Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima. Imam ugovor od poslodavca za april 2019. medjutim pre mesec dana sam aplicirao za termin. Vidim da se ceka za termin poprilicno pa me zanima da li postoji nacin da se malo ubrza dobijanje termina npr da li poslodavac moze na neki nacin da doprinese tome slanjem mail-a ili slicno?

Ma sigurno da moze. Nas 10 hiljada na cekanju se toga nismo setili do sada i samo vasem poslodavcu treba hitno radnik....

Htela sam da vas zamolim za pomoc,posto se nadam da ce mi uskoro biti termin za vizu,pa polako dokumenta prikupljam.Treba mi Ausbildungsplan i Defizitbescheid,moj poslodavac kaze da ne zna sta je to a raspolozan je da mi izda taj dokumenat,pa ako neko ima primer toga da mi posalje.
Unapred zahvalna.

tu ne postoji klasican primer i defizitbescheid vam ne moze izdati poslodavac. Defizitbescheid dobijate od nadleznog regierunga za vasu pokrajinu,kada posaljete dokumentaciju za priznavanje diplome,na osnovu toga cete dobiti defizitbescheid.Nakon dobijenog defizitbescheida ,na osnovu njega vam poslodavac pravi ausbildungplan.

Pozdrav svima. Imam ugovor od poslodavca za april 2019. medjutim pre mesec dana sam aplicirao za termin. Vidim da se ceka za termin poprilicno pa me zanima da li postoji nacin da se malo ubrza dobijanje termina npr da li poslodavac moze na neki nacin da doprinese tome slanjem mail-a ili slicno?

Može ,dobijes termin da stignes dok ti ne pocne ugovor. Jer samo ti imas ugovor a mi ostali jok zato bi sa jednim mejlom dobio termin za desetak dana.

Kad budes dobio 3. ugovor mozes da se nadas terminu...dotle strpljen-spasen...

Ugovor o radu koji treba da sadrži sledeće podatke:
Vrstu, opis i trajanje planirane delatnosti, nedeljno radno vreme, radno
mesto, visina bruto zarade za vreme i nakon isteka probnog rada,
mesto i datum sastavljenog ugovora kao i potpise obe ugovorne strane.
Poslodavcu se savetuje da se kod Savezne agencije za zapošljavanje
Nemačke raspita o uobičajenoj visini zarade za tu vrstu posla u tom
lokalnom okruženju.

DA LI TREBA PO NOVOM INFORMATARU UGOVOR NE STARIJI OD 6 MESECI?

Dobicete odbijenicu, ta plata je ispod zakonskog minimuma. A ako je na crno onda nema sta da se prica. To vi znate da li vam se isplati.

Vozacc evo cisto da se nadovezem na ovo tvoje izlaganje da li ce se njemu isplatiti rad na crno ili ne.
Kod moje supruge u firmu je u sredu upala Zoll i finanzamt kontrol. Juce sam je vozio na saslusanje u Hauptzollamt u Weilcheim, i molim te lepo zacudili se kako ti iz Srbije a dosla si legalno, i pitali je od koga je cula da joj treba radna dozvola da bi radila ovde. E to je reputacija nas Srba u ococima Nemaca, i to sve zbog onih koji su pohvatani i koje hvataju zbog rada na crno. Sve je proslo u najboljem redu, svi radnici prijavljeni i nista nebese. A cuo sam da su istog dana bili jos na par meste. Zato moj savet neigrajte se sa radom na crno.

Vozacc evo cisto da se nadovezem na ovo tvoje izlaganje da li ce se njemu isplatiti rad na crno ili ne.
Kod moje supruge u firmu je u sredu upala Zoll i finanzamt kontrol. Juce sam je vozio na saslusanje u Hauptzollamt u Weilcheim, i molim te lepo zacudili se kako ti iz Srbije a dosla si legalno, i pitali je od koga je cula da joj treba radna dozvola da bi radila ovde. E to je reputacija nas Srba u ococima Nemaca, i to sve zbog onih koji su pohvatani i koje hvataju zbog rada na crno. Sve je proslo u najboljem redu, svi radnici prijavljeni i nista nebese. A cuo sam da su istog dana bili jos na par meste. Zato moj savet neigrajte se sa radom na crno.

Zbog Sirije. Srbija/Sirija pravi se zabuna, znam za te price

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back