Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima, aplicirala sam za termin za dobijanje radne/boravisne vize za stomatolosku sestru- tehnicara. Zanima me da li neko na forumu ima informacije vezano za ovu struku. Konkretno me zanima da li je neophodno pribaviti nostrifikaciju odnosno licencu, jer u informatoru pise da je neophodno pribaviti istu za sva zanimanja u medicini, ali sam na internetu pronasla da moja struka spada u listu neregulisanih profesija za koje nije neophodno imati nostrifikaciju. Poslala sam mejl komori u Nemackoj gde su mi dali informaciju da mi nije neophodna nostrifikacija za rad ali da bi bilo pozeljno da je odradim zbog lakseg pronalazenja posla itd... Molila bih vas da mi pomognete ukoliko imate iskustva sa ovim problememom jer ne bih zelela da posle ovolikog cekanja budem vracena ili odbijena jer nisam pribavila potrebnu dokumentaciju. Unapred zahvalna.

Pa kako ces" nabaviti" ovde nostrifikaciju? Nostrif.se dobija tako sto se u nemackoj polaze drzavni ispit pred komisijom ili se odradjuje visemesecna praksa. Licencu imaju samo radnici sa preko pet god.radnog staza.
Ti treba da - nadjes poslodavca, dobijes ugovor, polozos test jezika tj nivo koji ti traze i nabavis ostala dokumenta iz informatora, bez licence, jer ako si pocetnik ne mozes je ni imati( ako imas manje od 2-5 god radnog staza)

Ne bas. U 95% slucajeva je podela utorak ili petak. Mada, nista nije nemoguce, termini su po nasim podacima podeljeni do 17.10.

Pratim forum vezan za temu vec nekoliko meseci ali se nisam ukljucio do juce.Pa mislim svaka dobronamerna i zdrava komunikacija je uvek dobrodosla.Citam da imate dosta kvalitetnih informacija , pa sam hteo pitati po nekoj slobodnoj proceni,registrovao sam se 17.11.2017., noks1-2,ambasada Bg., Kad bi mogao ocekivati mejl za termin?Pozdrav

Evo upravo su olaksali deo procesa, tako da sada i za najobicniju overu dokumenata mora da se zakazuje termin :) Sto je odlicno, posto traze broj pasosa ili licne karte, a kao neko ko nije iz Beograda je to fenomalno posto ne znam ko i kada ce moci da ode do ambasade od prijatelja/rodbine.

Sada samo ocekujem da ce da izbace da se radi neki ples ispred ambasade inace nece da pustaju :)

Evo upravo su olaksali deo procesa, tako da sada i za najobicniju overu dokumenata mora da se zakazuje termin :) Sto je odlicno, posto traze broj pasosa ili licne karte, a kao neko ko nije iz Beograda je to fenomalno posto ne znam ko i kada ce moci da ode do ambasade od prijatelja/rodbine.

Sada samo ocekujem da ce da izbace da se radi neki ples ispred ambasade inace nece da pustaju :)

cek stani malo.to vazi samo za one koji imaju nemacke pasose ili neka slicna dokumenta.ne vazi za podizanje pasosa sa vizom

cek stani malo.to vazi samo za one koji imaju nemacke pasose ili neka slicna dokumenta.ne vazi za podizanje pasosa sa vizom

Ovo nije za podizanje pasosa - ali ako trebas bilo koji dokument da overis u ambasadi (kao na primer, overenu kopiju vozacke, bilo koje diplome i slicno), umesto kao do sada da odes bez zakazivanja i to zavrsis, sada mora da se zakazuje termin. Inace je ova nedelje i skoro cela sledeca vec popunjena :(

Ovo nije za podizanje pasosa - ali ako trebas bilo koji dokument da overis u ambasadi (kao na primer, overenu kopiju vozacke, bilo koje diplome i slicno), umesto kao do sada da odes bez zakazivanja i to zavrsis, sada mora da se zakazuje termin. Inace je ova nedelje i skoro cela sledeca vec popunjena :(
Jel mogu te ovjere da se urade isti dan kad je i termin za predaju dokumenata

razumem.ali zasto da se vozacka overava kad su nama od februara prosle godine priznate vozacke dozvole u nemackoj.

Qualifikationsnachweise
Original + 2 Kopien
Potvrde o stručnoj kvalifikaciji
Original+ 2 fotokopije
Gültiger Führerschein mit den benötigten Klassen
(Personenbeförderungsschein, LKW-Führerschein, Taxischein, etc.).
Važeća vozačka dozvola za potrebne kategorije (za prevoz putnika, za
teretna vozila, licenca za rad kao taksista, itd.).

- - - - - - - - - -

Nigde ne pise da treba overene kopije vozacke. Molim vozacca da se ukljiči.

Priznata je vozacka ali posle 6 meseci mislim da mora da se vadi nemacka dozvola. Kosta oko 100e proces traje 10ak dana.

ako bog da dobijem vizu.a ne poklopi mi se termin za dozvolu da overim.dacu tih 100 eura ako to istina da moze da se zavrsi.a za ostala dokumenta me zabole.obicno se nosi za ne daj boze izvod internacioanalni,potvrda o neosudjivanosti i tako to.to ne mora da mi oni overavaju.u sustini nije problem da e iscimam u bg i 2,3 puta ali sta ako putujes npr.20 tog a jos nisi dobio taj termin za overu npr vozacke koji dobijes za 15 sledeceg meseca

Sind Sie vorbestraft? Da li ste već kažnjavani?  ja da  nein ne
Falls ja, a) in der Bundesrepublik Deutschland:
ukoliko jeste, a) u Saveznoj Republici Nemačkoj:
Wann und wo?
Kada i gde?
Grund der Strafe
razlog kazne
Art und Höhe der Strafe
vrsta i visina kazne
b) im Ausland: b) u inostranstvu:
Wann und wo?
Kada i gde?
Grund der Strafe
razlog kazne
Art und Höhe der Strafe
vrsta i visina kazne

pod B iz informatora kada kazu u inostranstvu verovatno misle na sve zemlje van nemacke.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back