Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kratko pitanje i da stavimo tacku na to.
-Da li svi oni koji su se prijavili po starom za NOKS 3-5 treba da se prijave po novom kada nostrifikuju diplomu ili NE moraju?

DA ili NE?
Da,kada nostrifikujes diplomu i naucis jezik mozes bez problema po novom.A mozes i da ides bez kvalifikacije,nekadasnji NOKS 1-2 I cekas sta ce biti sa tim.Kud svi Turci,tud i mali Mujo...
NOKS 3-5 uopste nece pozivati ako se ne preregistruju u neku od ove dve kategorije.Zovi ambasadu i pitaj ih.

Pozdrav, da i meni je danas stigao termin 26.03.2020.
Prijavio sam se 28.01.2020.
Nego imam pitanje u vezi formulara. Link u email poruci sada vodi ka novom informatoru za Plavu kartu.
Sta mislite ima li nekih izmena u odnosu na prethodni informator za NOKS 6-8, plava karta?
Koliko vidim, jedina izmena je da se prilaže izjava o radnom odnosu, ostalo je sve isto.

Pozz

Da,kada nostrifikujes diplomu i naucis jezik mozes bez problema po novom.A mozes i da ides bez kvalifikacije,nekadasnji NOKS 1-2 I cekas sta ce biti sa tim.Kud svi Turci,tud i mali Mujo...
NOKS 3-5 uopste nece pozivati ako se ne preregistruju u neku od ove dve kategorije.Zovi ambasadu i pitaj ih.
✔✔U potpunosti saglasan,pazi oni u opste vise ne dele po starom jer sve ide po novom,jer kad je podeljen na primer zadnji termin po starom izuzmemo li medicinare,to se niko i ne seca✔✔

Poslednja izmena:
Da imam sertifikat jezika, A2 ali nemam nostrifikaciju i prijavio sam se za termin 31.5.18 Noks 3-5 tako sam blizu naravno ne samo ja ima i drugih. Nisam pametan!
Da pisem meil ambasadi ili bolje poziv?
Zvao sam davno nisam nikoga dobio!

Da imam sertifikat jezika, A2 ali nemam nostrifikaciju i prijavio sam se za termin 31.5.18 Noks 3-5 tako sam blizu naravno ne samo ja ima i drugih. Nisam pametan!
✔✔kad nostrifikujes diplomu storniraj taj termin i prijavis se po novom ,ne verujem da ce pozivati vise noks 3-5 po starom dok se ne prebacis po novom,uostalom napisali su juce detaljno na sajtu sta i kako treba pa ko je to kako shvatio,jer svi pisu icice obadva zakona kao uporedo i stari i novi,ja kako vidim samo se deli po novom i nista ne ide uporedo✔✔

Imas jezik u velikoj si prednosti.Nostrifikuj diplomu.Ako te poslodavac ceka,nece mu biti tesko da za tebe pokrene ubrzani postupak nostifikacije i dobijanja vize
kosta ga nekoliko stotina evra.A i za tebe je bolje da udjes kao kvalifikovan radnik.Kad posaljes prevod za nostrifikaciju,po ubrzanoj proceduri si za mozda 2 - 3 meseca u Nemackoj.

Imas jezik u velikoj si prednosti.Nostrifikuj diplomu.Ako te poslodavac ceka,nece mu biti tesko da za tebe pokrene ubrzani postupak nostifikacije i dobijanja vize
kosta ga nekoliko stotina evra.A i za tebe je bolje da udjes kao kvalifikovan radnik.Kad posaljes prevod za nostrifikaciju,po ubrzanoj proceduri si za mozda 2 - 3 meseca u Nemackoj.
✔✔Ljudi ne mogu ili ne zele da razumeju delili ili ne delili vise po starom termine za noks 3-5 vise nikom nece odobriti vizu bez nostrifikacije ili delimicne nostrifikacije diplome,vozaci cekaju nova pravila i njima za sada ne dele u opste,noks 1-2 toliko ima prijavljenih da ce mozda samo mart 2018 -te uspeti zavrsiti i gotovo sa tim✔✔

✔✔Ljudi ne mogu ili ne zele da razumeju delili ili ne delili vise po starom termine za noks 3-5 vise nikom nece odobriti vizu bez nostrifikacije ili delimicne nostrifikacije diplome,vozaci cekaju nova pravila i njima za sada ne dele u opste,noks 1-2 toliko ima prijavljenih da ce mozda samo mart 2018 -te uspeti zavrsiti i gotovo sa tim✔✔
I ja sam u NOKS 1-2,nisam se dovoljno angazovao,nisam polozio jezik.Imam zanat i visu skolu koju oni priznaju.Mogao sam i po plavoj karti.Ali,te isao bih,ali mozda i ne bih....i sada sam definitivno odlucio zbog dece da idem.Krenuo sam sa ucenjem jezika.Videcemo kako ce to sve ici,

Uz duzno podtsvanje lepo je to chuti ali dok ne chujem od nekog sa ove nashe grupe nista ne verujem.
✔✔ima i toga,iskreno fejs grupe su postale smesne,neko lupeta,neko pise kako jeste,neko nece na primer da prihvati izmene sa sajta ambasade,eno ga lik na fejs grupi napisao citiram"ja postujem proceduru i cekam termin i nista me ne zanima,da ima kakvi promena obavestili bi me ovi iz ambasade"
Samo ti prijatelju cekaj ali da li ces docekati to se ne pitas,briga ambasadu za tebe jos ce ti slati i meilove da te obavestavaju✔✔

Poslednja izmena:
Moram sa vama da podelim zajednicki problem i ako neko ima reshenje neka kaze. Radi se o tome da su po ko zna koji put preskochili nas za spajanje porodice iz 2018. Danas su delili termine i podelili su iz 2019 marta i jula, po starom. Nesto tu smrdi i veze nema sta oni pishu. Da li da se obratimo advokatima ili da cutimo i da cekamo da nas preskachu ?

Šta reći! Od jedne žene porodica aplicirala za spajanje i dobila termin po novom, a ona još nije ni otišla za Nemačku. I sada kmeči i pita za savet. Pa nema gorih od nas! A da ne pričam koliko ih je po novom dobilo termine a nemaju završen jezik,i onda hoće na terminu da zahtevaju dopunu papirologije. I onda se čudimo što je zastoj. Lično bi ih sve štiklirao da sam sa one strane šaltera. Strašno!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back