Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima!
Pratim ovaj forum par meseci unazad. Prijavljen sam od 23.07.2018 u Ambasadi za NOKS 3-5 za vozaca.
Interesuje me da li moram da nostrifikujem diplomu jer cu raditi kao vozac a po diplomi sam Masinski tehnicar?
Da li je neko to vec radio,koliko vremenski traje i koliko kosta?
Nema sta da nostrifikujes, tebi je E kategorija i kod 95 jedino potrebno.

Pozdrav svima. Predao sam 23.10.2018 za termin Noks 1-2, tačnije firma je podnela zahtev. Nisam siguran da li je N 1-2 imam (werkvertrag). Da li znate do kog datuma je stiglo? Hvala unapred na svakom odgovoru.
Sa 1-2 ako si aplicirao, dozvoljavaju u ambasadi da ide i ugovor za 3-5 a obratno ne moze, samo sto se duze ceka termin...
Ovako kako dele 1-2, nece stici do tebe ni za godinu i po dana. Stigli do 8.03.

Pozdrav. Jedno pitanje :
U ugovoru stoji pozicija Anlagenmechaniker, u diplomi elektromehanicar za rashladne uredjaje,prijavljen za NOKS 3-5..prolazi li to ili mora drugi ugovor za npr.anlagenmechaniker für klima- und kälte- technik ili slicno? Tacnije hocu da pitam koja je tolerancija po pitanju naziva radnog mesta,mora li da bude potpuno isto u ugovoru i diplomi? Inace je delatnost firme koja je dala ugovor rashlada,grejanje,klimatizacija ..Pomaze li ako se u ugovoru navede opis poslova koji bi se obavljali...?
Hvala unapred

Dobio sam ugovor za posao u Nemačkoj. Podneo sam zahtev za termin, za sebe i porodicu, jer je za NOKS 6-8 moguće i njih prijaviti odmah. Interesuje me šta je potrebno od dokumentacije podneti za njih, jer nigde na sajtu ambasade ne piše šta je potrebno?
Pa vidite u informatoru za spajanje porodice, treba izvod iz maticne knjige vencanih, i za dete iz maticne knjige rodjenih, ali uzmite medjunarodne obrasce. Fotografije kao za pasos, i ne vidim vise sta bi mogli da vam traze posto ni vi nemate vizu jos uvek.

Na sajtu Nemacke vlade juce obijavljeni i sami detalji novog zakona kojeg mozete procitati na sledecem linku:
https://www.make-it-in-germany.com/de/visum/arten/arbeiten/fachkraefteeinwanderungsgesetz/
Pratim nemacke tv kanale i medije i vec su se svabe angazovale npr.po zamljama sa ogromnim brojem stanovnika kao sto su Brazil,Kina,Indija itd.,do sada od njih niko nije imao pravo doci kao npr.sto smo mi do sada mogli i sad nam je cela planeta konkurencija,i pitanje je do kad ce kapija biti otvorena.

Nema sta da nostrifikujes, tebi je E kategorija i kod 95 jedino potrebno.
Ček ček, znači to je i ono što mene buni. Da li vozači treba da donesu neku potvrdu o usklađenosti kvalifikacija ili je dovoljna samo vozačka sa kodom 95 ? To mii baš nije najjasnije. U Nemačkoj nema nostrifikacije za vozače, pa da li izdaju neki papir i da li se i to plaća ?
Konkretno ja imam ugovor za posao, vozačku i cod u vozačkoj, da li je to dovoljno za prijavu ?

Ček ček, znači to je i ono što mene buni. Da li vozači treba da donesu neku potvrdu o usklađenosti kvalifikacija ili je dovoljna samo vozačka sa kodom 95 ? To mii baš nije najjasnije. U Nemačkoj nema nostrifikacije za vozače, pa da li izdaju neki papir i da li se i to plaća ?
Konkretno ja imam ugovor za posao, vozačku i cod u vozačkoj, da li je to dovoljno za prijavu ?
Vec sam napisao, od kvalifikacija za vozace je potrebna dozvola i kod 95, nikakve diplome srednje skole itd. Ima koji su otisli a nemaju ni srednju skolu.

Pratim nemacke tv kanale i medije i vec su se svabe angazovale npr.po zamljama sa ogromnim brojem stanovnika kao sto su Brazil,Kina,Indija itd.,do sada od njih niko nije imao pravo doci kao npr.sto smo mi do sada mogli i sad nam je cela planeta konkurencija,i pitanje je do kad ce kapija biti otvorena.
Od pamtivijeka se išlo raditi u Njemacku, pogotovo poslije drugog svjetskog rata.
Tako da mediji su čudo, vjerovatno je to jedan od trikova.
I uvijek se išlo i moglo se ici, tesko da oni u narednih sigurno 5 godina bar upola smanje potraživanja radnika.
Jer je ovo očajnički potez bio, naravno njemci su tako pametna nacija jer nece opet primati svakojake kvalifikacije, već one koje im trebaju.

A bas me zanima kako ce ti indijanci (bez uvrede), da odrade sertifikat jezika i za koliko vremena. Svima koji ne dolaze iz indoevropskih jezika (i srpski je indoeveopski) mnogo mnogo je teze da nauce nemacki. Kad sam pohadjao kurs i to bas u Nemackoj, gomila crnaca, Kineza dosli pre par godina, nisu odmakli od A1.1, cista katastrofa

A bas me zanima kako ce ti indijanci (bez uvrede), da odrade sertifikat jezika i za koliko vremena. Svima koji ne dolaze iz indoevropskih jezika (i srpski je indoeveopski) mnogo mnogo je teze da nauce nemacki. Kad sam pohadjao kurs i to bas u Nemackoj, gomila crnaca, Kineza dosli pre par godina, nisu odmakli od A1.1, cista katastrofa
Hehe ne potcenjuj ti te Kinze,evo na primer juce na svabskim tv kanalima ne skidaju se sve te za nas ne tipicne face van Evrope,prikazuju ih u belim mantilima i radnim odelima itd.,uzimajuci u obzir da su to populacije i preko milijarde stanovnika bice to vrlo,sehr intressant zanimljivo videti u narednih godinu npr.sta ce se izdesavati.

Hehe ne potcenjuj ti te Kinze,evo na primer juce na svabskim tv kanalima ne skidaju se sve te za nas ne tipicne face van Evrope,prikazuju ih u belim mantilima i radnim odelima itd.,uzimajuci u obzir da su to populacije i preko milijarde stanovnika bice to vrlo,sehr intressant zanimljivo videti u narednih godinu npr.sta ce se izdesavati.
Druze, to je politika medija, da upravo tebe koji imaš mnogo veće šanse da dodjes od njih das malo gasa.
Znam u Sarajevu bilo je dosta kineskih radnjih, ima ih jos par, pa tu su ljudi preko 15 godina jos nisu savladali jezik, jos uvijek govore "pet malaka" i o cemu mi ovdje pričamo?
1 milijarda? Ti izgleda ubrojao i dede i bake i novorođenčad...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back