Molim Vas, da li je neko propratio koliko je dana podeljeno u prosloj podeli za 3-5? Znam da se stiglo do 4.2., ali na kojem je datumu bilo pre toga? Hvala Vam. Pozdrav.
Oko 6 dana...
- - - - - - - - - -
Oko 6 dana...
Sto se vozaca tice...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Molim Vas, da li je neko propratio koliko je dana podeljeno u prosloj podeli za 3-5? Znam da se stiglo do 4.2., ali na kojem je datumu bilo pre toga? Hvala Vam. Pozdrav.
Oko 6 dana...
Oko 6 dana...
- - - - - - - - - -
Sto se vozaca tice...
Za toliko cekanje je kriva i sama ambasada losom organizacijom,sva zbraka oko termina je i nastala kad je pocelo da se prijavljuje bez potrebnog broja od agencije za rad iz Nemacke,sad jednostavno cela Srbija moze da se prijavi za termin bez ikakvog problema i onaj ko se dvoumi hoce li za Svabiju ili nece,ode na sajt i samo ukuca broj pasoa sto je lose.Ma kakvi da otkaze to uradi malo njih. Eto pre par dana na fb jedna devojka žena sta li je,dobila termin ali je aplicirala mit urkunde a nema ga i pita ona sta ce biti ako se ne pojavi a potvrdila je terminu ,brine dal ce dobiti zabranu jer bez urkunde nece je ni pustiti da udje , ne zeli da posalje mejl da proba da otkaže mozda neko drugi dobije to upražnjeno mesto,tako da mali je broj njih koji znaju da im termin propada a da hoce da otkazu. Tako i ovaj Doner ,drzak bezobrazan i sad da mu odobre tu radnu posle zalbe bas ga boli uvo da otkaze ima preca posla ,ode za nemačku juri prijavu ,stan, treba da pocne da radi itd ,ko ce da ulazi na mejl da stornira,lepo sam rekao zbog pojedinaca kao sto je on imamo losu reputaciju.
Za toliko cekanje je kriva i sama ambasada losom organizacijom,sva zbraka oko termina je i nastala kad je pocelo da se prijavljuje bez potrebnog broja od agencije za rad iz Nemacke,sad jednostavno cela Srbija moze da se prijavi za termin bez ikakvog problema i onaj ko se dvoumi hoce li za Svabiju ili nece,ode na sajt i samo ukuca broj pasoa sto je lose.
To moze da bude kad sumnjaju u tvoje prebivaliste. Jesu li trazili da iskopiras sve strane sa pecatima???Pozdrav drustvo, jel imao neko iskustvo da mu je ambasada trazila kopiju pasosa u dva primerka, jer mi je stari istekao, znam za slucaj poneses novi i stari kad ides po vizu, ali ovo sada mi nije jasno, zbog cega mi traze kopije? Hvala
Pozdrav drustvo, jel imao neko iskustvo da mu je ambasada trazila kopiju pasosa u dva primerka, jer mi je stari istekao, znam za slucaj poneses novi i stari kad ides po vizu, ali ovo sada mi nije jasno, zbog cega mi traze kopije? Hvala
Da li je bilo reči ovde o tome da je moguće konkurisati za vizu i u ambasadama drugih zemalja. Konkretno Hrvatsku i Mađarsku sam proverio. Uslov je da imate prebivalište u toj državi bar 6 meseci. Eto, možda nekom pomogne ako živi /radi /studira u HR ili HU..
Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
Noks 6-8, Berlin.
Registracija: 19.11.2018
Mejl: 11.01.2019
Termin: 25.01.2019
Poziv za vizu: 31.01.2019
Ukoliko nekom treba kratkorocni smestaj na pocetku(pogotovo zbog registracije): https://wunderflats.de/
Cene su vise nego za dugorocni(10-15% vise), ali moguce je sve da se zvrsi brzo.
Ja sam u roku od par dana dobio stan, sve online.
Fulaca, da li se radilo o plavoj karti i za koje zanimanje? Da li je vas poslodavac pisao ambasadi? Registrovala sam se 31.1.2019 i jos uvek cekam termin za noks 6-8 plava karta. Zvanicno obavestenje ambasade je da se ceka i do 6 meseci za termin iako od kolega (hem.ing) cujem da se ceka cc 5-6 nedelja. A na ugovoru mi stoji 1.4.2019. Padam u blagi ocaj:'(. Svaki info je vise nego dobrodosao
Zato sto vam pise u informatoru kopija pasosa u dva primerka i to bukvalno pod tackom 1
Padate u ocaj posle 26 dana cekanja? Sta da kazu ljudi koji cekaju preko godinu dana i jos nema termina, noks 1-2 i 3-5 preko godinu a spajanje 10 meseci ? A o Sarajevu da ne pricam sa preko 18 meseci cekanja? Svasta.
Ja sam bio na termin 15.12.2017, odbijenicu sam dobio 12.01.2018, u medjuvremenu mi i pasos istekao, i posle zalbe, tek su me zvali sada da im dostavim 2 kopije novog pasosa, e sad zamislite, koliko ja cekam i zivim u iscekivanju, a aplicirao 21.07.2017! Ko je cekao a ko ne ja, i sto je najgore, jos cekam i ne znam sta ce biti!
Fulaca, da li se radilo o plavoj karti i za koje zanimanje? Da li je vas poslodavac pisao ambasadi? Registrovala sam se 31.1.2019 i jos uvek cekam termin za noks 6-8 plava karta. Zvanicno obavestenje ambasade je da se ceka i do 6 meseci za termin iako od kolega (hem.ing) cujem da se ceka cc 5-6 nedelja. A na ugovoru mi stoji 1.4.2019. Padam u blagi ocaj:'(. Svaki info je vise nego dobrodosao

Vozacc, ja sam bio na terminu, nisi me razumeo, tada sa starim pasosem, i tada je bilo ok, ali su mi sada trazili i 2 kopije novog, to mi nije jasno?
e ****** nesto da me razvedri na ovom forumu zaista
)))Da noks 6-8 je prioritet i to se brzo resi u ambasadi i obicno nema nikakvih problema posto su svi nasi drzavni fakulteti u Svabiji priznati,to se moze proveriti i na sajtu anabin de.sto je dala ambasade gde svaka nasa fakulteska diploma nosi oznaku +, to je ono sto Svabo najvise zeli fakultetski obrazovne ljude,mi sto cekamo sa ovim drugim noksovima smo ocigledno u drugom planu i bas mnogo cekamo,ali sad imas i u Svabiji masu radnika jos dovukli i te migrante a i dalje ih dovlace i probiraju pa ih obucavju,kad sam bijo prosli mesec u grdu Manhajmu postoji jedno mesto ko kod nas tipa Vukov spomenik u Beogradu gde se skuplja radna snaga pretezno Bugari i Rumuni znaci vojska ljudi,tu ih Svabe probiraju potrpaju u kombi i na arbajt.Nema sta da padas u ocaj. polako samo.. Vi ste realno prioritet NOKS 6-8, ukoliko nemas nekih dopuna zavrsices sve za 2ipo meseca..
Meni stoji 1.3.2019god (jeste noks 3-5) al ambasada mi stalno salje "budite strpljivi" tako i danas dobio mail da budem strpljiv
Ono sto sam saznao da u Rothu gde su poslali moja dokumenta su videli moj slucaj i da ce najverovatnije biti pozitivan odg samo dok odrade papirologiju..
Opusteno, meditacija, ne bi valjalo da hem.ing puca pod pritiskom za koji nema kontrolu, neces nista promeniti nervozom. Ispred nas si i super, bice![]()
Razumeo sam potpuno. Provera dokumentacije je u pitanju, stari su vam proverili a vi sada dolazite sa novim koji nisu.
Pada u ocaj posle 26 dana cekanjae ****** nesto da me razvedri na ovom forumu zaista
)))
Razumeo sam potpuno. Provera dokumentacije je u pitanju, stari su vam proverili a vi sada dolazite sa novim koji nisu.
Pada u ocaj posle 26 dana cekanjae ****** nesto da me razvedri na ovom forumu zaista
)))