Je li A2 za vozaca potreban po novom zakonu koji stupa na snagu 01.03.2020, imam termin 28.01 pa me zanima da li treba po starome zato sto nemam A2 polozen hvala
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Za vozača kamiona ne trebaJe li A2 za vozaca potreban po novom zakonu koji stupa na snagu 01.03.2020, imam termin 28.01 pa me zanima da li treba po starome zato sto nemam A2 polozen hvala
Overis orginal diplomu apostil pecatom naravno u mestu gde si diplomirao,onda prevedes diplomu sa apostil pecatom kod sudskog tumaca i overis kod notara."Diploma o stečenom srednjem/ srednjem stručnom obrazovanju sa
apostilom na originalu i prevodom na nemački jezik, overenim od strane
sudskog tumača"
Moze li neko da mi objasni ovo,sta se overava apostilom,originalna diploma koju sam dobio u skoli ili prevod?
Ja imam prevedenu diplomu od strane sudskog tumaca? Da li to mogu da predam uz originalnu diplomu overenu apostilom ili moram nakon overe apostilom da radim novi prevod?..malo sam zbunjenOveris orginal diplomu apostil pecatom naravno u mestu gde si diplomirao,onda prevedes diplomu sa apostil pecatom kod sudskog tumaca i overis kod notara.
Savet ti je kad to prevedes da napravis vise kopija da ne bih vise placao tumaca,jer ako ti zatreba na primer za nesto ponovo onda samo odneses kopiju kod notara i overis.
Mozes da podneses zahtev za novi pasos vec sutra,das izjavu u supu da ti treba za ambasadu tj.vizu i na termin poneses i stari i novi ili mozes i sa tim da ides dok ti ne istekne ali bolja ti je prva opcija.Postovani,
imam jedno pitanjce,
dobila sam termin za vizu, kao usavrsavanje jezika, termin je 24.01.2020, ali imam problem, pasos mi istice 06.05.2020. Sta mi je ciniti, da li ima neko iskustva_
Unapred hvalaa
Kao sto sam gore napisao ne moze na kopiju da se stavi apostil pecat nego mora na orginal dokument tj.diplomu,onda taj orginal sa apostilom prevedes kod tumaca i overis kod notara,ne znam ako ne mozes da skapiras odes u opstinu i obijasnice ti vec jer oni znaju kako to ide.Jer i apostil mora da se prevede i to je ono sto te mozda buni.Ja imam prevedenu diplomu od strane sudskog tumaca? Da li to mogu da predam uz originalnu diplomu overenu apostilom ili moram nakon overe apostilom da radim novi prevod?..malo sam zbunjen
Razumeo sam da na original ide apostil,to je ok,nego se prethodno pitanje odnosilo na prevod diplome koji vec imam i overen je od strane sudskog tumaca,da li on moze da se iskoristi,mislim da nema potrebe da prevodim opet..Kao sto sam gore napisao ne moze na kopiju da se stavi apostil pecat nego mora na orginal dokument tj.diplomu,onda taj orginal sa apostilom prevedes kod tumaca i overis kod notara,ne znam ako ne mozes da skapiras odes u opstinu i obijasnice ti vec jer oni znaju kako to ide.
Kako ces taj prevod iskoristi kad ti je diploma prevedena bez apostol pecataRazumeo sam da na original ide apostil,to je ok,nego se prethodno pitanje odnosilo na prevod diplome koji vec imam i overen je od strane sudskog tumaca,da li on moze da se iskoristi,mislim da nema potrebe da prevodim opet..
E sad se vec obracas nekim uvredljivim tonom..moje pitanje je sasvim logicno,pogotovo ako imamo u vidu da je apostil medjunarodni pecat,i on stoji na originalnom dokumentu a ne na prevodu..zapravo,pecat se ne prevodi tj nema ga u prevodu diplome. Konsultovacu strucnjaka pa cu da napisem na forumu.Kako ces taj prevod iskoristi kad ti je diploma prevedena bez apostol pecata!!!procitaj gore sto tih napisa jednom onda opet jos jednom i ponovo i na kraju ces videti da je lako.
Pozdrav.Kad ste se prijavili na adresu otidjite u Auslenderbehörde da predate za Aufenthaltstitel. Kartica ce biti izradjena za 4 nedelje.
To sto vama pasos vazi jos godinu dana ne prestavlja nikakav problem. Jeste da ce van ta kartica vaziti koliko i pasos, ali kada izvadite novi pasos odete da produzite karticu. Za vadjenje novog pasosa ne morate u Srbiju ako zivite i radite blizu Düsseldorfa. U Düsseldorfu ima Ambasada Srbije u kome mozete da produzite pasos.
Ako nije dao otkaz u trenutnoj firmi tj.ako i dalje radi moze to da uradi bez problema tj.da podnese novi zustimmung.Pozdrav.
Moj suprug radi u Nemackoj i pre par dana je predao dokumenta za ofental. Rekli su mu dobice karticu za mesec dana.
Posto planira da promeni poslodavca da li moze da preda za zustimmung odmah, ili mora da ceka prvo da uzme ofental, tj. da li moze biti neki problem zbog prelaska u novi grad i kod novog poslodavca?
Svaki dokument se prvo overava apostile pečatom, pa se tek onda prevodi sve zajedno.E sad se vec obracas nekim uvredljivim tonom..moje pitanje je sasvim logicno,pogotovo ako imamo u vidu da je apostil medjunarodni pecat,i on stoji na originalnom dokumentu a ne na prevodu..zapravo,pecat se ne prevodi tj nema ga u prevodu diplome. Konsultovacu strucnjaka pa cu da napisem na forumu.
Tako sam i mislila, nego mi je neko rekao da cu morati da cekam novi termin, ako izvadim novi pasos. Hvala na odgovoruMozes da podneses zahtev za novi pasos vec sutra,das izjavu u supu da ti treba za ambasadu tj.vizu i na termin poneses i stari i novi ili mozes i sa tim da ides dok ti ne istekne ali bolja ti je prva opcija.

To sam hteo da znam.hvala.Svaki dokument se prvo overava apostile pečatom, pa se tek onda prevodi sve zajedno.
Hvala. Sve sam razumeo,samo mi nije bilo jasno zasto se i apostille prevodi ali je sad i to jasno.Evo jos jednom korak po korak prati:
1.prvi korak odes u opstinu gde si diplomirao i overis apostil pecatom orginal svoju diplomu.
2.drugi korak uzmes tu diplomu sto si overio apostil pecatom i odneses je kod sudskog tumaca da ti je prevede.
3.treci i zadnji korak odneses taj prevod kod notara i overis.
Srecno
Hvala na odgovoru, nije dao otkaz, sacekace svakako dok ne dobije odgovor od ZAV-a, jer ako ga slucajno odbiju za novi zustimmung, morace ostati ovde gde trenutno radi.Ako nije dao otkaz u trenutnoj firmi tj.ako i dalje radi moze to da uradi bez problema tj.da podnese novi zustimmung.
Meni si odgovorili posle 15 danaDa li, osim onog upita gde se popunjava na sajtu nemačke ambasade, postoji neka e-mail adresa? Zovem ih svaki utorak i četvrtak da vidim zašto mi ne odgovaraju (a zvala sam i njih da pitam direktno samo što nisu znali da mi odgovore pa su rekli da pisem mail), oni kažu da moram da sačekam da moj mail dođe na red.
SuMeni si odgovorili posle 15 dana
visa@belg.diplo.deDa li, osim onog upita gde se popunjava na sajtu nemačke ambasade, postoji neka e-mail adresa? Zovem ih svaki utorak i četvrtak da vidim zašto mi ne odgovaraju (a zvala sam i njih da pitam direktno samo što nisu znali da mi odgovore pa su rekli da pisem mail), oni kažu da moram da sačekam da moj mail dođe na red.