Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znaci ostaje skoro sve isto kao pre za nas? mislim ovo noksevi i to? znam da je rano za prognoze jer tek treba da se usvoji zakon nego onako pitam, predvidjanje :)
Sigurno da ostaje,kao treba do kraja godine da utvrde jos neke detalje da sastave taj zakon do sitnica,medjutim viza nam nece ukinuti to niko ni ne spominje, tako da nema tu sta za nas da se promeni osim mozda sto ce biti lakse i brze do priznavanja kvalifikacija i moci ce svi sa strucnim zanimanjima srednjom skolom mnogo lakse do posla.

Zapravo potpuno je razlicita procedura od ove koje imamo sada ovde, da elaboriram

1. Prva viza se dobija bez ugovora i bez saglasnosti arbeitsamta (skracena procedura maksimalno)

2. Znanje jezika obavezno

Mislim da ne treba da se umanjuje uticaj ove dve stvari, situacija ce se potpuno promeniti.
Prvo sto je skinut teret maksimalno sa konzulata a drugo sto brat bratu 80% nema znanje nemackog.
Kad budete isli da vam lupe vizu u nemackoj tu ne pomaze falsifikovana diploma.
Vozacc vec mesecima prica da se uci jezik i da je to medju prve tri tacke u svakoj diskusiji, eto vam!

Poslednja izmena:
Zapravo potpuno je razlicita procedura od ove koje imamo sada ovde, da elaboriram

1. Prva viza se dobija bez ugovora i bez saglasnosti arbeitsamta (skracena procedura maksimalno)

Mislim da ne treba da se umanjuje uticaj ove dve stvari, situacija ce se potpuno promeniti.
Prvo sto je skinut teret maksimalno sa konzulata a drugo sto brat bratu 80% nema znanje nemackog.
Pa da bas tako i nama je osnovni cilj da smanje cekanje u ambasadi,a jezika sto se tice moras ga znati bar osnovno mislim kako ces tamo raditi bez jezika,tao da ja ocekujem da skrate ta cekanja bar do tri meseca kao sto su pisali i mozda ce to upravo sve i uticati na skracenje.

Pratim desavanja u vezi novog zakona, i svuda se pominje da ce vize za trazenje posla koje su do sada omogucene visokokvalifikovanim radnicima biti dostupne i za ostale. Samo da podsetim da kod nas nije moguce aplicirati za tu vizu ni za ljude sa fakultetskom diplomom jer je nasa ambasada odlucila da nema vremena da te zahteve obradjuje. Koliko se secam neko je skoro objavio post o tome da je zeleo da se prijavi za ovu vizu i da mu je iz ambasade receno da ne moze, iako bi zapravo imali puno pravo svi oni koji ispune uslove. Ja bih volela da znam, kome se moze skrenuti paznja na ovo pitanje da je nemoguce aplicirati za vizu koja u sistemu zapravo postoji?

Mom muzu termin bio juna, pa jos nista. Imao propusten poziv od ambasade prosle nedelje, danas je konacno uspeo da razgovara sa nekim telefonom, i taj neko mu je rekao da ga oni uopste nisu ni zvali. Kako je sad pa to moguce? A njihov je broj u toj poruci o propustenom pozivu.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Neka uzme osiguranje, priznanicu da je platio viziranje, pasoš i direkt na viziranje. Nemaju pojma oni ništa, već par ljudi sam čuo da je tako završilo agoniju.

Neka uzme osiguranje, priznanicu da je platio viziranje, pasoš i direkt na viziranje. Nemaju pojma oni ništa, već par ljudi sam čuo da je tako završilo agoniju.
Ma ima i osiguranje i sve :) danas je poslao mejlove i raznim kancelarijama za strance u Nemackoj. Ako nista ne sazna danas, u ponedeljak svakako pravac Bg.
Javljam sta se dalje desava.

Kad budete isli da vam lupe vizu u nemackoj tu ne pomaze falsifikovana diploma.
Vozacc vec mesecima prica da se uci jezik i da je to medju prve tri tacke u svakoj diskusiji, eto vam!

Pa jbte ti si stvarno šok šou ????????????
Možeš li jedan post da napišeš a da ne pomeneš njemački?
Pa jbte ja ne virujen buahahha????????????

Uve je hteo da kaže da si u ovih 600 poruka koliko si napisao za 6 meseci u jedno 400 i kusur napomenuo kako si sam učio nemački i stigao do B2 nivoa, to su valjda svi zapamtili (nemoj da neko nije) i kako još malo pa ispada da će Nemci još malo pa da traže samo jezik, a stručnost i diplome će biti tražene na osnovu položenog nivoa jezika. Mogu ti reći da je čovek 100% upravu, da si se izreklamirao do te mere da očekujem da počnu da se javljaju Nemci i da ti šalju Bewerbung da ideš kod njih da radiš kao ambasador. Muma, doskorašnji učesnik ovog foruma, je bila aktivna na ovom forumu više od godinu dana, posle administratora je bila najkorisniji član foruma, koja je sa svojih 360 poruka koliko ih je ukupno napisala pomogla svima sa veoma korisnim informacijama koje niko drugi nije mogao da nađe, a da pri tom nije pomenula ništa o sebi, a znam da je imala jer sam je kasnije i upoznao. A ti od svojih 600 poruka (pročitao sam ih sve) imaš možda 15ak korisnih, a ostale komotno nisi ni morao da pišeš jer su uglavnom sadržale reklame o svojim jezičkim sposobnostima, akademiji Oksford (vrv ti neko tamo radi pa je onda opravdano) i zastrašivanju ljudi o jeziku koji će da bude potreban. Jezik jeste potreban i glupo je da iko kreće negde bez barem osnovnog nivoa, ali ne treba to nabijati ljudima na nos do te mere da nekom pripadne muka, a na konto opet tvojih jezičkih sposobnosti. OK to što si sam postigao je za svaku pohvalu, ali dao si nam svima do znanja koliko možeš i u jednom trenutku trebaš (trebao) da se zaustaviš. I pre svega ovo je forum za prikupljanje i postavljanje korisnih informacija a ne mali oglasi. U proteklih 150 poruka vrtiš dve iste informacije, kako će da stupi novi zakon i naravno jezik. Daj nešto novo ili si rešio da postaneš legenda foruma.

Ako na vizi pise da pocinje od petnestog oktobra,kad moram da budem u Nemacku ?Jel moram da budem taj dan tamo ili mogu ranije ili kasnije?Hvala
Mislim da mozes i ranije ali ne na knotu vize, obzirom da bez vize mozes tamo da boravis 3 meseca u poslednjih 6 meseci, tako da mislim da ne mozes da radis, barem ne zvanicno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back