Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stigao juce u Nemacku.
Jutros se projavio na adresu, otvorio racun u banci, a sutra pocinjem sa poslom.
Ko je ozenjen i ide da se prijabi obavezno poneti i internacionalni izvod iz knjige vencanih. Ja nemam taj papir i sad jurim kako da posaljem iz Beograda za Stuttgart. Ako neko ide neka se javi, treba mi i to do kraka nedelje.

Jel to znaci da sa njim moze da te stave u trecu klasu poreza ili treba iz drugih razloga?
Pozz

Stigao juce u Nemacku.
Jutros se projavio na adresu, otvorio racun u banci, a sutra pocinjem sa poslom.
Ko je ozenjen i ide da se prijabi obavezno poneti i internacionalni izvod iz knjige vencanih. Ja nemam taj papir i sad jurim kako da posaljem iz Beograda za Stuttgart. Ako neko ide neka se javi, treba mi i to do kraka nedelje.

Mom mužu su takođe tražili međunarodni izvod iz knjige venčanih i izvode z knjige rođenih za decu. On ih nije imao kada se prijavljivao i ja sam mu poslala na mail skenirane i to je bilo dovoljno. Ne znam da li je on njima prosledio mail-om ili ih je odšampao i odneo. Nisu mu tražili originale. Možda i tebi tako prihvate.

- - - - - - - - - -

Stigao juce u Nemacku.

Jel to znaci da sa njim moze da te stave u trecu klasu poreza ili treba iz drugih razloga?
Pozz

To nije zbog poreske klase, već iz nekog drugog razloga. Ne znam koji je tačno. Dok mu se deca i ja ne pridružimo on je prva klasa poreza.

Moje pitanje glasi: da li mi je potreban sertifikat nem.jezika posto cu raditi kao negovateljica privatno...U ugovoru mi ne stoji od poslodavca da trazi poznavanje nem.jezika iako ga ja znam pricati...
Da li je neko imao sl.iskustvo u ambasadi? Molim za odg.Hvala...
I jos vaznije:
Ne razumem,nije bas dobro formulisano...ili ja ne znam,a ne znam: gde se stavlja apostil na originalu( sertifikatu , kfalifikacija o zavsrenom kursu za negov.)? Ili na diplomi o zavrsenoj skoli? I takodje molim za odg.sta se prevodi na nem.jezik? Sertifikat ili diploma ili oba? Pomoc?!
Hvala...

Moje pitanje glasi: da li mi je potreban sertifikat nem.jezika posto cu raditi kao negovateljica privatno...U ugovoru mi ne stoji od poslodavca da trazi poznavanje nem.jezika iako ga ja znam pricati...
Da li je neko imao sl.iskustvo u ambasadi? Molim za odg.Hvala...
I jos vaznije:
Ne razumem,nije bas dobro formulisano...ili ja ne znam,a ne znam: gde se stavlja apostil na originalu( sertifikatu , kfalifikacija o zavsrenom kursu za negov.)? Ili na diplomi o zavrsenoj skoli? I takodje molim za odg.sta se prevodi na nem.jezik? Sertifikat ili diploma ili oba? Pomoc?!
Hvala...

(Inace u pitanju je noks1-2
17. Februara ce mi biti god.dana kako sam se registrovala u ambasadi...
Kada mogu ocekivati termin za isto...? I koliko se od prilike ceka odg.za vizu?
Jos jednom,hvala i srecno svima!

Ako je sad podeljen 15.12. A ona je 17.02. To je dva meseca.Nemoj lazne nade da dajes.Termin pre kraja marta neocekuj.Nazalost je tako...
Hvala na odg.ok.je sve.Svi se nadamo i cekamo...samo da docekamo vise pa makar i do marta,ali da dobijemo!

Nego ako moze odg.za sertif.?(nem.jezik) I taj famozni apostil...? Gde,kako,koliko/ sta prevodim i gde apostil? Vec postavila pitanje o tome... Hvala i srecno nam bilo svima!

Ako je sad podeljen 15.12. A ona je 17.02. To je dva meseca.Nemoj lazne nade da dajes.Termin pre kraja marta neocekuj.Nazalost je tako...
Nisu to lazne nade to su cinjenice sa foruma!Prelistaj malo i nadji mi nekog da je duze od godine cekao!Retki su ti.Na termin se ceka otprilike 11 mesci i 15-20 dana.95% ljudi su delili takve objave!Najdalje do 1 februara bi trebao biti termin,ako ne bude pomeranja opet!Nemam lose namere,samo se drzim objava sa foruma!Evo imas iznad covek objavio uredno sve!Dobio vizu noks 1-2.

- - - - - - - - - -

Ljudi ko je imao iskustva sa agencijom evropa

Ja sam predao preko te agencije.

Nisu to lazne nade to su cinjenice sa foruma!Prelistaj malo i nadji mi nekog da je duze od godine cekao!Retki su ti.Na termin se ceka otprilike 11 mesci i 15-20 dana.95% ljudi su delili takve objave!Najdalje do 1 februara bi trebao biti termin,ako ne bude pomeranja opet!Nemam lose namere,samo se drzim objava sa foruma!Evo imas iznad covek objavio uredno sve!Dobio vizu noks 1-2.

- - - - - - - - - -

Ja sam predao preko te agencije.

Sve se duze ceka tako da se sve pomera.Ja sam u februaru noks 3-5 i neocekujem vizu pre marta.A ne noks 1-2 za koji se ceka mesec duze....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back