Evo da iznesem i ja moje iskustvo sto se tice Aufenthalterlaubnis. Ja sam dosao sa ulaznom vizom 5.januara ove godine. 07.01. smo se prijavili u Rathaus i u Landrazamt, i tom prilikom smo pitali sluzbenika kad treba da dodjemo na produzenje da li treba da se zakazuje ili ne. On kaze da nema potrebe jer nam je odmah stavio na godinu dana i da ce nam kartice stici za dve nedelje, i tako je i bilo. Aufenthalterlaubnis kartice nam stigle i vazi do 06.01.2020. E sad ja predao za novog poslodavca sto sam vec pisao ovde i problem da su me za prvog odbili, pa sam opet predao za drugog,tj.za baustelu i to su mi sad u ponedeljak odobrili. Otisao po novu dozvolu tj. Zusatblat kartonce, i dobio novu dozvolu na tri godine i vazi do 10.02.2022. Ali problem je sto mi pasos istice juna 2020. pa mi opet dali kao i za prvog do 06.01.2020. da mi nevi menjali karticu jer se prva placa 100 eura pri podizanju, a na svaku promenu mora se platiti 93 eura kao izrada nove kartice. A kad promenim pasos da odem kod njih da mi tada promene da nebih placao dva puta, kao da mi ustede 93 eura, i tada ce mi uraditi kao sto sam i dobio do 10.02.2022. Izvinjavam se na dug post ali nadam se da sam bar malo pojasnio situaciju.