Juliette90
Početnik
- Poruka
- 46
Sad prodjoh pored ambasade,puuno muskaraca je bilo..Vrv su vozaci danas na terminu.Ako je neko odavde predavao,drzim fige..Ja sam u cetvrtak
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li moze neko ko je vec otisao za Nemacku u skorije vreme da napise sta je sve potrebno od dokumentacije da se ponese iz Srbije za prijavu prebivalista u Nemackoj. Nadamao se odobrenju ovih dana radnih viza ja i supruga pa dsa to polako pripremam. Deca ostaju kuci sa bakom i dekom za sada.
prijatelju ja predao 5 febr i jos nista a stigli su do 14 jan
- - - - - - - - - -
Za koji noks ovo važi?
Ljudi, da li neko zna kako da dostavim ZALBU Ambasadi Nemacke. Mora li licno ili faxom, postom? Odbijena sam Noks 3-5 Medicinar.
3-5 vozači. Medicinari 21.01.2018.
1-2 su još uvek u 2017. godini.
Dokle se stiglo sa terminima za NOKS 1-2,zna li neko pouzdano,do kog datuma su podelili termine.
I mene zanima to, posto sam video da je neko dobio mejl registrovan 20.12.2018 a ja sam r18.12.2018. i jos nista...
Da li neko zna sta predvidja nov zakon kad je u pitanju spajanje porodice? Razmisljam da li da podnesem zahtev za spajanje po starom ili kad dodje nov zakon..
Zato se sve kalkulise sa tim terminima!Najgore sto se pomera cekanje!Trebali ste odmah posle 6-7 meseci od vaseg zakazivanja,zakazati termin i za decu.tako da bi njihov termim dosao posle dva meseca vaseg boravka tamo!Nije lako uklopiti sve to!
VOZACC dali se zna nesta o novom zakonu?
Dal stvarno ima neko da je mislio da ima veze sa mozgom to sto pisu nase tabloidne novine?JEDNA LOSA VEST.....
https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise
Ukratko,informacije o novom zakonu nisu tacne... Objavljeno na sajtu ambasade
1. 19 decembra nije nikakvo glasanje zakona nego rasprava u kabinetu o detaljima novog zakona, opet. Samo konkretnije. Nista nisam nasao da je nesto definitivno.
Bundestag jos nije stavio decembar na red, bar ne na sajtu. Dok se to ne pojavi ne verujem medijima za bilo kakvo glasanje.
Novine pisu i obecavaju ali ovde je kljuc svega
Pogledajte sami -
https://www.bundestag.de/tagesordnung?week=48&year=2018
Ja bih voleo da ga sutra glasaju ako mogu, ali dok se ovde ne pojavi nema nista od toga, cekamo. Te stvari umeju da se odlazu.
2. Non eu gradjani imaju pravo bez vize da ostanu 3 meseca unutar 6 meseci.
Kome cete vi da dokazete da idete da trazite posao i smete da ostanete tamo 6 meseci bez vize koju ste dobili u ambasadi?
Bice dobar dan ja dosao i ostajem 6 meseci u sengen zoni navodno trazim posao? Iz trece zemlje bez vize da ostanete 6 meseci uzastopno? Ne.
Treba vam potvrda za to, treba da dokazete da imate novac na racunu i da imate ostalo sto traze. Dakle neki uslov mora da se ispuni.
Ambasadu necete zaobici za prvu vizu. Ugovor vam nece trebati za tu vizu ali ovo ostalo, svakako. Zivi bili pa videli.
Izvor
https://www.tagesschau.de/inland/hintergrund-einwanderungsgesetz-101.html
Pod naslovom Arbeitssuche
Kljucna recenica - Vor der Einreise muss nachgewiesen werden, dass der Lebensunterhalt gesichert ist.
Pre putovanja morate dokazati da mozete da se izdrzavate itd itd
Sve ovo, cela ova prica je strasno dobra za ljude koji imaju imaju jezik/novac/ugovor.
Daj boze da sve bude kako novine kazu, oni koji su sposobni treba da budu srecni.