Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na sta se odnosi ljudi na NOKS 3-5 da svi po starom koji su aplicirali prebace se po novom?
Ajooooj zivoteeee!!!
Da,da nostrifikuju diplome,poloze jezik,sve po novom ili da idu u bivsu kategoriju NOKS 1-2.
Tako ja to razumem.
Pazite,koliko ja razumem pravo,a nisam pravnik,zakon je pravno stariji-jaci od uredbe.Pa njihove birokrate,da bi sebe obezbedili da ih neko ne prozove primenjuju odredbe zakona.Ja ne znam sve detalje tog zakona,ali verovatno se u nekom clanu ostavlja mogucnost da nadlezni (ne znam ko je to kod njih - verovatno vlada ) moze doneti neki podzakonski akt kojim moze ublaziti odredbe zakona.Drugim recima,kada budu odlucivali o buducnosti Pravila o Z. Balkanu,ako ga produze,mogu (ako procene da im je to u interesu) da suspenduju uslove za zanatlije koje propisuje novi zakon i da vrate sistem NOKS 3-5 po starom.Ali na ovakav epilog ne treba racunati,sanse postoje,ali su veoma male.

Ja mislim da verovatno imaju toliko jak softverski sistem da tokom ove preregistracije softver vodi racuna o starim registracionim brojevima, tako da rasporedjuje ljude i dalje po hronoloskom redosledu. Zapravo, ljudima koji su na pragu da dobiju termin po starom, ne moze niko NOVI oduzeti. Zato su i saopstili da je cekanje znatno duze od godinu dana.

Da,da nostrifikuju diplome,poloze jezik,sve po novom ili da idu u bivsu kategoriju NOKS 1-2.
Tako ja to razumem.
Pazite,koliko ja razumem pravo,a nisam pravnik,zakon je pravno stariji-jaci od uredbe.Pa njihove birokrate,da bi sebe obezbedili da ih neko ne prozove primenjuju odredbe zakona.Ja ne znam sve detalje tog zakona,ali verovatno se u nekom clanu ostavlja mogucnost da nadlezni (ne znam ko je to kod njih - verovatno vlada ) moze doneti neki podzakonski akt kojim moze ublaziti odredbe zakona.Drugim recima,kada budu odlucivali o buducnosti Pravila o Z. Balkanu,ako ga produze,mogu (ako procene da im je to u interesu) da suspenduju uslove za zanatlije koje propisuje novi zakon i da vrate sistem NOKS 3-5 po starom.Ali na ovakav epilog ne treba racunati,sanse postoje,ali su veoma male.
✔✔Danas je na stari zakon stavljena tacka i ako to nije zvanicno ali je valjda svako shvatio,noks 3-5 je prebacen po novom sistemu,noks 1-2 je ostavljen do kraja godine uz uslov tj.potrebnu saglasnost za rad koju im nece niko u Nemackoj izdati bar ne vecina opstina uz to prednost imaju Eu gradjani,vozaci cekaju prvi april i nova pravila,valjda je sve jasno✔✔

Poslednja izmena:
✔✔Danas je na stari zakon stavljena tacka i ako to nije zvanicno ali je valjda svako shvatio,noks 3-5 je prebacen po novom sistemu,noks 1-2 je ostavljen do kraja godine uz uslov tj.potrebnu saglasnost za rad koju im nece niko u Nemackoj izdati bar ne vecina opstina uz to prednost imaju Eu gradjani,vozaci cekaju prvi april i nova pravila,valjda je sve jasno✔✔
Koliko ja znam,a voleo bih da me neko ispravi i uputi ako gresim,nije postojao stari zakon o Z. Balkanu.vec je bio nekakav podzakonski akt tipa uredbe,oni to zovu pravilo kojim su se ublazavale odredbe tada vazecih zakonskih odredbi na ljude sa Z. Balkana.To je doneseno ne zbog ljudi odavde,vec zbog interesa nemacke privrede.I ubuduce ce se oni upravljati prema svojim interesima.A sta ce im biti u interesu,to jos niko ne zna.Zavisi i koliko ce ljudi iz sveta uspeti da udje po novom zakonu.Zavisi koliki ce procenat od njih ciniti npr. muslimani i Kinezi.Ako ste pratili u Nemackoj je pitanje doseljavanja stranaca veoma osetljivo.
Pozdrav,

Koliko ja znam,a voleo bih da me neko ispravi i uputi ako gresim,nije postojao stari zakon o Z. Balkanu.vec je bio nekakav podzakonski akt tipa uredbe,oni to zovu pravilo kojim su se ublazavale odredbe tada vazecih zakonskih odredbi na ljude sa Z. Balkana.To je doneseno ne zbog ljudi odavde,vec zbog interesa nemacke privrede.I ubuduce ce se oni upravljati prema svojim interesima.A sta ce im biti u interesu,to jos niko ne zna.Zavisi i koliko ce ljudi iz sveta uspeti da udje po novom zakonu.Zavisi koliki ce procenat od njih ciniti npr. muslimani i Kinezi.Ako ste pratili uo Nemackoj je pitanje doseljavanja stranaca veoma osetljivo.
Pozdrav,
✔✔Tacno tako o tome se radi,medjutim iz njihovih medija sad se sa ovim zakonom ocekuje priliv ogromnog broja radnika iz celog sveta,kao to ce trajati intezivno nekih 6 meseci kad ce Nemci poceti da donose nove jos ostrije akte za za dolazak sve do konacnih zatvaranja granica✔✔

✔✔Za noks 1-2 je potrebna saglasnost od agencije za rad,taj noks je na snazi tj.po regulativi za Z.Balkan do kraja ove godine i po starom i po novom,koliko ce ljudi stici do tada to je pitanje, i koliko ce ustvari oni hteti da podele nije optimistnicno jer su negde u prvoj polovini 2018 godine✔✔
Ko trazi tu saglasnost,tvoj buduci poslodavac ili jednostavno ako ti agencija da ok ako ne to je to? Jer pre su bile odbijenice sa izgovorom da imaju radnike iz eu pa su ljudi pisali zalbe da bas njih hoce poslodavac.
Vise mi nista nije jasno, jer cekam evo vec 22 meseca ,znam da nisam jedina, i na kraju da ispadne nista ,sve ovo uzalud.

Ko trazi tu saglasnost,tvoj buduci poslodavac ili jednostavno ako ti agencija da ok ako ne to je to? Jer pre su bile odbijenice sa izgovorom da imaju radnike iz eu pa su ljudi pisali zalbe da bas njih hoce poslodavac.
Vise mi nista nije jasno, jer cekam evo vec 22 meseca ,znam da nisam jedina, i na kraju da ispadne nista ,sve ovo uzalud.
✔✔Taj noks je u martu 2018,tesko da ce oni sta ubrzati jer ima dosta ljudi,a saglasnost se dobije u Nemackoj od agentur fur arbeit,da li je to obavezno po starom imati nije jasno✔✔

20200306_094803.jpg

Ja se razmisljam da pitam poslodavca da li on moze taj zustimung da izvadi i da zove ambasadu u bg.da se konkretno raspita za ove aplikacije po starom.ko ce ga znati , posto je to firma na istoku nem. A stalno traze radnike mozda i uspemo .A sada po Feg- u svi su radnici izjednaceni , ko zna mozda za ove bez nostrifikovana diplome upali i to za njih.ili se ja to samo tesim i nadam.

Definitivno za vozace bice obljavljeni uslovi od 24.marta.I bice istaknuti na sajtu ambasade,termini po starom ce ici vrlo slabo,na kasicicu a koliko sada znaju nece trebati nikakva nostrifikacija diplome ali ne znaju sta ce biti novo.Danas razgovarao telefonom.
I ja zvao,zauzeto ili se niko ne javlja. Kako si ih dobio?
Jesi pitao da li sad da se preregistrujemo? Mi vozaci?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back