Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma kakvi da otkaze to uradi malo njih. Eto pre par dana na fb jedna devojka žena sta li je,dobila termin ali je aplicirala mit urkunde a nema ga i pita ona sta ce biti ako se ne pojavi a potvrdila je terminu ,brine dal ce dobiti zabranu jer bez urkunde nece je ni pustiti da udje , ne zeli da posalje mejl da proba da otkaže mozda neko drugi dobije to upražnjeno mesto,tako da mali je broj njih koji znaju da im termin propada a da hoce da otkazu. Tako i ovaj Doner ,drzak bezobrazan i sad da mu odobre tu radnu posle zalbe bas ga boli uvo da otkaze ima preca posla ,ode za nemačku juri prijavu ,stan, treba da pocne da radi itd ,ko ce da ulazi na mejl da stornira,lepo sam rekao zbog pojedinaca kao sto je on imamo losu reputaciju.
Za toliko cekanje je kriva i sama ambasada losom organizacijom,sva zbraka oko termina je i nastala kad je pocelo da se prijavljuje bez potrebnog broja od agencije za rad iz Nemacke,sad jednostavno cela Srbija moze da se prijavi za termin bez ikakvog problema i onaj ko se dvoumi hoce li za Svabiju ili nece,ode na sajt i samo ukuca broj pasoa sto je lose.

Za toliko cekanje je kriva i sama ambasada losom organizacijom,sva zbraka oko termina je i nastala kad je pocelo da se prijavljuje bez potrebnog broja od agencije za rad iz Nemacke,sad jednostavno cela Srbija moze da se prijavi za termin bez ikakvog problema i onaj ko se dvoumi hoce li za Svabiju ili nece,ode na sajt i samo ukuca broj pasoa sto je lose.

Sve to stoji,vec sam i rekao da ambasada trenira strogocu za svaku sitnicu a za registrovanje u 3 kategorije nikom nista,kaze registrovao se nije bio siguran u kojoj je e pa izvni druze ali ti ako ne znas da procenis kojoj kategoriji pripadas a to je bar prosto onda nisi za dalje od Svilajnca ili Srbobrana kakva crna Nemacka i njihov sistem pa ne trebaju njima takvi duduci.

Da li je bilo reči ovde o tome da je moguće konkurisati za vizu i u ambasadama drugih zemalja. Konkretno Hrvatsku i Mađarsku sam proverio. Uslov je da imate prebivalište u toj državi bar 6 meseci. Eto, možda nekom pomogne ako živi /radi /studira u HR ili HU..

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Moze...moj kolega je radio u Slovackoj 8. meseci i otisa do ambasade Nemacke u Bratislavi da se raspita posto je dobio posao u De.Rekli mu da donese ugovor, i za jedan dan dobio vizu...

Fulaca, da li se radilo o plavoj karti i za koje zanimanje? Da li je vas poslodavac pisao ambasadi? Registrovala sam se 31.1.2019 i jos uvek cekam termin za noks 6-8 plava karta. Zvanicno obavestenje ambasade je da se ceka i do 6 meseci za termin iako od kolega (hem.ing) cujem da se ceka cc 5-6 nedelja. A na ugovoru mi stoji 1.4.2019. Padam u blagi ocaj:'(. Svaki info je vise nego dobrodosao

Noks 6-8, Berlin.

Registracija: 19.11.2018
Mejl: 11.01.2019
Termin: 25.01.2019
Poziv za vizu: 31.01.2019

Ukoliko nekom treba kratkorocni smestaj na pocetku(pogotovo zbog registracije): https://wunderflats.de/
Cene su vise nego za dugorocni(10-15% vise), ali moguce je sve da se zvrsi brzo.
Ja sam u roku od par dana dobio stan, sve online.

Fulaca, da li se radilo o plavoj karti i za koje zanimanje? Da li je vas poslodavac pisao ambasadi? Registrovala sam se 31.1.2019 i jos uvek cekam termin za noks 6-8 plava karta. Zvanicno obavestenje ambasade je da se ceka i do 6 meseci za termin iako od kolega (hem.ing) cujem da se ceka cc 5-6 nedelja. A na ugovoru mi stoji 1.4.2019. Padam u blagi ocaj:'(. Svaki info je vise nego dobrodosao

Padate u ocaj posle 26 dana cekanja? Sta da kazu ljudi koji cekaju preko godinu dana i jos nema termina, noks 1-2 i 3-5 preko godinu a spajanje 10 meseci ? A o Sarajevu da ne pricam sa preko 18 meseci cekanja? Svasta.

Padate u ocaj posle 26 dana cekanja? Sta da kazu ljudi koji cekaju preko godinu dana i jos nema termina, noks 1-2 i 3-5 preko godinu a spajanje 10 meseci ? A o Sarajevu da ne pricam sa preko 18 meseci cekanja? Svasta.

Ja sam bio na termin 15.12.2017, odbijenicu sam dobio 12.01.2018, u medjuvremenu mi i pasos istekao, i posle zalbe, tek su me zvali sada da im dostavim 2 kopije novog pasosa, e sad zamislite, koliko ja cekam i zivim u iscekivanju, a aplicirao 21.07.2017! Ko je cekao a ko ne ja, i sto je najgore, jos cekam i ne znam sta ce biti!

Ja sam bio na termin 15.12.2017, odbijenicu sam dobio 12.01.2018, u medjuvremenu mi i pasos istekao, i posle zalbe, tek su me zvali sada da im dostavim 2 kopije novog pasosa, e sad zamislite, koliko ja cekam i zivim u iscekivanju, a aplicirao 21.07.2017! Ko je cekao a ko ne ja, i sto je najgore, jos cekam i ne znam sta ce biti!

Pa eto ali vidite kakvih ljudi ima svi misle da su bogom dani i da bas oni imaju neki prioritet, ok ,skolovana si cekaces sigurno 3 puta manje neko mi tzv obicni ali nemoj biti bezobrazna posle 26 dana diže frku i pada u ocaj. I od koga li je cula da poslodavac zove ambasadu,apsolutno nista ne moze da dobije sa tim sto bi zvao?

Nema sta da padas u ocaj. polako samo.. Vi ste realno prioritet NOKS 6-8, ukoliko nemas nekih dopuna zavrsices sve za 2ipo meseca.. :)
Meni stoji 1.3.2019god (jeste noks 3-5) al ambasada mi stalno salje "budite strpljivi" tako i danas dobio mail da budem strpljiv :D
Ono sto sam saznao da u Rothu gde su poslali moja dokumenta su videli moj slucaj i da ce najverovatnije biti pozitivan odg samo dok odrade papirologiju..
Opusteno, meditacija, ne bi valjalo da hem.ing puca pod pritiskom za koji nema kontrolu, neces nista promeniti nervozom. Ispred nas si i super, bice :)

Vozacc, ja sam bio na terminu, nisi me razumeo, tada sa starim pasosem, i tada je bilo ok, ali su mi sada trazili i 2 kopije novog, to mi nije jasno?

Razumeo sam potpuno. Provera dokumentacije je u pitanju, stari su vam proverili a vi sada dolazite sa novim koji nisu.
Pada u ocaj posle 26 dana cekanja :hahaha: e ****** nesto da me razvedri na ovom forumu zaista :))))

Nema sta da padas u ocaj. polako samo.. Vi ste realno prioritet NOKS 6-8, ukoliko nemas nekih dopuna zavrsices sve za 2ipo meseca.. :)
Meni stoji 1.3.2019god (jeste noks 3-5) al ambasada mi stalno salje "budite strpljivi" tako i danas dobio mail da budem strpljiv :D
Ono sto sam saznao da u Rothu gde su poslali moja dokumenta su videli moj slucaj i da ce najverovatnije biti pozitivan odg samo dok odrade papirologiju..
Opusteno, meditacija, ne bi valjalo da hem.ing puca pod pritiskom za koji nema kontrolu, neces nista promeniti nervozom. Ispred nas si i super, bice :)
Da noks 6-8 je prioritet i to se brzo resi u ambasadi i obicno nema nikakvih problema posto su svi nasi drzavni fakulteti u Svabiji priznati,to se moze proveriti i na sajtu anabin de.sto je dala ambasade gde svaka nasa fakulteska diploma nosi oznaku +, to je ono sto Svabo najvise zeli fakultetski obrazovne ljude,mi sto cekamo sa ovim drugim noksovima smo ocigledno u drugom planu i bas mnogo cekamo,ali sad imas i u Svabiji masu radnika jos dovukli i te migrante a i dalje ih dovlace i probiraju pa ih obucavju,kad sam bijo prosli mesec u grdu Manhajmu postoji jedno mesto ko kod nas tipa Vukov spomenik u Beogradu gde se skuplja radna snaga pretezno Bugari i Rumuni znaci vojska ljudi,tu ih Svabe probiraju potrpaju u kombi i na arbajt.

Razumeo sam potpuno. Provera dokumentacije je u pitanju, stari su vam proverili a vi sada dolazite sa novim koji nisu.
Pada u ocaj posle 26 dana cekanja :hahaha: e ****** nesto da me razvedri na ovom forumu zaista :))))

To me zbunilo Vozacc, svima su trazili kad dolaze na termim da im daju vizu da ponesu i stari, ako gledamo forum ovde, ja sam ovde od skoro pa pocetak ove teme(07.2017), i nikome nisu trazili, bar ja nisam procitao nigde. Mozda zbog suda, ja sam sa njima zakasao na sudu u Berlinu, i tamo sam ih dobio, tacnije, moj poslodavac. Verovatno je neka procedura, zato sto sam ja imao velikih problema, da smo i na Upravnom sudu zavrsili. Ok, da vas ja ne smaram, cekacu, sta mogu, valjda imaju neki rok koji trebaju da sprovedu presudu!!!

Odbijenica Kaseric Vozac druga po redu !!! Razlog navodno Arbeitsagentur nije dala saglasnost Zustimmung,kontaktirali danas doticnu Agenturu ,ljudi nemaju pojma niti su pitani niti konsultovani,Kontaktirali sledecu Instancu München ni oni nisu pitani niti je od njih trazena saglasnost!!!!! Koja neistina!!! Cekamo rezultat ,ne odustajemo ,imamo pismeno obrazlozenje i sa jedne i sa druge strane!!!

Malo aktuelnosti sa fejsa

- - - - - - - - - -

danas telefonirila sa Arbeitsagenturom,Ansbach,München,Bonn,ljudi zaprepasceni, zena u Ansbachu mi kaze meni je ovaj slucaj nepoznat,nisu nas ni pitali za Zustimmung!!!!!!

- - - - - - - - - -

Moj predlog je da nam se jave svi odbijeni kandidati sa zavrsenom 4.-godisnjom medicinskom skolom i vozaci koji su odbijeni zadnjih mesec -dva dana , bitno je da je odbijenica radi nepotrebne radne snage u tom sektoru,najbolje je da mi skeniraju odbijenicu .Onda cemo sve lepo da pripremimo i prilozicemo odbijenice. Milka Hauer

- - - - - - - - - -

razlog odbijenice je da nije dobijen Zustimmung a niko ih nije ni pitao za zustimmung to je vec malo problematicno za one koji su pisali odbijenicu!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back