Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, pomagajte.

Registrovao sam se na sajtu nemačke ambasade za zakazivanje termina.
Lepo sam kliknuo na nemačku zastavicu (nemački jezik, ne engleski), popunio podatke i poslao ih, ali mi je stigao mejl u kom piše "Usluga na engleskom jeziku je dostupna samo za šengen vize.
Molimo Vas da pratite nemačku verziju koja je dvojezična nemačko/ srpski."
Kada pokušam opet da se registrujem, piše mi "Diese Angabe muss eindeutig sein. Bei einem anderen Termin wurde sie bereits verwendet." što ukratko znači da su ove informacije već iskorišćene, odnosno da sam se već registrovao.
Ono što mene najviše brine je to što na sajtu piše "Ukoliko se registrujete preko rubrika na engleskom jeziku NEĆETE dobiti termin i više nećete moći ponovo da se registrujete".

Da li neko zna da li postoji mogućnost da se ponovo registrujem nekako? Hvala unapred.

Da li vam je stigao mail potvrde za registraciju?
Tu vam pise da li ste se registrovali za vase zanimanje. Proverite i spam folder.

Ne, nije mi stigao, proverio sam spam folder. Nakon istraživanja ove teme, došao sam do zaključka da mi se desila ova stvar, koju je ovaj korisnik opisao.
"Pazite i na još jednu stvar. Dok sam popunjavao nemački obrazac, otvorio sam engleski u drugom prozoru da slučajno nešto ne pogrešim. Zbog toga mi je sistem registrovao prijavu kao da sam popunio engleski obrazac i dobio sam mejl da sam za prijavu koristio pogrešan obrazac. Međutim, kada sam pokušao ponovo, nisam mogao da se registrujem jer su moji podaci već korišćeni. Zato sam morao da se dva dana dopisujem sa njima dok nisu rešili problem. "

Spajanje porodice u NRW.

Pitao sam u Ausländerbehörde sta je sve potrebno. Ne mora da prodje godinu dana da bi se pokrenuo postupak spajanja porodice, kao sto je bilo napisano na forumu. Od dokumenata im je sledece potrebno:

1. Prijava na adresu, da vide kvadraturu stana da li je odgovarajuca
2. Zadnje 3 obracunkse liste, da vide visinu primanja i da li se moze izdrzavati zena i deca
3. Ugovor o radu, da se vidi da je prosao probni period

Zahtev za spajanje porodice ide preko ambasade u BG, i za ambasadu se moraju nabaviti jos stavke iz informatora.
Nema mogucnost da se odradii spajanje porodice bez ambasade.

Isto to vazi za novi zakon kad se usvoji. Ulazna viza se mora uzeti u ambasadi u BG.

jel zna neko hoce li poceti da primenjuje zakon o slobodnom zaposljavanju od 1.1.2019 ?
i jel ima pomaka u deljenju termina cekam jos od januara
Koje slobodno zaposljavanje,viza ce ti i termin i dalje trebati i po novom zakonu, samo ce se sve brze resavati tj. priznavanje kvalifikacija i nece biti provera da li za to radno mesto u Nemackoj konkurise kandidat iz eu tj. ice sve ubrzano.

Koje slobodno zaposljavanje,viza ce ti i termin i dalje trebati i po novom zakonu, samo ce se sve brze resavati tj. priznavanje kvalifikacija i nece biti provera da li za to radno mesto u Nemackoj konkurise kandidat iz eu tj. ice sve ubrzano.
Bice i dalje provere za to radno mesto, ali ce sve zavisiti od stepena nezaposlenosti u pokrajini u kojoj se ide. Ukoliko je nezaposlenost velika bice ko do sada, ukoliko ima neko iz De ili Eu za to radno mesto, oni ce imati prednosti.

Bice i dalje provere za to radno mesto, ali ce sve zavisiti od stepena nezaposlenosti u pokrajini u kojoj se ide. Ukoliko je nezaposlenost velika bice ko do sada, ukoliko ima neko iz De ili Eu za to radno mesto, oni ce imati prednosti.
Ne provera nece biti to je danas obijavljeno u Nemackim medijima.Dakle po novom svako moze doci u Nemacku da radi ako nadje poslodavca iz bilo kog dela sveta.

Ne provera nece biti to je danas obijavljeno u Nemackim medijima.Dakle po novom svako moze doci u Nemacku da radi ako nadje poslodavca iz bilo kog dela sveta.
Pitao sam u Ausländerbehörde i u medijama vam pise da ce provere biti ukoliko je nezaposlenost velika u toj pokrajini u kojoj se ide. Ako je n.p. u NRW velika nezaposlenost, proveravace se trziste za radnike u De i Eu, i oni ce imati prednosti, a ako je mala stopa nezaposlenosti onda se moze primiti bilo ko bez obzira odakle je.

Pitao sam u Ausländerbehörde i u medijama vam pise da ce provere biti ukoliko je nezaposlenost velika u toj pokrajini u kojoj se ide. Ako je n.p. u NRW velika nezaposlenost, proveravace se trziste za radnike u De i Eu, i oni ce imati prednosti, a ako je mala stopa nezaposlenosti onda se moze primiti bilo ko bez obzira odakle je.
Pa super ti citaj svoje medije a ja cu svoje pa kad objave zvanicni tekst na sajtu ambassde videcrmo ko je u pravu.

Pa super ti citaj svoje medije a ja cu svoje pa kad objave zvanicni tekst na sajtu ambassde videcrmo ko je u pravu.
Iz Bild.de

https://m.bild.de/politik/inland/po...men-wer-darf-bleiben-57605008.bildMobile.html

Stavka 2.

2. Welche Hürden sind geplant?

Voraussetzungen sind laut Beschluss „der angestrebten Tätigkeit entsprechende deutsche Sprachkenntnisse“ sowie der Nachweis, für die sechs Monate selbst den Lebensunterhalt bestreiten zu können. Der Bezug von Sozialleistungen soll in dieser Zeit ausgeschlossen werden.

Bei schlechter Konjunktur soll die Bundesregierung die Regelung per Verordnung einschränken können, erklärte Innenminister Horst Seehofer (CSU). Ebenso solle bei regional überdurchschnittlich hoher Arbeitslosigkeit weiter die Vorrangprüfung gelten können. Dabei müssen Arbeitgeber nachweisen, dass kein Einheimischer die Arbeit übernehmen kann.

Iz Bild.de

https://m.bild.de/politik/inland/po...men-wer-darf-bleiben-57605008.bildMobile.html

Stavka 2.

2. Welche Hürden sind geplant?

Voraussetzungen sind laut Beschluss „der angestrebten Tätigkeit entsprechende deutsche Sprachkenntnisse“ sowie der Nachweis, für die sechs Monate selbst den Lebensunterhalt bestreiten zu können. Der Bezug von Sozialleistungen soll in dieser Zeit ausgeschlossen werden.

Bei schlechter Konjunktur soll die Bundesregierung die Regelung per Verordnung einschränken können, erklärte Innenminister Horst Seehofer (CSU). Ebenso solle bei regional überdurchschnittlich hoher Arbeitslosigkeit weiter die Vorrangprüfung gelten können. Dabei müssen Arbeitgeber nachweisen, dass kein Einheimischer die Arbeit übernehmen kann.
To sto je bild napisao nemora da znaci da ce biti usvojeno i ako ce biti to je neznacajni deo Nemacke uzimajuci u obzir to da nasi ljudi idu pretezno u razvijenije pokrajine.Danas je na ZDF nacionalnoj tv Nemacke gost bio covek iz Bosne zaduzen za integracije i on je rekao da ce za zapadni Balkan biti dovoljan ugovor o radu,znanje Nemackog B min.za neke i a1 a2,da ce zapadni balkan imata sva prava kao i eu gradjeni i da se nece vrsiti proverra na trzistu rada i da ulazna viza ostaje.Sad nemogu taj video da vam ulogujem nemam ga,to je moj info.

Spajanje porodice u NRW.

Pitao sam u Ausländerbehörde sta je sve potrebno. Ne mora da prodje godinu dana da bi se pokrenuo postupak spajanja porodice, kao sto je bilo napisano na forumu. Od dokumenata im je sledece potrebno:

1. Prijava na adresu, da vide kvadraturu stana da li je odgovarajuca
2. Zadnje 3 obracunkse liste, da vide visinu primanja i da li se moze izdrzavati zena i deca
3. Ugovor o radu, da se vidi da je prosao probni period

Zahtev za spajanje porodice ide preko ambasade u BG, i za ambasadu se moraju nabaviti jos stavke iz informatora.
Nema mogucnost da se odradii spajanje porodice bez ambasade.

Isto to vazi za novi zakon kad se usvoji. Ulazna viza se mora uzeti u ambasadi u BG.

Jel iko proverio da li stan mora da bude na meni. Na mom imenu ako hocu suprugu da dovedem.

Mene je rodjak prijavio na svoj stan ima kvadrature taman jos za moju suprugu. A zivecemo sami, rodjak je u penziji pa boravi u Srbiji. U Nemacku dodje 2 puta godisnje. Cisto da ga ne odjave.

Jel iko proverio da li stan mora da bude na meni. Na mom imenu ako hocu suprugu da dovedem.

Mene je rodjak prijavio na svoj stan ima kvadrature taman jos za moju suprugu. A zivecemo sami, rodjak je u penziji pa boravi u Srbiji. U Nemacku dodje 2 puta godisnje. Cisto da ga ne odjave.

Ti podnosis prijavu na adresu a ne vlasnistvo nad stanom. Dakle, na tu adresu si prijavljen, tu ti stize posta i ostalo....

Da li je ambasada ikad ikome odgovorila na mail sa nekim konkretnim odgovorom?

Meni jeste. Pitao sam ih da li može supruga da se prijavi sa starim pasošem a da na termin ponese oba. Lepo su odgovorili na konkretno pitanje. Kada sam ih, pre toga, zvao da im postavim to pitanje uputili su me na komunikaciju preko mejla. Tako da, eto dešava se da ponekad lepo odgovore.

Odakle ta info? I zasto?

od 1.1.2017 ambasada ne obradjuje nego salje zahteve u DE.decko je verovatno mislio na to.ili je negde procitao nesto novo u vezi slanja zahteva u DE.zamolio bih ga da kaze gde je procitao ili da zakaci ovde ako nije problem.ako nije izmislio.ili mozda lose razumeo.izvinjavam se unapred ali post mi deluje prilicno zabrinjujuce

Da li neko zna kad se dobije viza i ode se u DE naravno ode se u imgraciono i prijavis se na stan gde ces ziveti.

Da li ima neki rok da te gazda primi na posao????

Moja rodjaka dosla pre dve sedmice a jos nije pocela raditi, javili joj iz firme da malo saceka dok joj firma ne ubaci na neko radno mesto.

Radnu vizu dobila na 6 meseci.

Stvarno ne razumem zasto su prilikom aplikacije za termin stavili tu englesku zastavicu, pa kao ako se na nju klikne i popuni na engleskom nemamo vise prava na termin(?!) Jedini razlog da to urade je da bi sto vise ljudi namerno blokirali da ne mogu da se prijave. I to nastelovali da stranica non stop sama prebacuje na engleski. Stvarno svasta, nemam reci. Nije mi se to desilo, srecom, ali mukom zaista sam morala non stop da pazim na to namerno prebacivanje na engleski. Samo me zanima koliko puta mi mozemo da storniramo termin bez posledica? Ja sam ga jednom vec stornirala, bojim se sta bi bilo ako to uradim drugi put..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back