Samo napred brate moj da dobijes taj termin.Hvala na odgovoru burazeru.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samo napred brate moj da dobijes taj termin.Hvala na odgovoru burazeru.
Odakle ti to sve brate moj,kakve veze ima auslandbehorde hoces li ti nostrifikovati diplomu ili ne,kakvo odobrenje pre registracije?Jel ima neko iskustva ko je radio nostrifikaciju kod ovih nazista. Da kaze da li je potrebno da se pre nego li radi nostrifikacija posalju papiri u Ausländerbehörde / sluzba za strance I trazi njihovo odobrenje pa onda tek kad se to zavrsi nostrifikuje diploma . Isto tako kad se nostrifikuje diploma pre nego li sto se registrujemo u nazi ambasadi trazi ponovo odobrenje od ovih iz Ausländerbehördei koje traji mesec dana I trazi "Vorabzustimmung“ saglasnost?
Pitanje je da li ovo moze da se izbegne ko aplicira sa srednjom skolom ili mora da ide preko ove sluzbe za strance I dodatno ceka I komplikuje.
Mici 90,kavi su tvoji prvi utisci o Nemackoj i poslu,jeli vise vuce na pozitvu ili negativu brate moj.Zavisi koja institucija vrsi nostrifikaciju diplome (ovo zavisi od struke). Ne mora nista preko sluzbe za strance, samo tvoj poslodavac tamo da te prijavi da dolazis kada ambasada bude proveravala papire. Vorabzustimmung nije neophodan, ubrzava proces dobijanja vize nakon termina, jer to znaci da su sva dokumenta vec proverena u sluzbi za strance. Medjutim on se placa 411 evra i uglavnom to radi poslodavac (trazi Vorabzustimmung). Desava se da i pored Vorabzustimmunga ambasada proverava papire, ali on je "sigurica". Nadam se da sam barem malo pomogla![]()
prvi mesec ne znas gde bijes...Mici 90,kavi su tvoji prvi utisci o Nemackoj i poslu,jeli vise vuce na pozitvu ili negativu brate moj.
Mici 90,kavi su tvoji prvi utisci o Nemackoj i poslu,jeli vise vuce na pozitvu ili negativu brate moj.
prvi mesec ne znas gde bijes...
Da razumem te sto se posla tice i znam kako to gore ide i tu mi nije frka vec sam posecivao tu firmu gde idem,osmocasovno mi je radno vreme a plata sest puta veca nego ovde i to mi jedini razlog zaposlenja gore, znaci evrici i ko ih jos ne voli brate moj,meni je najgore ako ja necu imati posle posla popiti kafu sa nekim i popricati,a sto se tice vremena imacu ga u izobilju jer to mi opis mog posla dozvoljava tako da oko toga ne brinem to me vise i plasi,stan ce mi poslodava obezbediti a sta me ceka u njemu nisam siguran,najverovatnije kao kod tebe, ali sta videcemo kako ce to ici,puna podrska za tebe, moramo da se borimo brate moj.Vuce i tamo i ovamo hahhaha
Znas kako, ipak ima vise pozitive, sistem funkcionise, niko me ne cima posle radnog vremena, niko mi ne visi nad glavom na poslu, imam vremena da se obucim i naucim neke stvari. Radi se dosta, ali tacno se zna sta je ciji posao.
E, sad, i ovo je tacno, nazalostja sam usla u prazan stan, koji mi je poslodavac nasao, doduse ubacio mi je kuhinju i spavacu sobu, ali bukvalno nisam imala fasunge, i jos na nekim mestima vire zice dok ne nadjem nekoga da mi to namesti. Nemam cak ni stolice.
Sto sam kupila polovan preko ebay-a, ali nisam imala pojma koliko je tezak, medjutim bio neki dobar momak koji mi ga je doterao, uneo, namestio, i hvala mu na tome. Ali trebace vremena da se opremi stan. U dnevnoj imam samo susilicu za ves hhaahhaa
Svaki pocetak je tezak, naravno. Za sada jedino sto mi fali su medjuljudski odnosi, nemam koga da pitam za tako te neke stvarcice, nema "aj komsija svrati na palacinke i sitno nesto da mi namestis" dok ne upoznam ljude bice tako. Ili dok ne primim prvu platu da mogu da pozovem majstora i platim.
![]()
dobro je kad imas kuhinju, a tek spavacu sobu! dok nisam dosao ovde nisam znao da stan moze da bude totalno bez icega, pa i bez sijalicnog grla! u kuhinji samo otvori za odvod i dovod vode. e kuhinja je i najveci problem jer ako nema bar neku kuhinju onda ces morati da zoves majstore da ti je naprave, sve po meri pa to onda na kraju kosta ko svetog Petra kajgana. nemas na cemu da spavas, nemas gde da skuvas rucak, nemas nista, moras da kupis a nije to Srbija pa ajde druze doteraj mi ovo i pomozi mi da ubacim na 5 sprat. sve je to ovde komplikovano do bolaE, sad, i ovo je tacno, nazalostja sam usla u prazan stan, koji mi je poslodavac nasao, doduse ubacio mi je kuhinju i spavacu sobu, ali bukvalno nisam imala fasunge, i jos na nekim mestima vire zice dok ne nadjem nekoga da mi to namesti. Nemam cak ni stolice.
Sto sam kupila polovan preko ebay-a, ali nisam imala pojma koliko je tezak, medjutim bio neki dobar momak koji mi ga je doterao, uneo, namestio, i hvala mu na tome. Ali trebace vremena da se opremi stan. U dnevnoj imam samo susilicu za ves hhaahhaa
Svaki pocetak je tezak, naravno. Za sada jedino sto mi fali su medjuljudski odnosi, nemam koga da pitam za tako te neke stvarcice, nema "aj komsija svrati na palacinke i sitno nesto da mi namestis" dok ne upoznam ljude bice tako. Ili dok ne primim prvu platu da mogu da pozovem majstora i platim.
![]()
čini mi se da je @MICI žensko![]()
dobro je kad imas kuhinju, a tek spavacu sobu! dok nisam dosao ovde nisam znao da stan moze da bude totalno bez icega, pa i bez sijalicnog grla! u kuhinji samo otvori za odvod i dovod vode. e kuhinja je i najveci problem jer ako nema bar neku kuhinju onda ces morati da zoves majstore da ti je naprave, sve po meri pa to onda na kraju kosta ko svetog Petra kajgana. nemas na cemu da spavas, nemas gde da skuvas rucak, nemas nista, moras da kupis a nije to Srbija pa ajde druze doteraj mi ovo i pomozi mi da ubacim na 5 sprat. sve je to ovde komplikovano do bola
uradila si naravno prijavu stana meldebescheinigung i otvaranje racuna u banci, to je prvo kad dodjes.Ceka me jos brdo papirologije koju treba da zavrsim pored opremanja. Zaista pocetak nije lak.
uradila si naravno prijavu stana meldebescheinigung i otvaranje racuna u banci, to je prvo kad dodjes.
kod banke ne bih ti preporucio nikako obicne banke tipa Sparkasse zato sto su lopovi i deru klijente prvo najmanje odrzavanje racuna je 4e mesecno a da imas internet placanje, sto je recimo mnogo bitno kod kupovine i cekiranja avio karti a i mnogo drugih stvari, onda je odrzavanje mesecno 10e, pa ti racunaj koliko ti uzmu godisnje. najbolje su online banke recimo N26 ili Comdirekt, ne placa se odrzavanje racuna uopste, sve besplatno i kreditna kartica uz to.
sve znasJesam, Meldebescheinigung sam uradila, prijavila sam se na zdravstveno, sef mi rece da ce Renteversicherung da mi prebaci preko komore jer su sve kolege tako osigurane i da je bolje dosta od obicnog. Ostali su mi jos Aufenthalt (nisam ni termin jos zakazala) i prijava u Apothekenkammer. Valjda je to to
Da, nazalost sam kasno skontala da Sparkasse nije dobra opcijaotvorila sam vec racun u njoj, ali sam naravno zeznula online logovanje, pa moram opet u banku jer su me blokirali. Videla sam za N26, cim prodje neki mesec, da se malo ustalim, prebacicu se tamo. Hvala na savetima!
sve znas
za aufenthalt zakazi odmah da ne bi kao ja zakasnila i dobila fiktionbescheinigung jer sporo rade dokumenta zbog korone.
od sparkasse se otkaci sto pre mozes... ali kad menjas banku moras prvo da napises pismo i posaljes u direkciju, ne moze kao kod nas...
pa ok i meni je za meldebescheinigung islo brzo, i ja sam dobio termin za dva dana ali ovo za aufenthalt ne racunaj tako da bude... jedino ako nemas bas srece sa nem. birokratijom. fiktionbescheinigung ti je privremena viza, to je onda kada odes prekasno da podneses za aufenthalt (ja nisam otisao prekasno nego su oni mrcvarili) i vide da ne moze da ti stigne aufenthalt u predvidjenom roku od 6 meseci koliko ti vazi ulazna viza u pasosu. onda ti to izdaju, to je parcence papira u kome pise kojoj vizi pripadas, za koga radis itd.E, ovde se relativno brzo za sve dobije termin, ja sam dva dana unapred zakazala u Stadtverwaltung-u za Meldebescheinigung. Ali, poslusacu te ipak
Sta je fiktionbescheinigung? I pretpostavljam da se Aufenthalt dobija na 6 meseci, kao ulazna viza, pa se posle produzava?
I to sam videla, da se salje pismo u banku. Zasto jednostavno kada moze komplikovano? Ali, sama sam se zeznula, sama cu i da se vadim![]()
Samo napred brate moj,u sve sto sumnjas da ne treba i to prevedi jer svaka dopuna papira znaci znatno prologniranje procesa nostrifikacije.Pozdrav svima, i jedno mozda malo smesno pitanje, za vas koji ste nedavno prevodili diplome, odnosno vas koji se secate.
Ako vam je diploma imala vodeni zig, da li se i to prevodilo?
Brate moj srpske kodove ne priznaju u Svabiji to moras gore da odslusas,vozacke su priznate,u sustini je dosta nejasnoca oko vozaca ali ono sto je sigurno je da moras imati obavezno b1 certifikat jezika,ako si preko 45 godina odredjenu zardau zakonom,nije lako brate moj ali guraj dalje.Molim Vas za jednu informaciju.
Na stranici ambasade Nemacke izbacili su nov spisak potrebnih dokumenata za dobijanje vize za vozace.
Da li neko mozda moze da pojasni sta je sada potrebno za vozace jer mi je ono sve pomalo konfuzno objasnjeno.
Koja se stavka odnosi na nas?
Imam Srpsku vozacku i nas kod 95 ali upisan u vozacku dozvolu i dozvola je izdata 1996.
Hvala!
Sve je moguce ti to ipak bolje znas jer se detaljno raspitujes,i bas mi je zao za vozace kako su im otezali taj put kao da dolaze sa prostora drugog kontinenta,to je moj drugar Mitrasin odavno shvatio pa mu se ukazala prilika i zapalio za USA Florida brate moj,sad vozi godisnje 6 meseci i zivi u kamionu a onda zapali za Srbiju i zivi ko kralj sest meseci i evo tako vec pet godina i ne zali se,srecno brate moj.Kod od pokrajine do pokrajine, znam i da je moj kolega preveo ali mora biti upisan u dozvolu.
Sad mi samo ovo sa stavkama nije bas jasno, nov informator.
Ako imas kod ne treba jezik, ako nemas treba.
Skroz nejasno.
Pozdrav svima, i jedno mozda malo smesno pitanje, za vas koji ste nedavno prevodili diplome, odnosno vas koji se secate.
Ako vam je diploma imala vodeni zig, da li se i to prevodilo?
Samo napred brate moj,u sve sto sumnjas da ne treba i to prevedi jer svaka dopuna papira znaci znatno prologniranje procesa nostrifikacije.
Hvala mici_90, radi se o tome da je prevod uradjen na osnovu skenirane diplome (to ne bi trebalo da bude praksa ali imala sam preporuku da sam pouzdana) a tako se vodeni zig ne vidi. Slabo se vidi i na originalu, mali je i neupadljiv. A svi ostali pecati su prevedeni pa mi to malo bilo cudno.Sada sam bas pogledala prevod svoje diplome, nije preveden vodeni zig. Mada, ja na to nisam ni obracala paznju, poslala sam prevodiocu, oni znaju sta se prevodi i kako, bez brige![]()