Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel mozes da napises gde si to procitao?hvala
FB_IMG_1583392987189.jpg

Ljudi jedno pitanje, ako neko zna neka mi odgovori. Imamo termin 16. 03 spajanje porodice, e sad imam ugovor o stanu gde piše kvadratura, koliko soba ima i ostalo, da li mi treba izvod iz katastra za taj stan ili je ugovor dovoljan?
Ne treba ti nikakav izvod, samo ugovor o stanu. Takodje prilozi i prijavu boravka, tj papir koji potvrdjuje da si prijavljen na toj adresi

Ljudii znam da je bila polemika sto puta oko nostrigfikacije zanima me koja je ustanova odgovorna za pokrajnu Bayern?

Ja sam stolar po struci i ceka me posao u Memmingenu sada kada proverim moju struku na sajtu Anerkennung in Deutschland izadje mi da se obratim u Augsbrug.
E, sada mene zanima da mi kazete da li u Augsbrgu da saljem dokumenta ili u taj IHK Fos Nümbergu jer kazu da je za celu Nemacku ili u Berlin i da mi kazete sta ja prikupljam od papira pa saljem njima pa onda cekam odgovor. Koliko sam shvatio, pa onda uplacujem iznos koji odrede je li tako?
Bio bjh vam veoma zahvalan na odgovoru posto sam jako zbunjen u svemu. 🙏🏼

Ljudii znam da je bila polemika sto puta oko nostrigfikacije zanima me koja je ustanova odgovorna za pokrajnu Bayern?

Ja sam stolar po struci i ceka me posao u Memmingenu sada kada proverim moju struku na sajtu Anerkennung in Deutschland izadje mi da se obratim u Augsbrug.
E, sada mene zanima da mi kazete da li u Augsbrgu da saljem dokumenta ili u taj IHK Fos Nümbergu jer kazu da je za celu Nemacku ili u Berlin i da mi kazete sta ja prikupljam od papira pa saljem njima pa onda cekam odgovor. Koliko sam shvatio, pa onda uplacujem iznos koji odrede je li tako?
Bio bjh vam veoma zahvalan na odgovoru posto sam jako zbunjen u svemu. 🙏🏼
Moras u regiju gde ides raditi,uguglas anrrkrnugen i de i pogledas gde pripadas trebalo bi biti IHK fosa,onda im posaljes email pa ce te oni uputiti sve sta i kako,hoce svima da odgovore.Sam proces nostrifikacije traje do tri meseca.

✔✔Nova obavest na sajtu ambasade,svi koji su se registrovali po starom zakonu moraju da se prebace po novom tj,da storniraju stare termine,pre svega se misli na one koji nisu izvrsili nostrifikaciju diplome✔✔Zbogom sa starim zakonom✔✔
Godbaby
✔✔U delu gde je viza zaposljavnje pa kad otvoris ono prvo zaposljavanje na osnovu novog zakona itd...bas su tu napisali gde nije vidljivo,ne razumem zasto,ima opsirno napisano ko i sta mora da uradi✔✔

Poslednja izmena:
I sta sad da storniramo stare termine i da registrujemo se opet i to po istom zakonu (konkretno noks 1-2) gde pise bez nostrifikovane diplome .pisao sam mejl ambasadi valjda ce da odgovore da znamo sta dalje.opet ce biti cekanja ako to bude tako .vecina njih nece da daje tolike pare za nostrifikaciju i ucenja jezika svi ce u ovu kayegoriju.

I sta sad da storniramo stare termine i da registrujemo se opet i to po istom zakonu (konkretno noks 1-2) gde pise bez nostrifikovane diplome .pisao sam mejl ambasadi valjda ce da odgovore da znamo sta dalje.opet ce biti cekanja ako to bude tako .vecina njih nece da daje tolike pare za nostrifikaciju i ucenja jezika svi ce u ovu kayegoriju.
✔✔Za noks 1-2 je potrebna saglasnost od agencije za rad,taj noks je na snazi tj.po regulativi za Z.Balkan do kraja ove godine i po starom i po novom,koliko ce ljudi stici do tada to je pitanje, i koliko ce ustvari oni hteti da podele nije optimistnicno jer su negde u prvoj polovini 2018 godine✔✔

✔✔Nova obavest na sajtu ambasade,svi koji su se registrovali po starom zakonu moraju da se prebace po novom tj,da storniraju stare termine,pre svega se misli na one koji nisu izvrsili nostrifikaciju diplome✔✔Zbogom sa starim zakonom✔✔
Godbaby

Ako sam dobro razumeo to se odnosi na NOKS 3-5,a NOKS 1-2 ostaje po starom i ne stornira se.
https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise/-/2282542
Za NOKS 1-2 cini mi se da ce biti potrebna saglasnost arbeitsagentur da za to radno mesto nema u Nemackoj i u EU odgovarajuceg kandidata.Sve je to nezgodno i trajace jako dugo.
https://belgrad.diplo.de/blob/23114...9a5a258/ewt02-neu-zapadni-balkan-srb-data.pdf
Za prevode:
https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/-/2293530
Sto se tice jezika po novom zakonu,ako se nekome diploma prizna 100%,tj. da ne mora nista dodatno da polaze ili da se na drugi nacin dokvalifikuje u Nemackoj,ne mora imati sertifikat o poznavanju jezika.Ali,lakse je kamili proci kroz iglene usi,nego da oni nemaju kakvu primedbu na stranu diplomu.

Kazu da se ceka znatno duze od godinu dana a zakon istice za manje od godinu dana, o cemu se radi?
Mozda oni produze trajanje uredbe o Z. Balkanu.Ili odluce da sve prijavljene do 31.12.2020. da obrade po starom...Ili da kazu ko je prosao do 31.12,prosao je,ostali - nikom nista...Dakle,mogu kako god njima odgovara.Dok procene sta je u interesu Deutschland - a.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back