Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam jedno pitanje za sve vas:
Na doktoratu sam u Nemackoj, ali eksterno.
Dobila sam ugovor za posao na 3 godine. U ugovoru stoji da cu raditi na fakultetu kao asistent-naucnik, na 65% radnog vremena. Da li ima sanse da dobijem vizu ako prilozim ugovor o poslu na 65% i upis na doktorat iz 2017? Hvala.
To zavisi od vise faktora,visine plate,oblasti rada,ali po svemu onome za kakve su sve kandidate oblasti i mizerne satnice do sad odobravali vizu tu kod vas ne bih trebali praviti problem.

Ne radi se ovde u Kinezima zar ne razumes,vec o tome da su sad svi u istom polozaju kao i mi,od 2016 kad je stupio na snagu ovaj sadasnji zakon samo smo mi mogli da idemo kao kvalifikovani radnici ili nekvalifikovani,i to pravo niko nije uzivao od zemalja van Eu dakle osim Z.Balkana,sad imas celu planetu kao konkurenciju,ako mislis da smo mi u odnosu na druge nacije u svetu superiorni u svemu onda je to druga prica.
Malo da razmislimo realno, mislite da ce kinezi ili indijci pre da nauce jezik nego mi balkanci, kao prvo uslov jezika B1 je realno zahtevan nivo, mislite da ce oni lako naci milion i po radnika kako se vec pominje u medijima koji znaju jezik i unapred imaju nostrifikovanu diplomu. Mislim da je zakon malo teze ostvariv nego sto oni to sami zamisljaju.

Veoma zanimljivo,na forumima se pojavljuju ljudi koji su otisli po ovom sadasnjem zakonu tj.pravilima za Z.Balkan i njima u Nemackoj ne zele da produze vizu dalje od 31.12.2020 jer tad istice ovaj zakon,i da Nemaci nemaju odgovor za dalje sta ce biti pa su zabrinuti.
Moja žena je otišla 05.01.2019 negovateljica i viza joj produžena do polovine decembra 2021 godine. Znači preko dve godone bez problema.

Pozdrav svima.

Apsolutni sam početnik, tako da ako nešto pogrešim ili pogrešno napišem, imajte dosta razumevanja i nemojte odmah da me kritikujete.
Interesuje me sledeće:
1. Da li prilikom slanja diplome za nostrifikaciju treba poslati i neki dokaz o znanju nemačkog jezika ili ne?
2. U slučaju da postoje 2 diplome (fakultet i magistratura) da li se šalju obe ili samo ova druga?
3. Kada se dobije dokument o nostrifikaciji, šta on konkretno u praksi znači (nakon 01/03/2020)? Da mogu da apliciram za poslove gde se traže ta znanja, odnosno uslovi, da ne moram da polažem neke dodatne ispite......
4. Da li su za nostrifikaciju bitni nivoi znanja jezika u odnosu na pojedine naše fakultete ili ne? Tipa npr: za ETF B1, za Veterinu B2, za FON B1,itd ili ovo nema veze

Unapred hvala za odgovore.

Preporuka za vozače da još ne storniraju stare termine. Već 7-8 slučajeva znam gde je poslodavac zatražio taj Zustimmung od nadležne službe, a ovi odbili da ga izdaju. Svima isti odgovor. Od 01.novembra 2017. ne izdaju taj dokument poslodavcima. Izdaje se samo na zahtev ambasade. Nikome nije jasno zašto je ambasada uvela tu opciju ako ne može da se dobije...

Hvala Djuro,ovo je totalno ludilo kada ih zoves ne daju ti nikakve informacije,traze nesto sto ne mozes dobiti...sta reci cekamo termin pa sta bude i kad bude...ps.meni je firma vec jednom poslala drugi ugovor jer sam ocekivao poziv iz ambasade i taj mi je vec zastario kakve sam srece na kraju ce me otkaciti jer im vise necu biti potreban .

Zna li neko koja kategorija treba da se izabere za posao vozača autobusa na zahtevu za termin ?

Prilozi

• 42E45E75-3B46-4709-8C90-A26ABCA50657.png
    42E45E75-3B46-4709-8C90-A26ABCA50657.png
    131,4 KB · Pregleda: 16
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back