Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kolege i koleginice forumasi, ja sam na forumu od moje registracije maj prosle godine NOKS 3-5. Gora situacija nije bila, sad su definitivno prekinuli sa terminima to sto dadu na kasiku jedan dan na mesecnom nivou to je nista. Pre par meseci ukinuli grupne termine, ljudi su se snalazili prijavom prebivalista u drugim drzavama EU gde su posle sest meseci dobijali prvo na predaju dokumentacije i za deset dana dobijali termin, sad je ukinuta ta mogucnost. Nemam nista protv nikog samo statistika, iz zemlje mogu izaci samo visoko obrazovani i to vrlo brzo, brze nego sto na sajtu pise za NOKS 6-8.......Sta to znaci, ovoj zemlji nije potrebna pamet pa je izvoze napolje, njima su potrebni robovi da ostanu ovde da rade za strane firme za male pare. Tako da gospodo od ovih termina nista se nece resiti u narednom vremenu. Ako neko ima drugo misljenje, recite. Ovo je staistika stanja.

Kolege i koleginice forumasi, ja sam na forumu od moje registracije maj prosle godine NOKS 3-5. Gora situacija nije bila, sad su definitivno prekinuli sa terminima to sto dadu na kasiku jedan dan na mesecnom nivou to je nista. Pre par meseci ukinuli grupne termine, ljudi su se snalazili prijavom prebivalista u drugim drzavama EU gde su posle sest meseci dobijali prvo na predaju dokumentacije i za deset dana dobijali termin, sad je ukinuta ta mogucnost. Nemam nista protv nikog samo statistika, iz zemlje mogu izaci samo visoko obrazovani i to vrlo brzo, brze nego sto na sajtu pise za NOKS 6-8.......Sta to znaci, ovoj zemlji nije potrebna pamet pa je izvoze napolje, njima su potrebni robovi da ostanu ovde da rade za strane firme za male pare. Tako da gospodo od ovih termina nista se nece resiti u narednom vremenu. Ako neko ima drugo misljenje, recite. Ovo je staistika stanja.
Druže, tako je, ja, kao i ostali koji smo otišli preko plave karte u DE, čekali smo 3 meseca na termin, vreme odobravanja nakon termina 2 dana, bukvalno. Medicinske sestre ne trebaju termin uopšte koje idu na triple win program samo se pojave sa papirima ispred ambasade i odma ih sprovode. Dakle sve što je obrazovano iz Srb liferuju odmah, a ostaju samo oni koji neće da idu iz bilo kog razloga kao i niže obrazovani. Bukvalno vlasti misle da im samo trebaju motači kablova za 300 eur i to je to. Ali nažalost za 10tak godina u srb, neće imati ko da radi od Srba. Misle na ako puštaju na TV onog nesretnika profesora što se vratio za laptop da će i druge preveslati kako je u Srb budućnost. Bogami teško.

Pozdrav,

I mene interesuje isto. 18.7. sam napravila zahtev za termin. Od kada ti cekas termin?
Pozdrav,

Ja sam aplicirao za termin 16. jula. Izgleda da smo sa NOKS 6-8 svi tu negde.
Samo bih voleo da znam po kojoj dinamici dele termine za NOKS 6-8, mada prema iskustvima ljudi sa foruma izgleda da su dosta haoticni.

Svakako, javicu kad se desi nesto, da znaju drugi. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back