Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitanje za one koji su vec bili na terminu- stigao mi mejl za termin i isao sam na opciju potvrdi termin i izasao mi novi prozor sa datumom termina i mojim podacima? Jel to to? Vise nigde nevidim nikakve opcije potvrdjivanja

Jel ti pise nesto na nemackom uokvireno zelenim i stiklirano kad otvoris to potvrdi? dieser termin wurde bereits bestätigt?
Ako da, potvrdio si.

Da li mozes da pojasnis jos malo? Ja sam bio u maju 17 dana, pa u avgustu isto 17 i trenutno sam u Nemackoj vec 15 dana i zanima me da proverim jos kolikl mogu da ostanem..

U tvom slučaju planirani datum je zapravo datum kada si ušao u Šengen jer si već "ušao".Predlažem da u tvom slučaju planirani datum ulaska bude sutrašnji datum 27.11.18.

Trenutni boravak (15 dana) tretiraj tako kao da si na danšnji dan izašao iz Šengena. Ili po mom obračunu datum ulaska je 12.11.18. a datum izlaska 26.11.18.

Kalkulator će računati retroaktivno sve tvoje boravke u periodu od 180 dana unazad od sutrašnjeg datuma tj. od planiranog datuma ulaska u Šengen.

Biće ti prikazano koliko dana možeš boraviti u Šengen prostoru i uzeće u obzir i trenutni boravak.

Pozz.

Ja kolko vidim na fb javio se vozac od 14.01 mada nesto mislim da ce se javiti jos neko do sutra..videcemo...Ali danas su delili i 1-2a podeljeno do 21. 12.a mislim da su ambasada od22.12 ni neradi

https://belgrad.diplo.de/rs-sr/botschaft/-/2011124
Sreda

3. oktobar 2018.

Dan jedinstva Nemačke

Ponedeljak

24. decembar 2018.

Utorak

25. decembar 2018.

1. dan Božića

Sreda

26. decembar 2018.

2. dan Božića

Ponedeljak

31. decembar 2018.

Da li mozes da pojasnis jos malo? Ja sam bio u maju 17 dana, pa u avgustu isto 17 i trenutno sam u Nemackoj vec 15 dana i zanima me da proverim jos kolikl mogu da ostanem..

Bio sam u Nemačkoj mesec dana od 1 avgusta do 1 septembra.Sada opet planiram da odem na 2 meseca od ona tri ukupno što su mi ostala.Od dana ulaska u Nemačku 1 avgusta teče mi onih 6 meseci u koja mogu biti 3 meseca.Pitanje,da li 1 februara kada mi istekne tih 6 meseci od prvog ulaska a biću tad u Nemačkoj,mogu da produzim još 3 meseca jer 1 februara mi počinje novi 6 mesečni period.

Zamolio bih nekog da mi pojasni,verovatno i ima negde na nekoj od prethodnih stranica da pise ali ne mogu da pronadjem,kako mogu da proverim dali je moj zahtev za termin za vizu jos uvek validan,sobzirom da je poslat mejl od strane firme kada sam potpisao ugovor sa firmom.Znaci firma je poslala mejl u nemacku ambasadu u Beograd sa zahtevom za termin za vizu i meni su dali papir sa brojem i mojim podacima,kako da saznam da nisam storniran,inace cekam od 17januara,noks 3-5,vozac,unapred hvala?

Jel ti pise nesto na nemackom uokvireno zelenim i stiklirano kad otvoris to potvrdi? dieser termin wurde bereits bestätigt?
Ako da, potvrdio si.

Ima zeleno i stiklirano i pored stikliranog pise-sie haben ihren Termin erfolgreich bestatigt.....znaci vec sam na mejlu isao na potvrti i onda mi se otvorio drugi prozor sa tim zelenim i mojim podacima i terminom i ovo sto sam ti napisao- jel se i na tom prozoeu opet nesto potvrdjuje ili ne? Posto nigde nevidim opciju za to

Ima zeleno i stiklirano i pored stikliranog pise-sie haben ihren Termin erfolgreich bestatigt.....znaci vec sam na mejlu isao na potvrti i onda mi se otvorio drugi prozor sa tim zelenim i mojim podacima i terminom i ovo sto sam ti napisao- jel se i na tom prozoeu opet nesto potvrdjuje ili ne? Posto nigde nevidim opciju za to

To znaci da ti je potvrdjen termin. Sad samo da odes u ambasadu :)

Bio sam u Nemačkoj mesec dana od 1 avgusta do 1 septembra.Sada opet planiram da odem na 2 meseca od ona tri ukupno što su mi ostala.Od dana ulaska u Nemačku 1 avgusta teče mi onih 6 meseci u koja mogu biti 3 meseca.Pitanje,da li 1 februara kada mi istekne tih 6 meseci od prvog ulaska a biću tad u Nemačkoj,mogu da produzim još 3 meseca jer 1 februara mi počinje novi 6 mesečni period.

Ne. U svakom trenutku se gleda poslednjih 180 dana i u tom vremenskom okviru smete biti najviše 90 dana u EU. Znači ako ste bili u Nemačkoj od 1.8. do 1.9. i budete tamo od 1.12. do 31.1. iskoristićete maksimalnih 90 dana u poslednjih 180 dana. Možete ostati i u februaru jer vam se dani iz avgusta u tom slučaju brišu (poslednjih 180 dana se pomera svaki dan), medjutim već 1.3. nećete moći ostati jer ćete ponovo ispuniti uslov od 90 dana u poslednjih 180 dana. U tom slučaju ćete morati čekati 1.6. (180 od 1.12. ako u Nemačku odete tog datuma) da bi vam se počeli brisati dani iz poslednjih 180 dana.

Nadam se da je dovoljno jasno. Poenta je da se u svakom trenutku gleda poslednjih 180 dana tj koliko ste dana u poslednjih 180 bili u EU pri čemu je taj broj maksimalno 90.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back