Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Druze, to je politika medija, da upravo tebe koji imaš mnogo veće šanse da dodjes od njih das malo gasa.
Znam u Sarajevu bilo je dosta kineskih radnjih, ima ih jos par, pa tu su ljudi preko 15 godina jos nisu savladali jezik, jos uvijek govore "pet malaka" i o cemu mi ovdje pričamo?
1 milijarda? Ti izgleda ubrojao i dede i bake i novorođenčad...
Ne radi se ovde u Kinezima zar ne razumes,vec o tome da su sad svi u istom polozaju kao i mi,od 2016 kad je stupio na snagu ovaj sadasnji zakon samo smo mi mogli da idemo kao kvalifikovani radnici ili nekvalifikovani,i to pravo niko nije uzivao od zemalja van Eu dakle osim Z.Balkana,sad imas celu planetu kao konkurenciju,ako mislis da smo mi u odnosu na druge nacije u svetu superiorni u svemu onda je to druga prica.

Ne radi se ovde u Kinezima zar ne razumes,vec o tome da su sad svi u istom polozaju kao i mi,od 2016 kad je stupio na snagu ovaj sadasnji zakon samo smo mi mogli da idemo kao kvalifikovani radnici ili nekvalifikovani,i to pravo niko nije uzivao od zemalja van Eu dakle osim Z.Balkana,sad imas celu planetu kao konkurenciju,ako mislis da smo mi u odnosu na druge nacije u svetu superiorni u svemu onda je to druga prica.
A reci mi sta mislis ako se za jedno radno mesto prijave recimo Kinez, Alzirac i Balkanac, od cega zavisi za koga ce se poslodavac odluciti? U vecini slucajeva Nemac ce se odluciti za Balkanca, ma sta ti mislio da oni misle o nama.

Na sajtu Nemacke vlade juce obijavljeni i sami detalji novog zakona kojeg mozete procitati na sledecem linku:
https://www.make-it-in-germany.com/de/visum/arten/arbeiten/fachkraefteeinwanderungsgesetz/
Prostudirano i evo par kljucni stavki zakona a ticu se nas a to je
1. da ce za ambasadu trebati minimum A2 certifikat jezika ali za neka zanimanja i vise,naravno sve to uz priznatu diplomu
2.druga stavka bitna je da poslodavac moze napisati molbu ambasadi i agenciji za rad tako da termin dobijete u ekspresnom roku ali ce za to morati gebur ili porez platiti 500 evra
3.treca stavka da stalni boravak mozete dobiti posle 4 godine a do sad je rebalo 5.
To je to glavno ,ostalo je za studiranje,viza za trazenje posla to vec je sve poznato.

Prostudirano i evo par kljucni stavki zakona a ticu se nas a to je
1. da ce za ambasadu trebati minimum A2 certifikat jezika ali za neka zanimanja i vise,naravno sve to uz priznatu diplomu
2.druga stavka bitna je da poslodavac moze napisati molbu ambasadi i agenciji za rad tako da termin dobijete u ekspresnom roku ali ce za to morati gebur ili porez platiti 500 evra
3.treca stavka da stalni boravak mozete dobiti posle 4 godine a do sad je rebalo 5.
To je to glavno ,ostalo je za studiranje,viza za trazenje posla to vec je sve poznato.
Minimum A2 certifikat jezika a za neka B1 i B2, pa to nema niti je dostiglo 10 posto ljudi sto hoce za Nemacku ,uz to zavrsen proces nostrifikacije,ma daj to ko ima kad se prvog marta registruje na termin po novom dobice ga istog momenta logicno.

Cinjenica je da su nase diplome srednjih skola u 90 posto slucajeva samo delimicno priznate. Kako onda?
Imas i te detalje obijavljeni na postu gore od predhodnog clana,potrebna ti je viza za doskolovanje ali i zato certifikat jezika i to cak B2 sto je dostizno ali treba bas vremena.Inace ministar taj neki za rad u Nemackoj je juce pricao na tv-u i rekao da nece da prave greske sto se tice jezika kao sto su pravili 70'-ih kad su se ljudi sa ovih prostora masovno isli za Nemacku bez ikakvog znanja jezika,jasno je naglasio naucite jezik i nostrifikujte diplomu pa dodjite,slusao sam ga juce a to pise u novom zakonu.

Minimum A2 certifikat jezika a za neka B1 i B2, pa to nema niti je dostiglo 10 posto ljudi sto hoce za Nemacku ,uz to zavrsen proces nostrifikacije,ma daj to ko ima kad se prvog marta registruje na termin po novom dobice ga istog momenta logicno.
Pa i treba tako,pre se prijaviljivao ko je pozeleo imao ili nemao ugovor ili posao,nisi mogao dobiti termin,sad brale uci dve godine B1 jezik nostrifikuj diplomu pa kao covek konkurisi za termn koji ces po novom imati za dve sedmice kad to ispunis,jednom se morao uvesti red .

Poslednja izmena:
Imas i te detalje obijavljeni na postu gore od predhodnog clana,potrebna ti je viza za doskolovanje ali i zato certifikat jezika i to cak B2 sto je dostizno ali treba bas vremena.
Kakvi bre dostizno B2 za zanatliju koji radi i treba da ide na kurs jezika posle toga a ako ima porodicu, malu decu... ovo je nedostizno. Najbolja opcija i za njihove poslodavce i za nas je da postoji uslov koji poslodavci i radnik moraju da ispune, da neko vreme radnik bude na mestu pomocnika i da uz to uci jezik i ide na doskolovanje i za to ima odredjeni rok, ako ne polozi ne moze da produzi vizu. Sve ostalo je naucna fantastika.

Kakvi bre dostizno B2 za zanatliju koji radi i treba da ide na kurs jezika posle toga a ako ima porodicu, malu decu... ovo je nedostizno. Najbolja opcija i za njihove poslodavce i za nas je da postoji uslov koji poslodavci i radnik moraju da ispune, da neko vreme radnik bude na mestu pomocnika i da uz to uci jezik i ide na doskolovanje i za to ima odredjeni rok, ako ne polozi ne moze da produzi vizu. Sve ostalo je naucna fantastika.
Ovde se radi o novom zakonu,a uslov za ambasadu da bi se uopste dobila viza je minimum A2 certifikat jezika a za neka zanimanja vise,na pr.za ausbildung je B2,to pise sve u detaljnom novom zakonu koji je ozvanicen juce,jer napisao sam gore da sam juce slusao na tv-u tog njihovog ministra za rad koji je ovim recima rekao "Vise ne zelimo da pravimo greske kao sedamdesetih godina sto se tice jezika,jer tada smo primali radnika pre svega iz Ex Yuge i Turske bez ikakvog znanja jezika,sada mi trazimo certifikate sa minimum A2 a za neka zanimanja i vise."

Ovde se radi o novom zakonu,a uslov za ambasadu da bi se uopste dobila viza je minimum A2 certifikat jezika a za neka zanimanja vise,na pr.za ausbildung je B2,to pise sve u detaljnom novom zakonu koji je ozvanicen juce,jer napisao sam gore da sam juce slusao na tv-u tog njihovog ministra za rad koji je ovim recima rekao "Vise ne zelimo da pravimo greske kao sedamdesetih godina sto se tice jezika,jer tada smo primali radnika pre svega iz Ex Yuge i Turske bez ikakvog znanja jezika,sada mi trazimo certifikate sa minimum A2 a za neka zanimanja i vise."
Razumem ja tebe prijatelju i ja sam citao novi zakon i znam koji su uslovi, nego mislim da ovim nece dobiti majstore, dobre majstore nego samo onoga ko uspe da nauci (nabuba) dobro jezik (na papiru B2 ne vredi toliko realno u zivotu) a kakav je radnik to ide u drugi plan. To je samo onako moj pogled na novi zakon. Inace, ja idem po starom zakonu samo cekam odobrenje vize tako da je meni maltene sve jedno .

Većini jačih poslodavaca nije uopšte problem platiti kurs za dobrog radnika.
To mu ide u korist. Kako?
Prvo sto u većini slučajeva poslodavci dobijaju poticaj od države za radnika. To je sve tako dobro umreženo.
Samo malo shvatite, dobar radnik, plaća porez državi. Ma ne samo on već svako ko dođe i hoce da radi.
Poslodavac također plaća porez i na kraju dobijate samo jačanje privrede Njemačke.
I zašto onda ne bi pomagali jedni drugima kad svi imaju koristi.
To je sistem i to je država, a ne ova naše rasulo.

Drugari želim da se zahvalim vama koji ste podelili ovde sa nama link da postoje novi termini za spajanje porodice
POSLUŠAO SAM i prebacio termin za spajanje porodice u novu ubrzanu grupu bukalno 8 sati kasnije od kada ste post o tome ovde objavili.
PRIJAVIO SAM GA 29.11.2019 NOVOM LINKU SPAJANJE PORODICE SA ČLANOM KOJI JE VEĆ U NEMAČKOJ I IMA KATEGORIJU 3-8.
A pre toga sam bio stornirao prijavu spajanja porodice koja je stojala još od 25.03.2019. Isto samo imao bojazan kao i svi vi da li da prebacim ili ostanem.
I Prelomio sam! Prebacio ga! Dakle nepuni 21 dan do termina!!!!
Dakle dobili smo upravo potvrdu da je naš termin zakazan 20.01.2020. Dakle SPAJANJE PORODICE
Da smo ostali na starom linku verovatno bi smo do Maja 2020 čekali kojom se trenutno to brzinom kreće.
PRESREĆAN SAM JER NOVI LINKOVI ZAISTA IMAJU SMISLA I FUNKCIONIŠU

Drugari želim da se zahvalim vama koji ste podelili ovde sa nama link da postoje novi termini za spajanje porodice
POSLUŠAO SAM i prebacio termin za spajanje porodice u novu ubrzanu grupu bukalno 8 sati kasnije od kada ste post o tome ovde objavili.
PRIJAVIO SAM GA 29.11.2019 NOVOM LINKU SPAJANJE PORODICE SA ČLANOM KOJI JE VEĆ U NEMAČKOJ I IMA KATEGORIJU 3-8.
A pre toga sam bio stornirao prijavu spajanja porodice koja je stojala još od 25.03.2019. Isto samo imao bojazan kao i svi vi da li da prebacim ili ostanem.
I Prelomio sam! Prebacio ga! Dakle nepuni 21 dan do termina!!!!
Dakle dobili smo upravo potvrdu da je naš termin zakazan 20.01.2020. Dakle SPAJANJE PORODICE
Da smo ostali na starom linku verovatno bi smo do Maja 2020 čekali kojom se trenutno to brzinom kreće.
PRESREĆAN SAM JER NOVI LINKOVI ZAISTA IMAJU SMISLA I FUNKCIONIŠU
Da to ide veoma brzo to sam i predvideo tj.obijavio,dakle svi koji se prebace i ispunjavaju te uslove,spajanje porodice 3-8,noks 3-5 sa nostrifikovanom diplomom itddd.,imaju prednost u odnosu na sve i veoma brzo dobijaju termin kao u vasem slucaju.srecno

Da to ide veoma brzo to sam i predvideo tj.obijavio,dakle svi koji se prebace i ispunjavaju te uslove,spajanje porodice 3-8,noks 3-5 sa nostrifikovanom diplomom itddd.,imaju prednost u odnosu na sve i veoma brzo dobijaju termin kao u vasem slucaju.srecno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back