Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da moze i to se zavrsi za par sedmica.
Hvala na odgovoru! Ono što mene brine, je to da će novi zakon važiti za sve NON EU gradjane, gde god se oni nalazili, odnosno, odakle god aplicirali za Nemacku radnu vizu! Problem je u tome što će mene zakačiti onaj deo zakona - (stariji od 45godina) te smatram, da to što bih aplicirala iz druge zemlje EU, ne bi me spasilo što ne apliciram iz matične zemlje. Svakako tek sledeće godine bih tek mogla to da pokušam, dotle će uveliko novi zakon biti na snazi. 🙄

Stavi u Google Translate. Neće više postojati "deficitarna" zanimanja i neće morati da se utvrdi prvo da li postoji neko iz Nemačke ili EU ko je zainteresovan za to radno mesto. Uvodi se viza za traženje posla, što znači da možeš prvo da dobiješ vizu pa tek onda da ideš u Nemačku da tražiš posao ali moraš imati novca i sertifikat o poznavanju Nemačkog jezika.

Olakšica u suštini nema, moraćeš da imaš nostrifikovanu diplomu i da radiš isključivo u struci. Čekanja za vizu u ambasadi ne verujem da će se smanjiti.

Jel ima neko dovoljno znanja nemackog da u kratkim crtama objasni sta je novo u zakonu? Da li ima nekih olaksica? Hvala puno
U kratkim crtama stoji sledece ukida se noks 1-2 tj.moci ce da ide samo kvalifikovana snaga naravno sa priznatom diplomom kao do sada,nece imati prednost Eu gradjani tj.imacamo ista prava pri pronalasku posla,ko ima preko 45 godina bruto plata minimum 3685eura,viza ostaje kao i do sada samo su napisali takodje da ambasade moraju prosiriti kapacitete,biti efikasnije tj.do 2 meseca resavati vizu,i to je to u sustini.

Jel ima neko dovoljno znanja nemackog da u kratkim crtama objasni sta je novo u zakonu? Da li ima nekih olaksica? Hvala puno
Vidis ovako napravili su takav zakon da traze samo mozgove,ljudi sa visokim, fakultetskim diplomama nece imati problema posto su drzavne visoke skole gore priznate i oni ce da idu kao do sada tj.za njih je sve isto,problem ce imati ljudi da srednjim skolama koji ce morati diplome u Nemackoj da nostrifikuju i bice tu dosta nejednakosti i problema,tako kad vidis na sve to da se ukida nekvalifikovana snaga i ljudi preko 45 godina nece fakticki moci ni ici jer su im dali ogranicenje tj.minimum 3685 bruto platu da imaju, sasvim je jasno da guzvi u ambasadi uopste nece biti kao do sada i da ce se viza veoma brzo resavati kao sto su i napisali u novom zakonu.

Znaci ko dobije vizu po starom zakonu koji vazi do 31.12.2020 moze i da ode po tom zakonu, ukoliko ga stupanjem novog zakona u Martu sledece godine ne ukinu?
Zakon za Zapadni Balkan je trentno na razmatranju u Nemackoj taj info mozes naci na tom sajtu vlade,termine trenutno fakticki dele na kasicicu,sta i kako ce sa njim i sa ljudima koji su se prijavili bice obavestenje na sajtu ambasade uskoro.

Zakon za Zapadni Balkan je trentno na razmatranju u Nemackoj taj info mozes naci na tom sajtu vlade,termine trenutno fakticki dele na kasicicu,sta i kako ce sa njim i sa ljudima koji su se prijavili bice obavestenje na sajtu ambasade uskoro.
Znaci prakticno ce biti dva paralelna zakona do isteka ovog starog, ukoliko ga ne produze, ali pitanje je koliko je to realno.

Kolege i koleginice forumasi, ja sam na forumu od moje registracije maj prosle godine NOKS 3-5. Gora situacija nije bila, sad su definitivno prekinuli sa terminima to sto dadu na kasiku jedan dan na mesecnom nivou to je nista. Pre par meseci ukinuli grupne termine, ljudi su se snalazili prijavom prebivalista u drugim drzavama EU gde su posle sest meseci dobijali prvo na predaju dokumentacije i za deset dana dobijali termin, sad je ukinuta ta mogucnost. Nemam nista protv nikog samo statistika, iz zemlje mogu izaci samo visoko obrazovani i to vrlo brzo, brze nego sto na sajtu pise za NOKS 6-8.......Sta to znaci, ovoj zemlji nije potrebna pamet pa je izvoze napolje, njima su potrebni robovi da ostanu ovde da rade za strane firme za male pare. Tako da gospodo od ovih termina nista se nece resiti u narednom vremenu. Ako neko ima drugo misljenje, recite. Ovo je staistika stanja.
Zasto kažete da se ne moze više aplicirati iz bilo koje zemlje EU za nemacku vizu, odnosno da je ukinuta ta mogućnost?

Kolege i koleginice forumasi, ja sam na forumu od moje registracije maj prosle godine NOKS 3-5. Gora situacija nije bila, sad su definitivno prekinuli sa terminima to sto dadu na kasiku jedan dan na mesecnom nivou to je nista. Pre par meseci ukinuli grupne termine, ljudi su se snalazili prijavom prebivalista u drugim drzavama EU gde su posle sest meseci dobijali prvo na predaju dokumentacije i za deset dana dobijali termin, sad je ukinuta ta mogucnost. Nemam nista protv nikog samo statistika, iz zemlje mogu izaci samo visoko obrazovani i to vrlo brzo, brze nego sto na sajtu pise za NOKS 6-8.......Sta to znaci, ovoj zemlji nije potrebna pamet pa je izvoze napolje, njima su potrebni robovi da ostanu ovde da rade za strane firme za male pare. Tako da gospodo od ovih termina nista se nece resiti u narednom vremenu. Ako neko ima drugo misljenje, recite. Ovo je staistika stanja.
Možete li mi molim vas reći, od kada je ukinuta ta mogućnost? Mislim na to, da ne mozete vise nakon 6 meseci boravka iz neke druge zemlje EU aplicirati za Nemačku radnu vizu?

Veliki pozdrav, mene zanima ako neko ima vise znanja od mene da mi pojasni jednu nedoumicu. Naime, ja sam kuvar Noks 3-5 i aplicirala sam u septembru 2018. S obzirom da je sad kraj marta na redu, pretpostavljam da necu doci na red na termin jos minimum 6 meseci. S obzirom da na sajtu ambasade zvanicno pise da ce se novi zakon primenjivati od 01.03.2020. godine, da li cu ja ici po novom ili starom zakonu? To mi je bitno zbog jezika, jer po starom imam A1 koji je dovoljan, a po novom ce trebati B1 koji ja nemam, tako da mi je to kljucno.
Hvala unapred svakome na bilo kakvoj sugestiji. :)

Veliki pozdrav, mene zanima ako neko ima vise znanja od mene da mi pojasni jednu nedoumicu. Naime, ja sam kuvar Noks 3-5 i aplicirala sam u septembru 2018. S obzirom da je sad kraj marta na redu, pretpostavljam da necu doci na red na termin jos minimum 6 meseci. S obzirom da na sajtu ambasade zvanicno pise da ce se novi zakon primenjivati od 01.03.2020. godine, da li cu ja ici po novom ili starom zakonu? To mi je bitno zbog jezika, jer po starom imam A1 koji je dovoljan, a po novom ce trebati B1 koji ja nemam, tako da mi je to kljucno.
Hvala unapred svakome na bilo kakvoj sugestiji. :)
Ici ces po tom sto si se i prijavila po tim pravilima to jasno pise i na sajtu Bundestaga,oni su rekli da smo mi kao u ovom momentu u prednosti na sve posto cemo do kraja 2020 imati dva zakona ako ovaj nas ne ukinu startom tog novog zakona i u par meseci ce i tu odluku da donesu.Po novom zakonu pored priznate nostrifikovane diplome bice potreban i nivo jezika B1 a za neke i B2,noks 1-2 prestaje da postoji,zato sto pre treba ici po ovom sadasnjem zakonu ali termini su na kasicicu.

Ici ces po tom sto si se i prijavila po tim pravilima to jasno pise i na sajtu Bundestaga,oni su rekli da smo mi kao u ovom momentu u prednosti na sve posto cemo do kraja 2020 imati dva zakona ako ovaj nas ne ukinu startom tog novog zakona i u par meseci ce i tu odluku da donesu.Po novom zakonu pored priznate nostrifikovane diplome bice potreban i nivo jezika B1 a za neke i B2,noks 1-2 prestaje da postoji,zato sto pre treba ici po ovom sadasnjem zakonu ali termini su na kasicicu.
Zato su i najavili da se po novom zakonu termin moze ocekivati za dve sedmice jer ima mali broj oni koji imaju B1 polozen,jer se B1 ne moze dostici tako lako i brzo a za neka zanimanja cak i B2,plus uz to nostrifikovana diploma.

Zato su i najavili da se po novom zakonu termin moze ocekivati za dve sedmice jer ima mali broj oni koji imaju B1 polozen,jer se B1 ne moze dostici tako lako i brzo a za neka zanimanja cak i B2,plus uz to nostrifikovana diploma.
Cak su napisali ako hoces vizu za trazenje posla moras certifikat jezika B1 da prilozis da bih mogao dobiti tu vizu,jednostavno su rekli da su se se zasitili uvozom nekvalifikovane radne snage i starijih radnika sa Balkana i jednom recju uvode red i polako zatvaraju kapiju jer oni prosto biraju ljude ispod 45 godina, najsposobnije,strucne i ljude sa vec poprilicnim znanjem jezika sto je ocigledno.

Možete li mi molim vas reći, od kada je ukinuta ta mogućnost? Mislim na to, da ne mozete vise nakon 6 meseci boravka iz neke druge zemlje EU aplicirati za Nemačku radnu vizu?
Zakonski nije ukinuto kao ni termini u Beogradu gde se ceka trenutno skoro dve godine, na terminu u Beogradu se pojavi 10-20 max osoba. Pre dve godine kada sam pravio vizu cekalo se od 20-40 dana, i dnevno je na viziranju bilo oko 200 osoba. Matematika je jasna o cemu se radi...da se vratim na vase pitanje. Prijavom boravka-rad u inostranstvu imate pravo posle sest meseci da konkurisete za termin u nemackoj ambasadi u zemlji koja je clanica eu. Konkretno ja sam proverio u nemackoj ambasadi u hrvatskoj u aprilu mesecu ove godine, na sajtu ambasade u Zagrebu vreme cekanja na termin je 10-12 dana, i odlucio da se zaposlim privremeno i uzmem termin u ambasadi, sad kad sam otisao na sajt Nem. amb. u Zagrebu. vreme cekanja u hrvatskoj vise od deset meseci. Verovatno je i u drugim drzavama tako.Zakljucak se sam namece....sve je po zakonu ali su nam svagde zatvorili vrata. Da neduzim cinjenica je da u Hrvatskoj nemozes se zaposliti ako nije deficitarno zanimanje i ima ogranicen broj, tako da sve je to laz i obmana. A ovu informaciju mozete i sami na sajtu ambasade u Zagrebu da proverite.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back