Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iznenadili bi ste se koliko je ljudi storniralo termin ili nije apliciralo uopste jer veruje tipa Blic novinama i u taj famozni 1.1.2019 npr.
Prica se po FB grupama, raznim..

Po meni trenutno najbolhe resenje je da - otvore jos tri nemacke ambasade, ubrzaju termine i cao.
Haha ne znam naravno na koji nacin je to izvodljivo ali eto :-D
A u ovo stvarno ne mogu da poverujem da je neko stornirao termin haha pa oni koji su to uradili ne treba dalje od svoje kapije ni da vide. Bolje..i za njih i za okolinu :-D

Postovani narode, otisao sam kao student ove godine da radim u Nemackoj u julu, vratio se u septembru..Cuo sam pricu da mora da prodju 12 meseci da bih mogao ponovo da idem i radim kao student,sto znaci da sledece godine pre jula ne mogu da radim kao student. Da li je to tacno, ili mogu da idem i radim odma posle pocetka nove godine? Svaka informacija je dobrodosla.
Srdacan pozdrav i hvala unapred :))

https://ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tps00176&plugin=1

Ukupan broj imigranata

Godina 2015
Norveska 60,816
Nemacka 1,543,848

Godina 2016
Norveska 61,460
Nemacka 1,029,852

:zcepanje:

Da, medjutim detasman ne omogucava stalni boravak. Nikad - ni nakon 100 godina rada u detasmanu. Kad istekne ugovor, dozvoljeno je samo da osoba stupi u prevozno sredstvo po izboru direktno za zemlju odakle je dosao. To je, kanda malo drugacije nego li boravisna viza? :)

- - - - - - - - - -

Pazi, ovo moze biti i self fulfilling prophecy :)
Svi otkazu termine zbog novog zakone i onda onaj srecnik u januaru 2019 dobije termin i vizu za 3 nedelje :)
Nemanja sta se radi druze?

Zdravo svima,
mene zanima sledece: odobri vam ambasada u Beogradu radnu vizu i to plavu kartu, a zatim se desi da poslodavac otkaze taj ugovor tj radno mesto koje ste dogovorili. Da li mozete iskoristiti tu radnu vizu u nekom periodu i iz Beograda traziti novog poslodavca? Pritom ste spremni svakog trenutka da idete jer imate radnu dozvolu. Da li se ponovo prolazi ceo proces- zakazivanje termina i ostalo?Ili samo deo procesa, da recimo dostavite novi ugovor ambasadi, ili to radi novi poslodavac?
Posto sada, u novembru 2018. ambasada sama proverava saglasnost sa biroom za rad u mestu u kom se nalazi vas poslodavac, ne dostavljate vi tu saglasnost.
Ima li neko takvih iskustava?

Molim vas za pomoc i brz odgovor!
Naime, moj suprug je aplicirao za posao kuvara, isao je na probni rad pre par meseci, prosao je i poslali su iz restorana u Trier molbu da dodje da radi. Danas je Trier odobrio i dostavio mu ugovor, a koji pocinje da vazi od 30.04.2019. godine.
Medjutim, aplicirao je za termin septembra ove godine, dakle po vasim iskustvima, po Noksu 3-5 nece biti moguc termin pre septembra 2019. godine.
Mene zanima da li mora da se ceka taj termin, ili ima neki brzi nacin s obzirom da je grad Trier odgovorio da im treba radnik bas za to radno mesto, jer nijedan iz EU se nije prijavio.
Hvala puno unapred!!!

Molim vas za pomoc i brz odgovor!
Naime, moj suprug je aplicirao za posao kuvara, isao je na probni rad pre par meseci, prosao je i poslali su iz restorana u Trier molbu da dodje da radi. Danas je Trier odobrio i dostavio mu ugovor, a koji pocinje da vazi od 30.04.2019. godine.
Medjutim, aplicirao je za termin septembra ove godine, dakle po vasim iskustvima, po Noksu 3-5 nece biti moguc termin pre septembra 2019. godine.
Mene zanima da li mora da se ceka taj termin, ili ima neki brzi nacin s obzirom da je grad Trier odgovorio da im treba radnik bas za to radno mesto, jer nijedan iz EU se nije prijavio.
Hvala puno unapred!!!
Moze ako se desi neko cudo,pa od iduce godine ako bude moglo sve da se zavrsi u Nemackoj,ali su sanse da se to desi veoma male ali ne i nemoguce.

Ljudi, da li neko zna kako da dostavim ZALBU Ambasadi Nemacke. Mora li licno ili faxom, postom? Odbijena sam Noks 3-5 Medicinar.

Ja sam odbijen.Postoje dve mogućnosti;podneti zahtev za remonstraciju ili pisati žalbu sudu u Berlinu.Ja sam predao zahtev za remonstraciju u ambasadi u Beogradu.To se radi tako što se obezbeđenju ispred ambasade obratite i oni Vas upute kome to da date.Bez čekanja i svakim radnim danom ambasade.Da ne bih dužio šaljem vam link u kome sve piše.Pozz. https://pristina.diplo.de/xk-sr/service/visa-einreise/seite-visa-ablehnung/1774854 Ako posle čitanja ovog temeljnog uputstva nije jasno ,pišite.

Poslednja izmena:
Ja sam odbijen.Postoje dve mogućnosti;podneti zahtev za remonstraciju ili pisati žalbu sudu u Berlinu.Ja sam predao zahtev za remonstraciju u ambasadi u Beogradu.To se radi tako što se obezbeđenju ispred ambasade obratite i oni Vas upute kome to da date.Bez čekanja i svakim radnim danom ambasade.Da ne bih dužio šaljem vam link u kome sve piše.Pozz. https://pristina.diplo.de/xk-sr/service/visa-einreise/seite-visa-ablehnung/1774854 Ako posle čitanja ovog temeljnog uputstva nije jasno ,pišite.
Mozete li da napisete iz kog razloga su odbijenice za medicinare?

nemogu deca sa sobom provereno jedino spajanje porodice
Ako ih ne mozete sa vama na termin povesti, onda na sajtu ambasade imate obrazac kad odete na vize, spajanje porodice i tamo ima informator "pridruzivanje deteta roditeljima". U informatoru mozete da pogledate sta sve ima, a termin zakazete za spajanje porodice.
Decu da povedete sa vama, a da nemaju ulaznu vizu ce biti tesko srediti u nemackoj, ne znam ni da li je to cak moguce. Mozda je i moguce na neki nacin al se morate dobro raspitati kako sta. Al termin zamazite u svakom slucaju, lako je posle stonirati ako vise ne treba.

Mi smo poslali ambasadi mail u kome smo naveli da smo oboje dobili poslove i da pocinjemo od istog dana a da decu troje njih nemamo kome da ostavimo a i ne mozemo jer su 9,5,2 god.Oni su odgovorili pored broja pasosa majke da bez ikakvog razmaka dodamo i brojeve pasosa dece

- - - - - - - - - -

A povescem ih u svakom slucaju na tri meseca pa ceo za to vreme da probamo tamo u ideljenju za strance da iznesemo situaciju i da tamo resimo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back