 8500€ pa na gore mesecna bruto primanja( nekoli mojih kolega) . Znaci ,oni donose odluke , sklapaju poslovne ugovore , vrse prezentacije na NEMACKOM.

IMA JEDNA BITNA STAVKA ZA SLOVENACKE, SLOVACKE FIRME. I kako se prebacuje radnik. Raspitaj se malo.
nije to problem sto se tice zdravlja sad vec imam 45, barem za mene. mada imam nekako u planu da kad makar odradim trajnu boravisnu da menjam posao. neki kurs, nesto, videcemo taman cu da napredujem sa jezikom. a za nostrifikaciju pitam zato sto zavarivaci koji treba da dolaze moraju da imaju nostrifikovanu masinsku obicno smer bravar zavarivac.
ne znam stvarno ovo za Sloveniju a gledao sam svaku rupu u zakonu

nije to problem sto se tice zdravlja sad vec imam 45, barem za mene. mada imam nekako u planu da kad makar odradim trajnu boravisnu da menjam posao. neki kurs, nesto, videcemo taman cu da napredujem sa jezikom. a za nostrifikaciju pitam zato sto zavarivaci koji treba da dolaze moraju da imaju nostrifikovanu masinsku obicno smer bravar zavarivac.
Samo guraj,znam lika od 58 godina ceo zivot vari uz to i pusac i nije mu nista,uhvatio prosle godine termin i zapalio za Nemacku i to u tim godinama brate moj,pre ce riknuti onaj sto kuca u birou nego ovaj lik.

pa dobro ni zavarivanje nije bas zdravo tako da cu gledati da menjam profesiju
Ma gde zdravo najgori posao,ali ti dajem primer u sestoj desceniji zapalio lik u Nemacku da vari nije mu nista ali je profi lik.Ma naravno samo trazi sta je lakse brate moj imas u Nemackoj dosta laksih poslova,ako imas vozacku c kategorija je priznata gore,ili nesto drugo ma samo napred.

Za Sloveniju , Slovacku to moze poslodavac da ti sredi , ali naravno nece. Jer bi ga , kad dobijes radnu dozvolu, napustio posle 2 meseca.

Posle dve godine rada u Nemackoj firmi( preciznije 24 platne liste) imas otvorenu radnu dozvolu , tj mozes da radis bilo sta( postar ,portir ili sl.). Sto bi se trovao , uvek bio u prljavom hladnom ili pretoplom okruzenju...

Ma gde zdravo najgori posao,ali ti dajem primer u sestoj desceniji zapalio lik u Nemacku da vari nije mu nista ali je profi lik.Ma naravno samo trazi sta je lakse brate moj imas u Nemackoj dosta laksih poslova,ako imas vozacku c kategorija je priznata gore,ili nesto drugo ma samo napred.
Plata vozaca c kategorije je nesto malo veca od minimalca. I kad prebacujes Srpsku vozacku na Nemacku , za B kategoriju nema puno zavrzlama. Taksa od 30tak € , potvrda iz Burgersamta o nekaznjavanju, slika i zavisi od mesta negde i prevod. Za C , mislim da treba lekarski oftamoloski pregled i neki test.

ma da, taj posao rade Poljaci, Rumuni, Balkanci,...
ne znam sto se tice pocinkovanih materijala, pri zavarivanju obavezno se mesto zavara ocisti brusilicom zbog kvaliteta. mozda si mislio na prohrom celike?
Prilikom termickog tretiranja cinka , dolazi do oslobadjanja jednog ( nije bitno ime) veoma opasnog gasa zute boje. Ako si dugo izlozen gasu u zatvorenoj prostoriji bez provetravanja i maske , zavrsices u bolnici . Smrtonosan je. Zasto se otvaraju cinkare i fabrike za obradu aliminijuma na podrucju Balkana , zato sto je zivi otrov.

Cuju ljudi svasta pa prenose,kao dosao preko slovenacke,pa naravno da moze ali zakazujes termin u ambasadi u Ljubljani jer moras imati vizu u Srpski pasos,ne mozes sa slovenackom karticom dobtii aufenhalt u Nemackoj,tako rade i ovi mucenici sto rade po ceskoj i slovackoj zakazuju termine u tim drzavama.
Nisam cuo nego sam licno pomagao jednom kolegi , i uspeo je da predje. Ima jedna stavka koja je vezana za firmu .😉

Prilikom termickog tretiranja cinka , dolazi do oslobadjanja jednog ( nije bitno ime) veoma opasnog gasa zute boje. Ako si dugo izlozen gasu u zatvorenoj prostoriji bez provetravanja i maske , zavrsices u bolnici . Smrtonosan je. Zasto se otvaraju cinkare i fabrike za obradu aliminijuma na podrucju Balkana , zato sto je zivi otrov.
to ako se vari nesto pocinkovano obicno su neke nezahtevne konstrukcije, inace ovde radim onako zahtevne stvari debele materijale itd. aluminijum se obavezno vari filter maskom sa uduvavanjem vazduha (dobio sam takvu). kad varim nesto unutra u zatvorenom obavezno ide ventilacija i filter maska.

to ako se vari nesto pocinkovano obicno su neke nezahtevne konstrukcije, inace ovde radim onako zahtevne stvari debele materijale itd. aluminijum se obavezno vari filter maskom sa uduvavanjem vazduha (dobio sam takvu). kad varim nesto unutra u zatvorenom obavezno ide ventilacija i filter maska.
Ipravo to , veoma otrovno, nekad cak i smrtonosno. Vidi da nadjes neku malo jacu Nemacku firmu koja salje na teren ( gledaj da su bas Nemci , i da nema puno nasih u njoj ) ides dve godine po terenu ( po mogucnosti u inostranstvo) uzmes dobar novac za to vreme i batalis. I onda posle 24 meseca imas slobodnu izbora sto se tice posla u Nemackoj. I lepu cifru na racunu . Terenske dnevnice i bonusi kod Nemackih firmi su nekad cak vece od neto plate.

Nisam cuo nego sam licno pomagao jednom kolegi , i uspeo je da predje. Ima jedna stavka koja je vezana za firmu .😉
Ma sve ja to razmumem,ja imam drugara radi knauf vec desest godina u Svedskoj sa Srpskim pasosem,lik otvorio na svoje ime firmu u Sloveniji neki 2000e kad se nigde nije moglo odavde,i na osnovu specijalnog ugovora kojeg obnavlja svaka dva meseca sa Srpskim pasosem i slovenackom karticom ubja pare gore,znaci od prvog dana bez vize je na tu foru gore,ali pazi ta mu fora pali samo za Svedsku dok za Nemacku ne jer mora viza,njemu bio plan u Svabiji da zavrsi ali mu ovako miliom puta bolje ispalo, ma nasi ljudi su cudo brate moj samo kad hoce da rade nadju resenje za sve.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back