Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drugari,

Cesto citam ovu temu proteklih godina, ali nisam ukacio sledece:

U Nemacku bih isao na vizu za trazenje posla u trajanju od 6 meseci - kad skupim dokumentaciju zanima gde se tacno prijavljujem za ovu vizu na sajtu ambasade? Nikakav info ne mogu tamo da nadjem.
Vidim samo uopsteni Obrazac zahteva ali tamo ne primecujem nista o ovom tipu vize.

Misli na osnovu cega cete izvrsiti spajanje porodice kad vi jos niste dobili radnu vizu.
I za spajanje porodice su potrebni jos nekoliko uslova, sve vam stoji na informatoru.
Da bi ste mogli izvrsiti spajanje porodice morate imate:
1. Radnu vizu
2. Stan u nemackoj
3. Da vam je probni rad prosao
4. 3 obracunske liste
I jos druge.

Trazio sam to u informatoru i ne mogu da nadjem, vezano pod brojem 3.
Zanima me da li je to tacno.
Ja imam stalni radni odnos ali bih promenio firmu i tamo bi dobio probni rad na 6mes a cekam spajanje porodice i ocekujem poziv za 4mes.pa ne znam da li da menjam posao ili ne.

Trazio sam to u informatoru i ne mogu da nadjem, vezano pod brojem 3.
Zanima me da li je to tacno.
Ja imam stalni radni odnos ali bih promenio firmu i tamo bi dobio probni rad na 6mes a cekam spajanje porodice i ocekujem poziv za 4mes.pa ne znam da li da menjam posao ili ne.
To u informatoru ne stoji, to su mu rekli u uredu za strance (Ausländerbehörde) da je potrebno da je istekao probni rad.
Al opet, ovu su mi rekli u Ausländerbehörde u NRW, moguce da je u drugim pokrajinama drugacije. Najbolje da odete u vasu Ausländerbehörde i tamo pitate sta je sve potrebno.

Ne onda se pitamo sto nas ceo svet mrzi. Pa mrzi nas jer smo govna ja pitam nesto vi mi pametujte. Moj zivot moja stvar ima da rezervisem i 2000termina samo da odem iz ove raspale zemlje.

Pa mrze nas i smatraju nas govnima zbog pojedinaca kao sto si ti ,jer grabite i ono sto vam treba i sto vam ne treba i tako uzimate i to malo sto se deli. Koji si ti moj da ti rezervises 100 termina, **** te onaj ko ti to dozvolio, opredeli se sta ces ili spajanje ili radnu, jer ti jedan propada sigurno tj mogao je neko dobiti taj koji ces ti da zauzmes i koji ce ti propasti. Ambasada trenira neku strogoću nad nedužnim ljudima a ovakvi majmuni ometaju rad, e da je srece da kad probas da se registujes za drugu kategoriju da ti poniste i onu sto si vec registrovan i da ti lupe zabranu bar godinu dana onda bi se manje proseravali ti i pojedini nabijem vas na onu stvar stoke jedne neotesane.

Eto to govori o pojedincima koje sam naveo vec gore u pisanju. Znas da nisi u pravu i opet se raspravljas nesto i branis tvoje postupanje u vezi zakazivanja termina. Sa takvim ponasanjem nije ni cudo da su te odbili a i ako te prime neces se lepo provesti sa tvojim mozgom.
A ja necu da ti j. nikog tvog cak ni tebi ne bih dao da mi popusis jer si stoka najobičnija

More izdrkam ti se u usta ***** jedno. ***** ti dan kad si se rodi manicu ti *****. Ti ces da mi se pravis pametan. Mrs u picku materinu misu jedan ljigavi i maleni.

- - - - - - - - - -

Nabikem ti i mamu i tatu i sestru i zenu na onu stvar gnjido usrana. ***** jesno iskomleksirano.

Nije lepo napusavati nekog objasnice ti to Nemci. Oni su dozvolili tako da moze da se registrujes i to je ok. Cekacemo i ti i svi mi.
Ako tako pricas Nemacki kao Srpski nemas sekiracije za drugu vizu.

Drugari,

Cesto citam ovu temu proteklih godina, ali nisam ukacio sledece:

U Nemacku bih isao na vizu za trazenje posla u trajanju od 6 meseci - kad skupim dokumentaciju zanima gde se tacno prijavljujem za ovu vizu na sajtu ambasade? Nikakav info ne mogu tamo da nadjem.
Vidim samo uopsteni Obrazac zahteva ali tamo ne primecujem nista o ovom tipu vize.

Koliko je meni poznato ta viza za trazenje posla se ne izdaje iz razloga sto cak i ljudi koji imaju ugovor cekaju vise od godinu dana na termin.

- - - - - - - - - -

Upravo.. Ja kad sam bio od nas 20ak prozvanih jedno 50ak % nije se ni pojavilo na terminu.

Pa to je u sustini to, Ambasada radi duplo brze posao nego sto mi mislimo. Oni dodele dovoljno termina i prozovu duplo vise ljudi
s tim sto im je sistem bukvalno prebukiran sa nekim fantomskim prijavama koje nikada nece biti realizovane.

Jedino dobro u svemu tome je sto ti isti koji se prijave na termin i ne pojave se dolaze na crnu listu, i onda vise nema druge prijave bar 6 meseci.

U sustini slazem se da onaj koji ne stornira termin na koji ne moze da se fizicki pojavi je smece od coveka, i zbog takvog se ceka vise od godinu dana na termin.
A taj termin znaci ponovni susret sa porodicom, osiguravanje nekih elementarnih zivotnih sredstava itd, ozbiljna stvar je u pitanju.
Pre sve bezobzirnost prema drugima ..

Nije Doner nista lose uradio sto se obezbedio i registrovao i spajanje porodice. Lose bi prema drugima uradio da ne stornira termin za spajanje ako mu prodje ovaj prvi za vizu.

Poslednja izmena:
Jedino dobro u svemu tome je sto ti isti koji se prijave na termin i ne pojave se dolaze na crnu listu, i onda vise nema druge prijave bar 6 meseci.

U sustini slazem se da onaj koji ne stornira termin na koji ne moze da se fizicki pojavi je smece od coveka, i zbog takvog se ceka vise od godinu dana na termin.
A taj termin znaci ponovni susret sa porodicom, osiguravanje nekih elementarnih zivotnih sredstava itd, ozbiljna stvar je u pitanju.
Pre sve bezobzirnost prema drugima ..

Nije Doner nista lose uradio sto se obezbedio i registrovao i spajanje porodice. Lose bi prema drugima uradio da ne stornira termin za spajanje ako mu prodje ovaj prvi za vizu.
Kad se dobije poruka sa dobijenim terminom na primer termin ti je za 10 dana,onda imas rok 3 dana pre odredjenog datuma za termin da ga storniras,i to ce svako bar tad stornirati ako nije pre to uradio da ne bih imao neke sankcije,jer upravo to pise u toj poruci za datum termins koja ti dodje.

Kad se dobije poruka sa dobijenim terminom na primer termin ti je za 10 dana,onda imas rok 3 dana pre odredjenog datuma za termin da ga storniras,i to ce svako bar tad stornirati ako nije pre to uradio da ne bih imao neke sankcije,jer upravo to pise u toj poruci za datum termins koja ti dodje.

Ma kakvi da otkaze to uradi malo njih. Eto pre par dana na fb jedna devojka žena sta li je,dobila termin ali je aplicirala mit urkunde a nema ga i pita ona sta ce biti ako se ne pojavi a potvrdila je terminu ,brine dal ce dobiti zabranu jer bez urkunde nece je ni pustiti da udje , ne zeli da posalje mejl da proba da otkaže mozda neko drugi dobije to upražnjeno mesto,tako da mali je broj njih koji znaju da im termin propada a da hoce da otkazu. Tako i ovaj Doner ,drzak bezobrazan i sad da mu odobre tu radnu posle zalbe bas ga boli uvo da otkaze ima preca posla ,ode za nemačku juri prijavu ,stan, treba da pocne da radi itd ,ko ce da ulazi na mejl da stornira,lepo sam rekao zbog pojedinaca kao sto je on imamo losu reputaciju.

Ma kakvi da otkaze to uradi malo njih. Eto pre par dana na fb jedna devojka žena sta li je,dobila termin ali je aplicirala mit urkunde a nema ga i pita ona sta ce biti ako se ne pojavi a potvrdila je terminu ,brine dal ce dobiti zabranu jer bez urkunde nece je ni pustiti da udje , ne zeli da posalje mejl da proba da otkaže mozda neko drugi dobije to upražnjeno mesto,tako da mali je broj njih koji znaju da im termin propada a da hoce da otkazu. Tako i ovaj Doner ,drzak bezobrazan i sad da mu odobre tu radnu posle zalbe bas ga boli uvo da otkaze ima preca posla ,ode za nemačku juri prijavu ,stan, treba da pocne da radi itd ,ko ce da ulazi na mejl da stornira,lepo sam rekao zbog pojedinaca kao sto je on imamo losu reputaciju.

Pa dobro Sasko, to ne mozemo da znamo sta ce covek uraditi, ali je ocigledno da veliku vecinu boli uvo.
Cekaju duze od godinu dana i kukaju kad ce termini pa se okrenu necemu drugom u zivotu i batale termin
a ove ostale koji cekaju ko **** da izvines. Generalno pogan narod, ja se nikada nisam pronasao u ovom drustvu.

Za Vozacaa stvarno svako postovanje kao najrodjenijem najiskrenije. Ne sto me brani nego sto me je razumeo. Ja sam aplicirao i za NOKS 1-2 jer nisam bio siguran u kom NOKS-u cu da prodjem jer kada sam odavno na pocetku apliciranja termina pitao koji noks da zakazem, svi su mi pricali da gresim noks kad je bio termin ja sam 3-5 prosao a ljudi mi pricali suprotno. I noks 1-2 sam otkazao bas zato da ne zadrzavam jer nisam glupan. Nego me drugi iznervirali da mi sole pamet na svu muku a lepo sam pitao najkulturnije da li smem da idem na teemin za spajanje ako sam u procesu zalbe za radnu. I popizdio sam jer gledam kao i svi na ovom forumu gledaju da pobegnu iz ove banana drzave gde se vrednuju lopovi, kriminalci, starlete i prostitutke a prave vrednosti nemaju nikakvu vrednost. Oticicu makar kao migrant ali u zemlji da ostanem necu nikada. A patriote slobodno nek se bore uzaludno jer nece da bude bolje ni za 2000godina. Ja ne idem zbog svoje guzice nego da mojoj deci bude bolje i da ne budu u losoj situaciji kao i vecina mladih. Svako dobro svima i svi da se izborite za svoj cilj ja ne ulazim vise u nepotrebnu raspravu jer ono sto mi je bilo bitno da mi se razjasni nisam dobio nego sam bio napadnut. Pozdrav

Za Vozacaa stvarno svako postovanje kao najrodjenijem najiskrenije. Ne sto me brani nego sto me je razumeo. Ja sam aplicirao i za NOKS 1-2 jer nisam bio siguran u kom NOKS-u cu da prodjem jer kada sam odavno na pocetku apliciranja termina pitao koji noks da zakazem, svi su mi pricali da gresim noks kad je bio termin ja sam 3-5 prosao a ljudi mi pricali suprotno. I noks 1-2 sam otkazao bas zato da ne zadrzavam jer nisam glupan. Nego me drugi iznervirali da mi sole pamet na svu muku a lepo sam pitao najkulturnije da li smem da idem na teemin za spajanje ako sam u procesu zalbe za radnu. I popizdio sam jer gledam kao i svi na ovom forumu gledaju da pobegnu iz ove banana drzave gde se vrednuju lopovi, kriminalci, starlete i prostitutke a prave vrednosti nemaju nikakvu vrednost. Oticicu makar kao migrant ali u zemlji da ostanem necu nikada. A patriote slobodno nek se bore uzaludno jer nece da bude bolje ni za 2000godina. Ja ne idem zbog svoje guzice nego da mojoj deci bude bolje i da ne budu u losoj situaciji kao i vecina mladih. Svako dobro svima i svi da se izborite za svoj cilj ja ne ulazim vise u nepotrebnu raspravu jer ono sto mi je bilo bitno da mi se razjasni nisam dobio nego sam bio napadnut. Pozdrav

Svi ovi ljudi imaju isti problem drugar...beze iz ove zemlje prcevine jednog coveka...tako da ...opusteno ima mesta tamo za sve...pre ili kasnije..pozz

Jok,treba da te pohvalim sto si se registrovao u 3 kategorije. A ako ces iskreno nisi ti toliko zapenio zbog dece samo jer deca mogu da ti odu i preko zene,gledas ti tu malo i tvoje dupe ali mene boli ona stvar sta ti planiras sve dok ne ugrožavas mene ,sve ovo do sad sam rekao zbog tvoja 3 bukirana termina jer je to bezobrazno tako da ta priča kako je samo tebi lose i da moras da odes po bilo koju cenu nista ne opravdava taj bezobrazluk jer zamisli kad bi svi mi rezervisali za svaki slucaj pored jednog jos 2 druga termina kao ti. Nikom od nas nije ovde sjajno zbog toga i zelimo da odemo tako da sigurno nisi jedini koji zeli da ode po svaku cenu ali ne treba biti bezobziran i bezobrazan,pitanje je kad ces otkazati termin i dal ces otkazati i dal se to vraca u sistem ako ne otkazes na vreme tako da nista od toga sto si nabrojao ne obravdava to sto radis. Ali boli me vise k. ne mogu i necu da se nerviram oko takvih kao sto si ti.

Ljudi, da li neko zna kada bi mogli da zovu nas koji smo se registrovali u junu 2018? Da li postoji nacin da se ubrza dobijanje vize? Kada da mi posalju ugovor o radu, ne sme da bude stariji od 6 meseci? Da li ikako moze da se sazna dokle su stigli? Imate li neku pouzdanu agenciju? Pomoc! ????

Druze ne postoji način da se ubrza termin to nemoj da te laze niko,osim sa bas debelom vezom (to je moje mišljenje) ali takvog ovde u grupama neces naci. Ugovor ti na terminu mora biti mlađi od 6 meseci, a dokle su stigli moze da se prati okvirno po ovakvim grupama i na fejsbuku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back