Jezik je jedan od uslova po novom zakonu zato knjigu u ruke i ucenje osnovnih stvari ko nije naucio nije zajebancija.
Izvori da je jezik obavezan u novom zakonu. Ja bih molio da ne sirite dezinformacije.
Srecno svima sa terminima sutra!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jezik je jedan od uslova po novom zakonu zato knjigu u ruke i ucenje osnovnih stvari ko nije naucio nije zajebancija.
Izvori da je jezik obavezan u novom zakonu. Ja bih molio da ne sirite dezinformacije.
Srecno svima sa terminima sutra!
Zapravo potpuno je razlicita procedura od ove koje imamo sada ovde, da elaboriram
1. Prva viza se dobija bez ugovora i bez saglasnosti arbeitsamta (skracena procedura maksimalno)
2. Znanje jezika obavezno
Mislim da ne treba da se umanjuje uticaj ove dve stvari, situacija ce se potpuno promeniti.
Prvo sto je skinut teret maksimalno sa konzulata a drugo sto brat bratu 80% nema znanje nemackog.
Kad budete isli da vam lupe vizu u nemackoj tu ne pomaze falsifikovana diploma.
Vozacc vec mesecima prica da se uci jezik i da je to medju prve tri tacke u svakoj diskusiji, eto vam!
Zdravo vozacc,molim te mi reci da li ti misliš da će po novom zakonu nama biti omogućeno da sve završimo u Nemačkoj?
Atos1 nemam nameru da prestanem da delim aktuelne i korisne informacije, a konkretno ove o novom zakonu su od pre 2-3 dana, dakle sveze.
Imate listu nepozeljnih u opcijama pa me mozete dodati tu slobodno ako vam smeta moje ponasanje koje nemam nameru da korigujem zarad vaseg licnog zadovoljstva.
Hvala jos jednom sto ste mi toliko paznje poklonili
- - - - - - - - - -
Nema te informacije. Jedina informacija koje ima je ta ulazna viza od 6 meseci koja se uzima u Ambasadi pa tek onda ostalo.
Ko je rekao bez termina? Procedura ce biti pojednostavljena ali sumnjam da cete moci na bum da odete i zahtevate vizu.
Ko je rekao bez termina? Procedura ce biti pojednostavljena ali sumnjam da cete moci na bum da odete i zahtevate vizu.
Uve je hteo da kaže da si u ovih 600 poruka koliko si napisao za 6 meseci u jedno 400 i kusur napomenuo kako si sam učio nemački i stigao do B2 nivoa, to su valjda svi zapamtili (nemoj da neko nije) i kako još malo pa ispada da će Nemci još malo pa da traže samo jezik, a stručnost i diplome će biti tražene na osnovu položenog nivoa jezika. Mogu ti reći da je čovek 100% upravu, da si se izreklamirao do te mere da očekujem da počnu da se javljaju Nemci i da ti šalju Bewerbung da ideš kod njih da radiš kao ambasador. Muma, doskorašnji učesnik ovog foruma, je bila aktivna na ovom forumu više od godinu dana, posle administratora je bila najkorisniji član foruma, koja je sa svojih 360 poruka koliko ih je ukupno napisala pomogla svima sa veoma korisnim informacijama koje niko drugi nije mogao da nađe, a da pri tom nije pomenula ništa o sebi, a znam da je imala jer sam je kasnije i upoznao. A ti od svojih 600 poruka (pročitao sam ih sve) imaš možda 15ak korisnih, a ostale komotno nisi ni morao da pišeš jer su uglavnom sadržale reklame o svojim jezičkim sposobnostima, akademiji Oksford (vrv ti neko tamo radi pa je onda opravdano) i zastrašivanju ljudi o jeziku koji će da bude potreban. Jezik jeste potreban i glupo je da iko kreće negde bez barem osnovnog nivoa, ali ne treba to nabijati ljudima na nos do te mere da nekom pripadne muka, a na konto opet tvojih jezičkih sposobnosti. OK to što si sam postigao je za svaku pohvalu, ali dao si nam svima do znanja koliko možeš i u jednom trenutku trebaš (trebao) da se zaustaviš. I pre svega ovo je forum za prikupljanje i postavljanje korisnih informacija a ne mali oglasi. U proteklih 150 poruka vrtiš dve iste informacije, kako će da stupi novi zakon i naravno jezik. Daj nešto novo ili si rešio da postaneš legenda foruma.
zasto pobogu profesor za A1? pa to pismen covek moze da savlada brzo i da nikad nije imao kontakta sa nemackim jezikomJa sam misljenja da npr A1 nivo mora sa nekim profesorom da se radi, retko ko moze sam. A potrebno je dobro znati i srpskugramatiku da bi ukapirao nemacku. Ja shvatam ove ljude koji nemaju vremena i novca. Licno ja sam dala odkaz na poslu da bih imala vremena da ucim nemacki.
Ja sam misljenja da npr A1 nivo mora sa nekim profesorom da se radi, retko ko moze sam. A potrebno je dobro znati i srpskugramatiku da bi ukapirao nemacku. Ja shvatam ove ljude koji nemaju vremena i novca. Licno ja sam dala odkaz na poslu da bih imala vremena da ucim nemacki.
Znali se mozda da li kursevi spadaju u kvalifikacije? Ja imam zavrsenu obuku u stampariji... Da li ce to biti priznato?
Mene zanima da li ce se ukiniti verzija sa zanatskom kursnom diplomom i radnim iskustvom isto NOKS 1-2Da li to znaci da se ukida NOKS 1-2?
Da li naprimer jedan elektricar nece moci da radi kao konobar u DE? Da nece neko ko nema tu skolu ili taj zanat da radi drugi posao u DE.
Razumem, hvala na odgovoru... Kod mene je malo drugacija situacija,ja idem kod brata u firmu i oni mi ne traze nikakvo znanje ni jezika ni rada... Imam taj srtifikat davno polozen ali poslovi nisu ni slicni samo je delatnost ista. Konkretno me brine ako taj sertifikat nije priznat da mi ne odobre vizu jer nisam dovoljno kvalifikovan, nadam se da me razumete...Cuj, moj muz npr nije imao kvalifikacije za povezivanje struje i vode, a znao je to da radi. Poslali su ga na ispit, polozio je i sad ima sertifikat. Kaze, kolega je dobio otkaz u njegovoj firmi jer je napravio neku stetu, prvo sipao pogresno gorivo u auto, pa sjebao lift i ne znam jos nesto trece, otisao u ausländerbehörde, odmah su mu nasli 6 zustimmunga, bukvalno vape za radnicima. Ako ti to znas da radis, a oni imaju potrebe za tim radnim mestom, verujem da ces naci posao u toj struci.
Evidentno je da 80% ljudi ode u inostranstvo i nikad ne nauci jezik. Znam podosta njih koji su proveli citav radni vek u Nemackoj, a govore kao indijanci, mada toga nisu svesni, cak sta vise tvrde da ga znaju. Zato razumem nemacku vladu sto insistira na znanju jezika. Mnogi se brane da nisu naucili jezik jer nemaju novca za skupe kurseve ili zbog posla ne mogu da izdvoje vreme da pohadjaju neki. Svako ima svoj sistem ucenja, licno i sama ucim preko neta, ali mojoj cerki pak vise odgovara skola...Uglavnom,, ko hoce, moze ga nauciti i sam, tako da nema opravdanja zbog nedostatka novca ili vremena...