Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mrtvilo. Neki su prijavili neke termine, ali slabo je sve to - vise se stice utisak da su delili zato sto su neki ljudi stornirali svoje vec dodeljene termine, pa da popune.
Stoje i to su se bas ukopali izgleda, ne mrdaju.
Ne verujem da u stornirane termine smeju ubaciti nove, a isto tako mislim da oni jedva čekaju da storniraju termine oni koji su aplicirali po tarom!

Pozdrav ljudi.

Supruga mi je dobila termin u Ambasadi Beograd za datum 12.12.2019. Ima svu potrebnu dokumentaciju sem Ausbildung plan koji poslodavac ne moze da izda, iz razloga sto ne zna na koju kliniku i kada ce moci da je posalje da odradi sve ono sto joj je odredjeno deficitom.

U pitanju je staracki dom a ne klinika, na klinici bi bilo puno lakse dobiti navedeni dokument. Da li je neko bio u slicnoj situaciji? Sta uraditi? Dugo se cekalo da bi sada bila odbijena samo zbog toga. Hvala svima
Ako nije problem da nam napisete kako je bilo danas u Ambasadi posto je i moja cerka u istoj poziciji kao i vasa supruga bez Ausbildunngsplana a sve ostalo ima.
Hvala unapred

Evo mojoj drugarici je potrebna pomoc..
IMG_20191213_092214.jpg

Da li ste mogli da predate u Berlinu papire i da sve te provere odrade i da onda vi donesete to u Beograd,radi brzeg procesa?sa
Pošto je AuslanderBehorde zatražio dopunu njima smo i poslali tu dokumentaciju. Mada, kao što sam rekao većinu tih dokumenata smo predali i u ambasadi na terminu.

Sada nam je gospodja iz AuslanderBehorde-a poslala informaciju da je poslala pozitivan odgovor ambasadi i sada čekamo da nas ambasada pozove. Prošlo je već 5 dana (od ponedeljka) da je poslat odgovor ambasadi. Zna li neko koliko im obično treba da pozovu nakon što dobiju odgovor iz Nemačke?

Juče sam došao iz Nemačke. Obnovio ugovore u 2 firme. Jedna u NRW a druga u Hessen. U obe su rekli da naše dozvole uveliko prevode i da je COD95 priznat bez problema. Dosta vozača im je došlo zadnjih par meseci i niko nije imao problem sa tim. Provereno 100%
Onda sam cuo pogresne price od vozaca koji su morali da polazu nemacki kod. Vozaci me nisu zanimali jer idem kao zavarivac, nego eto pokupio par informacuja usput.

Ljudi sta je sad pametno ciniti,ja sam aplicirao za vozaca kamiona 2 jula 2018 i kontam da sam tu negde na par meseci pred termin,svo vreme razmisljam da li cekati ili ulaziti u proceduru po novom,iskreno ne stornira mi se jer bih i po novom garant cekao,a i zbunjujuce mi je sta mi uopste treba po novom na koji nacin prevesti dozvolu i pribaviti saglasnost od ZAV-a.Inace (cod 95) sam napravio u HR i u firmi ga priznaju iako je u formi papira(potvrde).

Ljudi sta je sad pametno ciniti,ja sam aplicirao za vozaca kamiona 2 jula 2018 i kontam da sam tu negde na par meseci pred termin,svo vreme razmisljam da li cekati ili ulaziti u proceduru po novom,iskreno ne stornira mi se jer bih i po novom garant cekao,a i zbunjujuce mi je sta mi uopste treba po novom na koji nacin prevesti dozvolu i pribaviti saglasnost od ZAV-a.Inace (cod 95) sam napravio u HR i u firmi ga priznaju iako je u formi papira(potvrde).
ko zna šta je pametno činiti,i ja sam aplicirao septembra 2018 i nisam pametan šta raditi dalje,što je najgore od svega izgleda da su skroz stali sa deljenjem termina za vozače,odavno se niko nije javio da je dobio termin.

Mene interesuje da li moramo da storniramo chekanje za spajanje porodice i ponovo da se prijavljujemo?
Pozdrav ljudi. Mozda i nije bas tema za ovaj forum ali ima ovde dosta vozaca koji cekaju. Pitanje, vazi li u DE ovaj srpski kod.
Darko, meni je receno da zavisi od pokrajine. I ja cekam da mi provere da li traze i sertifikat, ali to bi trebalo da moze i tamo da se odradi.

ko zna šta je pametno činiti,i ja sam aplicirao septembra 2018 i nisam pametan šta raditi dalje,što je najgore od svega izgleda da su skroz stali sa deljenjem termina za vozače,odavno se niko nije javio da je dobio termin.
Meni je registracija 5 jun 2018 i trenutno cekam za odgovor oko potvrde ali cu ipak stornirati stari termin cim dobijem potvrdu pa sta bude,imam slovenacki kod 95 kao sertifikat pa cemo videti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back