Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam čuo od kolege da je njegov sin dobio odbijenicu pre nekog vremena za spajanje porodice a dečko je podneo zahtev za radnu vizu za medicinara (stomatološki tehničar) i spomenuo mi je da će da kontaktiraju Sanju Soro. Ne verujem da se kolega šali ali da baš toliko pogreše. Mada sve je moguće a živci na minus 3.

Danas sam čuo od kolege da je njegov sin dobio odbijenicu pre nekog vremena za spajanje porodice a dečko je podneo zahtev za radnu vizu za medicinara (stomatološki tehničar) i spomenuo mi je da će da kontaktiraju Sanju Soro. Ne verujem da se kolega šali ali da baš toliko pogreše. Mada sve je moguće a živci na minus 3.

Iskreno da Vam kazem sve je moguce, mene kad su zvali rekli su mi da su mi odobrili vizu na 6 meseci a pritom sam aplicirala za spajanje porodice kad sam im ih u pozivu pitala na 6 meseci za spajanje porodice sluzbenica koje me je zvala izvinila se i rekla jao Vi ste za spajanje porodice ne na 6 meseci nego na 3 izvinite. Tako da sve sto Vam stigne ili prilikom poziva dobro obratite paznju jer naravno i njima se desi da pogresi.

Mislim da sam vec pisao o tome. Ja sam npr. za nepune dve nedelje nakon termina obavesten da mi je viza odobrena. Niko ovde ne zna kako i zbog cega neko dobije brzo a neko sporo odgovor. Najverovatnije zavisi od struke, visine obrazovanja i u koju pokrajinu i koji grad (selo) ides. Sto vise ljudi konkurise u jedan grad (selo), vise im treba vremena da obrade zahtev. Logicno da Frankfurt, Minhen Berlin i veliki gradovi imaju znatno vise zahteva nego moje selo u starom DDR-u (pokrajina Brandenburg). Verovatno zato i razlike u cekanju na odgovor za vizu.

ali i ja čekam za selo već 7 nedelja.. jedino što je BW.. i to noks 6-8 koji kao najbrže ide.. zato mi nije ništa jasno ???? kanda su me zaboravili.. ????

Pozdrav. Radim u nemackoj vec 2 godine. Firma u kojoj radim ostaje polako bez posla. Vec sam 20 dana na odmor, pa me interesuje koja je procedura u vezi mjenjanja firme. Najmanji je problem naci novu firmu, brine me procedura oko promene firme. Gde treba da se obratim. Dali u kancelariju ce sam produzavo vizu? Viza mi vazi do avgusta 2019.

tako je 24.09. bio na terminu.
Hvala na utesnim recima od srca... :)

Ne znam ali sam se ubedario nesto i unervozio se bas.. ali iskreno se nadam da ce biti skoro...
Moj muz je predao krajem juna, sa visokim obrazovanjem, jos nisu zvali, odnosno imao je pre desetak dana propusten poziv ali se sad nista ne desava, tako da samo cekanje do isteka tih 10-12 nedelja pa do ambasade. Tako svi savetuju.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Moj muz je predao krajem juna, sa visokim obrazovanjem, jos nisu zvali, odnosno imao je pre desetak dana propusten poziv ali se sad nista ne desava, tako da samo cekanje do isteka tih 10-12 nedelja pa do ambasade. Tako svi savetuju.

Sa propustenim pozivom pravo idete u ambasadu sa pasosem i dokazom o placenoj taksi da vidite o cemu se radi, ja tu nista ne bih cekao.

Sa propustenim pozivom pravo idete u ambasadu sa pasosem i dokazom o placenoj taksi da vidite o cemu se radi, ja tu nista ne bih cekao.
Pa i hoce, ide u ponedeljak. Uspeo je da ih dobije telefonom, nakon vise pokusaja i neljubaznih odgovora bez i da saslusaju o cemu se radi, na kraju su mu rekli da ga uopste nisu zvali, to je njega izrevoltiralo pa je resio da ode.

Pozdrav svima, aplicirala sam za termin za dobijanje radne/boravisne vize za stomatolosku sestru- tehnicara. Zanima me da li neko na forumu ima informacije vezano za ovu struku. Konkretno me zanima da li je neophodno pribaviti nostrifikaciju odnosno licencu, jer u informatoru pise da je neophodno pribaviti istu za sva zanimanja u medicini, ali sam na internetu pronasla da moja struka spada u listu neregulisanih profesija za koje nije neophodno imati nostrifikaciju. Poslala sam mejl komori u Nemackoj gde su mi dali informaciju da mi nije neophodna nostrifikacija za rad ali da bi bilo pozeljno da je odradim zbog lakseg pronalazenja posla itd... Molila bih vas da mi pomognete ukoliko imate iskustva sa ovim problememom jer ne bih zelela da posle ovolikog cekanja budem vracena ili odbijena jer nisam pribavila potrebnu dokumentaciju. Unapred zahvalna.

Prateci situaciju oko noks 1-2 vreme od registracije do momenta kad jave za termin je od 10mececi i 13 dana pa do 11meseci .I nekih 15 do 20 dana do termina znaci nesto malo manje od godinu dana.

ja sam cekao od 18.10.2017 do 24.09.2018 za termin... a sada cekam da me pozovu na viziranje/... i evo sutra tacno 2 nedelje... 14 dana....
nadam se da ce do 18.10.2018 da odobre vizu ili to nema veze....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back